Aylar sonra biricik kayınvalidem gördüm...

Benim babama evi basıp kızı istemiyoruz diyecekler , benim babamda beni o eve düğün yapıp gönderecek ..
kusura bakmayın ama bence çok garip
İstenmediğiniz halde evlenmişsiniz gurursuzluk gibi geliyor bana
Eşim hepimiz için çok değerliydi ve kıyılmış bir nikahtan dönmek bizim için o kadar basit birşey değil

Yok aslında ortama göre çok garip kaçmadı tavrım bizi tanıyan pek kimse yoktu zaten

Klişe olacak ama herkes kendine yakışanı yapar.. Asil ve mesafeli davranmak en guzeli bence.. Itişmek cok yorucu ve manasız..
Evet onlar birçok yerde kendilerine yakışanı yaptılar buna herkes şahit şükür benim elimden gelende bu artık fazlası yok

Bayramda eşimin ailesine kahve yapmamışım sebep bu benden gelin olmazmış eee bende olmuyorum yani kimse yalancı çıkmasın
Canım işte madem olmayacaktın gelin bu evliliği yapmayacaktın .
Kendimi sizin yerinize koyuyorum da ben olsam o eve düğün yapıp gitmezdim .
Zaten sizde istenmemeyi hazmedemiyorsunuz aslında .

Ben de sizin gibiyim.. 1 yıldan fazla oldu eşimin ailesinden kimseyle görüşmüyorum.. aynı mahallede oturuyoruz hepsiyle hiç karşılaşmazsam haftada 1 kere karşılaşıyorum kafamı çevirip tanımıyomuş gibi geçip gidiyorum yanlarından.. bazı arkadaşlar sevmek zorunda deilsiniz ama saygı olmak zorunda yazmış sizinle hem fikirim tabi ki saygı olmak zorunda amaa bana saygı duyana saygı duyarım! Herşey gibi saygı da karşılıklı ve bunun büyüğü küçüğü yok malesef.. siz yine çok iyisiniz benim yanıma otursa sessizce kalkar terkederim orayı asla bakmam yüzüne kusura bakmasın kimse yüzüne baktığım sevip saydığım ama kıymet bilinmeyen günlere saysın derim.. şimdi hamileyin Allah izin verirse bi bebeğim olcak eşime şimdiden hangi hastane biz de gelebilir miyiz diye sormaya başlamışlar asla hiç birini sokmam! Eşime de söyledim1 tanesini görürsem sende onlarla beraber çık hayatımdan diye bazen insanlar yaşadıklarını unutamıyo.. herşey geçiyor dil yarası kalıyo herkes ileriyi düşünerek hareket ederse böyle problemler olmaz işte...

Canım işte madem olmayacaktın gelin bu evliliği yapmayacaktın .
Kendimi sizin yerinize koyuyorum da ben olsam o eve düğün yapıp gitmezdim .
Zaten sizde istenmemeyi hazmedemiyorsunuz aslında .
Neden ben gelin olmak için mi evleniyorum mutlu olup yuva olmak için evleniyorum buna zarar veren herkesten uzak duruyorum.
Hepimizin değer yargıları farklıdır dediğim gibi bizim için değil nikah nişandan dönmek bile büyük bir durum eşimde zaten ailesi gibi olsa ailem buna izin vermezdi.
Hazmedemeyen onlarla iyi olmaya çalışıp olamamakla olurdu ben bunu için çabalamadım bile tamamen farklı insanlarız memleketlerimizin arasında 20 saat fark var yani inanın bunu hazmedemesem çok rahat söylerim sonuçta kimliğimiz yok burada çekinecek birşey yok.

