Aylar sonra biricik kayınvalidem gördüm...

Eski konulariniza baktim da sizde 21 yasimdaki halimi gordum. Kac yasindasiniz?

Benim evliligim 2 ay surmustu. Size yapilanlar gibi esyalarimi ucuz secmistim karsi taraf beni kullanmaya kalkmisti. Tam sofra hazirlarken arayip cagirmislardi. Bi rahat birakmiyorlardi. Ama benim cok baska sorunlarm da oldugu icin bosandm.

Smdi hayata cok farkli bakiyorum. Su an nisanliyim. Nisanlimn ailesinden birinden hos olmayan bir laf duydugum zaman nisanlima bahsetmiyorum. Karsimdaki kisiye ya espriyle cevap veriyorum ya guluyorum. Kafama da takmiyorum. O 2 ay evde supureyi acar bagira bagira kaynanaya sayardim. Ama inan kendime zarar vermisim. O yasta o sinir stres. Simdi canima dusman degilim. Karsimdakilere iyi davraniyorum. Sokcagim bi laf varsa evde kendi kendime konusup sokuyorum sonra unutup yoluma bakiyorum

Artik insanlari bir hatasinda silmemeyi ve affetmeyi ogrendm. Simdi daha iyiyim daha rahat ve mutluyum. Bence siz de bunu uygulayin.

Bir de akrabamzn geliniyle su an sorunlari var. Gelin kizin bizim sulaleyle alakasi yok ve cok uzuluyoruz. Tinlamiyoruz da sahsen ben aileden saymiyorum. Kinamiyorum kizi sorunlar yasadi evlenirken ama gecmiste kaldi ya da kalmali sanirim. Bunu ben yillar sonra ogrendim. Biz de kaynana olcaz nasip olursa. Sen de hatalar yapabilirsin gelinine. Ve sana da boyle bir muamele yapilabilir. Bence her seyi unut yeniden basla. Tamam mesafeli ol ama dusman olma derim. Affedip kendini ozgur birak. Annedir saygi duy. Esine sikayet etme. Inan daha huzurlu bir hayatn olur. Konularini okurken bile yoruldum bu kadar stres fazla canim

Eşinizi ailesine karşı doldurmadığınız sürece ve onum gitmesini engellemesiğiniz sürece görüşmemek istememek hakkınız tabi .
Ama düzeltmeye çalışmak daha erdemli bir davranış tabiki .
Ama konularınız hep eşinizin ailesi belli ki takmışsınız kafayı fiziken uzak duruyorum diyorsunuz ama beyniniz hep orda . Bence düşünüp düşünüp takmayın bu kadar yaptıklarını da affetmeseniz bile en azından düşünmeyin tekrrlamayın size zarar veriyor belli ki .

Allah yardimciniz olsun

Caniniz cok yanmis aslinda, affedemiyorsunuz cunku haketmedigim seyi bana neden yasattilar diyorsunuz. Ne yaptım ki diyorsunuz haklısınız da ama insanlar çok acımasız... çok

26 yaşına gireceğim nasipse sanırım 1.5 senede yaşadığım stresi 24 senenin toplamında yaşamadım eşya almaya gittiğimizde dönüp evde ağlıyordum başka alışverişlerde de sayılamayacak kadar görümcemle kıyaslandım her konuda hala bile evine gitmemişken onun evindeki perdenin aynısını beğenmişim herşeyimiz aynıymış bunu dinledim kaynanamdan keşke bu kadarla kalsa aileme sülaleme ayıp edildi hiç unutmam düğüne bir ay kala merdivenlerden kaydım belimin üstüne düştüm bir el kadar morluk vardı belimde canım ciddi anlamda yanmıştı ki eşim çok çok abartır sağlık durumlarını bildikleri halde açıp bir yalandan geçmiş olsun demediler düşman mıydım onlara kafamı vurup ölsemiydim acaba bunu mu istiyorlardı?eşime artık birşey dediğim yok onları sormuyorum bile dedesi var sadece onu soruyorum gerçekten kırgınım çünkü onlara dua ediyorum kötülüklerini istemiyorum ama onlar yapmacık tavırlarından vazgeçmiyorlar bunu görmeye tahammül edemiyorum gitmemem görüşmemem eşim için sorun olsa zaten yaparım bunları ama benim mutsuzluğumu bildiğinden bana bırakmış durumda en kötü şeyleri ben yaşamadım ama az şeylerde değil ki bize kıymet verdikleri yok bu çok açık neden uğraşayım birde o acabaya mı üzüleyim bilmiyorum bir ara diyordum acaba hep başa mı sarsam her seferinde yeni tanıştığım yabancı birileri sanıp öyle mi davransam yabancı bir misafir gibi sayıp hürmet etmek mesela ama onları görünce kanım donuyor geriliyorum gözlerim doluyor bugün şıp diye aktı yanıma oturduğu zaman ağlamaklı olmadım bile imtihanım bu benim farkındayım hayırlısı

