Aynaya baktığım zaman kendimden tiksiniyorum

Bende gözlüklüyüm.. gözlüğüde hiç sevmem mesela.. yakışıyor orası ayrı ama gözümün önünde çerçevelerle gezmek hiç güzel birşey değil gibi görünürdü.. birde 12 yaşımdan beri var takmadım takmadım şimdi oldu biri 4.00 biri 4.75.. çıkardığımda görüyorum ama kafamı suya sokmuşlar gibi, rahatsız oluyorum mecbur takıyorum.. lenslerim vardı 6 aylık, süresi bitti... maddi durumumuz şuan iyi değil astigmatlı lensler de daha pahalı alamadık..çok şikayet ederdim, ben niye normal insanlar gibi gözlüksüz lenssiz göremiyorum v.s v.s diye.. geçen ay falandı sanırım annemle, kardeşimi parkta götürdük.. kardeşim oynuyodu.. annemle bende oturacaktık.. bir kadın ve oğlu oturuyordu.. çocuğun yüzüne bi baktım, göz yok neredeyse beyazı var, birde küçük bir nokta vardı öyle kötü oldum öyle üzüldüm ki, hem kendim için şükrettim hemde o çocuk için dua ettim Allah yardımcısı olsun diye yaşıtları kendileri kayıp sallanırken onu annesi yönlendiriyodu.. annesinede ayrı bi üzüldüm, düşünsenize çocuğunuz o durumda, hergün onu gördüğünüzde içiniz parçalanır.. daha kötüleri bile var, şükret .. bak tedavilerinde sürüyomuş inşaALLAH düzelirsin canım beterin beteri var..

sadece dudak değilki..çift taraflı ayrıca damak yarıya kadar açık ön dişlerim yok burnum düzgün değildi ama ameliyatla burun yapıldı..harfleri tam anlamıyla çıkaramıyorum ağzımdan.sadece dudaktan ibaret değil bunlar....

Büyük bir psikolojik ayni zamanda saglik sorunu yasamissiniz. Ailenizin maddi durumu iyi ise bir cok iyi sekilde yardim alabilirsiniz. Dislerinizi yaptirip diger taraftan da konusmak icin logopedi uzmanindan yardim alabilirsiniz. Damak probleminiz giderilmistir saniyorum .

konuya sadece görünüş olarak bakarsan hep kaybedersin üstelik ne kadar güzel olursan ol.....bir kere kadınlar yaşlanır...güzelse bile hayatında kısa süren bir dönem......seni rahatsız eden tarafları düzelt yeter.....bu hayatta hep sevdiğin ve seni mutlu eden şeyleri yap....senin pozitif enerjine o kadar insan gelir ki....biraz bencil ol..kimseye dudaklarını sevmediğini hissettirme.....seni kötü hissettirenlerden sadece uzak dur

senin sorunun kendini sevmemenle ilgili.....neyi isteyipte yapamadın(gönül işleri hariç onlar kısmet meselesi)

senin sorunun kendini sevmemenle ilgili.....neyi isteyipte yapamadın(gönül işleri hariç onlar kısmet meselesi)

insanlara çok faydam olsun istiyorum.herzaman yardımcı olup yanlarında olmak istiyorum.dışarıya çıkmak istiyorum bir sürü arkadaş çevrem olsun istiyorum.arkdş görüşmeleri yapıp sinema cafe alışveriş yapmak istiyorum.bir arkadaşım aradığın şurada buluşalım dediğinde ben hep bahaneler uydurup gitmiyorum ama 'tamam geliyorum'demek istiyorum.farklı şehir ve ülkeler gezmek fotoğraf çekmek,bir sürü doğa ve insanların gülüşlerini, mutlulukları yada ağlarken o doğal halleriyle farkettirmeden fotoğraf çekmeyi çok istiyorumm)) ingilizce öğrenmek,, tango dans eğitimi almak...piyano yada keman çalabilmek..bir sürü şey öğrenmek ve çok fazla bilgiler öğrenip bilinçli birey olmak istiyorum.insanlar bendende fikir alabilsinler kii bende yardımcı olabileyim...bu durumdan dolayı işe bile giremiyorum.luna parka gidip bakışlara aldırış etmeden gerçek anlamda eğlenmek tadını çıkarmak istyorum..çok mu şey istiyorum ki??

benım halamın kızı var.. kuzernım.. çok çok güzel bır kızdı.. bembeyaz ten, yeşil gözler.. fiziği de manken gıbı kımselerı begenmezdı..

kız gecen sene arkadasının arabasıyla kaza yaptılar ve kuzenım sol gözünü kaybetti... şimdi orada bir çukur var (

canım, haline şükret, hiçbirimiz mukemmel değiliz ki.. herkesın kusurları var...

