- Konu Sahibi banabenigeriver
-
İyi de oğluyla evlisiniz böyle bir şeyi nasıl beklersiniz.Kızmak , kırılmak , görüşmek istememek ayrı kin tutmak ayrı.Bu kadar kin tutmaya hakkınız yok bence.Insan esinin annesine karsı bir yere kadar duygu beslemeli , bir yerden sonra duygusal bakmamayı bilmeli.Demedim diyecektim beni sormasını görmesini istemiyorum bu demek bu hayatta yok olduğumu saysın çok mu zor
Benim sadece onlarla problemim var ya onların kaç kişiyle...Arkadan öyle böyle deyip yüzlerine güldükleri kızlarının dünürleride dahil oluyor değil mi bu sayıya...Kalabalık bir sülalem var (anne baba kardeşleri eşleri çocuklarını kasdediyorum)tek biriyle sorunum yok kolu komşuyu geçiyorum ev değişir oda değişir azalır çoğalır belli bir sayı yok 100den fazla büyüklü küçüklü yaşıtım olan olmayan akrabalarımla tek bir problemim yokken ailemle aram mükemmelken girdiğim toplumlardan candan sevilen güleryüzlü samimi bulunup öyle karşılaşırken kendilerini soyutlamış komşu olan üç beş kişiyle görüşen kişiler mi bana göre normal kendi evlatları onlara uymuyor ben nasıl uyarım lütfen ya eşimin onları haftalık görme ziyaret süresi yarım saat bir saat arası.
ziyaret süresi ne ayrıca resmen adam hapse düşmüş gibi ziyaret süresi koymuşsunuz.Adam yarı açık cezaevine alınsa rahatlayacak belki.
+1000000merak ettim eski konularınıza baktım. Allahım sizin gibi insanlardan korusun.çok cahilsiniz her lafınızdan ayrı bir cahillik akıyor.Dini elinizde hamur etmişsiniz. Kuran hediyesini sanki bir nesne gibi bahsetmişsiniz.Dine saygınız olsa gerçekten kitabı nesneleştirmezsiniz. Göya çok dindarsınız abiyle yengeyle oturunca günaha girmekten korkacak kadar ama bir anneye zehir gibi konuşuyorsunuz.Eşiniz buna izin veriyorsa ailesini onu büyütmüş annesini böyle ezdiriyorsa hakaret ettiriyorsa dinde asıl bunun yeri yoktur. Ki eşinizin annesi elinden geleni yapmış başta ev vermiş ya hu eşyalara yardım etmişler.Takıyı da isterse alır isterse verir.Siz ali kıran baş kesen misiniz her şey sizin isteğinize göre mi olacak.Çok paraya meraklıysanız girin bi işe çalışın paranız olsun miletten takı para yardım beklemeyin kendi ayaklarınız üzerinde durun.
Kayınvlideniz yine yüce gönüllülük yapmış yanınıza gelmiş ki büyük o.Anne ya ötesi var mı? kendi anneniz melek ama dimi sizin dışınızdaki herkes şeytan.Allah öncelikle eşinize sonra çevrenizdeki herkese sabır versin.
Neden konu açtığım ortada bunu anlayamayanlar anlayan anlıyor.Hee maden takmıyorsun da niye ikide bir buraya kaynananla ilgili konu açıyorsun..
Yok suratına bakmadım
Yok hiç oralı olmadım
Yok burnumdan kıl aldırmadım
Suratımı ekşittim oturdum
Bana hak vermeyecekseniz konuma yorum yapmayın
Hatta sizi de takmıyorum
Bu ne ya..
Sanırım hep böyle olacak çünkü onlar herşeyi yapıp aaa ne yaptık ki kafasında olan insanlar.Ben eşime gerekirse onun için politik davranmaya çalışacağımı söyledim bir zaman sonra bunu sorun diye benim karşıma getirmesin diye ama o istemedi içinden gelmiyorsa samimi olmayacaksa görüşme dedi bu onun seçimi çocuğum olma ihtimali çok düşük hem eşimden hemde onlardan dolayı birgün olursa nasipte varsa eşim götürür görürler.Peki bu durum ne zamana kadar sürecek? Ölene kadar görüşmeyecekmisiniz? Evliliğiniz bu şekilde nasıl sağlıklı olacak? Birgün eşinizde size resti çekebilir. Çocuğunuz olduğunda mecbur bir araya geleceksiniz. Ne yaşadıysanız artık geçmişi bir kenara bırakıp minimum düzeyde görüşebilirsiniz.
