aynı apartmanda oturduğumuz için ayrılacağız sanırım :(

canım benim,işin çok zor çünkü oturduğunuz ev kayınbaba ve kayınvalidenin onlara göre uzun yıllar çalışıp alınmış evleri ve oğlu evlenince başını sokacak bir yeri olsun diye sizin kullanımınıza sunulmuş onlar orayı da kendi evi olarak görüyor hatta beraber oturduğunuzu düşünüyor o yüzden evinize girip çıkmakta bir beis görmüyorlar,ve bence eşin de bunun bilincinde ama sana çaktırmıyor yoksa sana o kapı kapanamaz falan demezdi,madem bahçeyi çok sevip zırt pırt gitme gereği duyuyorlar neden bahçe katında onlar oturmuyorlar,yaşlı başlı halleriyle merdivende çıkmak zorunda kalmaz,gencecik insanları boşuna rahatsız etmiş olmazlar, ama olurmu yaparlar mı yapsalar türkiye kaynanalık müessesesine ne derler sonra...diyeceğim o ki ya orada kalıp mutlu olma nedenleri bulacaksın,kira veriyormuş gibi para biriktireceksin ve kendi evini alıp kurtulacaksın ama bunu yapmak için eşininde istemesi lazım o istemezse oradan çıkman zor olur.

o evden çıkamıyorsan öncelikle yapacağınız kilidi diğerlerinden almak olsun
evin kilidi ev sahibinde olur başkasında olmaz kilmaz:
sen eğer eşinin ailesiyle az görüşmek istiyorsan az çık gir mesafeli ol kırılsalarda bir müddet surat yaparlar sonra seni öyle kabul ederler canım
zamanla sana çok karışmazlar ama bazı şeyleride görmezden duymazdan gel yoksa beraber oturamazsın.herşey gözünde büyür gider.
evini ayıramıyorsan hayatına daha az müdahale etmelerini sağlamalısın ve birazda vurdum duymaz olacaksın.başka yolu yok bunun:1no2:

ama işte eşimde bana çok büyütüyorsun sen olayı diyor kiraya çıkarsak geçinemeyiz sonra buraya da geri dönmeye yüzümüz olmaz zaten almazlar bizi diyor bu sefer kesin boşanırız diyor ama böyle de devam ederse sonumuz da bu

boşanmayı dile getiriyosa kocan ondan bişey bekleme derimm s sana ya ayrılacaksın yada o evde onları çekerek bir ömür yaşayacaksınnn

haklısınız...
babamda dedi çocuklar ayrı evde yaşıyacak.
kayınpeder dedi bende öyle isterim
ama yarın birgün çocuk olunca bakrıtmak için gene gelir onlar dedi
sonra dediki kayınpeder bunlar evli bile olsa
ben arkalarında nları takip ederim dedi yanlış yapmasınlar ben öyle bir adamım dedi.
babamda dediki takip edesen o evvlilik evlilik olmaz onlar kendi hatalarını bulacak dedi.
kayınpederimi sevmiyorum.
kendince despotluğu ve lağabaliliği var
kız evine geliyor nasıl konuşmasını bilmiyor kaba.
ben sözlümü nasıl yola getireyim şimdiden.

yasemin eşim boşanmak istemiyor bende istemiyorum ama böyle nereye kadar diye insan kendine soruyor bak yaşım geçiyor 26 yım artık bende anne olmak istiyorum ama sorun yaşayacaksam üzüleceksem o zaman anne olmanın ne faydası var simdi ayrılsak tek basımı dusunurum obur turlu cocugumun gelecegı sorumlulugu....offf

Allah büyüktür....
bizim toplum böyle aile oluyoruz ama araya erkeğin ailesi giriyor.
bence yuvaları bozan hep erkek aileleri....

Düşünmüyorlarsa düşünmeleri için yardımcı olacak eşin.

Anlatacak rahatsız olduğunuzu.

Elalem ne der düşüncesine kıl oluyorum zaten

Sizi çok iyi anlıyorum o evden taşınma durumunuz var mı?
Ben 6 yıl oturdum benden de buna benzer beklentiler vardı, ben çoğunu en başta kabul etmedim yani evlenirken, ama kabul etmeyişim beni kendilerinin istediği gelin modeline sokamadıkları için hep mesafe oldu aramızda. Şimdi ayrı oturuyoruz hala bizi oraya tekrar taşınmaya zorluyorlar, baştan "burası benim evim gitmem" diyen eşim şimdi asla kendi taşınmak istemiyor, benden daha fazla rahat etti anlayacağın, bence taşının o evden ikinizde çok rahat edeceksiniz.

Konuşsan rahatsızlığını dile getirsen benim gibi kabul etmesen bu sefer gözlerinde hep soğuk gelin olarak kalacaksın. Onları istemediğini sevmediğini düşünecekler.

