Aylik 3 bine buyuk sehirde gecinebilir miyim?

İnsanlar size olurunu söylüyor. Yoksa biZe ne isterseniz solaryuma girin, paranız yetecekse kaş yaptırın
Oluru bana yemek.icin aylik 1000 tl cok bile.nasil cok mesela ben hamsi 10 tl.iken 10 kilo alip buzluga atiyirum.ayrica domdurucum da var.domates ucuzken alip pure haline getirip buzluga atiyorum kucuk.posetlerde.yemek yapmadan once cikariyorum bi poset.ya da kisin ortasinda hamsi yiyorum.anlatabildim mi?ucuzken aliyorum.e koyden de gelir zaten.mesela fasulye,tatladan toplayip firinda kurutup gunese ser,butun kiş ye.cok lezzetli ayrica.
Peynir, koyluden toplu al salamura peynir,cikar tuzunu ye,koy borege.
Yani siz marketten gidip dumduz 50 60nliralik peynir alip yetismiyor dersiniz.ben yerinden toplu alirim.

Siz geçinirsiniz
Zaten eminsiniz de geçineceğinize
Daha önce yaşamışsınız da büyük şehirde
Konuyu niye açmıştınız ki sahi?

Memleketten alir doldurur getiririm her yaz tum kisligimi.istanbulda da ucuz koylu vs vatdir catalcada surada burada.toplu alirim atarim buzluga.siz markete gider indirim kovalar benim 20 liraya aldigim kadar bile icinde sut opmayan peynire verirsiniz 40 lira.ben o aradaki 20 yi kuafore veririm.ornek bu

Siz geçinirsiniz
Zaten eminsiniz de geçineceğinize
Daha önce yaşamışsınız da büyük şehirde
Konuyu niye açmıştınız ki sahi?
Cok pahalandi genel.durum.nasil.diye bakayim dedim.yalniz cidden acilen uretime gecmeliyiz.herkes memur,isci olma derdinde istanbulda.1 artib1 evlerde o trafikte cebellesilecegine koye donulmeli,kucuk bir bahce alsaniz bir aileye yeter.emin olun daha da rahat yasarsiniz.istanbuldan tasinin

gecinme kavrami cok farkli .ama 1000 lira kiyafete ayiramazsiniz o kesin .yemegi temizligi herkes yazmis ama kendimden ornek veriyim telefonum bozuldu 3000 bin tuttu alt model bisi almama ragmen .sukur onu odedim bilgisayarim bozuldu 1100 onu yaptirdim boyle boyle hic hesapta olmayan seyler cikiyor her ay
isyerinde birinin dugunu var mesela git gel taki 500 lira minimum

Onlar icin aylik 500 atacagim kenara her ay

Ben zaten istanbulda değilim
Masraflar gözüm kesmediği için hiç düşünmedim bile

Ben zaten istanbulda değilim
Masraflar gözüm kesmediği için hiç düşünmedim bile
Ben de sariyerde mecburen olacagim ama istambilda nerede yasarsin derlerse catalca derdim.istanbul disi gibi,irman mis gibi.kiralar dehset ucuz.1500 e yeni site icinde evler.koylu var al yumurtani,sutunu ya da yap bi kucuk hobi bahcesi al.kucuk bi bahce.sehir de yakin jafya sonu git tiyatrona .yani sariuerde besiktasta yasanmaz ama mecbur iste

o zaman daha iyi tabi ki.geliriniz az degil bu arada ama insanlar genelde 1000 tl kiyafete takilmis .bence de o hic mumkun degil ama sansizini deneyin tabi ki
8 bin maas
3500 kira
500 her ay kenara para ani ihtiyaclar icin.atiyorum.pc bozuldu vs.
1000 yemek,mutfak
1000 faturalar
1000 kiyafet,kuafor,kozmetik vs
1000 gezme yol vs
Niye mumkun degil acaba soriyorumcidden niye degil

8 bin maas
3500 kira
1000 yemek,mutfak
1000 faturalar
1000 gezme yol vs
Yani 8000 maasla.8nsanlar ev taksiti odeyip cocuk bakiyor istanbulda.benim.1000 lira keufi harcamam.niye.mumkun degil?ben ev almiyorum cocuk yapmiyorum buna harciyorum.niye.mumkun degil ciddi soruyorum

8 bin maas
3500 kira
1000 yemek,mutfak
1000 faturalar
1000 gezme yol vs
saglik harcamasi ve ekstra masraflar aylik 500 u kesin gecer mesela ordan eksidesiniz .1000 yemek mutfak mumkun degil .yine kendimden ornek haftasonu alkolsuz fiks menulu yemege gidilecek grup olarak 150 lira .evde az yiyorum falan da olmuyor tek kisilik pasta caniniz cekse 25 lira .hamsi burda 35 lira mesela siz ornek verdiginiz icin soyluyorum .
faturalar iyi isinmam dedginiz icin olabilir gibi .100 internet 50 telefon gerisi dogalgaz elektrik su denk gelir gibi .ama ben tek yasarken bile dogalgazim 350 400 gelirdi kac yil once

Saglik icim sgk var devlet hastanesine giderim neden fazla vereyim.kaldi ki her ay masraf cikmaz.birikecek o 500 lira.maaraf ciktiginda harvanacak.her ay hastanede ne isim var ya da her ay neden esyam bozulsun?
Yemek evde yeme 1000.disarisi icin 1000 ekstra butce ayirdim.

