Son 3 senedir aldigi göce inanamiyorum cok bunaldim sadece cumartesi bugün pazar korkuyorum is saatleri hatta ogleden sonra hafta ici merkezi yerlerde trafik basliyor disari cikmaya ne carsiya cik ne avm ye her yer tiklim tikis tramvaya binmek hayatinin hatasi sadece sjriyeliler degil afgan cok irak iran vs suriyeli zaten cok onun disinda güzel diye anlatila anlatila bu hale geldi valla gelmeyin ya rica ediyorum bunaldik insandan. Kucuk istanbul olma yolunda ilerliyor. Ayrica soguk cok soguk senede iki ay yaz olur onda da aksamlari sabahlari yine soguk.Eskişehir aşırı göç alıyor, bir kaç sene daha böyle giderse ne ucuz ne kolay olacak. Suç oranı da artacak. Yerli eskişehirli olarak artık yeter nolur gelmeyin diyorum. Otobüs kalabalık tramvay kalabalık. Tramvayın kalabalığı metrobüsle yarışır. Cumartesileri trafik sorunu var, şehir içinde her daim park yeri sorunu var. Nolur gelmeyin valla yeter yani diyoruz biz artık
Neresi almıyor ki. Eskiden adım başı tanıdığa rastladığım, akraba kornalarına el sallamaktan yürüyemediğim memleketimde şimdi sokaklarda herkes yabancı. Hani ne denize kıyımız var ne sanayimiz.Eskişehir aşırı göç alıyor, bir kaç sene daha böyle giderse ne ucuz ne kolay olacak. Suç oranı da artacak. Yerli eskişehirli olarak artık yeter nolur gelmeyin diyorum. Otobüs kalabalık tramvay kalabalık. Tramvayın kalabalığı metrobüsle yarışır. Cumartesileri trafik sorunu var, şehir içinde her daim park yeri sorunu var. Nolur gelmeyin valla yeter yani diyoruz biz artık
Dün Eti caddesinden doktorlara tam 40 dkda indik araçla. Ki Eskişehir avuç kadar şehir, yolları dar çok küçük bir şehir. Kaldırmıyor insanı. Gerçekten insandan bıktık. Haftasonları hele kendi evimin olduğu caddede park edemiyoruz. Bıktık usandık gerçektenNeresi almıyor ki. Eskiden adım başı tanıdığa rastladığım, akraba kornalarına el sallamaktan yürüyemediğim memleketimde şimdi sokaklarda herkes yabancı. Hani ne denize kıyımız var ne sanayimiz.
Aradığım kisi meğer sizmişsinizEşim Aydın li, benn İzmir, yaşadığımız sehir ise eskisehir.
İzmir i tavsiye etmem
Şu nedenle, aşırı pahalı, sosyal olanakları güzel elbet ama maddi anlamda zorlar diye düşünüyorum. Aydın da ev fiyatları kira ve almda semte göre değişiyor. Ama en güzel yanı herseyi doğal yiyebiliyorsunuz .insanı çok sıcaktır. Haftasonu atla Denize git. Benim en sevmediğim yanı sıcak oluşu. Yoksa güzel ve sakin sehir.
Eskisehir de yaşıyorum. Elit ve ucuz bir sehir. Ama son 2 yıldır aşırı kalabalık halde. Tramvayda dudak dudağa gideceğiz neredeyse. Hamile olduğum halde bazen insanlar yer bile vermiyor. O kadar kalabalık.8 senedir buradayım.ulasim kolaydır. Kalabalık olması dışında. Her yere 40 dk da ulaşabilirsin
Semt pazarı vardır her gün
Kiraları aparatları 3500 , diğerleri 4000 ve 7000 e kadar çıkıyor. Oturduğun semte bağlı aslında. 3 tane büyük hastanesi ve sayısız özel okulu var
3. TNe de üniversite. Üniversite olanakları aşırı iyi . Tramvay ücretini aşırı buluyorum ben mesela. Suan yetişkin 7.50 ogrenci 4 TL.
Sormak istediğin bisey olursa yazabilirsin
Ben de bu yorumu anlamadim ,gelmeyin yorumu biraz değişik. Biz esimle beraber görevden dolayi zaten kimsenin gitmeyeceği yerlerde yıllardır sürükleniyoruz. Kendi memleketime zaten gidemiyorum.Iki cocuklu kimseye zararı olmayan bir aileyiz.Sanki Eskisehir birilerinin tapulu malı gibi çok nahoş bir ifade bu.Sozum burda sadece size değil, buna benzer yorum yapan herkese.Geldigimizde de zaten gorevlerimiz icin geleceğiz gene çalışmaya, Eskişehir de yatmaya degil ,hizmet etmeye.Ama 40 yasina merdiven dayamış bir insan olarak ,boş zamanimda nefes alabileceğim, çocuklarıma iyi eğitim verebileceğim bir yer arıyorum, bu saate kadar her şeyi ertelemek zorunda kaldim .Lutfen bu yorumları başkalarına yapınSon 3 senedir aldigi göce inanamiyorum cok bunaldim sadece cumartesi bugün pazar korkuyorum is saatleri hatta ogleden sonra hafta ici merkezi yerlerde trafik basliyor disari cikmaya ne carsiya cik ne avm ye her yer tiklim tikis tramvaya binmek hayatinin hatasi sadece sjriyeliler degil afgan cok irak iran vs suriyeli zaten cok onun disinda güzel diye anlatila anlatila bu hale geldi valla gelmeyin ya rica ediyorum bunaldik insandan. Kucuk istanbul olma yolunda ilerliyor. Ayrica soguk cok soguk senede iki ay yaz olur onda da aksamlari sabahlari yine soguk.
