aylık gelir sizce ne kadar olmalı?

valla alkışlıyorum, çok mantıklı bi yorum olmuş....konu sahibine duyurulur...
gerçekten böyle hesap kitap olarak düşünüyorsa evliliği, baştan kaybeder....

Ya sorma bok gibi paramız olduğundan ,hepimiz hasta olduğumuzda özele koşuyoruz ! bir tek orada adam gibi bakıyorlar dimi kardeşim

--

Sükredin biraz ya .Milletçe ne kadar para delisi olmuşuz .

Siz paşalar gibi ,ayyyy bugün ne yesem diye düşünüp yemek şeçebiliyorken ,millet yiyecek bir kuru ekmek bulamadığı için açlıktan ölüyor ! Siz ise ,burada hesap kitap yapıyorsunuz! pes .

Son düzenleme:

aklından geçen neydi onu tam olarak bilemiyorum ama bu konu biraz garip geldi ilk olarak söyleyim
sonraysa adama maaşın ne diyip sonramı evlenme planları yapacaksın ilginç
tabiki her insan rahat şartlarda yaşamak ister ama bu ne yazıkki herzaman mümkün olmuyor
paranın ne önemi var diyemeyeceğim çook önemli yaşamak için şart
ben eşimden 4 ay ayrı kalıyorum sırf daha iyi şartlarda yaşayalım geleceğimizi garantileyelim diye
tabi bu bilinmez belki birikim yapalım derken bişekilde para yok olacak bizde ayrı kaldığımızla kalacağız
inşallah gönlüne göre birini bulursun ve sonsuza dek mutlu huzurlu olursun

en yakın arkadaslarımdan biri benle aynı mesleğe sahip ama aileden cok zenginler,kız gözümün önünde 2.500tl civarı çanta aldı pat diye
bak ne oldu milletin bir ay belki daha fazla zaman çalıstığı para içine sadece esyalarımızı koymaya yarayan ama timsah derisi olan, üstünde BURBe... markalı cantaya gitti
e böyle yasarsan geçinemezsin tabi
en az 400.000tl lik evde oturcam dersen geçinemezsin
ne kadar maas alırsan al
bunlar için aileden zengin olman lazım,çalışmakla harcanmaz bu paralar
kendin zorla kazandığın için paran olsa da kıyamazsın zaten

hesabını kitabını bilir ona göre yasarsan,şükür sahibi olursan hayat daha kolay olur

nekadar mantıksız bir konu..para evet önemli ama bence asıl önemli olan karşındaki insanın senı nekdar düşündüğüdür öyle erkekler tanıyorum ki bırak kendi maaşlarını eşlerının bile maaşlarına el koyuyolar kuruşta vermiyolar.neyse önce ADAM gibi birini bul derim ben !

Burda ne kadar yüksek meblalar safedilmiş.
Gülsem mi ağlasam mı bilemedim bian için...

Burdaki rakamlara göre ben ölmüşüm de ağlayanım yok demeliyim.
Ama hep şükrederim halime vaktime.
Allah olmayana versin derim...

Herkesin geçimi farklıdır.
Eşim sağlam maaş alır .Evim arabam vardır kuaförden eksik kalmam temizlikçim gündelikçim amadedir
aylık 5000-10000 geçindirir.

Evin gene vardır araban gene vardır hatta çocuğun bile gene vardır.
Aylık 1500 2000 le geçinirsin.

Evin kiradır çocuğun vardır yemeden içmeden kısarsın 750ile geçinirsin.

Türkiye ve hayat şartları yani...

Müsrifsen zor geçinirsin.
Tutumluysan kolay...

Rabbim herkese geçim konusunda kolaylık versin.
Gerçekten çok zor.

Su bile parayla düşünün.
Onca insan var evsiz barksız sokaklarda çadırlarda ağaç kovuklarında yaşayan.
Allah yardım etsin.

Kar kış geldi kapıda...
Yakacak odun bulamayan bisürü insanımız var.
Para olmadığından çoluğunu çocuğunu okuldan alan nice babamız annemiz var.
Gerçekten bunları düşününce şurda yazılan meblalar gözlerimi dolduruyor.

Güzel Allahım sen yardım et .
İşi olmayanlara iş...yiyecek lokması olmayana aş...borçlu olanlara edalar...hasta olanlara sıhhat ver Allahım..
Amin...

siz nasıl çok iyi kazanan bir eş adayı bekliyorsanız, erkekler de tek maaşla geçimin zorluğunu bildiğinden çalışan biriyle evlenmek istiyor genelde.
beni param için tercih eden bir eş bulayım da keyfime bakayım, diyene rastlamadım.

adam çok kazanır belki ama cimrinin teki çıkar... bu kadar hesap kitaba kafa yormak yanlış. çok iyi kazanıp birden sıfırı tüketen de oluyor. neyin ne olacağı belli değil ki...
bakarsınız gönlünüze göre bulursunuz, bol şans...

Son düzenleme:

valla alkışlıyorum, çok mantıklı bi yorum olmuş....konu sahibine duyurulur...
gerçekten böyle hesap kitap olarak düşünüyorsa evliliği, baştan kaybeder....

