aylık gelir sizce ne kadar olmalı?

çünkü bu gece gece dalga geçilecek bi konu . eğer sen 2000 lira alıyosan sevdiğin adamda asgari ücret alıo diye sevdiğin halde evlenmezsen ben buna sadece gülerim sadece ama saygıda duyarım madem ihitiyacı yoktuda neden laf yetiştiriyosun sus ozaman değil mi ama gazı ne türlü anladın bilmem ben eminim kocaman insansındır şimdi konu zaten komik bide ben anlatıp dahada gülünç yapmak istemem olayı kişiselleştirmenin hiç bir manası yok madem herkes konuşmakta özgür alıntımı yapar altınada yazımı yazarım ama konu kişiselleşirse konuşmakta çok daha özgürde olabilirim ben etrafımdan öle gördüm canım seni bilemem sen şükretmeyi bilmez statü ararsan mebla düşkünü olursan kocan sana isterse maddi manevi her türlü desteği yapsın sen mutlu bir insan olamazsın olamamışın ki gelip dediğin lafa bak eminim ben senden küçüğüm çünkü senin ettin bu lafları ben etmiyorum

Elbette para önemlidir.

Ne dedim "su bile parayla"...

Olmayan napsın atsın mı kendini otursun haline şükretsin yanlış mıyım...

Ben parasız da mutlu olunur demedim ki.

Ama parasız da mutlu olan insan yok değil mi çok.

Benim lafım çok çok yüksek meblalar bekleyenlere.

Az da kazansa geçiniyorsan yetiyorsa problem yoktur 'u savunanlardanım ben.

Biz ahım şahım kazanmıyoruz ama deniz güneş arkadaşımın dediği gibi haftada bir yemeğimizi dışarda da yeriz.

Artmıyor doldurmuyor ama eksiltmiyor da bunu demeye çabalıyorum...

Son düzenleme:
belki hayat tecrübeniz yok ondan böle bol kesenden 0 lar havada uçuşuyor
madem bilmisunuz laf yetiştirmeyin anlaşıldımı onu bunu yermek değil benim anlatmak istediğim yermekte bana düşmez
ben ne insanlar gördüm ya ne insanlarrrr
ve ben onları dünyanı ekonomistleri diyorum en süper ekonomisti getir o parayla geceni bilen bi insan kadar hesap yapamaz ya
çocuğunu isteğini alamamk ne kötü bişey
karda kıyamette delik ayakkabıyla çocuğunu okula önderern adam var
ekmek parası bulamayan insanlar var
madem öle bunu tartışmayın parası çok olan biirini bulun evlenin
dedğiniz şeyler bir çok insana ters
laf söyleyincede söyledi oluyor
ters olduğunu biildiğiniz halde savunmayın baştan okuyun konuyu kaç kişi aynı fikirde başlıkla iiligili Allah aşkına ya

Neden,baba evindeki şartları koca evinde de yaşayanlar hiç aşık olmadan mı evlenmiştir yani ? :)

Bu bilinmez.....

Elbette büyük konuşmamak lazım ama maddi durumunun hiç önemi yok demek bence biraz kör aşık olma durumu.....

Konu sahibi de mültimilyarderle evlenmeliyim demiyor zaten...Ailesindeki standartların altına düşmek istemiyor..Ki çevresi de ona göredir...

Şu da var ki 20 li 30 lu yaşlarda birinin de imkanları öyle hemen ev,araba sahibi olmaya müsait değildir..Anca babadan ,atadan birşeyleri kalmış olacak...Gencecik bir insandan beklenemez daha fazlası....

Anca daha uzun bir iş hayatı ,eğitimi ,yaşı,başı olacak ki ona göre birikimi,şusu busu olsun....Eh tabi belli yaşın üzerinde bir adama da genç bir kadın ne derecede gerçekten aşık olur ,olur mu olmaz mı onu da Allah bilir....

msj tekrarı.................

