- 16 Ağustos 2016
- 9.337
- 4.664
- 123
- Konu Sahibi banabenigeriver
-
Çok bilge bir insansınız gerçekten bana cahil diyerek bunu ispatladınız.Benim kimsenin ailesini ezip hakaret ettiğim yok tel yaptığım uzak durmak kimseyle zorla konuşmaya mecbur değilim ki görüşerek çok çok fazlasını yaptım oda benim insanlığım.Maşallah siz çok terbiyeli bir insansınız terbiyenin ne olduğunu böyle yorumlarda görüyorum gerçekten evet annem tam bir melek evlat ayırmaz hepsi için aynı şey olsun ister kayırmaz birine canım deyip bağrına basıp diğerine karşı öyle görünmeye çalışmaz samimidir sonuçta tiyatro sahnesinde değil samimi içten bizde çocuk olmadığımıza göre anlıyoruz iyiyi kötüyü...merak ettim eski konularınıza baktım. Allahım sizin gibi insanlardan korusun.çok cahilsiniz her lafınızdan ayrı bir cahillik akıyor.Dini elinizde hamur etmişsiniz. Kuran hediyesini sanki bir nesne gibi bahsetmişsiniz.Dine saygınız olsa gerçekten kitabı nesneleştirmezsiniz. Göya çok dindarsınız abiyle yengeyle oturunca günaha girmekten korkacak kadar ama bir anneye zehir gibi konuşuyorsunuz.Eşiniz buna izin veriyorsa ailesini onu büyütmüş annesini böyle ezdiriyorsa hakaret ettiriyorsa dinde asıl bunun yeri yoktur. Ki eşinizin annesi elinden geleni yapmış başta ev vermiş ya hu eşyalara yardım etmişler.Takıyı da isterse alır isterse verir.Siz ali kıran baş kesen misiniz her şey sizin isteğinize göre mi olacak.Çok paraya meraklıysanız girin bi işe çalışın paranız olsun miletten takı para yardım beklemeyin kendi ayaklarınız üzerinde durun.
Kayınvlideniz yine yüce gönüllülük yapmış yanınıza gelmiş ki büyük o.Anne ya ötesi var mı? kendi anneniz melek ama dimi sizin dışınızdaki herkes şeytan.Allah öncelikle eşinize sonra çevrenizdeki herkese sabır versin.
Ziyaret süresini ben koyamadım eşim bu kadar oturmayı yeterli görüyor ben daha fazla otur dediğim halde gerek yok hal hatır yeter diyor lütfen anlamak istediğimiz yerden anlamayalım.ziyaret süresi ne ayrıca resmen adam hapse düşmüş gibi ziyaret süresi koymuşsunuz.Adam yarı açık cezaevine alınsa rahatlayacak belki.
Aleykümselam hayır anne değilim hatta olmayı düşünmüyorum şimdilik buna sebep eşim ve ailesi malesef.Malesef o düğün hazırlıkların birçoğu benim istediğim gibi olmadı söz verildiği halde resmen kandırıldık ben masraf olmasın diye kuaföre gitmemiş fotoğraf çekimi yapmamış bir insanım iyide bunu onlar yapmaya mecbur değiller ki diye düşünebilirsiniz ben eşimle severek değil görücü usulü evlendim eşim değil ailesi yapacaktı yani bunu en başında eşime söyleyende o düğün yerim bile bana sormadan tutuldu görseniz hayvan bağlanmaz biryerdi buradaki hiçkimse hiçbirşeyi görmedi sonuçta ben herşeyin en lüksünü istemedim ama imkan varken kıymamazlık yok görümceme olmamışlar kıyaslanamaz beni çileden çıkardı öyle bir görünüm verdiler ki sanki görümcem kaçmış düğünü bile olmamış şuanda hiçbirşeyi yok bir kulübede yaşıyor tam olarak anlattıkları buna geliyordu ki hiçbir ilgisi yok herşeyim en güzeli yapılmış balayına bile eksik kalmamış Rabbim biliyor onlar Allaha havale geçen geçti geri gelmez o hesabını sorsun.Selam aleyküm
Aslında yazmayacaktım ama dayanamadım eski konularınıza bakmadım ama diger arkadaşların söylemine göre gereksiz bir kin besliyorsunuz !anne misiniz bilmiyorum ama anne olunca insan önce kendi annesini sonra zor olsada kv deyi anlıyor yada anlamaya çalışıyor bunca zaman geçmesine rağmen benim le fırsatını buldukça ugraşan eşimi kışkırtan kv demi bile affettim içimde
Bizde evlat yetiştiriyoruz damatım yada gelinim ev verdiğim düğününü eksiksiz yaptıgım eşyasını aldıgım kötü söz küfür etmediğim halde kin tutsa gönlüm kırılırdı
Rabbim iyilerle karşılaştırsın
Son olarak kv deniz sizin yüzünüzden sebebsiz suçsuzken gözyaşı dökmüşse o gözyaşı sizin belini doğrultmaz
Çoğu gelin malesef çokta haklı sebeplerden uzak duruyor anneannemin sizin gözünüzde melek olabilir ama yengeniz ne yaşadı tam olarak bilemezsiniz oğlu umrunda değil ki evi olsun biz kör müyüz eşimi pamuklara saran mı var yani lütfen.