Onlar sadece Eskişehir de degilki her yerde ama her yerdeŞu da var. Burada opera ve tiyatro faaliyetleri çok fazla. 5 tl ye bilet alıp tiyatroya gideebiliyorsunuz . Adalar da her daim canlı müzik olur. Kafeler ve gece kulüpleri desen öyle.
Ayrica atla tren e heryere git. Merkezi konumda bir sehir. Tek sorun Suriyeliler. Elinde bir tane, kucağında 1 tane, karnında bir tane, hastane de sıra bulamıyorsun bazen oar yüzünden.surekli üreme halindeler:)
Ama eskisehir i tavsiye ederim yine de
Gelmeyin diyenlerin de çoğu Eskişehirli değil. Siz niye gittiniz o zaman kardeşim diyesi geliyor insanınBen de bu yorumu anlamadim ,gelmeyin yorumu biraz değişik. Biz esimle beraber görevden dolayi zaten kimsenin gitmeyeceği yerlerde yıllardır sürükleniyoruz. Kendi memleketime zaten gidemiyorum.Iki cocuklu kimseye zararı olmayan bir aileyiz.Sanki Eskisehir birilerinin tapulu malı gibi çok nahoş bir ifade bu.Sozum burda sadece size değil, buna benzer yorum yapan herkese.Geldigimizde de zaten gorevlerimiz icin geleceğiz gene çalışmaya, Eskişehir de yatmaya degil ,hizmet etmeye.Ama 40 yasina merdiven dayamış bir insan olarak ,boş zamanimda nefes alabileceğim, çocuklarıma iyi eğitim verebileceğim bir yer arıyorum, bu saate kadar her şeyi ertelemek zorunda kaldim .Lutfen bu yorumları başkalarına yapın
Çok teşekkür ederim ,düşünüyorum halen ,sizlerin yorumları yardimci oluyorKısa vadeli üç şehirde de yaşadım. Bir kere İzmir i seçeneklerden çıkarın. Eskişehir ve aydın arasında karar verin. Diğer üyelerin dediği gibi aydın daha sakin bir yer. Konumu çok iyi. Haftasonları atlayıp tatil beldesine gidebilirsiniz. Diğer iki şehre göre geçim şartları daha iyi. Sosyal hayat eskişehirdeki kadar hareketli değil. Eskişehir ise benim için mini İzmir. Yaşam koşulları açısından tabi. Havası soğuk, ayaz. Epey hareketli bir şehir. Öğrenci popülasyonu fazla. Sizin için önemli mi bilmem ama benim için çok önemli: havalimanı yok. Hızlı trenle ulaşım kolaylığı var. Aydına göre daha pahalı. Bu arada aydında da havalimanı yok ama İzmir havalimanına kalkan servisleri var. Ben olsam aydına giderim. Emekli şehri derler aydın için, Sakin, dingin. Ben havasını da seviyorum. Sıcak olmasına rağmen akşamları nispeten serin. Ben ne sıcaklar gördüm
Bahsettiğin yer yürüyerek 10 dakika..Dün Eti caddesinden doktorlara tam 40 dkda indik araçla. Ki Eskişehir avuç kadar şehir, yolları dar çok küçük bir şehir. Kaldırmıyor insanı. Gerçekten insandan bıktık. Haftasonları hele kendi evimin olduğu caddede park edemiyoruz. Bıktık usandık gerçekten
Bence Aydın.Denizin olduğu şehirler hep daha iç açici gelir bana.Hem daha sakin bı şehir
Çıldırırsın diyorum ya muvahhis. Hele geceleri Eti caddesi civarında park edecek yer de yok. Akşam çıkarsak dönüşte arabayı park etmek için dönüp duruyoruz.Bahsettiğin yer yürüyerek 10 dakika..
Nasıl yaÇıldırırsın diyorum ya muvahhis. Hele geceleri Eti caddesi civarında park edecek yer de yok. Akşam çıkarsak dönüşte arabayı park etmek için dönüp duruyoruz.
Bugün mesela bir video düştü önüme odunpazarında durduk yere birini bıçaklayıp kaçmışlar. Suç oranı da artıyor
Eğer evin şahsi otoparkı yoksa imkansız. Ben bile senin kadar merkezde olmadığım halde akşam 11 civarı döneyim otoparkta da sokakta da yer bulamıyorum artık.Çıldırırsın diyorum ya muvahhis. Hele geceleri Eti caddesi civarında park edecek yer de yok. Akşam çıkarsak dönüşte arabayı park etmek için dönüp duruyoruz.
Bugün mesela bir video düştü önüme odunpazarında durduk yere birini bıçaklayıp kaçmışlar. Suç oranı da artıyor
Ben de. Eşimin memleketi. Tatillerde gidince dönmek istemiyoruz. Köylerinin koyu var ya mis gibi. İşi gücü bırakıp gidip köy hayatı mı yaşasam diye düşünüyorumfethiyede yaşamak istiyorum ben. babam 2 sene oldu oraya taşındı. çok mutlu. hayalimdeki hayatı yaşıyor
Zaten ilçeleri kastettim bende:/haftasonu bile kaçmaları onlara nefesYanliz aydında deniz yok
İlçesi olan didim ve Kuşadası'nda var , o da baya bi mesafe merkezden dilime ve Kuşadası'na gitmek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?