Son düzenleyen: Moderatör:
bir defa şu hayatta paradan çok sağlık ve huzur mutluluk önemlidir benim için
sağlık olduktan sonra aç da bırakmasın kimseye muhtaç etmesin de RABBİM her şekilde geçinirim yani
ben sevdiğim adamdan duyduğum o seni seviyorum u hiç bir mala mülke değişmem değişemem
aşk parayla ölçülmez
huzuru,mutluluğu sevdiğin adamın sıcaklığını şevkatini hangi parayla satın alabilir ki insan
şu hayatta önce sağlık sonra da mutluluk ve huzur ve çok sevilmek istiyorum ALLAHIM'dan kabul eder İNŞALLAH AMİN
bir de ne oldum değil ne olacağım demek lazım sonuçta ne iş adamları iflas ediyor bir seferde parasız pulsuz kalıyor ha zengin diye biriyle evlendin ya iflas eferse ya başka bir kadına aşık olursa ya da karakteri adiyse ya da ALLAH sevgisi ve korkusu yoksa napıcaaz ALLAH bunlardan korusun AMİN
hem annem hep der ki altın dan leğenin olmuş içine kan kustuktan sonra ne önemi var der hep
elindekiyle şükretmeyi bilmeli insan

Son düzenleme:
Su sartlarda en az 2000 lazim

gelirine gore giderin oluyor

Yani 1000 tl alanada yetmiyor yeri geliyor 10000 tl alanada yetmiyor

Anneciğinin ellerinden hürmetle öperim..
Seni de yorumndan ötürü tebrk ederim canım

Evlilik sadece aşkla yürümez..
Bence...
Sağlık,mutluluk,huzur,aşk..
Hepsi elbette çok çok önemli..
Elindekilerin kıymetini bilmek,şükretmek de çok çok önemli...
Ama maddiyat da önemli.........
Hayatın gerçeklerinin farkında olmak da önemli.....
Hepsi bir arada olmalı mutluluk için...

Çocuğun hasta olmuş,dr.a götürememişsin,o zaman ne aşk kalır ne huzur.......

Aybaşında faturalar ödenemediğinde,kredi kartının asgarisi bile ödenemez durumda olunduğunda ve kart kapandığında,
o devasa aşk da zedelenebilir sinir sistemi sebebiyle..
Eğer eviniz kira değilse,1500 tl yetebilir..Tabii ekstra harcamalar kısıtlı tutulmak kaydıyla..

Erkek çok zengin olsun,yaşı yaşıma uygun olsun,aşık olayım,evi arabası olsun,bana tapsın diyorsanız,bu da çok kolay olabilen bişey değil gibi..Şans meselesi hem aşık olmak,hem de süper imkanlara sahip biri ile rastlaşmak ve evlenmek..
Siz de çalışırsanız şayet,daha rahat edersiniz..
Böylece gerçekten aşkı bulduğunuzda,mantık daha rahat devre dışı bırakılabilir..

Tamamen şans işi narmik...

Sen şimdi eşine aşık olarak evlenmiştin demi...?

Eşinin durumu baba evindeki durumundan alt düzeyde olsa idi aşkını çöpe atıp evlenmeyecek miydin ?

Ben baba evinde çok daha rahattım.Yediğim önümde yemediğim arkamda.

Eşime aşık oldum evlendim.Adamın alnında "maaşım şu kadar evim var arabam var bilmem ne " yazmıyordu.

Şans işi tamamen.

Baba evimdeki durum kadar yok ama çok çokta düşük değil ama seviyorum mu evet bu yeter.

Aldığı para aç bırakmıyor yetiyor mu evet.Buna bakarım ben.

bizim bi tanıdık vardı eşi işten atıldı ve oğlu öyle bir hasta oldu ki küçücük daha hastaneye götürecek ilaç alacak parası yoktu naptı biliomusun antibiyotik alamadı çocuğuna bolbol sarımsaklı yoğurt yedirdi nefesi tıkanda kelkör bir fırının üstüne bir kazan suyu koydu buhar kadar yaptı
şimdi durumları okadar iyiki 2. evlerini alıyorlar çocukta maşallah sapa sağlam
bakmasını yapmasını bilceksin
benim annemin babamında çok parası yokmuş evlerini bile kendileri döşemişler ilk evlendiklerinde kıtkanaat ben astım hastasıydım bana bişey mi oldu hayır maşallah çok sükür iyiyim
annem öle tutumlu bir kadın ki benim şimdi çook çook rahatız Allaha binlerce kere şükürler olsun

Son düzenleme:
Evleneceğin insanla eviniz kira olursa şayet ve standartların yüksekse minumum 4000 TL girmesi şart diye düşünüyorum..

