- 9 Ocak 2021
- 828
- 1.008
- 43
- 35
- Konu Sahibi tombilibaykus
-
Kirada mı yaşayacaksınız? Cevabınız evetse 3 bin kiraya bile zor yeter belki de yetmez bile. Kira derdinız olmayacaksa eğer kıt kanaat geçinirsinz.Merhabalar,aylik kira ve faturalar haric 3 bine istanbulda gecinebilir miyim?istanbula tasinacagim.elimde aylikn3 bin kaliyor ve korkuyorum.koyden salcami,menemenligimi ,findigimi getiririm.bilmiyorum iatambulda yasayanlar bi fikir verebilir misiniz?tekim,cocuk yok
Mesleğiniz nedir özel olmayacaksaInanin is olsa hayatta gelmem.ama okudum ettim.eskiden aktif calistim simdi boyle.oturmak kotu hissettiriyor
Bir hobiniz var mi? Benim hobim de bu gibi dusunun.beni bu mutlu ediyor.beni mutlu eden bir seyi yapmam garibinize gitmesin.kimi fotograf ceker ben kiyafet alirim.ve bizi mutlu eden bir seyi yapmayacaksak calismanin anlami yok.Kiralar uçuyor bir kere, yarın ev sahibiniz sıkıntı çıkarabilir, şu anki kira ortalamaları birkaç seneye yine iki kat artabilir ama maaşınız o kadar artmayacak.
Öyle zaman gelecek ki ıvır zıvır masraf çıkaracak. 10 TL hamsi diyorsunuz, İstanbul’da 35 TL o hamsi. Elektronikler bozulacak hepsinin ömrü var, elektrik arızası olacak, tesisat sıkıntısı olacak, taşınma durumunda depozito taşınma masrafları çıkacak, sağlık sıkıntısı olabilir, acil diş için gittim geçen 2500 bıraktım çıktım. Siz kenarda üç beş bine güvenip her ay röfleniz kıyafetiniz kuaförünüze onca parayı ayırmayı planlarsanız -ki ayırmanız bizi etkilemiyor- benim garibime gidiyor. Siz günü birlik bu kafayla yaşarsanız, dımdızlak kalırsınız İstanbul’da. İnsanlar size fikir veriyor siz ben geçinirim, kuaförümden kesemem, hamsi depolarım, yorganlarla hırkalarla otururum diyorsunuz. Belli bir noktaya kadar dayanırsınız ev yok bark yok. Yarınınızı göremeden yaşarsınız, sizin gibi çok arkadaşım dayanamayıp geri gittiler memleketlerine. Umarım sizin gönlünüze göre olur. Planladığınız gibi süreciniz ilerler.
Belirtmek istemiyorum cunku yeteeinde konum verdim kimligim.cikmasin simdiMesleğiniz nedir özel olmayacaksa
Siz de haklısınız hakkınızda hayırlısı olsunInanin is olsa hayatta gelmem.ama okudum ettim.eskiden aktif calistim simdi boyle.oturmak kotu hissettiriyor
o mesaj icin yazmadim .israrla tek vurgusu yapiyorsunuz onun icin yazdim .kari koca olarak calisarak yasamak tek kisi yasamaya gore daha konforlu onu belirttim .o mesajdaki durum zaten farkliIkinize kalan 3 bin.tek yasasaniz o kadar kalmayacakti.3 bine tek yasamak mi cift yasamak mi daha ucuzdur
Yani o parayla 4 kisi gecinenler varken tek oldugumu belirtmek icin vurgu yapiyorum.yoksa kari koca aliyodur 15 bin daha iyi gecinir tabi.simdi daha iyi gecineyim diye evlenecek degilimo mesaj icin yazmadim .israrla tek vurgusu yapiyorsunuz onun icin yazdim .kari koca olarak calisarak yasamak tek kisi yasamaya gore daha konforlu onu belirttim .o mesajdaki durum zaten farkli
aslinda dusununce mantikliYani o parayla 4 kisi gecinenler varken tek oldugumu belirtmek icin vurgu yapiyorum.yoksa kari koca aliyodur 15 bin daha iyi gecinir tabi.simdi daha iyi gecineyim diye evlenecek degilim
Kira ve faturaları çıkarmış (Sarıyer'de oturmayi düşünüyor)Başlıkta 3 bin yaZıyor, 8 bin maaş nerden çıktı? Maaşınız sekiz binse bunu sormanıza bile gerek yok
Özel hastanelerde hep böyle.Doktora 500 lira küçük ilçede? Bu çok mesela. İki çocuk büyütttüm böyle para vermedim. Arkadaş cilt bakımına 400 vermez daha uygun ürünler bulur. Kazaklar da lcw, defacto. Seneye alır yenisini. Bence yapılanayacak şeyler değil bunlar
Ben de özele gidiyorum, malum devlette randevu ileri tarihe veriliyor. Uzun zamandır acil tahlil falan yaptırmadım ama mesela çocuk doktoru muayenesi 90, kbb 65 liraÖzel hastanelerde hep böyle.
Ben geçende tam abartisiz 800 harcadım.
Tahliller ultrason 500 ilaç muayene 300 800 gitti.
Ben hamileliğimden beri kontrol sonra çocuk en az her ay 500 800 arası gitti
İşte bende çocuğu götürdüm abartısız 800 gitti hatta esim son zamanlarda artık özeller coştu deyip duruyordu.Ben de özele gidiyorum, malum devlette randevu ileri tarihe veriliyor. Uzun zamandır acil tahlil falan yaptırmadım ama mesela çocuk doktoru muayenesi 90, kbb 65 lira
konu sahibinin cocugu mu var ? ben sokÇocuğunuzu yanınıza alacak mısınız peki? Kuaför, manikür, pedikür, az yerim, ucuz giyinmem tekim tekim tekim bunların neresinde çocuğunuz var? Çalışmadığınız için velayeti babasına vermiştiniz. Hadi velayeti almadınız da çocuğa iki dondurma alma sözü bile geçmiyor. Neyse saçınızı iyi boyarlar işşşalla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?