Aykırı bir insanım bu yüzden çok yalnızlık çekiyorum

işte ben de o yüzden daha geniş çevrelere girersin umarım dedim ya. nasıl gençlik ortamları varsa artık, dil öğrenmeyi sevmek bile farklılık sayılıyormuş... sanırım üniversiteye de gitmiyorsun, ben çıkışmadım; aksine söylediğim her şeyin senin kurduğun cümlelere karşı argüman olduğunu zannederek atarlı cevap vermen de komik durmuştu üst mesajda :) ergenliğine veriyorum, tekrar rica ederim.

Mesajinizi yanlis anladiysam ozur dilerim ama sanki ben kendimi farkli gostermeye calisiyormusum da diger insanlari kucumsuyormusum gibi bir uslup sezmistim. Kesinlikle ama kesinlikle boyle br dusuncem olmadigi icin dogal olarak cikistim.

Dil ogrenmeyi sevmek de inanmayacaksiniz ama farkli evet, ogrenen cogu insan is icin okul icin ogreniyor. Benimki takinti boyutunda ve etimonolojiye bile inerim konusmalarda. Bu konudaki hevesim cok cok fazla. (Burda cikismiyorum :). Ozel bir universitede okuyorum ve insanlarin tek deri su dersi geceyim suralarda gezeyim. Boyle olunca da ben onlara gore ogrenmeye fazla hevesli kaliyorum. Ki zaten biri bana olene kadar oku dese gikim cikmaz herkes mezun oluo bi an once gitmek isterken ben birkac boluim daha okumak istiyorum. Zaten kucukken de okul onlerinden alamazlarmis beni ben okuka gitmek istiyorum diye aglarmisim :) Dediginiz gibi genclik ortamlari cok farkli kotu anlamda, sadece menfaat icin donen iliskiler var her bir yanimda. Bu insanlarin da her istedikleri direk onune geldikleri icin kafa calistirmaya gerek duymuyorlar. Kafa calismadigi icin de nerede dil ogrenmek nerede ders calismak? :)

Mesajinizi yanlis anladiysam ozur dilerim ama sanki ben kendimi farkli gostermeye calisiyormusum da diger insanlari kucumsuyormusum gibi bir uslup sezmistim. Kesinlikle ama kesinlikle boyle br dusuncem olmadigi icin dogal olarak cikistim.

Dil ogrenmeyi sevmek de inanmayacaksiniz ama farkli evet, ogrenen cogu insan is icin okul icin ogreniyor. Benimki takinti boyutunda ve etimonolojiye bile inerim konusmalarda. Bu konudaki hevesim cok cok fazla. (Burda cikismiyorum :). Ozel bir universitede okuyorum ve insanlarin tek deri su dersi geceyim suralarda gezeyim. Boyle olunca da ben onlara gore ogrenmeye fazla hevesli kaliyorum. Ki zaten biri bana olene kadar oku dese gikim cikmaz herkes mezun oluo bi an once gitmek isterken ben birkac boluim daha okumak istiyorum. Zaten kucukken de okul onlerinden alamazlarmis beni ben okuka gitmek istiyorum diye aglarmisim :) Dediginiz gibi genclik ortamlari cok farkli kotu anlamda, sadece menfaat icin donen iliskiler var her bir yanimda. Bu insanlarin da her istedikleri direk onune geldikleri icin kafa calistirmaya gerek duymuyorlar. Kafa calismadigi icin de nerede dil ogrenmek nerede ders calismak? :)

yok tatlım ama başta söylemiştim zaten senin de konu sahibesinin de öğrenmeye, kendinizi geliştirmeye çok açık ve hevesli olduğunuzu.
"ben senin ve konu sahibesinin yaşıtlarınızdan daha bilinçli ve öğrenmeye, gelişmeye istekli olduğunuzu düşünüyorum. bu bir artı." demişim hatta :)
hangi şehirde okuyorsun bilmiyorum ama istanbul'daki üniversitelerin çok güzel dil kulüpleri var, litvanca falan zor olur bulman için ama japonca gibi ilginç dilleri öğrenebilirsin. Latince öğrenmek istersen daha ayrıntılı bilgi verebilirim.
evet zaten özel üniversite dediğin an seni anladım :) istediğimiz kadar "yok yeaa hepsi öyle değil" desek de genelde öğrencilerinin %80i bomboş oluyor, kaliteli bir eğitim verilmesine rağmen senin gibi çok az kişi bunu alabiliyor. kapasitesi daha fazla olan bir genç kızın da sürekli bu ortamda bulunması sıkıcı gelir tabi ki...
devlet üniversitelerinin yabancı dilde tiyatro kulüpleri de oluyor, bunlara da bakabilirsin.
bu arada ben de gencim yeaaa! 23 yaşındayım, ben de ergenliğimin sonlarındayım, hala tahammül edemediğim insanlar var ama yavaş yavaş öğrenicez :)

aykırı falan değilsin. kişiliğin gelişim aşamasında o nedenle böyle hissediyorsun... herkes bu aşamadan geçer.

