- Konu Sahibi Kumralada48
-
Malesef bakıcı 2. Çocuğum 4.5 yaşında yarım gün okula gidiyor ikisine birden bakacak birini bulacağım....Kazancınızı yetip yetmediği giderlerinizle ilgili. Üç çocuğunuz varmış o yüzden biraz zorlanmaniz normal. İse başladığınızda çocuğunuza kim bakicak.
Kimene ya ücretsiz izne cikmamdan benim milletin de zoru neyse sanki karnımızı doyuruyolar bebeğimle geçireceğim vakti bana hiç bişey veremez elimde imkan varsa kimene zaten bı sknti yaşanmaz maddi olarak sikntda olsanz donerdinz işinize bunu dert etmeyin kendinizeAy Allah aşkına ya bırakın başkalarının ne dediğini. Çocuklarınızla geçirdiğiniz zamana bakın siz. Bu zamanda kimin 7200 tl geliri var ki. Durumunuz gayet iyi. Lüks harcamalarınız olmazsa gayet de gül gibi geçinirsiniz. Kimseyi takmayin Allah aşkına ben de devlet memuruyum eşimin düzenli geliri yok. Bu yüzden ben ücretsiz izne ayrılamayacağım. Halinize şükredin
Ablası olmam teyzesi olurumIki oğlum vardı sürpriz bir şekilde hamile olduğumu öğrendim belki kızım olur diye doğurmaya karar verdim ve çok tatlı bir kızım oldu :) bırakıp işe bile gidemiyorum ablası :)
Cekemiyorlar sizi.Merhabalar; malum ekonomik kriz herkesi vurdu, ben devlet memuruyum, eşim özel sektörde. Ben bir senedir ücretsiz doğum iznindeyim ve çevrem tarafından sürekli eleştiriliyorum bu krizde ücretsiz izinde olduğum için; eşimin geliri 6000 tl. , kira gideri 850 tl fakat 1200 tl kendi evimizin kira geliri de var evet biraz zorlanıyoruz 3 çocukla ama halimize çok şükür şimdi size soruyorum lütfen gelirlerinizi yazar mısınız çok merak ediyorum; gerçekten hatamı yapıyorum ücretsiz izinde olmakla. ......
1. Oğlum liseyi bitirdi, 2. Oğlum 4.5 yaşında kızım ise 16 aylık bakıcı en az 1600 tl isteyecek benim maaşım ise 4300 civarıYani işe başlamak biraz saçma olmaz mı çocuklar kaç yaşında 3 çocukla zaten maaşın büyük bölümü bakıcı kreş vs gider. Tek çocuğa bakıcı parası vermek başka, bir de diğerleri okula gidecek gelecek onları kim karşılayacak belki 2 katı para verilecek bakıcıya
sizin geliriniz oldukça yüksek buna rağmen çalışmayı tercih ediyorsunuz bizim gelirimiz görece düşük ve 3 çocuk sanırım bu sebeple yadırganıyorumbenim gelirim 10 eşimin de 10 a yakın ev kendimizin
ücretsiz için kullanmayı düşünmüyorum eğer ille insanların maaşlarını merak ediyorsanız
tabi allah sağlıklı bir çocuk verir bir sıkıntı olmazsa bunlar geçerli...
Muğla'da yaşıyorum evim ile işim arası yürüme 15 dakika mesafede iki yıl dolunca mecburen dönücem tabiki memuriyetimi yakamam eşim özel sektörde ne olacağı belli olmaz3 çocukla idare eder bir gelir aman aman fazla değil evet orta karar, güldürmez de süründürmez de özellikle istanbulda yaşıyorsanız...
ama 3 çocukla nasıl çalışmayı planladığınızı da tam anlayamadım?
Teşekkür ederim belki de bunları duymaya ihtiyacım var :) beni sorgulayanlar arasında bana ve aileme önem veren annem babam ve kardeşlerimde olunca acaba mı diyorum bazen dönsem mi diyeBaşkalarının maaşı ve izin durumları ile kıyas yapmak yerine,etrafınızdaki insanların sizin kararlarınızı sorgulamasına niye izin verdiğinizi bir düşünün derim.
Çok mu yumuşak buluyor çevreniz sizi?
Ayrıca Hepimizin imkanları ve içinde bulunduğu şartlar farklı.
Tüm şartlar benzer bile olsa insanların harcama alışkanlıkları farklı oluyor.
Ben evvelki gün yeni dönem için çalışacağım okulla sözleşme imzaladım.
Maaşım ve diğer haklarımla ilgili eşim hariç,
hiç kimseye bilgi vermedim.
Bu yıl tam zamanlı çalışmadığım için annem,
konuyu yakından takip ediyor;
-görüştüğün okul yok mu?
-görüşmen nasıl geçti?
-ne teklif ettiler? Vs
Hepsine yuvarlak cevaplar verip geçiştirdim.
Eşim hariç hiçkimsenin aldığım ve harcadığım para veya yaptığım-yapacağım birikimle ilgili yorum yapmasını istemiyorum çünkü.
Siz bilgi vermezseniz insanlar istese de yorum yapamıyor.
Siz çalışmadığınız için ailenizden maddi destek istiyor musunuz?Teşekkür ederim belki de bunları duymaya ihtiyacım var :) beni sorgulayanlar arasında bana ve aileme önem veren annem babam ve kardeşlerimde olunca acaba mı diyorum bazen dönsem mi diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?