Aylar öncesinden plan yapmışken misafir geleceğini öğrenmek.

Acaba planlarınızı zaten biliyor olabilir mi? Bu kadar tesadüf biraz fazla da.

Benim hayatımın anlamı, gündüz güneşim, gece fenerim de ne hikmetse hep böyle nokta atışı yapardı.

Yahu boşver. Unutan eşin ve sana söylemeye bile tenezzül etmeyen kv utansın. Yalnız kalsın evde ne var. Gelmeden önce seni de aramalıydı. Senin de evin orası. Oh oğlumu aradım bitti gitti demekle olmuyor

Gideceğimiz eve karı, kocayı ayrı ayrı mı arıyoruz? Birini ararsın der ki "ben eşime de sorayım ve döneyim". Bu işin mantıklısı budur. Adamın yaptığı düşüncesizlik.

Konu sahibi eşin planı bilerek çağırmış bence. Teyzeyle arası iyi değil diye annesi de gitsin, muhabbeti bölsün istedi ya da sen de gitme istedi belli ki. Adamın unuttuğu filan yok. Ben inanmadım.

Hiç bu yönden düşünmemiştim :) güzel bir bakış açısı oldu

Esiniz calisiyormus size sormasi gerekirdi once. Ben planimi bozmazdim. Esimden de annesine söylemesini rica ederdim.

Ee sizi ilgilendiren ne? Arasın söylesin unutmuşum diye bi daha. Bu sizin probleminiz değil ki. Madem öyle annesine de çilekreçeline söylemeyi unutmuşum, oda gitmiş desin.
Ya da oturanlar ana oğul evde siz gidin.ogluna haber ettiyse oğluyla otursun oğlu ise gidecekse yalnız otursun

Erkek her zaman umursamazdır. O yüzden eve gelmek isteyen önce evin hanımına da danışmalı. Erkeğe sorarsan gelme diyemez ki. Çok işi olsa bile gelme diyemez ama kaynana direk konu sahibini arasa alır cevabını. Biz eşimle bir yere gideceksek onun arkadaşı bile olsa ben eşini ararım müsaitler mi diye. Elimin tarafı da bir iki huysuz dışında beni arar gelmek isterlerse.

Her zaman öyle değil demek ki. Benim çevremde kadını da arasam erkeği de arasam birbirlerine danışıyorlar. Ben de olsam eşime sorarım akşam belki bizle ilgili planı vardır, canı istemez, yorgun olur vs. Kendi kafama göre hareket etmem. Eşimden de beni aramasını beklerim. Karı kocanın iletişim halinde olması gerekir. Bazen kadınlar da erkekler de hayır diyemiyor. Çünkü hayır demeyi ayıp gören bir milletiz. :)

Reactions: csi
Hayır aynı şehirdeyiz. Bize yarım saat uzaklıkta bir akrabasındaydı. O yüzden size geleceğim yarın demiş. E gelince de kalıyo
Ara bence bir sonraki gün gel de
Veya yanında götürme sonucta seni arayıp cagırmamıs oglunu aramıs ogluda gececi beklesin dursun

esiniz halt etmis gercekten. planini bozma, agir ucunla gelmesini teklif edersin, kibarlik yapip gelmez insallah. gelirse de sansina kus esini de hasla.

Bu kvler ogullarini degil de evdeki evin hanimini arasalar boyle seyler olmaz. Bizde de oluyor deliriyorum ornegin sehir disindan annesi esime size gelecegim deyip geliyor 1 hafta kalmaya ben son anda ogreniyorum gelme diyemem tabiki. Haa sehir disindan bile cat kapi geldigi de olmustu. Dusuncesizlik boyle bir sey iste...

Kv ile ayni sehirdeysen ara iptal et ertesi gun gelsin size. Boylece oglunu degil seni aramayi ogrenir belki.

Yani asıl sorun bence iletişimsizlik her iki bakış açısıyla konuşuyorum kv de başka planı olabilirdi arayıp dersiniz ki ben anneme teyzeme söz verdim plan yaptık annemde şehir dışından gelecek sen diğer gün gelir misin anne demek zor olmamalı bence hadi kendinle ilgili bi plan olsa ertele ama başkaları da benim için plan yapmışsa onlara da ayıp olur bu herkes için geçerli objektif olunması lazım yoksa sen gel ben gidiyorum diyip o evde yalnız kalsın demek de art niyete girer gerek yok böyle şeylere

Bence bunlar hep cep telefonu yüzünden :) ben küçükken misafir gelmek isteyen evin hanımı bizim evi arayıp annemle konuşurdu. Erkekler evde olmazdı, telefonlar ve misafirlikler hanımların tekelindeydi. Halam, yengelerim, annemin kuzenleri, babamın kuzenleri hepsi aynı şeyi yapardı. şimdi cep telefonu çıktı arayıp oğlum diyorlar.

Ee sonuç geldimi kv, ne yaptınız

Esiniz gelme diyemeyebilir belki ama 1 gun sonra gel ben senu karsilayayim vs gibi birseyle geciktirebilirdi.
Planınızı bozmayin tabi ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…