Aylik 3 bine buyuk sehirde gecinebilir miyim?

Benim arabamın mazot parasına yetmez senin maaşın diyen bi kadın vardı bi aralar tv de onu hatırlattı :) 3binle geçinilmez çünkü hayat o kadar rutin sadece temel ihtiyaçlardan ibaret değil...
Ne kadara gecinebilirim

Niye yetmesin ki?
Tabii ki çoğu şeyin fiyati berbat pahalli, her şeye zam geldi, ekonomi iğrenç,hayat zor - ülke rezalet halde.
Buna kesinlikle katılıyorum. Ama az para ile hiçbirsey yapılmayacagini söyleyen insanlar bence yüzde doksan dokuz zaten parası olsa da hiç bir şey yapmayan insanlardir.
Yaşamak isteyene - mesela öğrenciye gayet güzel etkinlikler var büyük şehirde.
Mesela;
Devlet tiyatroları 18 TL, şehir tiyatrolarında her perşembe halk günü, 14 TL,belediyelerin her hafta özel tiyatroları - konserleri - söyleşileri - sinemalari oluyor. Hem de her ilçede.
Neredeyse bütün müzelerin ücretsiz zamanları oluyor, contemporary gibi büyük çaplı olmayan neredeyse bütün resim galerileri, heykel sergilerine giriş ücretsiz. Tarihi bir sarnicta keman resitali dinleyebilirsin mesela ücretsiz olarak. Ayrıca büyükşehirler kütüphane cenneti . Üyelik olustur,tonlarca kitabi oku oku iade et. İstersen koca koltuklarına gömül, bütün gün çıkma.
Park bahçe desen tonla var. Kendine bir hamak al, yaz aylarında bahar aylarinda at kendini yesilliklere,hamaklara. Vapur desen bir bilet parası, ve her sene yeni vapurlar açılıyor. Ben kendime challange yaptım bu sene tüm vapurlara binmek için mesela. Hiç gitmediğim yerlere bile (ki İstanbul'u layıkıyla yaşayan biri olduğuma inanıyorum) vapur seferi var. Adalar desen yine aynı,bir vapur. Restorantlar pahalı dersen evden bir şeyler taşır piknik yaparsın... Belediyelerin harika etkinlikleri var, mesela tüm belediyelerde tüm sportif faaliyetler ücretsiz. İster masa tenisi öğren ister fitnessa katil. Ben bu sene (ve pandemisiz her sene) olimpik havuza gidiyroum haftada iki gün/birer saat, tamamen bedava.
Belediyelerin gezileri oluyor, bir sürü şehre. 3 öğün şehrin meshur yerlerinde yemek, tur rehberi vs vs her şey onlardan.. ayrıca şehir içinde rehberli turlar oluyor/çoğu zaman ücretsiz. Kitap kulüpleri oluyor, mesela Fatih bölgesinde geçen kitapları okuyorsunuz sonra bu konuda bilgili birisi o kitapların geçtiği yerleri gezdiriyor... .ohooo daha neler neler.
Yani kısıtlı parayla keyifli yaşamak büyük şehirde mümkün.
Yeter ki insan istesin

Geçinmek isterseniz geçinirsiniz. Büyükşehirde yaşamı zorlaştıran konu kira zaten. Diğer harcamalar için 3000 liraya her yerden aşağı yukarı aynı şeyi alırsınız.

Buyuk sehirde normal bi insan gezip,istedigini yiyop icip tek basina ne kadara yasar kastim bu.mercimek de yerim severim :)) ama hep yiyemem.elbette.normal.insan standartini soriyorum iste
Ay ben de yiyorum mercimek japanese wagyu ile beslenmiyorum her gün ben geçen sene şahsen gezip yiyip içip mutlu mutlu kira fatura hariç 7 civarı yaşayabiliyordum. Ama istediğim pahalı bir şeyi alamıyordum, birikim yapamıyordum. Şımarıklık yapmasam market alışverişimi bilinçli yapsam, yemeğimi evde yapsam haftada 1-2 çıksam muhtemelen 3 bine geçinebilirfim.

Yaşarsın ama nasıl yaşarsın. Pek bir şey yapamazsın İstanbulda o para ile. Karın tokluğuna yaşarsın derler ya o hesap.

Ben gayret güzel geçinirdim 1500 mutfak masrafı market kalan 1500 giyim gezme tozma gayet yeter eğer ortalama bi hayatınız varsa

Ben gayret güzel geçinirdim 1500 mutfak masrafı market kalan 1500 giyim gezme tozma gayet yeter eğer ortalama bi hayatınız varsa
1500 mutfaga gitmez ki benim..sabah kahvaltim bi yumurta bi peynir..ogle.bi et yemegi yerim.disarida aksam da bi kase yogurt tamam benim isim.

Bu kişiye göre değişen bir şey, ne desek boş olur.

Kimileri için 3 bin tl sadece verilen bir hesap miktarı olabilirken kimileri de 1 aylık aile geçindiriyor. Size bağlı yani.

Kıyafet çok alırım diyorsunuz, ortalama ne kadar harcıyorsunuz kıyafete? Haftada kaç kez çıkıyorsunuz dışarı ve ne kadar harcıyorsunuz? Bunları hesap edin, bulursunuz cevabı zaten

Son düzenleme:
Bu alışkanlıklarınıza bağlı. Yani kimi 100liraya kazak alır kimi 1000 liraya. Simit termos çay da haftasonu aktivitesidir, boğazda kahvaltıda. Kimi tatlı isteğini çikolatayla bastırır kimi Godiva da oturur yer yani standartlarınız nedir? Ortalama yaşarım lükslerim yoktur diyorsanız evet yaşarsınız. Ama tatil vs durumlarında biraz zorlanabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…