çok şekersin.....sana bişey söyleyimmi bunların hiçbiri hem de hiçbiri görünüşünle ilgili değil.....sen donanımlı olacaksın ki insanlar peşinden koşsun.....öncelikle sevdiğin mesleği yapmanın yollarına bak gerisi kendiliğinden gelir istediğin dili de öğrenirsin....
sana kendi hikayemden bahsedeyim orta okul ve lisede gerçekten çirkin bir kızdım neden biliyor musun heryerim tüyle kaplıydı anlayacağın maymun gibiydim....insanlar çok acımasız .......senelerce iğneli epilasyona gitmekten anam ağladı
maddi manevi külfet şimdi hallettik.......evliyim uzmanlıksınavlarına hazırlanıyorum dikkat eksiklğim var ama başarmayı çok istiyorum....kazanırsam yapmak istediklerimi de yapabileceğim......o kadar bakım yaptım kaymak gibi oldum estetik oldum eşim beni yine beğenmiyor .....onunda suyu ısındı zaten....insanlarla uğraşılmaz
sen donanımlı bir insan olursan insanlar seni bulur daha çok gençsin......sen yapabileceklerine odaklan

allaha şükür et ki sağlıklısın ya obeğenmediğin dudakların hiç olmasaydın ya o beğenmediğin gözlüklerini kullana bileceğin gözlerin olmasaydı allah korusun ne kadar zor olurdu değilmi senin için birde böyle düşün ve aynaya bakıp rabbine şükret

1.derdinin tedavisi var. tedavisi olmayan insanları gözünün önüne bir getir. hiç bütün yüzü yanmış bir insan gördün mü??? senin durumun onlarınkinin yanında hiç kalıyor.
2.hayalini kurduğun şeyleri yapabilmen için önündeki tek engel sensin. ne tango yapmana ne fotoğrafçılık yapmana ne ingilizce öğrenmene engel olan hiç birşey yok.

Son düzenleme:

Sevgili arkadaşım , ne güzel idealleriniz var , hayran kaldım.
Bu durumun tıbbi boyutunu pek bilmediğim için yorum yapamayacağım. Ancak tedaviniz bitmemiş , umudunuzu yitirmeyin. Yürekten diliyorum sizi rahatsız eden bütün durumların ortadan kalkmasını. Arkadaşlarımız zaten güzel şeyler söylemişler. Benim görüşümse olanağınız varsa bir psikologdan yardım almanız yönünde.
Bence arkadaşlarınızla görüşmeyi kesmeyin , inanıyorum ki onlarla vakit geçirdikçe kendinizi daha iyi hissedeceksiniz. Eğitiminize devam ederken kurslara katılabilirsiniz , kendinizi rahat hissetmeyecekseniz , bir arkadaşınızla katılabilirsiniz. Piyano çalmak istiyorsanız , metotlar hakkında yardımcı olabilirim. Üstelik ben de geç sayılabilecek bir yaşta başladım , hala öğreniyorum. Size yardımcı olabilirsem mutluluk duyarım.
Ne olur değerli biri olduğunuzu kendinize hatırlatın , güzel günler yaşayacaksınız , kendinizi üzmeyin.

Boyle dusunmeni yasina veriyorum ben daha tam yetiskin Gibi dusunmuyosun sanki...
Allah herkesi ove ove yaratmistir bizimde begenmedigimiz yerlerimiz var kndimize gore cok kotu ama gelin gorunku karsidaki zizi farkli goruyo... Bende ozellikle bir yerimi Pek begenmezdim valla esim nasi begenio anlatamam...

Kendinize gelin ve sukredin dudaksiz degilsiniz,eksik dogmadiniz....yada ne bilim,Allah korusun ,bı kazada o hiç beğenmediğiniz dudağınızda kaybedebilirsiniz ne durumda insanlar var ,lütfen ya

İnsanlari dis gorunumune gore degerlendirenden nefret ediyorum
nerde bir engelli gorsem ikinci defa donup bakmam ki uzulmesin diger insanlardan farkli gibi bakilmasina cok karsiyim sanki insanlarin secme hakki varmis gibi hadi yapabiliyorsaniz bir tirnak yapin
hic unutmam ilk okuldayken sinifimizda bir kizin eli anomili idi kimse elini tutmak istemezdi bir tek ben tutardim cok icine kapanik bir cocuktu onun icun cok uzulurdum
Simdide yigenimin iki parmagi eksik dogdu yavrum benim ya o da oyle icine kapanirsa okulda kimse elini tutmazsa
allahim kimseye dert verip derman aratmasin insallah
sukredin inanki beterin beteri vardir

okadar iyi anlıyorumki seni okadar tanıdık geldiki yazdıkların aynı şey değil ama başka bir sıkıntım var benim herkesten bizi anlamasını beklemek saçma 2 dk önce bize öğüt verenler 2 dk sonra eften püften bişey için üzülürler (yok bu ay saçım az uzadı yok istediğim kıyafeti bulamadım falan filan :) ne deyim gülüm allah sabır versin.

size yorumda cevap yazmak değilde özel olarak cevap yazmam gerektiğini düşünüyorDUM..ama burada yeni olduğum için ve 100 yorum yapmam gerekli olduğu için yazamıyorum:))
öncelikle yorumun için tşkler..ve sana da çok büyük geçmiş olsun..sağlık sorununu benimle paylaşmak istersen dinlerim ve çok mutlu olurum çünkü bende seni çok iyi anlayabilirim:) ALLAH sanada ve bizim gibilerede sabır versin...(AMİN.)