Light kola sevmeni, çikolata şeker sevmemeni aykırılık olarak mı değerlendiriyorsun?

birçok kişi metal müzik seviyor. ben de ve aynı zamanda birçok kişi de kitap okumayı sever. bunlarda bir aykırılık yok ki.

daha 18 yaşındasın. tam olarak toplumu ve insanları anlayacak bilgi ya da deneyim düzeyine sahip olamazsın. ayrıca insanları cahil diye nitelendirebilecek konumda da değilsin.

zaten kısa boylu diye kendini yarım insan hissetmen yanlış. olur mu öyle şey?

ayrıca ilgi alanlarım astrofizik, biyoloji, psikoloji demişsin de bunlar birbirinden çok farklı alanlar. insanlar yıllarca bu konularda okuyorlar. 18 yaşında sen de olsan olsan bu alanlarla yüzeysel olarak ilgilenebilirsin bu da seni çok farklı yapmaz.

liseden yeni mi mezun oldun üniversiteye başladın mı?

açıkçası bence senin sorunun aykırılık değil. insanların senden kaçması için başka nedenler var bence. sert olabilir misin insanlara karşı? her şeyi ben bilirim havalarında geziyor olabilir misin? ben buradan baktığım kadarıyla seni böyle gördüm yanlış gördüysem kusura bakma ama 18 yaşında kendini gerçekten başka bir boyutta çok kültürlü farklı bir insan olarak görüyorsun. öyle değilsin bu düşünceden kurtulursan normal ilişkiler kurarsın.

Ben kendimi farklı bir boyutta falan görmüyorum lütfen sadece kendimi anlatmak betimlemek için kullandım onları lütfen yanlış anlaşılmayayım :) Yeni mezunum . Hani cahil insan olur derken bütün insanları kastetmedim ben hiç bir şey okumayan anlamayan o kadar çok insan var ki çevremde onu kastettim. Belki bulunduğum yerden dolayıdır. İnsanların benden kaçmalarının sebebi benim onlardan kaçmam ve insanlarla yapamamam bir nevi özgüven eksikliği. Bilmiyorum belki de sertimdir. Aykırıyı ben söylemiyorum insanlar bana söylüyor. Ondan başlığa öyle yazdım. Kendimi yanlış ifade ettiysem kusura bakmayın lütfen.

Son düzenleme:
yok tatlım ama başta söylemiştim zaten senin de konu sahibesinin de öğrenmeye, kendinizi geliştirmeye çok açık ve hevesli olduğunuzu.
"ben senin ve konu sahibesinin yaşıtlarınızdan daha bilinçli ve öğrenmeye, gelişmeye istekli olduğunuzu düşünüyorum. bu bir artı." demişim hatta :)
hangi şehirde okuyorsun bilmiyorum ama istanbul'daki üniversitelerin çok güzel dil kulüpleri var, litvanca falan zor olur bulman için ama japonca gibi ilginç dilleri öğrenebilirsin. Latince öğrenmek istersen daha ayrıntılı bilgi verebilirim.
evet zaten özel üniversite dediğin an seni anladım :) istediğimiz kadar "yok yeaa hepsi öyle değil" desek de genelde öğrencilerinin %80i bomboş oluyor, kaliteli bir eğitim verilmesine rağmen senin gibi çok az kişi bunu alabiliyor. kapasitesi daha fazla olan bir genç kızın da sürekli bu ortamda bulunması sıkıcı gelir tabi ki...
devlet üniversitelerinin yabancı dilde tiyatro kulüpleri de oluyor, bunlara da bakabilirsin.
bu arada ben de gencim yeaaa! 23 yaşındayım, ben de ergenliğimin sonlarındayım, hala tahammül edemediğim insanlar var ama yavaş yavaş öğrenicez :)

Kacirmisim orayi demek ki :)

Yabanci dilleri internet uzerinden dizi kitap vs ile ogrenmeye calisiyorum genelde. Kursa gitmenin bisey kazandircagini dusunmuyorum acikcasi hepsi para tuzagi, okulum da baya uzakta baska universitelerin kuluplerine bu nedenle katilamayabilirim. Ki zaten mimarlik okuyorum genelde pek vaktim olmuyor donem ortalarinda.

