Aylar öncesinden plan yapmışken misafir geleceğini öğrenmek.

Haha:) valla hiç huyum olmayan şeyler o yüzden yemez benim eşime sözüm geçer ama konu annesi olduğu zaman eskiden de istemediğimi belli ettiğim için hassas davranıyor maalesef

Çok politiksiniz:) ama ben bu şekilde yapamam. Yani eşim zaten gelme diyecek olsa arar der. Benim arayıp söylemem garip olur. Annesinin evde tek kalacağını biliyor sonuçta.
Esin bozma planını demişse hazirlandigin gibi evden cik. Esin karsilasin onu. Hem sana da soramaz nereye kimle gidiyorsun vs., sen de davet etmek zorunda kalmazsin.

Esin karşılaşın, sonra da gitsin işe. Eşine desin niye madem böyle bana söylemedin vs.

Çok da güzel olur. Hem bundan sonra evine gelmeden senden fikir almayı da öğrenir ikisi de

Hayır aynı şehirdeyiz. Bize yarım saat uzaklıkta bir akrabasındaydı. O yüzden size geleceğim yarın demiş. E gelince de kalıyo
Merhaba. İçinizi huzursuz edecek bir mevzu değil bence. Habersiz geleceğine göre surprizlerle karşılaşma ihtimalini göze alıyor demektir. Ne eve kabul edin ne yanınızda götürün. Eşinize birakmayin bile, kendiniz arayın, çok kibar bir dille "Anne bize gelmek istemissin, eşim planım olduğunu unutup olur demiş ama aylar öncesinden annemlerle plan yapmistik, bir kaç gün evde yokum ben. Gelmek istedigini bana söyleseydin keşke, planım olduğunu söylerdim sen de ona göre plan yapardin. Bir dahaki sefere biz haberleşelim ona göre plan yapalım. Bu seferlik böyle olsun, başka bir gün misafir edelim seni inşallah." deyin. Ben de gelirim derse şaka algilamis gibi gülüp seni başka zaman agirlariz, deyin. Konuşmasına fırsat vermeden artık kimdeyse filancaya çok selamimi ilet, kendine iyi bak diyerek kibarca kapatın telefonu. Eşiniz ve annenizin dusuncesizligine anlayış göstermek zorunda değilsiniz, iptal etmeyin planlarinizi.

Arayamıyorum Canım telefonu yok şu anda. Yanındaki akrabalarından ulaşıyor eşime

Aslında olması gereken arayıp kibar bir dille durumu anlatmanız ve başka bir güne sözleşmeniz. Bunda alınacak bir şey yok. Ama arayamam diyorsunuz.

O zaman eve geldiğinde "böyle böyle bir planım vardı benim. X unutmuş sana söylememiş. Keşke haberim olsaydı. Neyse benim artık çıkmam lazım, sen keyfine bak. Hadi görüşürüz" deyip çıkın. Alınmasın diye davet etmenize gerek yok. Beni ev sahibi saymayan, evime gelirken haber vermeyene evimden çıkarken hesap verecek değilim.

Eşiniz de çok meraklıysa izin alıp otursun annesiyle. Zaten o işteyse annesi niye geliyor anlamadım. Sizin nur yüzünüzü görmeye mi geliyor?

Ben de anlamıyorum. Ne varsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…