- 15 Aralık 2013
- 15.777
- 36.334
- 798
- Konu Sahibi banabenigeriver
-
Size defalarca hata yapan birine ne yaparsınız uzak durmaz mısınız dua ediyorum kötülük istemiyorum diyorum onlarla görüştükçe üzülüyorum dünde bunun ispatı oldu içim huzurlu olmuyor gerçekten çok geriliyorum onların benim için herhangi bir akrabamdan farkı ayrıcalığı yok ki onlarla görüşmek zorunda değilim ki dinim bunu söylemiyor ki eşimde bunu istemiyor eşim görüşmek zorunda gitsinde görsünde her zaman git derim o gidince onu arayıp çağırmam huzursuz etmem gerçekten elimden gelen buPeki madem günah da sen neden günaha giriyorsun? Ne kadar da ben susuyorum,kin değil, nefret değil diye inkar da etsen bal gibi de kin tutmak seninkisi.. Kadın yanına gelmiş elini öpsen, selamını alsan o zaman tamamdı.. Eşinin hatrına susmuşsun.. Eşinin hatrına o eli öpedebilirdin.. Bu senin seçimin.. Çok dik kafalı bir insansın.. Biz burda beyaza tüm kk olarak beyaz desek de hayır o siyah sana göre.. Yanlış yoldasın.. Bu kin ve nefret senin ruhunu çökertir.. İyiliğin ne olduğunu yavaş yavaş unutur gidersin.. Hiç boşuna nefret değil kin değil deme.. Başka bir adı yok bu yaptıklrının..
Ben yapamıyorum malesef yüzlerine gülemiyorum ki bunu yaşadığım kişiler sadece eşimin ailesiSevmediğiniz insanlarla nasıl mesafeli oluyonuz ya
Ben hepsinin yüzüne gülerim öyle seviyom
Cok net bisey soylicem tatlim sizi tanımıyorum keza kayinvidenizi de.Ben yasadiklarinizla alakalı tek bir yorum yapmadım yapmamda zira herkes kendi yasadigini bilir.Ben szin hayat gorusunuze yorum yapıyorum.Bakın ben de net bir insanimdir,mesafelerim iyidir insanlarla kolay kolay sorun yaşamam ha yasadiysamda bir daha asla yuz goz olmamaya çalışırım.Tamam burda sizle hemfikiriz,ama o insanlar inanin dilimde değil gonlumde siradanlasir.Ama siz hissettiklerinizi yanlis yorumluyorsunuz,lütfen ya bir kere sadece bir kere düşünün,Sıradan görünse de bu konuyu düşünüyorsunuz,zaman harciyorsunuz,enerjiniz gidiyor,buraya rahatlamak için konu açıyorsunuz,tatlim yasin genc hemde çok.Şu zamanlarin çok kıymetli daha değerli şeyler için zihnini doldur.Ama kendini doldurma herkese ,hepimize anlattiniz tamam yok sayiyorsunuz onları varsayiyorum inandık.Peki vicdaniniz,aynaya baktığınızda içinizden geçenler onları nasıl ikna ediceksiniz.İnsan bir aynaya baktigina birde yukari baktigi'nda gördüğüne yalan söyleyemez.(yukarı mecaz anlamda yoksa yaradan heryerde)Ben sizin yerinizde olsam calismiyorsam ve çocuk da dusunmuyorsam,inanın esirgeme kurumunda yada yaşlı evinde gönüllü calışır,yardımcı olurdum.Hem ruhum huzurlu olurdu hem zihnim güzel bişey için meşgul olurdu.Burda şu gecirdiginiz vakit orda bir çocuğa kitap okumaktan bir yasliya yardımcı olmaktan daha değerli değil inanın.Benim bu sorunu yaşadığım üç nsan var ve onlar sadece eşimin ailesi oluyor malesef eşimin hatrı için sustum onlarda hata üstüne hata yapıp beni kendilerinden soğuttular.Benim koyduğum mesafenin adının kin olduğunu buradaki üyeler söylüyor ben değil çok şükür herkesi net şekilde anlıyorum.Toplum içine ki nezaket ve kurallarını eşimin ailesi önemsemiyor bende onlara karşı böyleyim diyeceksemde aslında terslemeyerek yine nezaketimi gösterdim.Görmezden geldiğim birçok üye buradaki alaycı yorumlarından dolayı defalarca uyarılmış ve engel alan kişiler zaten nickler ortada bu konuda daha fazla birşey dememe gerek yok.Valla keşke önemse bilmiyorum ki hangi önemsemeyen insan kalkıp gelir görür yada yetmez yanıma oturur ben görmezden geldim doğrusu bu değil midir görüşmediğim için bilerek yaptığı birşey bu tek niyet sinir bozmak ki başardı helal olsun.Ben kimseninkötülüğünü hissedip beddua etmiyorum bu sebepten kin öfke ve nefret barındırdığı düşünmüyorum daha fazla üzülmemek için uzak duruyorum hepsi bu bugün yanıma gelip konuşmasa ağlamazdım
