- 8 Mart 2015
- 25.150
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.389
- 798
- Konu Sahibi tombilibaykus
-
Konu başında maaş belirsiz ve elimde 3 bin kalacak, hepsine bin lira ayırıp bin kozmetik bin gezme bin market ev vs demişti.Ayda sekiz bin kazanan tek başına yaşayan bir insana geçinemezsin diyenlerin maaşını çok merak ettim doğrusu. Madem herkes bu kadar zengin, niye ekonomi kötü diye söyleniyorsunuz?
Bin lira kıyafete gayet de ayırabilir bence ama bir süre sonra ayırmak istemeyecektir orası ayrı.
Ben bekar olsam mutfağa bu kadar çok para harcamam mesela, daha ekonomik yerim. Ben bir kilo eti bir seferde kavurma yapıyorum ertesi güne kalmıyor, konu sahibi beş kere yapar. Ben haftada iki kilo muz alıyorum, ona iki kilo muz bir ay yeter. Ya da bir pazar alışverişimi o dörde bölerek yapacaktır masraf aynı oranda düşecektir. Yemeklerini çoğunlukla evde yerse dışarda gezmeye de giyinmeye de parası yetecektir. Ekstralar için bir şey diyemem onlar hepimize sürpriz oluyor, bizler nasıl yapıyorsak konu sahibi de öyle halleder bir şekilde.
İki kişiyiz bizde 3 binle geçiniriz diye geldik ama yok çok zor burda adım atıyorsun para bakalım eşim ilk zamanlar böyle olur 2 3 ay a düzenimiz kurulsa yeter diyor ama hiç inanmıyorumMerhabalar,aylik kira ve faturalar haric 3 bine istanbulda gecinebilir miyim?istanbula tasinacagim.elimde aylikn3 bin kaliyor ve korkuyorum.koyden salcami,menemenligimi ,findigimi getiririm.bilmiyorum iatambulda yasayanlar bi fikir verebilir misiniz?tekim,cocuk yok
Hayir ayrica ordu da gayet pahali bi sehir.sadece yemek kismi ucuza maloluyorKonu başında maaş belirsiz ve elimde 3 bin kalacak, hepsine bin lira ayırıp bin kozmetik bin gezme bin market ev vs demişti.
Bizler bunu her şey dahil anladık, faturalar vb şeyler de içinde sandık.
Karşı çıkılan buydu.
Birkaç mesaj önce yine söyledim, maaş 8 bin ama neredeyse yarısını ev kirası olarak verecek yani 4 bine inecek.
Elbette 4 binle hayli hayli evi geçindirir yaşar lakin kendine rahat alan bırakması adına alışveriş ve gider masraflarını biraz düşürüp, büyükşehir olayına adapte sürecinde zorlanacağını söyledik.
Herkes bir şekilde geçiniyor onda sorun yok ama küçük bir ilde 5 bin maaşın karşılığı, metropolde 10 13 bine denktir, sadece o kafadan çıkması gerektiğini anlattık.
Kendini Ordu ile kıyaslıyor fiyat olarak, harcamaları da öyle.
Yanlış kısım bu.
Bana en iyi siz anlatirsiniz sanirim.3 bin size kalan fatura kira haric net para ise neden gecinemiyorsunuzİki kişiyiz bizde 3 binle geçiniriz diye geldik ama yok çok zor burda adım atıyorsun para bakalım eşim ilk zamanlar böyle olur 2 3 ay a düzenimiz kurulsa yeter diyor ama hiç inanmıyorum
Pahalı derkenHayir ayrica ordu da gayet pahali bi sehir.sadece yemek kismi ucuza maloluyor
Yok Canm bize para faln kalmıyorBana en iyi siz anlatirsiniz sanirim.3 bin size kalan fatura kira haric net para ise neden gecinemiyorsunuz
Ben en az gelecek gelirden bol bol hesapladim.bunun ustu olacak ek gelirlerle beraber yuksek ihtimalle.umarim yasama sevincim dusmez.ev almiyorum.yatirim yapmiyorum.beni mutlu eden seyleri yapmak istiyorum.zaten surada saglikli kac senemiz daha var belli degil.ben mutfak konusunda iyi bir ekonomistim.istanbulda da kiyafet nerede ucuz bilirim.mesela belli belursiz defolarla yazin geldigimde 29 liraya polonun tisortlerini aldim.bi 10 tane aldim.nirmalde 500 e satilan elbisesini 169 a aldim.gibi.orduda bu imkan yok mesela veriyosun parayi kacsa.i sebeple.oradan daha rahat gecinebilirim.olur bence ya gelicemBence şöyle düşünün. Eğer çoğumuz gibi maaşına yılda bir kere hükümetin açıkladığı oranda zam alan biriyseniz bu yaptığınız hesapta geliriniz iyi kötü sabit kalacak. Ama diğer tüm kalemler neredeyse 15 günde bir artacak. Hele hele mutfak masrafı. Ayın başında aldığınız peynirle sonunda aldığınız peynirin fiyatı aynı değil. Faturalar da öyle. Özellikle elektriğe ve doğalgaza ayda kaç defa zam geliyor ben artık takip edemiyorum. O yüzden giderleriniz her ay biraz daha artacak. Ya kenara para atmamaya karar vereceksiniz, ya da mutfak dışı masraflardan fedakarlık etmeye başlayacaksınız. Bu da hem yaşam sevincinizi hem yaşam kalitenizi düşürecek.
