Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Aynalara küstüm :( priorin! Saca katkisi nedir?

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

uglyDucking

Rabbim şükürler olsun..
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2013
2.031
895
323
bir bayan icin sacin ne kadar onemli oldugunu biliriz. Aynaya bile bakmak istemiyorum. Giyinmek bakimli olmak istemiyorum. Saclarim oyle berbat durumda ki karsilastigim insanlar saclarimi gorunce vitaminsiz oldugunu bu yuzden dokuldugunu söylüyorlar. 7 senedir dokulmem var son 2 senedir doğumdan sonra inanilmaz artis oldu. Dipler yogun uclar incecik tel tel şeklinde. Yavas yavas sakaklarimda seyrelmeler basladi. Bu priorin ne ise yarar? Saca katkisi nedir? Beni aydinlatirmisiniz lutfen.

doktora göründünüz mü? benim annemin de 30 yaşından sonra dökülmeye başlamış kaç kez gitmiş hep vitamin falan vermişler meğer tiroiddenmiş ama çok geç maalesef çok seyrek ve şakak kısmı kel.
ama çok iyi ilaçlar var iyi bi doktora görünürsen. anneme doktor bi ilaç yazdı adını unuttum ama fiyatı 100 tl idi cidden saç çıkardı ama sürekli kullanması gerekiyomuş annem de kapalıyım nasıl olsa dedi 100 tl de fazla gelince kulanmayı bıraktı.

Gereken testleri yaptirdinizmi öncelikle?

Yapıldı evet. Ferritin 5 e dusmus. 3 aydir ilac kullaniyorum azalma olmadi. Bu hafta sağlık ocagina gidip degerime baktiracagim tekrar. 2 yasinda oglum var. Emzirme donemindeyken daha fazla dökülmeye basladi. Ben vitaminsizlikten oldugunu dusunuyorum..

dahiliye yada cildiye bölümüne gidin birde bence. geçmiş olsun.

Sağlıklı beslenin kesinlikle ve en onemlisi kafaya takmayın bu durumu, çünkü taktıkça hep üzüleceksiniz daha cok dökülecek, normal bile dökülse size çok görünecek.
Ben iki üç ay önce iki ay boyu Biotin kullanmıştım, benimde senelerdir saçlarım dökülüyordu.
Bu böyle olmaz deyip, ilk önce bu durumu kafaya takmayı bıraktım, daha sağlıklı beslenmeye başladım, Biotini duymuştum onuda alıp iki ay kullandım ve haftada bir kere yada on beş günde bir saç maskesi yapıyorum.
Hangisi en çok etki derseniz bilmiyorum ama eminim hepsi etmiştir en çokta kafaya takmamak derim.
Son olarak tabiki Dua etmeyi unutmayın.

Gittim demir eksikliği dediler
demir eksikliği
stres
mutsuzluk
yogun düşünceler
cocuk dönemi
hamilelik
hava şartlari
yetersizz beslenme
sigara alkol kullanımı

gibi sebepler sac dökülmesi yapar. eger aşırı yagli yemek yiyorsaniz ya da tuzlu veya sekerli. dikkat etmelisin.
demir hapi kullan, ve medikal şampuan. kan testi ile başla bir baksınlar. 3 4 ayda bir test ile kontrol ettir. cunku 6 ay önce kan testi yaptirmak işe yaramiyor.

benim de demir eksikliği sorunum var sürekli kullanıyorum ilaç geçiyo ilacı bırakıyorum sonra yine eksik saçlarım çok cansız benimde bide saçlar için biotin var kullandınız mı?
Biotin kullandım ama istikrarli değildim 1 ay kullandim sadece.. ise yaramayinca biraktim ilaci. Megerse en as 2 3 ay kullanilmasi gerekiyormus. Neden devamli demiriniz dusuk? Isterseniz bi gidin dra. Adetleriniz yogunsa o yuzden devamli dusuyormus demir

1 haftadir saglikli besleniyorum. Oglumla birlikte yiyorum. Yaptığım kur ise yaramiyor. 3. Haftamdayim. 1 haftadir priorin kullaniyorum. Demir ilacini 3 aydir kullaniyorum. Son umudum priorin insallah faydasini görürüm gerçekten cok uzgunum moralim cok bozuk her banyoda her yer sac oluyor. Hemde nasil. Stres yapmamak elde degil

Yoğun dusuncelerin sac dokulmesi yaptığını bilmiyodum takintili oldum her konuda. Bu yüzden olabilir mi acaba of . Yarin oglumun asisi icin saglik ocagina gidecegim. Demirimede baktiracagim

Adetim de düzensiz olur arada benim mesela bu ay epey gecikti gideceğim bi doktora da üşeniyorum

Adetim de düzensiz olur arada benim mesela bu ay epey gecikti gideceğim bi doktora da üşeniyorum
Evli misin? Boyle durumlarda dogum kontrol hapi veriyorlar duzene giriyor. Bi dra git mutlaka. Dusuk yaptim adetimi bekliyorum bende hap icin. Benimde 5 6 gun ve yoğun gecer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…