- 21 Mart 2012
- 788
- 118
- 323
valla sen, gece gece konuya bak diye gülerek zaten baştan konuyu dalgaya aldığını belli ettin canım..
ben ,zengin olsun da kim olursa olsun evlenilsin demiyorum ki..bazı gerçekler vardır diyorum..çocuğun hastalandığında saatlerce kuyrukta beklerken kocana olan aşkını düşünüyor olamazsın herhalde o an sen..düşünüyorsan da sen istisnasın o zaman..
baba evindeki rahatlığı ararım tabii..niye aramayım..ona göre seçerim koca adayımı..
ben 2000 lira maaş aılrken gidip de seviyorum diye asgari ücret alan adamla evlenmem..bu benim tercihim herkes özgür burda konuşmakta..
benim kocamın gaz falan vermeye ihtiyacı yoktu zaten maddi manevi, seninkinin gaza ihtiyacı varmış ki vermişsin, Allah mutluluğunuzu daim etsin..
Baba evindeki alıştığı şartları sürdürmek istiyorsa hiç aşık olup sevmemesi gerekiyor.
Çünkü kimsenin alnında aldığı maaş artı varlık bilgileri yazmıyor.
Belki öyle birini sevecek ki sevdiği kişi o baba evindeki alışık olduğu lüksü sağlayamayacak kimbilebilir.
Elbet tüm anne baba ister evladının alışageldik hayat şartlarını devam ettirp iyi koşullarda yaşamasını.
Ama sevdiyse ne diyeceğiz hayır onun parası yok evlilikte yok mu?
Bi filmde var bu bahsettiğim.
Kız zengin hali vakti yerinde ama erkek fakir durumu idare ederlerde...Ama seviyolar birbirlerini.
Gel gör ki kızın babası istemiyor adamı durumu iyi değil diye.
Demem o ki büyük konuşmamak lazım ...Ben 5000üstü biryle evleneceğim çünkü yaşamım onu gerektirir demek
büyük konşmak demek.
Yaşam ne getirir bilmek imkansızdır...
bir defa şu hayatta paradan çok sağlık ve huzur mutluluk önemlidir benim için
sağlık olduktan sonra aç da bırakmasın kimseye muhtaç etmesin de RABBİM her şekilde geçinirim yani
ben sevdiğim adamdan duyduğum o seni seviyorum u hiç bir mala mülke değişmem değişemem
aşk parayla ölçülmez
huzuru,mutluluğu sevdiğin adamın sıcaklığını şevkatini hangi parayla satın alabilir ki insan
şu hayatta önce sağlık sonra da mutluluk ve huzur ve çok sevilmek istiyorum ALLAHIM'dan kabul eder İNŞALLAH AMİN
bir de ne oldum değil ne olacağım demek lazım sonuçta ne iş adamları iflas ediyor bir seferde parasız pulsuz kalıyor ha zengin diye biriyle evlendin ya iflas eferse ya başka bir kadına aşık olursa ya da karakteri adiyse ya da ALLAH sevgisi ve korkusu yoksa napıcaaz ALLAH bunlardan korusun AMİN
hem annem hep der ki altın dan leğenin olmuş içine kan kustuktan sonra ne önemi var der hep
elindekiyle şükretmeyi bilmeli insan
Neden,baba evindeki şartları koca evinde de yaşayanlar hiç aşık olmadan mı evlenmiştir yani ? :)
Bu bilinmez.....
Elbette büyük konuşmamak lazım ama maddi durumunun hiç önemi yok demek bence biraz kör aşık olma durumu.....
Konu sahibi de mültimilyarderle evlenmeliyim demiyor zaten...Ailesindeki standartların altına düşmek istemiyor..Ki çevresi de ona göredir...
Şu da var ki 20 li 30 lu yaşlarda birinin de imkanları öyle hemen ev,araba sahibi olmaya müsait değildir..Anca babadan ,atadan birşeyleri kalmış olacak...Gencecik bir insandan beklenemez daha fazlası....
Anca daha uzun bir iş hayatı ,eğitimi ,yaşı,başı olacak ki ona göre birikimi,şusu busu olsun....Eh tabi belli yaşın üzerinde bir adama da genç bir kadın ne derecede gerçekten aşık olur ,olur mu olmaz mı onu da Allah bilir....
bizim bi tanıdık vardı eşi işten atıldı ve oğlu öyle bir hasta oldu ki küçücük daha hastaneye götürecek ilaç alacak parası yoktu naptı biliomusun antibiyotik alamadı çocuğuna bolbol sarımsaklı yoğurt yedirdi nefesi tıkanda kelkör bir fırının üstüne bir kazan suyu koydu buhar kadar yaptı
şimdi durumları okadar iyiki 2. evlerini alıyorlar çocukta maşallah sapa sağlam
bakmasını yapmasını bilceksin
benim annemin babamında çok parası yokmuş evlerini bile kendileri döşemişler ilk evlendiklerinde kıtkanaat ben astım hastasıydım bana bişey mi oldu hayır maşallah çok sükür iyiyim
annem öle tutumlu bir kadın ki benim şimdi çook çook rahatız Allaha binlerce kere şükürler olsun
kesinlikle!Aza kanaat etmeyen çoğu bulamaz ne doğru bi söz bu mesaj için...
Bizde aşk ve mantık bir aradaydı....İkisinden biri eksik olsaydı eşimle olan ilişkimiz evliliğe gitmezdi...Kör aşık olacak yaşları geride bırakalı yıllar oldu...Zamanında hiç değmeyecek insanlara değer verdiğimden sırf aşkla olmadığını,arada sadece aşk varsa bunun gelip geçici olabileceğini gördüm..Tamamen şans işi narmik...
Sen şimdi eşine aşık olarak evlenmiştin demi...?
Eşinin durumu baba evindeki durumundan alt düzeyde olsa idi aşkını çöpe atıp evlenmeyecek miydin ?
Ben baba evinde çok daha rahattım.Yediğim önümde yemediğim arkamda.
Eşime aşık oldum evlendim.Adamın alnında "maaşım şu kadar evim var arabam var bilmem ne " yazmıyordu.
Şans işi tamamen.
Baba evimdeki durum kadar yok ama çok çokta düşük değil ama seviyorum mu evet bu yeter.
Aldığı para aç bırakmıyor yetiyor mu evet.Buna bakarım ben.
Ya sorma bok gibi paramız olduğundan ,hepimiz hasta olduğumuzda özele koşuyoruz ! bir tek orada adam gibi bakıyorlar dimi kardeşim
--
Sükredin biraz ya .Milletçe ne kadar para delisi olmuşuz .
Siz paşalar gibi ,ayyyy bugün ne yesem diye düşünüp yemek şeçebiliyorken ,millet yiyecek bir kuru ekmek bulamadığı için açlıktan ölüyor ! Siz ise ,burada hesap kitap yapıyorsunuz! pes .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?