Evet isterseniz yaparsınız ama Vanessa bunu bir anne azarlaması olarak mı görürsünüz, kadının teki gelmiş bana vıdı vıdı yapıyor olarak mı görürsünüz bilemem de, siz kendinize sadece acıyor sürekli bahaneler arkasına sığınıyorsunuz.
Benim rahmetli annemde böyleydi, babanla nişanlıyken tığ gibiydim 50 santim belim vardı derdi fi tarihteki zayıflığını söyleyip dururdu ama bildim bileli annem kilolu biriydi, kilolarına da hep bir bahanesi vardı 3 çocuk doğurdum diyordu onun gibi 3 çocuk doğuran ama zayıf olan bir sürü kadın vardı, spor yap derdim tıkanıyorum derdi, iyi de kilodan tıkanırsın tabii, ki kendisi hem diyabet hem yüksek tansiyon hastasıydı, bu yüzden felç bile geçirdi doktor zayıflayacaksın dedi, felçten sonra kilosunu çocuk doğurmaktan ilaç almaya çevirdi, bu kadar ilacı sen de içsen kilo alırsın dedi, yemek yemiyorum kilomun sebebi hastalıklarım dedi ama hepsi bahaneydi, zira diyabet hastası kadın hamur işi yememeli annem haftalarca hastane yattı refakatçisi bendim, diyet yemeklerini yemem bana ekmek getir meyve suyu getir diye kıyametleri koparırdı ben arkamı dönsem başkalarına aldırırdı, yani yemiyor değildi yememesi gerekenler de dahil ne bulduysa yiyordu, öldüğünde buzdolabı tatlılar, şekerli içeceklerle doluydu, üzüntüm öfkeyle karıştı.
Sözün özü insan ne yaparsa kendisine yapar, parasız olmak bahane değil, kendinizi disipline edebilirsiniz, spor namına hiçbir şey yapmıyorsanız bile her gün evde müzik açıp dans edebilirsiniz, evde spor yapanlar için duvar pilatesi var onu yapabilirsiniz, yemeseniz insilün değeriniz yükselmez demek ki yiyorsunuz, aç kalın demiyorum aç kalarak kilo vermek de hem sağlıksız hem de yemeye başladığınız anda tekrar kilo alırsınız, ekmeği şekeri unlu yağlı gıdaları kesmeniz lazım, şekeri meyveden alın, tahıl ve lif ağırlıklı beslenin, günde en az 10 bardak su için, gece acıkmalarınız olursa bir ufak kase içine yoğurtla yulaf koyup yiyin, maydanozu kendinize kardeş edinin, ister yapraklarına limon sıkıp yiyin ister kaynatıp çay gibi için.
Ahlayıp vahlayarak kendinize acıyarak ömür geçireceğinize silkelenin.