- 11 Ocak 2012
- 10.411
- 2.199
- 248
Tamam bizde biliyoruz iki gönül bir olunca samanlığın seyran olmasının zor olduğunu ama ;
bu hesap kitapta göze hoş gelmiyor.
Hani hesabı yapayım , bakiyeyi alayım ...Sonuç 5500 mü ?
Ona göre birini bulayım mı mesele ?
bıktım şu fakir edebiyatından
çocuğuna ekmek alama da göreyim samanlık seyran oluyor mu
en iyi hastaneye en iyi doktora gitme de bakalım sağlığın oluyo mu
herkesin şartı farklıdır tabi ama
herkesin de insanca yaşamaya hakkı vardır
slm kızlar ben bu durumu geleceğim için dert haline getirdim.yani düşük maaşlı biriyle evlensem geçinemeycekmişim mutlu olamayacakmışm gibi geliyor.elbette aşk sevgi önemli ama bence maddiyatta çok önemli her istediğimi almak isterim evlenince de.sizler içinde öyle mi? şöyle sorayım rahat geçinmek için ayda ne kadar maaş yeterlidir sizce?
slm kızlar ben bu durumu geleceğim için dert haline getirdim.yani düşük maaşlı biriyle evlensem geçinemeycekmişim mutlu olamayacakmışm gibi geliyor.elbette aşk sevgi önemli ama bence maddiyatta çok önemli her istediğimi almak isterim evlenince de.sizler içinde öyle mi? şöyle sorayım rahat geçinmek için ayda ne kadar maaş yeterlidir sizce?
valla alkışlıyorum, çok mantıklı bi yorum olmuş....konu sahibine duyurulur...
gerçekten böyle hesap kitap olarak düşünüyorsa evliliği, baştan kaybeder....
Burda ne kadar yüksek meblalar safedilmiş.
Gülsem mi ağlasam mı bilemedim bian için...
Burdaki rakamlara göre ben ölmüşüm de ağlayanım yok demeliyim.
Ama hep şükrederim halime vaktime.
Allah olmayana versin derim...
Herkesin geçimi farklıdır.
Eşim sağlam maaş alır .Evim arabam vardır kuaförden eksik kalmam temizlikçim gündelikçim amadedir
aylık 5000-10000 geçindirir.
Evin gene vardır araban gene vardır hatta çocuğun bile gene vardır.
Aylık 1500 2000 le geçinirsin.
Evin kiradır çocuğun vardır yemeden içmeden kısarsın 750ile geçinirsin.
Türkiye ve hayat şartları yani...
Müsrifsen zor geçinirsin.
Tutumluysan kolay...
Rabbim herkese geçim konusunda kolaylık versin.
Gerçekten çok zor.
Su bile parayla düşünün.
Onca insan var evsiz barksız sokaklarda çadırlarda ağaç kovuklarında yaşayan.
Allah yardım etsin.
Kar kış geldi kapıda...
Yakacak odun bulamayan bisürü insanımız var.
Para olmadığından çoluğunu çocuğunu okuldan alan nice babamız annemiz var.
Gerçekten bunları düşününce şurda yazılan meblalar gözlerimi dolduruyor.
Güzel Allahım sen yardım et .
İşi olmayanlara iş...yiyecek lokması olmayana aş...borçlu olanlara edalar...hasta olanlara sıhhat ver Allahım..
Amin...
Hiç de kaybetmez..
Hayatta bazı gerçekler vardır..
Evlendikten sonra en azından babanızın size sunduğu maddi rahatlığı ararsınız..
Bunu yakalayamayan çiftelerin çoğunda, evlenedikten sonra sorunlar başlar..
Hangimiz evleneceğimiz erkeğin maaşının ne kadar olduğuyla ilgilenmedik?
Hangimiz evlenecek kızlara: nişanlının işi ne? durumu nasıl ? diye sormadık..
Bu konuyu saplantı haline getirmek elbet yanlış ama alışılan maddi düzeni sürdürebilmek için koca adaylarının maddi durumunu dikkate almak ve bunu da seçim kriterlerinin arasına sokmak evliliği baştan kaybetmek değil bence bir yerde olması gereken bir durum..
canım konumuz bu değil ki..
Allah elbet yardım etsin bu kışta yakacak parası olmayanlara, ekmek bulamayanlara asgari ücretle geçinmeye çalışanlara..Bu başka konu..
Mesela sizin şu anda evlenecek yaşta kızınız olsa ve asgari ücretle geçinen birisiyle evlenmek istese ne derdiniz: olsun kızım Alllah yardım eder, boşver parayı.. mi? hiç sanmıyorum.........
.tabii ki asgari ücretle geçinenler de insan, belki milyonerlerden daha huzurlular başka konu ama kızınızın en azından, sizin sağladığınız şartlarda yaşamaya devam etmesi için belki onay bile vermezdiniz..
Konu sahibi de alıştığı yaşam tarzından sonra daha düşük seviyede bir yaşam tarzında yapamayacağını söylüyor ve henüz bekar olduğu için de fikir istiyor..(belki yapar belli olmaz)
hay ağzına sağlık ya ancak bu kadar güzel anlatılabilir helal olsunBurda ne kadar yüksek meblalar safedilmiş.