Hiç de kaybetmez..
Hayatta bazı gerçekler vardır..

Evlendikten sonra en azından babanızın size sunduğu maddi rahatlığı ararsınız..

Bunu yakalayamayan çiftelerin çoğunda, evlenedikten sonra sorunlar başlar..

Hangimiz evleneceğimiz erkeğin maaşının ne kadar olduğuyla ilgilenmedik?

Hangimiz evlenecek kızlara: nişanlının işi ne? durumu nasıl ? diye sormadık..

Bu konuyu saplantı haline getirmek elbet yanlış ama alışılan maddi düzeni sürdürebilmek için koca adaylarının maddi durumunu dikkate almak ve bunu da seçim kriterlerinin arasına sokmak evliliği baştan kaybetmek değil bence bir yerde olması gereken bir durum..

Son düzenleme:
Allah aşkına ne bu gece gece konuya bak
neemiş durumu iyi olmayan biriyle yapamazmışın . neden durumu olmayan biri sevemez mi?
şu an düşünüyorum laf olsun diye mi açılmış bir konumu bu?
gelin ata binmiş yaaaaa nasip demiş canım sen daha o atı bulabildin mi?
öle konuşuyosun ki tamam saygı duyuyorum ama parasıyla kıtkanaat geçinene insanlar var
seviyosan katlanırsın gerekiyosa suya ekmek doğrar yersin
yapamaz mısın ozaman ben şunu düşünürüm ; parası var nasıl olsa ben istediğimi yapimde nolursa olsun
para dedin elinin kiri günde trilyonerde yapar adamı batırırda bunları düşüneceğine Allahım sen bana hayırlısını ver de
yada evlendirme programına çık bak orda manavdan secer gibi söylüyorlar paraı olsun evi olsun
biride demiyor hayırlısı olsun
evlenirsin çabalarsın evide alırsın arabayıda emek olmadan yemek olmaz canım sen evini gecindircek kadın ol herseyin olur Allahın izniyle

canım konumuz bu değil ki..

Allah elbet yardım etsin bu kışta yakacak parası olmayanlara, ekmek bulamayanlara asgari ücretle geçinmeye çalışanlara..Bu başka konu..

Mesela sizin şu anda evlenecek yaşta kızınız olsa ve asgari ücretle geçinen birisiyle evlenmek istese ne derdiniz: olsun kızım Alllah yardım eder, boşver parayı.. mi? hiç sanmıyorum.........

.tabii ki asgari ücretle geçinenler de insan, belki milyonerlerden daha huzurlular başka konu ama kızınızın en azından, sizin sağladığınız şartlarda yaşamaya devam etmesi için belki onay bile vermezdiniz..

Konu sahibi de alıştığı yaşam tarzından sonra daha düşük seviyede bir yaşam tarzında yapamayacağını söylüyor ve henüz bekar olduğu için de fikir istiyor..(belki yapar belli olmaz)

bu soruları sordukta maddi durumun vasatsa olmaz demedik yani karşıdakinede incitmedik . baba evindeki rahatlığı arayacak olursanız mutlu olamazsınız hayalini kurduğunuz adamla evlenmişiniz birşeylerin üstesinden gelelim demektense en başta o kişiiyi ortada bırakıyorsunuz her başarılı erkeğın arkasında bir kadın vardır siz durabildiniz mi arkasında durun verin bakalım gazı nasılda oluyor

Elbette konumuz bu..

Sözüm meclisten dışarı bazılarımız yok şu kadar parası olsun evi arabası olsun diyor.

Ama hale şükür etmek diye de bişey var sanırım bilinmeyen.

O kadar güç durumda insanımız varken 5000 10000 ler beklemek de tuhaf geliyor bana.

Kimse kimsenin görüşünü kabul etmek zorunda değil.Bu da benim görüşüm işte.

Herkesin fikrine de saygı duyarım o ayrı.

hay ağzına sağlık ya ancak bu kadar güzel anlatılabilir helal olsun

Aynen katılıyorum. Gelir arttıkça veya azaldıkça standartlar ona göre şekillenir. Maaşın iki katına çıkarsa elindeki telefonu beğenmezsin vs.

öyle zengin değiliz Allah a çok şükür durumumuz iyide öyle lüks içnde yaşamıyorz canm.insann ne olcağı belli olmaz ama yoksul biriyle yapamam ben ne yalan söyliyim burda şimdi