Doğru söylüyorsunuz herkesin değer yargıları farklıdır .
Bende sadece eşim iyi diye bir evlilik yapamazdım heralde benim için aileside önemli .
Ailem içinde ailesi önemli ...
Dediğim gibi dediğiniz durumlar bana çok garip geliyor ev basılması filan bunun üstüne olaylı bir düğün olaylı bir evlilik ...
Eşin ailesiyle küslük durumu kin ve nefret derecesinde .
Tüm bunları yaşamaktansa resti çeker evlenmezdim :)

Onlara karşı bir hissim yok dua ettiğimden sanırım ama girdiğim ortamdaki insanlar sokaktakiler sanki ailemden canımdan kanımdan biri gibi herkesle aram iyi onlarla yok ne yapalım yani zorluk birşey yok huzursuz etmiyorum kırmıyorum dökmüyorum sadece uzak duruyorum eşim her hafta gider bilmiyorum çocuk olur mu ama olursa gittiği zaman onuda götürür ama ben yapamıyorum içimden gelmiyor.

Siz ne yasadiniz bu kadar peki (

Allah yardimciniz olsun bir kin tutuldu mu arkasi geliyor en guzel gunlerinizi mahvetmeye haklari yoktu

Valla benim cocuğum küçükken yani bana muhtaçken kimse cocuğumu da alıp bi yere götüremez.. ben açık açık konuştum eşimle hamile olduğumu öğrendiğimde hiçbişey süpriz değil onun için.. torun sevmek isteyen o cocuğun annesine annsinin ailesine konuştuğu kelimelere dikkat edicek.. herşeyini uzaktan izlerler yoksa böyle.. hiçbiri umrumda değil artık o kadar iğrendim ki Allah korusun sağlık versin ama ölseler cenazelerine gitmem öyle tiksindim...

Malesef dört dörtlük evlilikler zor çok nadir ya görmezden gelip öyle devam eder insan yada kendini kandırır başka türlüsü olamaz.
Benim ailesine karşı kötü duygular beslemeyip dua ettiğimi eşimde bilir.
Bizden yana yada eşimle benden yana bir sıkıntı yoktu o zamanlar şükür yapan yaptığı rezillikle kaldı konuşulan onlar eşim ben ve ailem değil.
Hep dua ederim kimse böyle şeyler yaşamasın ama sınav benimkide bu sanırım.

Muhtemelen sen daha kötü şeyler yaşadın aaah aaah aslında sadece şunu diyebilsek Rabbim sadece senin rızan için iyi davranıyorum diye mükafatı büyük olacakta olmuyor hepimiz nefis taşıyoruz

İnşallah durumlar düzelir ne diyelim ama bana biraz karşılıklıymış gibi geldi sanki sizde de hatalar var gibi .
İnşallah iyi olursunız.

İnşallah durumlar düzelir ne diyelim ama bana biraz karşılıklıymış gibi geldi sanki sizde de hatalar var gibi .
İnşallah iyi olursunız.
Çok düşündüm onlara sorsalar hatası ne diye uzak durması derler sanırım onların hareketlerini gördükçe yaptığım tekşey buydu çünkü yavaş yavaş uzaklaştım sanmıyorum başka birşey diyeceklerini benim hatam susmak tepkisiz kalmak olabilir sonuçta çözmeyede çalışmadım direk vazgeçtim.Teşekkür ederim umarım onlarda uzak olurum öyle iyi olurum.

Muhtemelen sen daha kötü şeyler yaşadın aaah aaah aslında sadece şunu diyebilsek Rabbim sadece senin rızan için iyi davranıyorum diye mükafatı büyük olacakta olmuyor hepimiz nefis taşıyoruz
Valla dayanamam bir kere gelcem şu dünyaya kimsenin lafını sözünü çekemem.. kaprisiyle uğraşamam.. buna eşim de dahil.. her fırsatta da söylüyorum eşime de bizim eşimle hiç problemimiz olmadı çok şükür birbirimizi sever sayarız ama kimse vazgeçilmez değil benim için eşim de dahil.. ben babamı kaybettim babamsız yaşıyosam kalanlar umrumda değil beni sever sayaraa eşim başımın üstünde yeri var ama ailesi için bana caz yaparsa çeker giderim asla uğraşmam o da bunu bildiğinden bana hiç bişey demiyo..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…