Lütfen ben yoruma degil uyenin uslubuna güldüm.Sizi yada bir başkasını aşağılamak degil niyetimÖzür dilemesini gerek yok dilediğiniz gibi eğlenin burası eğlence platformu nede olsa benim gibi dertleri olanlarda malzeme buyrun gülün
Çünkü hiçbirşeye tepki vermedim onları kırıp dökmek yerine üzülmeyi seçtim içimde yaşadığım şeyler bende patlıyor hala eşimin hatrına sustum bu saatten sonra kimseyi üzmek kırmak istemiyorum
İnanın vicdanen çok rahatım gece gündüz eşimin ailesini düşünüp ağladığım yok zaten onları görmediğim sürece bu psikolojiyede girdiğim yok beni üzdüler ve onları gördükçe üzüldüğüm zamanları hatırlayıp daha çok üzülüyorum yaşadığım şey sadece bu dün olan olay yarın devam etmeyecek günlerce haftalarca böyle olmayacağım geçen zamanda bir uğraşım yoktu ama şuan var zaten tabiki bu duruma üzülüyorum çünkü beni anlamayan insanların içine girdim ki eşimide anlamıyor bu insanlar sadece bize huzursuzluk veriyor eşim bile gitmek istemiyor hep ben zorluyorum çünkü gitmek zorunda onun anne babasıCok net bisey soylicem tatlim sizi tanımıyorum keza kayinvidenizi de.Ben yasadiklarinizla alakalı tek bir yorum yapmadım yapmamda zira herkes kendi yasadigini bilir.Ben szin hayat gorusunuze yorum yapıyorum.Bakın ben de net bir insanimdir,mesafelerim iyidir insanlarla kolay kolay sorun yaşamam ha yasadiysamda bir daha asla yuz goz olmamaya çalışırım.Tamam burda sizle hemfikiriz,ama o insanlar inanin dilimde değil gonlumde siradanlasir.Ama siz hissettiklerinizi yanlis yorumluyorsunuz,lütfen ya bir kere sadece bir kere düşünün,Sıradan görünse de bu konuyu düşünüyorsunuz,zaman harciyorsunuz,enerjiniz gidiyor,buraya rahatlamak için konu açıyorsunuz,tatlim yasin genc hemde çok.Şu zamanlarin çok kıymetli daha değerli şeyler için zihnini doldur.Ama kendini doldurma herkese ,hepimize anlattiniz tamam yok sayiyorsunuz onları varsayiyorum inandık.Peki vicdaniniz,aynaya baktığınızda içinizden geçenler onları nasıl ikna ediceksiniz.İnsan bir aynaya baktigina birde yukari baktigi'nda gördüğüne yalan söyleyemez.(yukarı mecaz anlamda yoksa yaradan heryerde)Ben sizin yerinizde olsam calismiyorsam ve çocuk da dusunmuyorsam,inanın esirgeme kurumunda yada yaşlı evinde gönüllü calışır,yardımcı olurdum.Hem ruhum huzurlu olurdu hem zihnim güzel bişey için meşgul olurdu.Burda şu gecirdiginiz vakit orda bir çocuğa kitap okumaktan bir yasliya yardımcı olmaktan daha değerli değil inanın.
Peki bunu niye dert ettin..? Kalbin rahatsa sıkıntı yok.. Ama eğer rahat olsaydın buraya konu açmazdın diye düşünüyorum.. Her neyse sen böyle devam etmeye kararlıysan biz ne diyelim..? Benim önerim o kadının da bir anne olduğunu unutmaman..Size defalarca hata yapan birine ne yaparsınız uzak durmaz mısınız dua ediyorum kötülük istemiyorum diyorum onlarla görüştükçe üzülüyorum dünde bunun ispatı oldu içim huzurlu olmuyor gerçekten çok geriliyorum onların benim için herhangi bir akrabamdan farkı ayrıcalığı yok ki onlarla görüşmek zorunda değilim ki dinim bunu söylemiyor ki eşimde bunu istemiyor eşim görüşmek zorunda gitsinde görsünde her zaman git derim o gidince onu arayıp çağırmam huzursuz etmem gerçekten elimden gelen bu
Hakkınızda hayirlisiİnanın vicdanen çok rahatım gece gündüz eşimin ailesini düşünüp ağladığım yok zaten onları görmediğim sürece bu psikolojiyede girdiğim yok beni üzdüler ve onları gördükçe üzüldüğüm zamanları hatırlayıp daha çok üzülüyorum yaşadığım şey sadece bu dün olan olay yarın devam etmeyecek günlerce haftalarca böyle olmayacağım geçen zamanda bir uğraşım yoktu ama şuan var zaten tabiki bu duruma üzülüyorum çünkü beni anlamayan insanların içine girdim ki eşimide anlamıyor bu insanlar sadece bize huzursuzluk veriyor eşim bile gitmek istemiyor hep ben zorluyorum çünkü gitmek zorunda onun anne babası
Çünkü eşimle mutluydum bir sorunum yoktu.Neden bu evliliği gerçekleştirdiniz ? Madem evinizi bastılar bu iş olmasın diye neden evlendiniz ??