Gülsem mi ağlasam mı bilemedim bian için...
Burdaki rakamlara göre ben ölmüşüm de ağlayanım yok demeliyim.
Ama hep şükrederim halime vaktime.
Allah olmayana versin derim...
Herkesin geçimi farklıdır.
Eşim sağlam maaş alır .Evim arabam vardır kuaförden eksik kalmam temizlikçim gündelikçim amadedir
aylık 5000-10000 geçindirir.
Evin gene vardır araban gene vardır hatta çocuğun bile gene vardır.
Aylık 1500 2000 le geçinirsin.
Evin kiradır çocuğun vardır yemeden içmeden kısarsın 750ile geçinirsin.
Türkiye ve hayat şartları yani...
Müsrifsen zor geçinirsin.
Tutumluysan kolay...
Rabbim herkese geçim konusunda kolaylık versin.
Gerçekten çok zor.
Su bile parayla düşünün.
Onca insan var evsiz barksız sokaklarda çadırlarda ağaç kovuklarında yaşayan.
Allah yardım etsin.
Kar kış geldi kapıda...
Yakacak odun bulamayan bisürü insanımız var.
Para olmadığından çoluğunu çocuğunu okuldan alan nice babamız annemiz var.
Gerçekten bunları düşününce şurda yazılan meblalar gözlerimi dolduruyor.
Güzel Allahım sen yardım et .
İşi olmayanlara iş...yiyecek lokması olmayana aş...borçlu olanlara edalar...hasta olanlara sıhhat ver Allahım..
Amin...
Şu bir gerçek ki ,gelir arttıkça kişinin harcamalarında o oranda artıyor .Önceden 10 tl bir ürün alırken ,eliniz artık 100 tl ürünlere gidebiliyor ve dolayısıyla birikim yapabilmek zorlaşıyor zaman zaman.
Bence gelirden öte, evinin huzuru ve sağlığımız daha önce gelmeli. Allah göstermesin elden ayaktan kesildiğinizde ,paranın pulunda pek bir önemi kalmıyor .
öyle zengin değiliz Allah a çok şükür durumumuz iyide öyle lüks içnde yaşamıyorz canm.insann ne olcağı belli olmaz ama yoksul biriyle yapamam ben ne yalan söyliyim burda şimdi
Hiç de kaybetmez..
Hayatta bazı gerçekler vardır..
Evlendikten sonra en azından babanızın size sunduğu maddi rahatlığı ararsınız..
Bunu yakalayamayan çiftelerin çoğunda, evlenedikten sonra sorunlar başlar..
Hangimiz evleneceğimiz erkeğin maaşının ne kadar olduğuyla ilgilenmedik?
Hangimiz evlenecek kızlara: nişanlının işi ne? durumu nasıl ? diye sormadık..
Bu konuyu saplantı haline getirmek elbet yanlış ama alışılan maddi düzeni sürdürebilmek için koca adaylarının maddi durumunu dikkate almak ve bunu da seçim kriterlerinin arasına sokmak evliliği baştan kaybetmek değil bence bir yerde olması gereken bir durum..
bu soruları sordukta maddi durumun vasatsa olmaz demedik yani karşıdakinede incitmedik . baba evindeki rahatlığı arayacak olursanız mutlu olamazsınız hayalini kurduğunuz adamla evlenmişiniz birşeylerin üstesinden gelelim demektense en başta o kişiiyi ortada bırakıyorsunuz her başarılı erkeğın arkasında bir kadın vardır siz durabildiniz mi arkasında durun verin bakalım gazı nasılda oluyor
Aynen katılıyorum. Gelir arttıkça veya azaldıkça standartlar ona göre şekillenir. Maaşın iki katına çıkarsa elindeki telefonu beğenmezsin vs.
Yoksullukla 450 bin TL'lik evde oturup istediğin her şeyi alabilmek arasında bir uçurum olmasaydı, yani konu sahibi bu beklentiler yerine daha makul beklentiler içinde olsaydı kimse maddiyatı ikinci plana itmezdi çünkü konu sahibi tek bir şeye odaklı: para para para. Böyle birine insanların başka gerçeklerden sözetmesinin nesi garip. Kimse geçinemeyip mutsuz olacağın biriyle evlen demiyor ki. Konuyu neredeyse tüm okuyanların gördüğü perspektifi konu sahibinin de görmesini bekliyorlar. Ben de bekledim anlamasını ama zor. Bu istekler sağlanır ama olay başka boyuta döner. Aşk veya sevgi evliliği değil, başka türlü bir evlilik. Birincisi normal bir insan para para para diyen birine kolay kolay aşık olamaz. Olamazsa evlilik başka bir amaçla olur. Adam ya çok çirkindir, ya yaşlıdır, ya kırodur vs vs. Böyle biri değilse zaten kendi statüsünde insanlarla takılıyordur, çevresi kendi gibidir çünkü. Konu sahibi de bu bakış açısıyla daha fazlasını elde edemez. İnşallah mutlu olabileceği şeylere ulaşır...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?