Litvanca degil de bu aralar almancaya yogunlastim. Tesekkurler yine de :) ama cok maymun istahliyim en sevmedigim huyum. Fikrimi degistirirsem yardiminizi isterim :)

Beni kanser eden bir olay bu. Madem gezmek tozmak istiyorsun universitede isin ne. Cok ciddi sinir oluyorum, bir de ozel universite derse gelen de gelmeyen de geciyor ve bu beni daha cok sinirlendiriyor. Ayrica cogunun akli fikri sevgili bulmak. Olsun da camurdan olsun yeter ki olsun. Neyse sinirlendim yine :)

Tahammul edemedigim o kadar cok insan var ki, hic bitmiyorlar anlasilan :(

Son düzenleyen: Moderatör:
Seni kendime benzettim biraz ben de 19 yasindayim ve senin de bahsettigin gibi diger insanlarla pek uyusmaz ilgi alanlarim. Mesela yabanci diller en buyuk ilgi alanimdir millet bos vaktinde orda burda gezerken ben yabanci dil ogrenmeye calisirim kendi kendime. Ya litvanca cok garip bir dil soyle soyle ozellikleri var desem suratima bon bon bakiyorlar. Muzik zevkime deginmiyorum bile, folk-metal severim ben ve insanlar "bu ne boyle ya" tepkisi veriyorlar muziklerime. Bir de ilgi alanlarindan biri depremler ve doga olaylari olan bir insan olarak sen de takdir edersin ki etrafimda oturup konusabilecegim cok insan yok.

Demem o ki aykiri degilsin sen sadece biraz farklisin. Bunun keyfini cikar bence herkesle ayni olup ne yapacaksin?

benim kızımda hint filimlerine ve hint şarkılarına taktı sadece hintçe şarkı dinliyorr

benden aykırısı yok ..günde onlarca çikolata kola aburcubur yiyip 40 kiloda kalabiliyorum
nasıl yaptığımı sormayın..aykırılıktan kaynaklanıyuurr:12:

Ben kendimi farklı bir boyutta falan görmüyorum lütfen sadece kendimi anlatmak betimlemek için kullandım onları lütfen yanlış anlaşılmayayım :) Yeni mezunum . Hani cahil insan olur derken bütün insanları kastetmedim ben hiç bir şey okumayan anlamayan o kadar çok insan var ki çevremde onu kastettim. Belki bulunduğum yerden dolayıdır. İnsanların benden kaçmalarının sebebi benim onlardan kaçmam ve insanlarla yapamamam bir nevi özgüven eksikliği. Bilmiyorum belki de sertimdir. Aykırıyı ben söylemiyorum insanlar bana söylüyor. Ondan başlığa öyle yazdım. Kendimi yanlış ifade ettiysem kusura bakmayın lütfen.
Canim sen sirf kitap okudugun icin bile bu toplumdan uzaklasabilirsin. Kitap okuma oranimiza bakarsan anlarsin demek istedigimi. Maalesef boyle arkadaslarin olacak. Ama senin gibi arkadaslarin da olacak. Herkesten bir sey ogrenirsin unutma. Dunyanin en lanet insanindan bile onun gibi lanet olmaman gerektigini ogrenirsin. Kendin gibi okumaya, ogrenmeye merakli insanlar buldugunda digerlerine katlanman da kolaylasacak. Ama biraz eglenmeyi de bil olur mu? Kendinle ilgili olumsuz dusuncelerinden vazgec bir kere.

Son düzenleme:
güzelim bu durum pek yaşlada ilgili degil bence çünkü ben 34 yaşındayım hala aksiyim,huysuzum,çevremde insan istemem,yalnız kalmayı istemem,gezmeyi sevmem,evde fazla kalsam bunalırım,iş hayatımda hep bir şeyler oturmadıgı için sektör sektör dolaştım :))) en son öğretmen oldum o bile baydı şimdi güzel sanatlar başlıgı altında ressim yapıyorum falan işte çok gülen sevmem suskun sevmem ohoooohooo yani sen aykırı degilsin cnm daha saysam şok olursun yanii ama nedense ilk görenler hep çok sever beni tanımadıkları için :52::52::52::52:

Ergenlikte iki tip insan olur 1. Popüler şeylere bayılmak 2. Popüler şeylere sevmiyorum diyerek farklı görünmeye çalışanlar.
Üzüldüm halinize yaşını büyük söylüyor olabilir misin? En son senin gibi tipleri ortaokulda gördüm. Aykırıyım farklıyım kimseyle anlaşamıyorum cahiller falan :)) yazık valla. Eğer gerçekten üniversitede olupda kitap okumayan ilgi alanları olmayan bir çevren varsa daha da yazık. Çünkü öyleleri bir elin parmaklarını geçmez. İlgi alanlarının olması kitap okuman seni aykırı yapmaz canım.