Yoksullukla 450 bin TL'lik evde oturup istediğin her şeyi alabilmek arasında bir uçurum olmasaydı, yani konu sahibi bu beklentiler yerine daha makul beklentiler içinde olsaydı kimse maddiyatı ikinci plana itmezdi çünkü konu sahibi tek bir şeye odaklı: para para para. Böyle birine insanların başka gerçeklerden sözetmesinin nesi garip. Kimse geçinemeyip mutsuz olacağın biriyle evlen demiyor ki. Konuyu neredeyse tüm okuyanların gördüğü perspektifi konu sahibinin de görmesini bekliyorlar. Ben de bekledim anlamasını ama zor. Bu istekler sağlanır ama olay başka boyuta döner. Aşk veya sevgi evliliği değil, başka türlü bir evlilik. Birincisi normal bir insan para para para diyen birine kolay kolay aşık olamaz. Olamazsa evlilik başka bir amaçla olur. Adam ya çok çirkindir, ya yaşlıdır, ya kırodur vs vs. Böyle biri değilse zaten kendi statüsünde insanlarla takılıyordur, çevresi kendi gibidir çünkü. Konu sahibi de bu bakış açısıyla daha fazlasını elde edemez. İnşallah mutlu olabileceği şeylere ulaşır...

valla sen, gece gece konuya bak diye gülerek zaten baştan konuyu dalgaya aldığını belli ettin canım..

ben ,zengin olsun da kim olursa olsun evlenilsin demiyorum ki..bazı gerçekler vardır diyorum..çocuğun hastalandığında saatlerce kuyrukta beklerken kocana olan aşkını düşünüyor olamazsın herhalde o an sen..düşünüyorsan da sen istisnasın o zaman..

baba evindeki rahatlığı ararım tabii..niye aramayım..ona göre seçerim koca adayımı..

ben 2000 lira maaş aılrken gidip de seviyorum diye asgari ücret alan adamla evlenmem..bu benim tercihim herkes özgür burda konuşmakta..

benim kocamın gaz falan vermeye ihtiyacı yoktu zaten maddi manevi, seninkinin gaza ihtiyacı varmış ki vermişsin, Allah mutluluğunuzu daim etsin..

Son düzenleme:
Evlendiğinde baba evinde yaşadığın standartların çok altında bir yaşam süreceksen mutsuz olursun....Kadının çalışıp çalışmaması değil konu...

Dereyi görmeden paçaları sıvamaya gerek yok.
Şöyle olursa şöyle olur düşüncesine takılmak seni hiçbir yere götürmeyecek çünkü.
Sadece neyi arzu ediyorsan o yönde dua et.
Olumsuz kısma odaklanırsan, ki odaklanmışsın bile, -fakir bir eşle yapamam demişsin-
bunu at kafandan ve umarım kendime uygun, maddi durumu iyi bir eşim olur de devamlı.
Kalbine göre olanı yaşayacaksın o zaman.
Çok saçma öbür türlü düşünmek.
Yani istemediğin bir şeyi düşünüp olasılık hesaplamak gereksiz bir olay.

Son düzenleme:
Baba evindeki alıştığı şartları sürdürmek istiyorsa hiç aşık olup sevmemesi gerekiyor.

Çünkü kimsenin alnında aldığı maaş artı varlık bilgileri yazmıyor.

Belki öyle birini sevecek ki sevdiği kişi o baba evindeki alışık olduğu lüksü sağlayamayacak kimbilebilir.

Elbet tüm anne baba ister evladının alışageldik hayat şartlarını devam ettirp iyi koşullarda yaşamasını.

Ama sevdiyse ne diyeceğiz hayır onun parası yok evlilikte yok mu?

Bi filmde var bu bahsettiğim.

Kız zengin hali vakti yerinde ama erkek fakir durumu idare ederlerde...Ama seviyolar birbirlerini.

Gel gör ki kızın babası istemiyor adamı durumu iyi değil diye.

Demem o ki büyük konuşmamak lazım ...Ben 5000üstü biryle evleneceğim çünkü yaşamım onu gerektirir demek
büyük konşmak demek.

Yaşam ne getirir bilmek imkansızdır...

haklısın tabii...

ben sadece konu sahibine , paraya bakma mutlu olmaya bak..diye tek taraflı düşünen ya da benim öyle algıladığım düşüncelere yazdım..

Para mutluluk yolunda çok önemli bir ayrıntıdır, herşey değildir ama çok önemlidir..

Ben cebimde param varsa daha rahatımi haftada 1 dışarda yemek yiyirosam daha mutluyum, istediğim kıyafeti 6 ay sonraya ertelemiyorsam daha mutluyum..bu benim düşüncem..

Tabii ki herşeyin başı sağlık..sağlık gitti mi dünyaları da verseniz boş..bunu da en iyi ben bilirim.. bu konu da ayrı..
bugün sağlığım yerinde mi en zengin benim..

bu da ayrı...konuyu buraya da getirmeyelim..

Kendimden degilde calisma aradasimdan ornek vereyim aldigi para aylik net 3.455 TL kendisi yazin 4 yada 5 yildizli otele kisinda yine kayak turuzminin oldugu bir otele gidip tatil yapabiliyor ara ara hilton, jw marriot, codrad gibi otellere gidip eglence amacli yada ozel gunlerinde ( sevgilisiyle ) gidebiliyor evi kirada ama esyalarini yenileyip evini cok guzel dizebiliyor ayrica suanda da ev almak icin kredisiz olarak kendisi birikim yapiyor yani bu para tek kisi bekar bir bayana rahat yetiyor .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…