aylık gelir sizce ne kadar olmalı?

evet yaşadığın il değil semte bile göre çok değişiyor mesela ben kira istemiyorum hayatmda hiç kirada otrmadm kendi evm olsn istiyorm otrdğm yerde yeni evler 400 bin tlden başlıyor..oda sıkıntı işte

ooooo sen rahat yaşamışsın anlaşılan biraz zor yeter sana 2000 tl

bir evililikte en büyük zenginlik HUZUR ve MUTLULUK, evett maddiyat önemli ama evimin huzurundan daha fazla değil... Bence sizde kendinize bir kota koymayın gelir konusunda.

Şu bir gerçek ki ,gelir arttıkça kişinin harcamalarında o oranda artıyor .Önceden 10 tl bir ürün alırken ,eliniz artık 100 tl ürünlere gidebiliyor ve dolayısıyla birikim yapabilmek zorlaşıyor zaman zaman.

Bence gelirden öte, evinin huzuru ve sağlığımız daha önce gelmeli. Allah göstermesin elden ayaktan kesildiğinizde ,paranın pulunda pek bir önemi kalmıyor .

öyle zengin değiliz Allah a çok şükür durumumuz iyide öyle lüks içnde yaşamıyorz canm.insann ne olcağı belli olmaz ama yoksul biriyle yapamam ben ne yalan söyliyim burda şimdi

O zaman damat adayının senin yaşam standartlarına göre biri olmasına dikkat edeceksin...Kör aşık olmayacaksın... Kıtı kıtına geçineyim dersen yapamazsın....

Senin standartlarına göre söylüyorum..........

Beklentilerinize göre değişir..
Babanın evinde her istediğini almaya, en az haftada 1 dışarda yemeğe, gezmeye alıştıysan maddi geliri iyi birisini seçmen senin ilerdeki psikolojin açısından önemli..Bu da şu an ortalama 3000-3500 lirayla mümkün ortalama..Bu konuda sana hak veriyorum..

Ama düşük gelirli, aza kanaat ederek geçinen ya da orta yollu bir aileden geliyorsan , beklentilerini de bu çizgi üzerinde tutmaya devam edersen çok yüksek gelirlere gerek yok..Bunun içinde 1500 en fazla 2000 yeterli olur..

Günümüzde asgari ücretle ev döndürenler de var, 5000 liraya ayda az diyen de var..

Dediğim gibi beklentilerinizle alakalı..

Şunu da eklemek isterim : günümüzde boşanmaların çoğu ekonomik sıkıntı kaynaklı.

öyle zengin değiliz Allah a çok şükür durumumuz iyide öyle lüks içnde yaşamıyorz canm.insann ne olcağı belli olmaz ama yoksul biriyle yapamam ben ne yalan söyliyim burda şimdi

yoksul biriyle evlenmeyin de, madem 5bin lazım diyosunuz aylık siz çalışıyor musunuz peki? siz alırsınız 2 bin eşiniz alır 3bin olur size 5 bin. hiç çalışmadan 5bin lira geliri olan adam bekliyorsanız garip olur zira, ha olmaz mı olur belki çok daha zenginini bile bulursunuz ama ben doğru bulmuyorum açıkçası hiç çalışmayıp zengin eş peşine düşen hanımların bu davranışlarını.

inşallah sizin de gönlünüze göre olur ne diyeyim.

birde büyük konuşmamak lazım..gercekten şimdi söyledıgımız ısrar ettiğimiz çogu konuyu ilerde tam tersı karsımıza cıkıyor sonra kendımız bile şaşırıyoruz nasıl olduguna..o yüzden ben yapamam derken çok kesin konuşmayın derim ben...tabi sizin bilecegınız bır şey bu ...

zaten bu konuyu açtığına göre senin için maddiyat önemli bir konu..
Yani sen de benim gibi..iki gönül bir olunca samanlık seyran olur..masalına gülüp geçenlerdensin..

Bu durumda senin için biraz mantık evliliği yolu görünüyor.
Neden dersen hem aşık olayım hem de maddiyat olsun durumu çok sık rastlanan bir durum olmuyor malesef, olur da dediğim gibi sık değil..
Olursa ne ala ama olmazsa mantık evliliği yaparsın bir elin yağda bir elin balda olur..zamanla da seversin:)

kişiye göre değişir bu.
kimi vardır aylık 1000 tl ile geçinir.
eşimin maaşı 5000 fakat ev aldık onun borcu,birikim falan derken sıkıyoruz kemerleri.
yani gelir ve harcama doğru orantılıdır.
fakat ev borcu olmayacaksa 3000 civarı yeterli.

