Bence de başına kakmaya hakları yok; aileniz bir nevi hiçe sayılmış bu süreçte. Bişey isteyecek olunca mı kapılarını çalmak akıl ediliyor diye tuhaf bir durum oluşur.
Zaten kaynananız o zihniyette bir insansa, ailen alsa da bu sefer de aldıklarını beğenmeyip yine laf söz eder. Sorun çıkarmak isteyen insana sebep bulmaktan kolay ne var.
.
ee yani bu durumda ailenden bir şey istememelisin..rızalarıyla evlenmedin sonuçta.
İki taraftan da bir şey beklemeyin bence. Ben belli bir yaşa,olgunluğa gelmiş insanların bunu kabul etmemesi gerektiğini düşünüyorum. Tamam her şeyi tam anlamıyla alamazsınız belki ama yavaş yavaş kendi emeğinizle almanız daha güzel. Yarın bir gün bir durum olduğunda biz kendi çabamızla yaptık bir şeyleri diyebilirsiniz enazından.
herşeyi kendiniz yapın ve ailenize kendi ayaklarınızı üstünde durdugunuzu gösterin bence
eşinin ailesinin senin ailenden bir beklentisi olmasa gerek.
sen de eşinle el ele ver,kendi ihtiyaçlarınızı kendiniz alın yavaş yavaş.
ailenden çeyiz istemen biraz yersiz olur artık.
bu kararı ailene bırak.gönüllerinden koparsa yardım ederler zaten ev kuruyorsunuz diye.
ama yardım etmeyebilirler de bunu da sana akrşı kullanmasın eşin ve ailesi.
Kaçarak evlendiyseniz kına gecesi, nişan, yeni evlilerin tüm evi dahil herşeyi erkek tarafı yapar. Yani eşin ya da ailesi. Ailenden hiçbir şey istemeye hakkın yok. Zaten normali de bu. Hem kaçarak evlenip hem de bana eşya alın dersen gerçekten büyük yüzsüzlük yapmış olursun.
evinde huzurun olsun yeter. benim annmde kvle oturdu ayrı eve çıktığımızda çok küçüktüm ama hatırlıyorum sadece iki tane kanepe ve yatakları vardı başka hiçbir şeyimiz yoktu. şimdi çokk şükür rabbim herşey verdi bize.
Yani eşin ve sen yapın işte.
Kaldı ki bu devirde normal düğün de bile gençler yapıyor artık.
Aileniz yardım edecekse gene eder size ama özellikle istememelisiniz.
Çalışıyormusun?
Malesef çalışmiyorum hamileyim çünkü
note3 kadinlar_klubü
en iyisi kimseden bisey istememek..
ayrica Ailenizden istemeye hakkiniz ve haklari yok , cunku evlenme surecinde aileniz hice sayilmis.. simdi esyayi kimse.baslarina kakamaz olmaz yani....
erkek tarafida ustune.dusen hicbiseyi yapmamis zamaninda...
esin ve sen kurun yuvanizi.
Anladım canım eşin yetebilir mi eve bebeğe?
Ay allahım bize de nasip etsin bende bebek bekliyorum suan inşallah onun rızkiyla hersey güzel olur
note3 kadinlar_klubü
inşallah. rabbim gönlüne göre versin
Merhaba hatunlar az çok hikayemi biliyorsunuz çoğunuz kaçarak evlendik vs. Kaynanamla anlasamiyoruz. Olaylar oldu falan birlik oturuyoruz.. herneyse 1. Ay ayrı evimize cikicaz ocakta yani . Benim Ailem düğünüme gelmemişti hazmedemediler doğal olarak zaten dugunu hemen yapmıştı erkek tarafı . Şimdi normalde ev kurulurken kız tarafı şunu alır erkek tarafı bunu alır.derler . Ama bi kaç arkadaşım diyor ki ben yerinde olsam Ailene bana bunu alın demezdim sonuçta gelip seni ıstememısler nisan yapılmamış bişey takılmamis kına yapilmamis çeyiz verilmemis onlar sana zaten borçlu oğulları kaçırmış sonuçta . Normal de kız tarafının alacağı şeyler vardır ama erkek tarafı nisan da bir takım bişeyler takar kız tarafı bi miktar para takar sözde de öyle kınada kimi kız tarafı takisini aileye verir onlarda çeyiz borcunu oder çeyiz kurar dedi bence çok takma dediler sizce haklilar mi ailemden bişey isteyemiuorum hem onları kirmaktan çok korkuyorum annemi babamı çok seviyorum çünkü . Eşim alır istese öyle minnet etmez ama iler de başıma vururlar mi?