Ha bu arada bende fasülye sevmem :)

güzelim bu durum pek yaşlada ilgili degil bence çünkü ben 34 yaşındayım hala aksiyim,huysuzum,çevremde insan istemem,yalnız kalmayı istemem,gezmeyi sevmem,evde fazla kalsam bunalırım,iş hayatımda hep bir şeyler oturmadıgı için sektör sektör dolaştım :))) en son öğretmen oldum o bile baydı şimdi güzel sanatlar başlıgı altında ressim yapıyorum falan işte çok gülen sevmem suskun sevmem ohoooohooo yani sen aykırı degilsin cnm daha saysam şok olursun yanii ama nedense ilk görenler hep çok sever beni tanımadıkları için :52::52::52::52:

Ben de aynıyım tam benim ruh halim işte. :21: Ben de doktor olmak istiyordum başta ama şimdi ne olacağım bilmiyorum. Diş hekimliği diyorum sonra ondan da vazgeçiyorum hep bir değişiklik :) Bir uçtan bir uca :) En son ilahiyatta karar kıldım sonra amaan dedim en iyisi tıp annem mutlu olsun :) Hayırlısı ya sınavdan sonra çok çetrefilli olacak :) Bakalım 2 haftaya :)

Ben de aynıyım tam benim ruh halim işte. :21: Ben de doktor olmak istiyordum başta ama şimdi ne olacağım bilmiyorum. Diş hekimliği diyorum sonra ondan da vazgeçiyorum hep bir değişiklik :) Bir uçtan bir uca :) En son ilahiyatta karar kıldım sonra amaan dedim en iyisi tıp annem mutlu olsun :) Hayırlısı ya sınavdan sonra çok çetrefilli olacak :) Bakalım 2 haftaya :)

:1: bende psikolog olmak istiyordum ilk :34: zaten onun için severler belki beni çünkü çok iyi bilirim insan psikolojisini ama olmadı yaaa :1::1: yani ben seni anlıyorum hakkında hayırlısı olsun cnm ben çok mutlu olamayan bir insanım dilerim sen öyle olmazsın saygılar :42: :52:

Aykırı değil de ilgi alanların farklı sadece.19 yaşındayım siyasetle çok ilgilenirim mesela akranlarım tam tersi.Oturup siyaset konuştuğum 1 kişi vardır sadece.O yüzden sözlükte çok takılırım mesela.Böyle hissetmen normal.Senin düşüncelerinde insanlarla karşılaşınca sıyrılırsın bu düşüncelerden.

Sanki herkes aynı şeyleri dinleyip aynı şeyleri mi yapıyorda metal dinleyen psikolojiyle ilgilenen aykırı oluyor
Ben pop severim türk sanat dinleyene göre aykırı mı oluyorum?
Ergenlikten çıkma dönemlerin bunlar normaldir. O yaşta herkes kendini farklı zanneder :ssz:

Ben de senin gibiydim.Geçti zamanla ayrıca kötü bir huyun yok ki mutlaka karşına senin gibi huyları olan iyi biri çıkacaktır hele üniversitede mutlaka. resmen insan deryası :)

Ilgi alanlarinin farkli olmasi, insan iliskilerini cok etkiliyorsa iletisim sorunun var demektir. Cok mu tahammulsuzsun? Beklentilerin mi cok yuksek? Insanlari kiriyor, onlara kendilerini degersiz mi hissettiriyorsun? Once dusun, sonra cozum yolunu bulursun. Direk farkli ilgi alanlari var diye insanlar yalniz kalmaz. Olsa olsa ortama yeni bir tat getirir. Ama senin bir yerlerde birseyi yanlis yapiyor olman lazim ki, kimse yok cevrende.