Çok gururlu gibisiniz ama gururlu olan insan baştan bu evliliği yapmazdı istenmediğini bile bile
Amin hepimizin inşallahHakkınızda hayirlisi
Birileri elbette haksiz bulacak birileri de acini derinden hissedecek bilirim. Rabbim sabir versin... her seyin bir bedeli er ya da gec oderBaşta yok o değildir dedim.Hatta düşündüm...Birdaha bakarsam...Ya oysa gözgöze gelirsek...Bakmadım ama biraz süre geçtikten sonra o kalkıp geldi yanıma milletin içinde bağıra bağıra "sen beni görmedin ama ben seni görüp geldim" dedi birkaç kez.Çok mesafeli görüştük...Elini bile öpmedim.Yüzüne bile bakmadım.Gülmedim.Yanıma oturdu.Birkaç kez konuşmaya çalıştı duymazdan geldim.Başkalarıyla konu çok saçma sapan yerlere gitti birkaç kez benim bekar abime kız bulma çabasından,ortada olmayan çocuğumu büyütme hevesine kadar(çocuk mevzusu bu fikriyle benim için tarihe karıştı sanırım).Ben kalkınca yanından neden öyle bakıyorsun diyenlere uzun zamandır görüşmedik demiş birkaçkez.Birdaha karşılaşırsak beni öldü sayın demeyi düşünüyorum tabiki milletin içinde diyecek değilim ama selamlık yabancı gibi kalmak benim için en sağlıklısı.Gerçekten ciddi anlamda beni üzmüş insanlar eve gelince tutamadım ağladım gerçekten tutamadım kendimi eşim yoktu tabiki onlar yüzünden ağlamayı çoktan bıraktım onun yanında.Samimi olmayan insanlara tahammülüm yok amacı ne hiç çözemedim.Eski konularımı bilen bilir bana hak vermeyen çoktu ama buraya anlattığımın ne yazık ki fazlası var.Selamlık durumu olan var mı sizce bunu başarabilir miyim?
Görmezden geldiklerim hala ısrarla yorum yapıyor aynı suratına bakmadığım kaynanam gibi maşallah ne diyeyim.Ben öyle yapıp edip yüzgöz olup insanlarla canım cicim olan bir aile terbiyesi almadım kusura bakmayın size normal gelebilir böyle yaşıyor olabilirsiniz biz böyle değiliz çok şükür.Bana ne yaptılarda böyleyime gelince düğüne günler kala resmen evimizi basıp ayrılmamızı beklediler bunun için çabalarına hemde nikahım varken bundan büyük birşey yok bence sizin için buda normal olabilir ama bizim için öyle değil nikahın değeri çok büyüktür evliliğimizin yıkmaya çalışan bu yönde temennisi olan herkesi Allaha havale ediyorum...
Ben sadece selamlasıp bunu başarabilen biri var mı diye sordum.içim çok şükür çok rahat beni üzen yaşadığım haksızlık zaten.Benimde bir annem var evlatlarına verdiği değeri görüyorum onunda annesini görüyoruz gördük malesef her anne bir olmuyor kime annelik yaptığı belli çok açık anneliği kadar değeri var.Peki bunu niye dert ettin..? Kalbin rahatsa sıkıntı yok.. Ama eğer rahat olsaydın buraya konu açmazdın diye düşünüyorum.. Her neyse sen böyle devam etmeye kararlıysan biz ne diyelim..? Benim önerim o kadının da bir anne olduğunu unutmaman..
Unutamaz mısın? Kendin ve eşin için, yaşanmış bitmiş, ballı kaymak olma yine, ama bu kadar da nefret etme, en çok sana zarar, affetmek seni öyle rahatlatacak ki..Çünkü eşimle mutluydum bir sorunum yoktu.
Evimizi bastıklarında çoktan evliydim zaten düğünümüze 3-5 gün kalmıştı.
Beni eşimin ailesi istemedi bende onları istemiyorum bu çok net belli zaten.
Amin hepimize inşallah valla bedel ödemesin kimse benden uzak dursun bu yeter artık böyle dua edeceğimBirileri elbette haksiz bulacak birileri de acini derinden hissedecek bilirim. Rabbim sabir versin... her seyin bir bedeli er ya da gec oder
Benim babama evi basıp kızı istemiyoruz diyecekler , benim babamda beni o eve düğün yapıp gönderecek ..Çünkü eşimle mutluydum bir sorunum yoktu.
Evimizi bastıklarında çoktan evliydim zaten düğünümüze 3-5 gün kalmıştı.
Beni eşimin ailesi istemedi bende onları istemiyorum bu çok net belli zaten.
Unutamıyorum çünkü onlar unutmam için hiçbirşey yapmıyor bizim için olan şeyleri yokuşa sürmekten başka onların evladı görümcem ayrıcalığa o sahip bunu eşim kendi ağzıyla söylemiş bir insan o kadar anneye o kadar hürmeti var oğlununUnutamaz mısın? Kendin ve eşin için, yaşanmış bitmiş, ballı kaymak olma yine, ama bu kadar da nefret etme, en çok sana zarar, affetmek seni öyle rahatlatacak ki..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?