Canım bu gibi durumlarda insan kimsenin kendisini anlayamayacağını düşünüp, oldukça yalnız hisseder. O yüzden biz ne dersek diyelim, hani Temel çatıdan düşmüş de "bana çatıdan düşeni getirin" demiş, o hesap.... Senin hissettiklerini tashmin etmediğimizi düşündüğünü biliyorum, ateş düştüğü yeri yakıyor mutlaka, ama emin ol canım, bir ateş de diğerine benzemiyor... Kıyaslamak elbette doğru olmaz ama derdinin bir dermanı olduğunu ve bunun için şükretmen gerektiğini unutma

Tatlım Benim . :)
Öncelikle Sen hayatında hiç mükemmel bir bayan veya bay gördün mü?
Evet dersen yalandır mesela evet dış görünüşüü mükemmel olabılır bır bayanın ama belkı gecelerı dayaklar yıyor , belkıı çok kötü ölümcül bir hastalıgı var... Hiç bir insan mükemmel değildir.. Her insanın bir kaderi vardır onu yaşar gider... Belkıı bir mucize olacak ve senı yaşama umuduyla belkı bir insan belkı bir mucize hayata sımsıkı sasrılmanı başarıcak .. Emınım birgün dilediğin herşey olacak .. Sen kendını böyle sev. kimseye kendını begendırmek sevdirmek zorunda değilsin .. şükret Allaha .. Allahım Hayırlısını verir. Asla umutsuzluga kapılma .. Umutsuzluk en kötü şeydir .. Sen hayatın tüm aacılarına inat gülümse ki.. Hayat seni yenemeyecegını anlasın oldu mu ..
Senın durumun bır eksıklık , birçirkinlik değil.. Gönlünün kalbının herşeyinin güzel oldugu ortada .Sen belkı o mukemmel insanlardan birisin .. Ama Tek Bir yanından dolayı kendını üzme. Bırak senı sevicek insan öle sevsin .. Ama İlk önce sen kendını sev.. Senı Hıç tanımıyorken Yazdıklarınla mesela benı çok etkıledın..kımsenın seni sevmediğini düşünme .. Belkı Senı gerçekten seven birisi vardır . ama uzak duruyordur . Açılamıyordur . Hayat tesadüflerle dolu Hep Güllll ve Musmutlu Ol Hiç birimiz Mükemmel Değiliz olamayızda
Umudunu Hiç Kaybetme Tatlım.. Elbet birgün Herşey İstediğin gibi Olucak .. Ve O zamn bugünleri hatırlayıp gülüceksın
Belkı 2 sene sonra bu yazdıklarını okuyup gene şükrediceksin ...

canım hiç öyle deme eğer çok dert ediyorsan hastaneye 2 dk gdip öylesine etrafına bakman yeterli seni sevecek erkek tipine değil kalbne gelsin zaten benm erkek arkadşm şahsn öyle ben kılloyum ama onun göznde mankenm dün öyle söyledi dert etme çekme kendini sen kendini geri çektikçe insanlar bakıcak die düşününce bakmaasalar bile sana bakıyorlarmş gibi gelicek dert etme kimse mukemmel değildir bende 90lıyım ne dertler var benm kendi çevremde de var çeşitli dertleri olan insanlar şükret ve dua et devamlı halnden şikayetçi olma

Malesef hayatın olumsuzluklarına o kadar kapılıyoruz ki, olumlu yönleri için şükretmeyi unutuyoruz. Sonuçta karamsarlığa kapılıyoruz. Bak işte atrafta ne kadar çok aynı sorunu yaşayan var, bu sadece seni bulmuş birşey değil ki.... Bir arkadaş gözlükten bahsetmiş ya.... Etrafımız dolu gözlük takanlarla, bir bak etrafına okadar çok ki... Ama ben de yok mesela... Belki sende de yok.... Gördün mü bak, oysa o kadar çok kullanan var ki.... Sadece bizi buldu bu,nedir suçumuz demiyelim lütfen...Sadece bazı durumlar daha sık rastlanıyor bazıları daha seyrek hepsi bu....Birşey daha söyleyeceğim....Çok önemli...Çocukluğumda burnu olmayan bir komşumuz vardı...Sadece delikleri vardı...Yıllarca öyle yaşadı, mecburdu çünkü ozamanlar tedavisi yoktu, eşarpla bağlardı sokağa çıkınca ama biz bilirdik neden bağladığını... Öyle de rahmetli oldu... Hayatı boyunca derdine dermanı olmadığı gibi umudu da olmadı... İşte en kötüsü o bence.... Oysa bugün öyle mi???? Artık protes burunlar, dudaklar, eller, kollar, bacaklar, herşer yapılıyor, hatta komple yüz nakilleri apılıyor, tıp okadar ilerlemişken, amelyatlara giripn çıkıyorken, umudun hep canlıyken sakın haa karamsar olma canım, Allahın gücüne gider.... Ya hiç umut edemeyenler,küçücük de olsa hiç umut ışığı bulamayanlar.... onlar ne yapsın? Dimi?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…