note3 kadinlar_klubü
Yeter bence . Kira değil ev zaten gerekirse evde börek Çörek yaparim satarim yine destek.olurum ona sıkıntı yok :) e zaten bi çocuğumuz olacak artık ne kadar durum iyi olursa olsun bogazimizdan kesicez :)
note3 kadinlar_klubü
kim demiş se doğru demiş
kaçan kıza çeyiz yapılmaz bencede
sonuçta ailenin gönlünü kırmış yüzünü eğmişsin
birde arşılarına geçip bana şunu alın nasıl denilebilir ki
sen buna nasıl cesaret ettin
eşinin karakterine bağlı ileride yüzüne vurması
eğer bu mizaçta biri ise
yüzüne sadece eşyaları değil
kaçarak evlendiğini de vuracaktır.
Merhaba hatunlar az çok hikayemi biliyorsunuz çoğunuz kaçarak evlendik vs. Kaynanamla anlasamiyoruz. Olaylar oldu falan birlik oturuyoruz.. herneyse 1. Ay ayrı evimize cikicaz ocakta yani . Benim Ailem düğünüme gelmemişti hazmedemediler doğal olarak zaten dugunu hemen yapmıştı erkek tarafı . Şimdi normalde ev kurulurken kız tarafı şunu alır erkek tarafı bunu alır.derler . Ama bi kaç arkadaşım diyor ki ben yerinde olsam Ailene bana bunu alın demezdim sonuçta gelip seni ıstememısler nisan yapılmamış bişey takılmamis kına yapilmamis çeyiz verilmemis onlar sana zaten borçlu oğulları kaçırmış sonuçta . Normal de kız tarafının alacağı şeyler vardır ama erkek tarafı nisan da bir takım bişeyler takar kız tarafı bi miktar para takar sözde de öyle kınada kimi kız tarafı takisini aileye verir onlarda çeyiz borcunu oder çeyiz kurar dedi bence çok takma dediler sizce haklilar mi ailemden bişey isteyemiuorum hem onları kirmaktan çok korkuyorum annemi babamı çok seviyorum çünkü . Eşim alır istese öyle minnet etmez ama iler de başıma vururlar mi?
note3 kadinlar_klubü
bende kaçarak evlendim.. düğün yapıldı dandik 4 bilezik takıldı hepsini eşim ödedi hafada 5 tl harçlık kalıyordu 2sini kaynıtumın arabasına verdim....8 ay sonra barışınca annem 3 iyi bilezik taktı....1.5 sene sonra kv ile tartışarak evi ayırdım bi tv bi de yatak odam vardı herşeyi ucuzundan ve eksik aldım 1 kuruş istemedim oturduğum evde mutfak dolabı bile yoktu buzdolabı alamadım 1 sene.......sonra babamlar geldi belki 1 sene yetecek alışveriş yapmışlar koli koli bez almışlar bebeğe eşim askere gitti eşimin harçlığını evimin kirasını babam ödedi...ev sahibim annenin babanın kıymetini bil derdi ......eşimin ailesinin iğnesi nasip olmadı istemedim de istemem de iyi tarafı hiçbirşeyime söz hakları yok......velhasıl çok zorluk çektim...şükür sabrettim şimdi babamın evinde oturuyorum evimi eksiksiz döşedim el ele verdik arabamızı aldık... 2.5 sene evvel kızım beyin tümöründen ameliyat oldu 15.000 tl masrafımız oldu onun kredisini ödüyoruz....demem o ki eşin çalıştıktan sonra herşeyi alırsın biraz zor olur ama kendi emeği daha tatlı insanın.....kimseden birşey isteme onlar isterse yaparlar zaten.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?