Istanbulda bir seyi ucuza da alacaginiz yerler var.Ornegin elbise polo marka burada 350 liraysa istanbulda outlette ufak defosuyla 100 e.mobilya burada 8 bin olan koltuk takimi istanbul.spotcular carsiianda 4 e.cunku uretim merkezi orasi.yeme icme orduda ucuz.cunku tarim,kiralar uygun vs.Pahalı derken
Bilmesem neyse, maalesef biliyorum.
Siz ona pahalı diyorsanız kesinlikle bizi dinleyip 2 3 ay kişisel harcamalarınızı minimumda tutun, çok işinize yarayacak o kısa süre bu tutumluluk hali.
Tesekkur ederim.siz toplamda 3000 e fatura kira dahil halleiyorsunuz bakin.bunu buyuk buyuk yazin lutfen.insanlar sanki herkesin elinde 3 bin kaliyormus gibi harcayamazsin diyor.faturadan kisarim bende kiyafetimden kismam.siz kismasaniz nasil.olacak.mesela.oluyor isteYok Canm bize para faln kalmıyorgelen net maaş bu 1100 kira faturalar önümüz kış yakacak lazm mutfak yol parası herşey içinde 3 bin
Ama sizin başlığa ben yetmez dedim de sizin masraflar dışında kalan 3 binse gayet de güzel geçinirsiniz
Ben en az gelecek gelirden bol bol hesapladim.bunun ustu olacak ek gelirlerle beraber yuksek ihtimalle.umarim yasama sevincim dusmez.ev almiyorum.yatirim yapmiyorum.beni mutlu eden seyleri yapmak istiyorum.zaten surada saglikli kac senemiz daha var belli degil.ben mutfak konusunda iyi bir ekonomistim.istanbulda da kiyafet nerede ucuz bilirim.mesela belli belursiz defolarla yazin geldigimde 29 liraya polonun tisortlerini aldim.bi 10 tane aldim.nirmalde 500 e satilan elbisesini 169 a aldim.gibi.orduda bu imkan yok mesela veriyosun parayi kacsa.i sebeple.oradan daha rahat gecinebilirim.olur bence ya gelicem
Gelince durumunuza göre bakarsınız her ay da 1000 lira kıyafet alınır mı bilemedim şimdiTesekkur ederim.siz toplamda 3000 e fatura kira dahil halleiyorsunuz bakin.bunu buyuk buyuk yazin lutfen.insanlar sanki herkesin elinde 3 bin kaliyormus gibi harcayamazsin diyor.faturadan kisarim bende kiyafetimden kismam.siz kismasaniz nasil.olacak.mesela.oluyor iste
Merhabalar,aylik kira ve faturalar haric 3 bine istanbulda gecinebilir miyim?istanbula tasinacagim.elimde aylikn3 bin kaliyor ve korkuyorum.koyden salcami,menemenligimi ,findigimi getiririm.bilmiyorum iatambulda yasayanlar bi fikir verebilir misiniz?tekim,cocuk yok
Bunu küçük harfle yazınGelince durumunuza göre bakarsınız her ay da 1000 lira kıyafet alınır mı bilemedim şimdiya size kalan 3 binse iyi geçinilir ya hiç kasmayın
Bu arada Biz 3000 lirayla diğer aya eksiyle başlıyoruz
Bunu küçük harfle yazın
Konu sahibini desteklemiyor
Kadın ayın sonunu getiremiyoruz diyor hangi birikimden bahsediyorsunuzneden boyle diyor cunku o kiyafete verecegi parayi ya da kuafore verecegi parayi atiyorum birikim yapar.ona gore mantiksiz.size gore mantiksiz bence degil.sari saclarim stilettolarim cok uyumluyuz.eger isim.uzak olavak olsa arac alirdim.bende vermezdim.ama is yakin.giyincem.suslencem
Bi sekilde geciniyorlar.belki daha rahat yasayacaklar belki kenara atacaklar anlatabildim mi bunlar iki kisi.ben tekim tek.Kadın ayın sonunu getiremiyoruz diyor hangi birikimden bahsediyorsunuz
yaa benim koca masrafimi azaltiyor valla .cocuklar ayri da esler bence maddi yuku azaltiyor kira bolusuluyor .faturalar 2 kisiyle 2 katina cikmiyor .yemekte zaten ocak yag kullaniliyor orda da 2 katina cikmiyorBi sekilde geciniyorlar.belki daha rahat yasayacaklar belki kenara atacaklar anlatabildim mi bunlar iki kisi.ben tekim tek.
Ikinize kalan 3 bin.tek yasasaniz o kadar kalmayacakti.3 bine tek yasamak mi cift yasamak mi daha ucuzduryaa benim koca masrafimi azaltiyor valla .cocuklar ayri da esler bence maddi yuku azaltiyor kira bolusuluyor .faturalar 2 kisiyle 2 katina cikmiyor .yemekte zaten ocak yag kullaniliyor orda da 2 katina cikmiyor
Inanin is olsa hayatta gelmem.ama okudum ettim.eskiden aktif calistim simdi boyle.oturmak kotu hissettiriyorBen olsam geçinemezdim. Kuaföre kıyafete para harcamasanız bile bunun bir yere giderken yol parası var. Yemesi içmesi var. Kişisel temizlik malzemelerinden de kısamazsınız. Evde bir şey bozulur sürpriz bir masraf çıkar. Birkaç ay iyi gider sonra enflasyon yüzünden bir bakmışsın ayın ortasında el elde baş başta kalmışsın. Ekonomi bu kadar kötüyken her geçen gün iğneden ipliğe zam gelirken İstanbul gibi ateş pahası bir şehre taşınmazdım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?