Baskıcı dayılarınızın suçu o kimse kimseye boyun eğmek zorunda değil ne dinde yeri var bunun ne adapta ne insanlıkta anlaşamayan insanlar görüşmez görüşürsede sorunlar olur bunlar çözülmez çok şükür kimse kapıyı gösteremez bana eşim o zihniyette biri değil çekip gitmesi gereken erkektir bunun bilincinde bir insan ki bunu düğünden önce eşimle konuşmuş biriyim onlarla olan sorunu hiçbir şekilde ayrılığa bağlayamaz politik davranmamı istemeyen istemiyorsam görüşmeyeceğimi söyleyen oydu oda sözünden dönerse annesinden farkı kalmaz gözümde ki aaay o olmadan yaşayamam gibi bir durumum yok şükür ben çok doğru bir şekilde evlendim sorun çıkaran gidip huzur bozan biriyle konuşup sıkıntı olan ben değilim kimsenin hayatına dahil olup burnumu sokmuyorum çok şükür bunları kim yapıyorsa ortada eşimde gözüyle görüyor.anlamadiginiz şu anneannem melek degil ... ama yengemler dayimlar yuzunden sizin yaptiginizi yapamaz ... eşinizde belli sure sonra kapiyi gosterir size malum sevgi bitince hersey goze batiyor
Baskıcı dayılarınızın suçu o kimse kimseye boyun eğmek zorunda değil ne dinde yeri var bunun ne adapta ne insanlıkta anlaşamayan insanlar görüşmez görüşürsede sorunlar olur bunlar çözülmez çok şükür kimse kapıyı gösteremez bana eşim o zihniyette biri değil çekip gitmesi gereken erkektir bunun bilincinde bir insan ki bunu düğünden önce eşimle konuşmuş biriyim onlarla olan sorunu hiçbir şekilde ayrılığa bağlayamaz politik davranmamı istemeyen istemiyorsam görüşmeyeceğimi söyleyen oydu oda sözünden dönerse annesinden farkı kalmaz gözümde ki aaay o olmadan yaşayamam gibi bir durumum yok şükür ben çok doğru bir şekilde evlendim sorun çıkaran gidip huzur bozan biriyle konuşup sıkıntı olan ben değilim kimsenin hayatına dahil olup burnumu sokmuyorum çok şükür bunları kim yapıyorsa ortada eşimde gözüyle görüyor.
Kaynanam yaptı eşim affetti tabiki annem yapsaydı affederdim o benim annem değil ki annem hiç öyle biri değil zaten annem yapmaz bizimde gelinimiz var annemin hiç gidip ona yapıştığına huzur bozmaya çalıştığına rahatsız ettiğine şahit olmadım öyle şeyler yapsa ben engel olurdum ben yapmaya kalksam annem ama onlar ailecek böyleler birbirine dur diyen yok.kaynananizin yaptigini anneniz yapsa genede afetmezmiydiniz
Bu o kadar zor ki gerçekten hiçbir insanla böyle birşey yaşamamıştım yada hiçbir insan böyle hata üstüne hata yapmamıştı bana insan sessiz kaldıkça görmezden geldikçe salak mı sanılıyor hiç anlamıyorum susmak en güzel cevaptı hani demek ki o cevabıda anlayan olması lazımSen yorulursun böyle zihnin boşa meşgul oluyor. En güzeli, hiç takmaman. Neden eve gidip ağlıyorsun? At geçmişin yükünü omzundan. Olan olmuş artık zamanı geri döndüremezsin. Umrunda olmasa buraya konu açma gereği duymazsın en basitinden, kaldı ki sen ağlıyorsun. Geçmişi affet, onlarla görüşme yine, o senin bileceğin iş. İçinde bitir yaşadıklarını. Bir yerlerde mutlaka denk geleceksiniz umursamazsan daha kolay olur senin içim.