Son düzenleme:
cnm ben senin için diyorum ben 1 tane doğurdum ama onun tadını çıkaramadım hep 1 tane bilen var etrafında en doğrusu onların söyledikleri offf offfff anlıyorum seniii ama akıl vermeye gelince duruyooo iyi düşün cnm bahçe kapısı kapanmadan çocuk yapma en basitii emzirirken bir yaz günü kayınpederin pat diye içeri geliyoo gelin hnm ben bahçeye geçicem ben bu kadarını kaldıramammmm o yüzden iyi düşün cnm basit bi örnek sadece

hep mutlu olursun inşallahhh

canım madem senin ev daha serin bahçeye çıkış falan varsa söylesin eşin o zaman onlarla değişin daireleri biraz belki rahatlarsın.

inşallah ama işte inan şu an inan kaynanamla küs olduğumuz için görmüyorum kendisini o da bize gelmiyor ama küs olmak da istemiyorum.bir türlü ortasını bulamıyorum .
başka bir eve taşınsak tüm sorunlar çözülür mü acaba yoksa eşim başıma karar biliyorum işte bak sen istedin böyle oldu falan diye...

şimdi zaten 3.katta eltim oturuyordu o ayrıldı gitti şimdi o daire boş orası hem yeni daire ama hiç kimse bize hadı yukarısı daha iyi siz çıkın demiyor.gerçi oraya çıksakda gene kayınvalıdem olacak yanı dusununn ya bir misafır gelıyor bana hemen arkaından o da ınıyor aşağı yanı o da belkı kotu dusunmuyor iste misafır gelip dermiş ki bak görüyor musun kayınvalıdesı gelmedi derler diye inemesi gerekiyor mus halbukı kımsenın umrunda degıl onun yanında hıcbırsey konusamıyoruz annemler bıle gelemıyor bıze ya en cok da bu koyuyor ınsana

bence eltinin evine sen yerleş. en mantıklısı bu gibi duruyor. sen çık demelerini bekleme. sen söyle. buraya ben yerleşeyim de. biraz baskın ol. kocanı ne yap et kendi tarafına çek..

azıcık aşım kaygısız başım derler
canım ben kendi ailme ile altlı üstlü oturuyorum
eşime de hep derim bir kadının kayınvalidesi ve kayınpederi ile aynı binada ya da aynı evde oturması çok farklı, bir erkeğin kayınvalidesi ve kayınpederi ile aynı binada oturması çok farklı diye. şu anki evimizde oturmayı inan o benden çok istemiştir. yeri gelir 1 hafta boyunca inemez annemlere ama bu laf olmaz aaa damat gelmedi diye ancak bir kadın için durum çok farklı. kadın bırak bir haftayı 2 gün görmese kayınvalidesini laf olur. eşim her akşam söyler hatta inelim mi aşağı diye bakarım çok yorgunsa yok hayatım yarın akşam ineriz derim. çok duyarlıdır bu konuda Allah razı olsun. ben de kayınvalidemleri çok severim, onlar da beni sağolsunlar. ama aynı binada otursak bilirim ki bir noktadan sonra huzursuzluk çıkar. o evde mutlu değilsen eşine diretmelisin. bu senin hayatın ve içinde huzur ve mutluluk olmayan yuvadan ne sana ne de eşine hayır gelmez. eşinin anne babasından önce seni düşünmesi gerekiyor.

3.kat boş ama eltimin kocası yani kaynım yeme içme herşey kayınvalidemlerde artık eşi olmadığı için sadece yatmadan yatmaya eve gidiyor eski gelinden kalan bir kaç eşyada var dairede onların da durumu kız evden gitti ayrı eve taşınırsak geri dönerim dedi sonucta cocukları var yanı torumları var ortada 1 yasına gırdı cocuk torularının yuzunu goremedıler kız beklıyor annesının evınde kaynımda annesi ve babasına soyledı burayı kıraya vereyım ben kıraya cıkayım dıye babası da buranın kırasınıda vermem gıdersen de sılerım senı dıyor yaaa bunlar nasıl ınsanlar dısardan da herkese bız elımızden gelenı yapıyoruz dıyorlar

allah yardımcın olsun canım çok üzüldüm.yazdıklarını okurken benim yaşadıklarım aklıma geldi.benim kaynanamda pencerenin önünde otururdu bizi teftiş ederdi,sürekli beddua,hakaret ne ararsan vardı.kimsecikler gelemezdi evime kaynanamın yüzünden.siz orada kaldığınız sürece kaçıncı katta oturursan otur kurtuluşun yok.eşini ikna et yoksa işin gerçekten çok zor

şimdi de eşim tutturmuş evi tadilata sokalım diyor ya sorun evin eski olması değil diyorum anlatamıyorum .sonra ben hayır dedğim için sende hiçbirşeye evet demiyorsun diyor suclu ve sorunlu kişi olan ben oluyorum.Birşey olduğunda sen hala ordamısın aş sunları diyor off allahım ya

Eşinle konuşup anahtarı alması için direnin...

Anahtarları verirlerse tadilat yaptırın.Yok eşin isteyemem ben olmaz kesinlikle derse o zaman tadilata verceğiniz paranın üstüne biraz ekleyerek ev alın...

niye inatlaşırlar anlamıyorum,niye bu kadar bencil oluyor erkekler hep kendilerini düşünüyorlar eşinin düşünceleri hiç önemli değil.mutlu mu bu kadın demezler işte.allah yardım etsin ne diyeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…