'Seksenler' dizisindeki annenin dediği gibi; 'SSK'sı olsun yeter

Aza kanaat etmeyen çoğu bulamaz ne doğru bi söz bu mesaj için...

biz yurt disindayiz esim 1800€ maas aliyor evde kira ayda 1000 kenara koyuyoruz 800 yetiyor

Bizde aşk ve mantık bir aradaydı....İkisinden biri eksik olsaydı eşimle olan ilişkimiz evliliğe gitmezdi...Kör aşık olacak yaşları geride bırakalı yıllar oldu...Zamanında hiç değmeyecek insanlara değer verdiğimden sırf aşkla olmadığını,arada sadece aşk varsa bunun gelip geçici olabileceğini gördüm..
Şöyle söyleyeyim...20 li yaşlarımda ,hayat tecrubesi olmayan bir kız olsaydım eş adayım işsiz bile olsa aşkımız herşeye yeter gözüyle bakardım.....Tabi hayatın gerçekleri ile karşılaşınca büyük hayal kırıklıklarım olurdu....BDV de her gün konu açmaya başlardım....

30 lu yaşlarda evlilik yapmak insanın bakış açısını oldukça değiştiriyor..Elbette kimsenin alnında evim ,arabam var vs yazmıyor...Ama zaten kafa yapıları ,kişilikler vs tanıma sürecinde tanıyorsun karşındaki insanı...Benim ailem öyle süper zengin değildi..Fakir de değildik ama kendi yağımızda kavruluyorduk...Bana göre orta halli bir aile diyeyim...

Eşimle olan duruma gelince....Eşimin aile durumu da benim ailemle aynı durumdaydı...Benim hayallerim eşimle evlendiğimde çok çok daha mütevaziydi....Evi arabası olsun diye hayallerim yoktu...Geçinelim,muhtaç olmayalım yeter pozisyonundaydım...Hala dahi bu şekilde düşünüyorum...Tabi herkesin,her ailenin kendine göre gelir gideri var...

Bu hayallerimin ( maddi-manevi )mütevazi olduğunu eşimle evlendikten sonra ve şu anki yaşam durumumuzu göz önünde bulundurduğumda farkına vardım.......

nişanlım 1500 lira maaş alıyor.. ben de yeni mezunum.. ama iş bekliyorum henüz
her neyse iş ciddiye binecek
babam hop oturdu hop kalktı geçinemezsiniz bu iş olmaz!
hoppalaaa.. annem konuşuyor amcam konuşuyor yok olmaz Allah olmaz
cumartesi günü istemeye gelecekler babam perşembe hala istemem de istemem
perşembe gecesi babamın karşısına geçtim bu arada ben tek çocugum
"bak baba benim iyiliğimi istediğini biliyorum ama ben yatlar katlar olsun istemiyorum Allah gecinden versin siz annemle göçüp gidince başımı omzuna güvenle dayayabileceğim çocuklarıma en doğru babalık yapabileceğine inandığım ve hala onca zaman geçmesine rağmen bana sarıldığında kalbi kuş gibi kıpırdayacak beni el üstünde tutacak eş istiyorum Banka cüzdanı değil.." dememle babam anneme dönüp "meze türü birşeyler olmaz adam gibi hazırlanalım da mahçup olmayalım Hakkı'nın yüzüğünü de al şu parayı da al Ne zaman çıkacaksınız?" dedi..