Ben iş kiyafetlerimi ordan aldım takımları vs çünkü evden çalışma çıkınca çoğu kişi giyilmemiş marka takımlarını sattı. Ama günlük kıyafet bende almam yıpranmış oluyo sonuçta. Dışardan da almıyorum bayadir kıyafet masrafım yok niye bilmiyorum :) tayt tişörtlere çok alıştım başka bişey giyesim gelmiyor

Ayda sekiz bin kazanan tek başına yaşayan bir insana geçinemezsin diyenlerin maaşını çok merak ettim doğrusu. Madem herkes bu kadar zengin, niye ekonomi kötü diye söyleniyorsunuz?
Bin lira kıyafete gayet de ayırabilir bence ama bir süre sonra ayırmak istemeyecektir orası ayrı.
Ben bekar olsam mutfağa bu kadar çok para harcamam mesela, daha ekonomik yerim. Ben bir kilo eti bir seferde kavurma yapıyorum ertesi güne kalmıyor, konu sahibi beş kere yapar. Ben haftada iki kilo muz alıyorum, ona iki kilo muz bir ay yeter. Ya da bir pazar alışverişimi o dörde bölerek yapacaktır masraf aynı oranda düşecektir. Yemeklerini çoğunlukla evde yerse dışarda gezmeye de giyinmeye de parası yetecektir. Ekstralar için bir şey diyemem onlar hepimize sürpriz oluyor, bizler nasıl yapıyorsak konu sahibi de öyle halleder bir şekilde.

Çok rahat geçinirsiniz. Zaten evde tek olduğunuz için sabahları bir kahvaltı tabağı hazırlar karnınızı doyurursunuz. Akşamları da 3 çeşit yemek + tatlı vs. yapmayacağınıza göre mutfak masrafınız yorumlarda abartıldığı gibi çok fazla olmaz. Ha "ben sabah akşam tıkınırım, elim ağzım illa ki dolu olacak, mutfaktan yiyecekler taşacak" diyorsanız, illa ki zorlanırsınız.
Hepimizin zaman zaman evindeki eşyası bozuluyor, kaldırıp atıp yenisini alamıyoruz, tamir ettiriyoruz, daha uyguna geliyor. Olur da beyaz eşyalarınız bozulur, tamir edilemeyecek duruma gelirse de taksitle alırsınız.
Arada bir kafeye gezmeye vs. gitme ve internetten kıyafet alışverişi ile batmazsınız.
Hiç korkmayın, adım atın

her onermeye siddetle karsi cikarsaniz zaten ikna edilmek istemiyorsunuz demektir .ki bence de gecinirsiniz bunun altina cizeyim yanlis olmasin ama beklediginiz hayat standardinda degil .
gecen yil ozel hastaneye 20 bin fazla para doktum hic hesapta olmayan sekilde hayat 2+2 mantigiyla ilerlemiyor .bunu yasadikca gorursunuz zaten umarim sagliktan yasamazsiniz tabi .saglikli keyifli gunlerde calisin harcayin

Tamam ama sizin bu mantığınızla zaten kimse geçinemez ki. Eşimin arkaşı evde çay içerken pat diye beyin kanaması geçirip 150 bin lira ameliyat masrafı çıktı. Şimdi insanlar böyle durumları düşünerek geçim kalemi hesaplayamazlar ki. Çok mantıklı bir önerme olmuyor bu yani.

8 bin maas
3500 kira
1000 yemek,mutfak
1000 faturalar
1000 gezme yol vs

Bence şöyle düşünün. Eğer çoğumuz gibi maaşına yılda bir kere hükümetin açıkladığı oranda zam alan biriyseniz bu yaptığınız hesapta geliriniz iyi kötü sabit kalacak. Ama diğer tüm kalemler neredeyse 15 günde bir artacak. Hele hele mutfak masrafı. Ayın başında aldığınız peynirle sonunda aldığınız peynirin fiyatı aynı değil. Faturalar da öyle. Özellikle elektriğe ve doğalgaza ayda kaç defa zam geliyor ben artık takip edemiyorum. O yüzden giderleriniz her ay biraz daha artacak. Ya kenara para atmamaya karar vereceksiniz, ya da mutfak dışı masraflardan fedakarlık etmeye başlayacaksınız. Bu da hem yaşam sevincinizi hem yaşam kalitenizi düşürecek.

gecim kalemi hesaplasinlar demiyorum farkindaysaniz .gecinirsiniz yaziyorum israrla ama boyle durumlarda kiyafetten kozmetikten kisip standardimizi dusuruyoruz .gecinirsiniz ama boyle olaylardan dolayi beklediginiz standartta degil yaziyorum .umarim anlamissinizdir okuduklarimi
benim her ay bakin her ay butcem hesapladigimdan fazla cikiyor .ben de parfum kuafor buradan kisiyorum gerektigi icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…