Onu affedip affetmemek değil aslında daha çok üzülmemek için uzak durmak.Bende çok şey yaşadım ama es geçtim gitti. Ömür boyu böyle mı yapıcaksınız? Kendiniz için affetmeyi öğrenin. Kin çok kötü birşey bence.
Hasta eder.
Affetmek zorunda değilsiniz daha temkinli davransanız yeterli olur bence. Ne yaşadığınızı bilmeyerek yorum yapıyorum..
Malesef o kadarla değil onlarca sebebi var düğünde rezillik çıkarmak kınada eşimi reddermeleri gibi vs. benim benim özel günlerim bir kez oldu birkaç kez değil.Hayır karışmayın suçlu olmazsınız benim annem tamda böyle bir insan hiçbir kusuru yok.sebeplerini az okudum ayip yahu .. mantolama ,cerez dagitma falan bunlari issizlikten surekli dusunup kinlendin... kv kötü olur anlarimda benim dediklerim olmadi diye kadina cephe almissin... cidden ilerde kaynana olursam karişmam ..gerci o da suç
Ben gerçekten daha fazla üzülmemek için uzak duruyorum kimse için biricik olma derdim yok eşiminde dediği gibi ona değer vermiyorlar ki bana versinler.Sürekli kınada yaşadığınız çerez olayı, kahve yapma meselesi, düğüne gelen misafirlerinize hoşgeldin demediler muhabbeti vs... yanı bu kadar nefret etmenizi gerektirecek olaylar değil bunlar. Emin olun bunların daha fazlasını yaşadım ama ben yine saygımı korudum, evime geldiler güler yüzle hizmetimi ettim. Psikolojik destek aldım, psikoloğun ilk seansta söylediği ‘affetmen gerekiyor yoksa sana bir faydam olmaz’. Herşeyden önce kendim için affettim. Sonuç olarak eşim herşeyin farkında sonuna kadar destekçim. Eşimin ailesi için biricik gelinleriyim. Kv dem parasını altınını gözü kapalı bana teslim eder ben saklarım. Kv dem, kp im sürekli her ortamda yaptıklarından pişman olduklarını dile getirir. Düğünde yüzüme bakmayan kp im geçen hafta aramış ‘neden aramıyorsun seni özlüyorum kızım, sen benim için kızımdan ilerisin’ diyor. Bunlar bir günde olmadı tabiki. Sizde affedin olan olmuş artık.
Benim düğünümde de eşimin ailesinin rezillik yapmasına nezaketsiz davranmasını gerek yoktu ama oldu ne yapalım zamanı geri alamıyoruzBenim babaannemin anneme yaptiklarini yazsam roman olur fakat annem bile hala saygida kusur etmez. Ha mesafesini korur ama artik 70lerinde yasli ve hasta bir kadin. Kalbinizi bu kadar kinle doldurmayin. Kadin ayaginiza kadar gelmis. Herkesin icinde sergilediginiz tavir ne olursa olsun cok saygisizca. Kavgali iseniz de bunu elalemin bilmesine gerek yok.
Çoğu gelin malesef çokta haklı sebeplerden uzak duruyor anneannemin sizin gözünüzde melek olabilir ama yengeniz ne yaşadı tam olarak bilemezsiniz oğlu umrunda değil ki evi olsun biz kör müyüz eşimi pamuklara saran mı var yani lütfen.abow bir konulari okuyum dedim ...sevgi karisinin ayagina terlik getirerek olmuyormuşsirf adamin ailesini sevindirmemek icin bosanmiyormus bu forumda ilk kez soyluyorum psikoloğa git hic normal degilsin... yengemler anneannemi pek sevmez ki anneannem de farkinda ama onlar saygisizlik etmez anneannemde pek orali olmaz ...gozmezden gelse dayimlar 5 dk katlanmaz yengemlere cok buyuk olay cikar... anneannm dayima gidecekti yengem gelin gelecek diye soyleyince demekki gelmeyeyim diye soyledi dedi gitmedi yaziktir yahu koskoca insanlara yapmayin ...aci degilmi kendi oglunun evine gidemiyor aralari bozulmasin diye de soylemiyor
İnanın eşimi el üstünde tutan öyle bilen yok ona karşılık toplum içinde bana olan muamele sanki elde tutulan pamuklara sarılan gelin oğul gibi ben bu iki yüzlülüğe katlanamıyorum.İyi de oğluyla evlisiniz böyle bir şeyi nasıl beklersiniz.Kızmak , kırılmak , görüşmek istememek ayrı kin tutmak ayrı.Bu kadar kin tutmaya hakkınız yok bence.Insan esinin annesine karsı bir yere kadar duygu beslemeli , bir yerden sonra duygusal bakmamayı bilmeli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?