Son düzenleme:
Herkesin hayat görüsü tabiki ama türkiyede asgari ücretle gecinebilen (ki asgari ücretle calisip acliktan ölen duymadim) insanlar varken burada 5000TL gibi rakamlarin söylenmesi beni aci bir tebessüme sürüklüyor. Eger öyle rahat bir hayat istiyorsaniz sizde pasa pasa calismayi göze alacaksiniz ozaman. Sözüm meclisten disari ama elinde bir lisansi olmayipta benim evlenecegim erkek en az su kadar kazanmali diyen kizlara sinir oluyorum. Rahat bir hayat istiyorsaniz önce zeminini kendi hayatiniz icin kendiniz hazirlamalisiniz ki sonra karsi taraftan beklentileriniz olabilsin

bıktım şu fakir edebiyatından
çocuğuna ekmek alama da göreyim samanlık seyran oluyor mu
en iyi hastaneye en iyi doktora gitme de bakalım sağlığın oluyo mu
herkesin şartı farklıdır tabi ama
herkesin de insanca yaşamaya hakkı vardır

evet yaşadığın il değil semte bile göre çok değişiyor mesela ben kira istemiyorum hayatmda hiç kirada otrmadm kendi evm olsn istiyorm otrdğm yerde yeni evler 400 bin tlden başlıyor..oda sıkıntı işte

Açıkçası bana biraz sığ geliyor, daha ortada bir şey yokken, kirada oturmam, hiç oturmadım, ben yaşadığım semtteki yeni evlerden isterim tripleri. Yetişirken sahip olunan imkanlardan çok yetişirken benimsetilen değer yargılarıyla ilgili olduğunu düşünüyorum.

Elbette kimse maddiyat hiç önemli değil diyemez ama yeni evlenirken karşı taraftan sıfır bir ev beklentisi içinde olmak hazırcılık bana göre. Kendi yaşlarında biriyle hayat kurmayı düşünüyorsan bu imkanları sağlayacak bir ailesi yoksa hayata yeni atılan bir adamın, çok yüksek miktarlarla işe başlaması ya da sana 400 bin tllik evler alması mümkün değil. Oğullarının çalışıp çabalayıp kendine sıfırdan bir hayat kurmasına, kiralarda yaşamasına gönlü razı gelmeyen ailelerde de, genelde ne oğlanlar büyüyebiliyor ne aileler çocuklarının büyüyüp karısıyla ayrı bir hayat kurmak isteyebileceğini kabullenebiliyor.

Ama iyi haber, yeterince hırslı ve çalışmaya istekliyseniz, damat adayı kriterlerinizin içine bu özellikleri de eklerseniz, birlikte uğraşarak istediğiniz hayata sahip olabilirsiniz bir süre sonra.

sen çalışmayı düşünmüyosan en az 3000, onlada lüx müx bişeyler düşünme tabii, yaşarsınız anca

bekarken yaşadığın hayata bağlı bence evlendiğin insanın maddi durumu bekarlığını aratmayacak düzeyde olsa yeter onun için 3000-5000 yazmanın bi anlamı yok bence

kira olursa 2000le rahat gecınırsınız bence . zaten olmazsa cok daha rahat olursunuz tabi beklentılerınız yasam standartlarınızda onemlı

bu başlık bana biraz garip geldi, kişiye göre değişir bu..ortalaması olmaz bence...
mesela kadın vardır tutumlu mütevazidir, 1000 lira yeter artar bile...
ama başka bi kadın vardır, bol keseden harcar 5000 lirayı yetiremez...
benim eşim memur ve şükürler olsun hamdolsun diyorum herzaman....
gelire göre gider vardır....biz mesela eşim atanmadan önce asgari ücretle çalışırken de geçiniyorduk şükür ki, atandıktan sonrada geçiniyoruz hamdolsun...
önemli olan şükretmek, tutumlu olmak..aksi halde milyarlar girse eve yetmez...
konu sahibine ithafen söylüyorum, alık gelirin ortalamasını araştırmak yanlış bence,
doğru olan gelire şükretmek...
ozaman gelecekle ilgili telaşın olmaz...

Tamam bizde biliyoruz iki gönül bir olunca samanlığın seyran olmasının zor olduğunu ama ;

bu hesap kitapta göze hoş gelmiyor.

Hani hesabı yapayım , bakiyeyi alayım ...Sonuç 5500 mü ?

Ona göre birini bulayım mı mesele ?

evliik işine şimdiden bu kadar hesaplı bakarsanız mutlu olmanız biraz zor ... maddiyat dışında hesplamanız gereken daha bi ton şey daha var işiniz zor...

başlık bana da çok garip geldi açıkçası...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…