Dün gördüğümde yanıma gelip konuşmasaydı mutlu ve huzurluydum o bana kötü anıları hatırlatan bir eşya gibi malesef çöpe atamıyorumBir kaç kez açılan konular hep kaynana yoğunluğunda halen en büyük derdin o
Artık bence kendi içinde huzuru bul
Kaynanada cehennemin dibine gitsin
ya sürekli burnunun dibinde olsaydı n'pardınDün gördüğümde yanıma gelip konuşmasaydı mutlu ve huzurluydum o bana kötü anıları hatırlatan bir eşya gibi malesef çöpe atamıyorum
Sürekli burnumun dibinde olsa sanırım bu duruma alışırdım beterin beteri var diye başkalarına kul mu olacağız herkes insan gibi davranıp o muameleyi görmeyi haketsin bir zahmet ben bu derece kötü biri olsam oda eminim beni görmezden gelirdi kırmamışım etmemişim susmuşum oda hala birşeyler için umut var sanıyor o bildiği kızı ve onun çocuğu olan torununa yapışsın bize değil geçti beya sürekli burnunun dibinde olsaydı n'pardın
Beterin beteri var
kaynana bir beklenti içindeyse bunu ona iyi anlatamamışsın yada kadın çirkef böylelerle baş edemezsinSürekli burnumun dibinde olsa sanırım bu duruma alışırdım beterin beteri var diye başkalarına kul mu olacağız herkes insan gibi davranıp o muameleyi görmeyi haketsin bir zahmet ben bu derece kötü biri olsam oda eminim beni görmezden gelirdi kırmamışım etmemişim susmuşum oda hala birşeyler için umut var sanıyor o bildiği kızı ve onun çocuğu olan torununa yapışsın bize değil geçti be
Çirkef diyemem ama beklenti içinde yani bunu ona başka nasıl anlatabilirim ki mesafe buna en büyük cevap değil mi aramıyorumda demek ki uzak durup kendi hayatıma bakıyorum.kaynana bir beklenti içindeyse bunu ona iyi anlatamamışsın yada kadın çirkef böylelerle baş edemezsin
neden seni gelini olarak istemedi nikah kıyıldığı halde merak ettimÇirkef diyemem ama beklenti içinde yani bunu ona başka nasıl anlatabilirim ki mesafe buna en büyük cevap değil mi aramıyorumda demek ki uzak durup kendi hayatıma bakıyorum.
Ben hareketlerini gördükçe onlardan uzaklaştım arayıp sormayı bıraktım son olarak bayram ziyaretine geldiler kahve yapmamışım diye benden gelin olmazmış ondan ayrılmamızı istedilerneden seni gelini olarak istemedi nikah kıyıldığı halde merak ettim
Yani onların bahanesi oldu tabi kına günü son kozu olarak reddettiler eşimi beni bıraksın diye eşim yine vazgeçmedi resti çekti düğün günü barıştılar aile arasında olur böyle şeyler diye eşimi reddetme sebepleriyse ellerime birer tane çeyrek yapmasıydı.Çok küstahmış kaynanan seni sevmemiş oğlundan kıskanmış buda bahanesi olmuş olay bu o kahvede bahanesi olmuş
kaynanaların gelin üzerindeki beklentileri çok yüksekYani onların bahanesi oldu tabi kına günü son kozu olarak reddettiler eşimi beni bıraksın diye eşim yine vazgeçmedi resti çekti düğün günü barıştılar aile arasında olur böyle şeyler diye eşimi reddetme sebepleriyse ellerime birer tane çeyrek yapmasıydı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?