şimdi babam geçen hafta hakkuşla eşya bakmaya giderken ikimizide karşısına alıp
"oğlum-kızım isterseniz düğün dernek para harcamayın nikahtan çıkışta çok yakınlarımızla bir yer kapatırız eğleniriz paranızla kendinize birşeyler yaparsınız" demez mi?
ne anlatmaya çalıştıgımı anlamışsınızdır eminim.. yani o bu süreç içinde anladı paranın değil hakkuşun beni yaşattığını..
Rabbim hakkuşumun içinden Allah korkusunu vicdanını bana olan bağlılığını sadakatini eksik etmesin de öbür türlü herşeyin muhakkak bir yolu vardır..
ne demişler kadın vardır çerden çöpten aş eder kadın vardır pişmiş aşı taş eder..

şimdi bende işe giriyorum Allahın izniyle 3000 lira aylık gelirimiz olacak ve güüüll gibi geçinip gideceğiz.. yeeeaapppp

mesajımı nasıl bu şekilde yorumladın hiç anlayamıyorum ama önce şu soruna cevap vereyim
evet bu ülkede sadece özel hastanede adam gibi bakılıyorsun
özel hastanede benim odamda kendi duşum tuvaletim televizyonum buzdolabım telefonum varsa,zile basıp çayımı meyve suyumu canımın çektiği saatte isteyebiliyorsam
buna karşın devlet hastanesinde sadece elindeki 3 kuruşluk dereceyi titreyen parmaklarının arasından düşürüp kırdı diye 90 yaşında nine gözümün önünde 18lik hemşire bozuntusundan azar işitiyorsa ben özele giderim arkadaş
ne kadar paranız olduğu beni ilgilendirmez de benim ne yesem bugün diye düşünmem
şükredip şükretmemem de sizi ilgilendirmez,kaldi ki hiç bir fikriniz yok
belki ben açlıktan ölüyorum da paranın önemli olduğunu düşünüyorum

bi bakın bakalım ben konu sahibine 500bin tllik ev al mı demişim
10bin tl maaşlı adam ara mı demişim
evleneceğin adamı bordrosuna göre seç mi demişim
kaldi ki ben yorumumu konu sahibine yaptım
size mi sordum

mutluluk huzur sağlık her şeyden önemli
önemli de
çok merak ediyorum faturaları ödeyemeyip soğuk yatakta yatarken nasıl mutlu olacaksınız
çocuğunuzu hastaneye götüremezken nasıl huzurlu olacaksınız (bu örneği tamamen siyaset dışı olarak veriyorum,hani sağlık sistemimiz ücretsiz ya ,bugün her doktora gittiğinde 5 lira veriyorsun,tahlil yaptırdın ,röntgen -mr -vs çektirdin her biri 3ler lira,bugün tahlil yaptırdın yarın baktırmaya gittin bir daha 5 lira ,reçete yazılırsa 3 lira,4 ilaçtan sonra her ilaç için 1 lira ekstra)asgari ücretli 3 çocuklu bir ailenin kış mevsimindeki halini bir düşünün bakalım
tedavi gerektiren bir hastalığınız olduğunda parasız nasıl sağlıklı olacaksınız
çoook merak ediyorum

ben sadece para önemli dedim
parasız aşk olmaz dedim
2 gönül bir olunca samanlık seyran olmuyor dedim

herkesin kendi şartlarında ,kendi denginde bir eşi olmalı
tabi ki tanışırken insan bunlara da dikkat etmeli
fark tabi ki olabilir de arada uçurumlar olması
2000 lira alan bir kadın evlensin bakalım asgari ücretliyle
bırakın maaşı ülkemizde statüsü yüksek kadını bile kaldıramıyor erkekler

bi zaten boş boş şükretmekle bu hale geldik
sen yat ,3 kuruşluk maaşa talim et
işini geliştirmek için yükselmek için daha iyi gelir elde etmek için ailene daha iyi bakmak için çalışma
allah büyük
olduuu

bu konuyu eşim asgari ücretle çalışıyor eve yetmiyor çocuklarıma bakamıyorum diye açsaydı biri
adamın ne sorumsuzluğunu bırakırdınız
ne neden 2. iş yapamayacak kadar tembelliğini
ne de bakamayacaksa neden evlendiğini

amaaan
fakir edebiyatı işte bunlar
herkes istediği gibi yaşasın banane

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…