Onlarla görüştüğüm zaman daha çok kafaya takıyordum 6-7 aydır görmemiştim zaten bahesedilince düşündüğümün farkındayım ama 7/24 onlarla yatıp kalktığım depresif geldiğimde yok

Anliyorum ben de ayni seyi diyordum 20 yilli evliligin stresini 2 ayda yasadm diye :) ama inan bu sekilde kendini yer bitirirsin. Bu sorunlari yasandigi anda birak. Pesinde tasima. O gun sana naptilar sadece onu dusun affet sonraki gune gec. Balik hafiza bi nevi. Kendini kullandirma. Takma da. Takinti haline getirme. Canindan kiymetli degiller. Hepsi gecmiste kaldi. Ben ikinci kez evlenecegm icin smdi anliyorum. O evlilikte mazallah devam etseydm benm de kinim surcekti. Kendime eziyet etmisim baska bisi degil

Ne diyeyim inşallah bu seferki evliliğinizde her yönden mutlu huzurlu olursunuz benim bir abimde evli ne annem ne ben o mutlu olsun diye birşeye karışmadık birşey söylemedik yeri geldi ben annemi uyardım yeri geldi annem beni gerçekten anlamsız geliyor bana bir insan senden hoşlanmıyorsa uzak durursun gerçekten artık ciddi ciddi konuşmayı amacını öğrenmeyi düşünüyorum korku yaşlılık mı ölüm mü ne yani eşime daha yakın olmak mı biliyorum ki eşimin ailesiyle ilişkim bal kaymak olsa eşimin şuan ki ilişkisi bir adım ilerlemeyecek bunu ben biliyorum o evladını bilmiyor mu gerçekten kafam çok karışık ben mutsuz oldukça eşim çok kafaya takıyor kaçkez keşke hayatına girip senin bu kadar üzülmene sebep olmasaydım diye üzüldü birkaç kez ağladı bile ciddi anlamda bizi mutsuz ediyorlar.

Dullukla ne ilgisi var kaynanamın komşuları zaten üç beş tane oda evin çevresinden aynı kafada hepsi konuşurlarsa konuşsunlar valla eşiminde oturduğu yarım saat bir saat o bile ancak o kadar katlanabiliyor

Kin kötülüğü istemekle olur benim böyle birşey yaptığım yok
Öffff kavramları nasıl da çarpıtıyorsunuz, vallahi korkulur sizden.

Hayır efendim kin direkt kötülüğünü istemekle olmaz. Kin nedir biliyor musun? Zamanında bir hata veya yanlışı olan birinin gelip size karşı adım atması üzerine sizin kafanızı çevirip yüzüne bile bakmamanızdır. Tanıdık geldi mi? Siz bu forumda gördüğüm en kindar insansınız.

Ayrıca ben onlara kötülük yapmıyorum deyip duruyorsunuz, ay ben gülerim. Kadının suratına bakmamışsınız yahu daha ne kötülük yapacaksınız? Hayırdır, dövmeyi falan düşünüyordunuz galiba?

Gerçekten sizin gibi insanlardan korkulur, sizdeki negatiflik doyum noktasına ulaşmış. Ama şunu da söyleyeyim, psikolog odaları sizin gibi bu konuları obsesyon yapanlarla dolup taşıyor. Bu kadar kinin acısı birkaç yıl sonra çıkar diye uyarmak istiyorum ama her zamanki gibi bi kulağınızdan girip diğerinden çıkacak.

Iste siz de politik davranip esinizi de kendinizi de uzmemis olun. Evlilik politika zaten

Benim sadece onlarla problemim var ya onların kaç kişiyle...Arkadan öyle böyle deyip yüzlerine güldükleri kızlarının dünürleride dahil oluyor değil mi bu sayıya...Kalabalık bir sülalem var (anne baba kardeşleri eşleri çocuklarını kasdediyorum)tek biriyle sorunum yok kolu komşuyu geçiyorum ev değişir oda değişir azalır çoğalır belli bir sayı yok 100den fazla büyüklü küçüklü yaşıtım olan olmayan akrabalarımla tek bir problemim yokken ailemle aram mükemmelken girdiğim toplumlardan candan sevilen güleryüzlü samimi bulunup öyle karşılaşırken kendilerini soyutlamış komşu olan üç beş kişiyle görüşen kişiler mi bana göre normal kendi evlatları onlara uymuyor ben nasıl uyarım lütfen ya eşimin onları haftalık görme ziyaret süresi yarım saat bir saat arası.

Demekki en iyi sensin !!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…