18'den sonrasını okumadim panpa. Bir goz gezdirdim ama. Klasik buyume evresi sendromu. Klasik bir yorum getirecek olursam "buyuyunce gecer"
Daha doğrusu cehaletin bilgiyle dogrudan alakali olmadigini, cok genis kapsamli bir sorun oldugunu öğrendiğin vakit gecer. Cehaletten arınmak ancak herkesi olduğu gibi kabul edip, aklina gelebilecek her konuda henuz pismemis oldugunu kabullenmekle mümkün olur. Belirli konulara ilgi duymakla o konularda mutehassis olmak ayni degildir. Olgunluğa eristigin vakit mevcut sorunlarin sorun olmaktan cikacaktir. O yuzden sabirli ol ve yasinin tadini cikar :)

insanlardan uzak durduğun için belki aykırı buluyorlardır ama o bile mantıklı değil. o durumlarda genelde olsa olsa soğuk ya da kendini beğenmiş derler.

bence sen de biraz insanlara kendini aykırı gösteriyorsun.

sonuçta arkadaşlarınla sinemaya gidebilir klasik saç makyaj kıyafet alışveriş ve tabi ki ders sınav muhabbeti yapabilir eve gelince metal müzik dinleyip kitap okuyabilir, ilgi alanlarında bir şeyler okuyup belki forumlara üye olup bunları takip edebilirsin.

herkesin ilgi alanı aynı olamaz ki bu aykırılık değil. kendini yanlış ifade etmedin ne kusuru canım ama belki yaşın gereği biraz abartmışsın. üniversiteye başla illa ki kendine benzer insanlarla tanışırsın, belki çevren eğitime falan önem vermeyen insanlar bilemem.

Merhaba. Kendimi anlatmak istiyorum. 18 yaşındayım. Kolayı severim, ama light olanı. En basitinden çikolatayı sevmem. Şeker sevmem. Metal dinlerim. Kitap okumayı severim. Kimse beni dinlemek istemiyor , çünkü çok konuşuyorum. İnsanlara uyum sağlayamıyorum , toplumu anlamıyorum. Cahil insana katlanamıyorum. Bu yüzden sürekli yalnız kalıyorum. Kısa boyluyum ve bu yüzden kendimi yarım insan gibi hissediyorum insan içine çıkmak istemiyorum. Gittiğim her yerde dikkat çekiyorum ve bunu istemeyerek yapıyorum. Yakın arkadaşa katlanamıyorum , aslında hiç bir insana katlanamıyorum onlar gibi olamıyorum çok sıkılıyorum. İlgi alanlarım astrofizik, biyoloji, psikoloji. Bilim adına katkıda bulunup üniversitede kalmak istiyorum . Bunları söylediğim zaman insanlar 18 yaşında ne işin var bunlarla diyorlar ve kaçıyorlar haksız da sayılmazlar. Yazıp rahatlamak istedim çünkü konuşabileceğim bir tane bile insan yok. Özgüvenim neredeyse sıfır. Bu yüzden hep kaybediyorum. Konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim ama çok doldum :( İnsanların hep kaçmak istediği insanım ben. Bir kaç tane erkek arkadaşım oldu ama hepsi şu an beni görmek dahi istemiyor o kadar burunlarından getirdim. :43::43::43: Neredeyse tüm arkadaşlarımla kötüyüm. :43: :43: :43:

Not: Ben bunları kendimi anlatmak için kullandım. Şeker sevmemem benim aykırılığım vs. anlaşılmasın lütfen. Aykırı bir insan olduğumu etrafımdakiler söylüyor bu yüzden başlığı böyle açtım. Lütfen beni yanlış anlamayın. Cahil insan derken de okumayan anlamayan boş insanları kastettim. Tüm insanları değil.
Not 2: Yahu ben bunları kendimi anlatmak için kullandım lütfen yanlış anlayıp yok ben de şunu sevmem diye yazmayın rica ediyorum. Off keşke aykırı değil de kendimi anlatmak istiyorum diye açsaydım başlığı.

Canım şunu belirtmek isterim notlarını yazmışsında her okumayan insan cahil olmuyo cahillik insanın kafasındadır :34:

bunlar her genç kızın başına gelebilir.bu dönemi ancak popüler olan kızlar(uğur böcekleri) rahat atlatır ama kitap okuyan bilimle ilgilenenler yani kelebek olmayı bekleyen larvalar için durum biraz daha çekilmezdir.hepsi geçecek inan sen birkimini yap büyüyünce o gördüğün boş gezenler senin bilgilerinin tecrübelerinin peşinden takla atacaklar.bende 18 yaşındayken aynen senin gibiydim ilgi alanım psikolojiydi biyolojiydi dil öğrenirdim kendi kendime yaşıtlarımla anlaşamazdım bel altıydı hayatları ben katlanamazdım çok yanlızlık çekerdim.ama şimdi ne oldu söyliyim 30 yaşındayım ve çok donanımlıyım çok yönlüyüm ulaşılması zor bir konumdayım anlayacağın kelebek oldum zamanın uğur böcekleri hala terlik pabuç peşinde:)))))

Back
X