anladım.
eşinin tek kaygısı maddi açıdan sanırım.
erkekler bizim gibi derinlemesine düşünemeyip, en kestrme yoldan çözüme ulaşmaya çalışırlar hep. ama bu çözüm de tam olarak mutluluk getirmes çoğu zaman.
kendisine ait olmayan eve dünya kadar masraf yapacak ama kiraya çıkıp gerekirse biraz zora dayanıp, ileride kendine ait bir eve sahip olma ihtimalini, herşeyden önce de yuvasının huzurunu sağlama ihtimalini yok edecek..
baştan böyle olmasaymış keşke ama olmuş.. önünüze bakmanız lazım.
eşini kirası cüzzi miktarda bir eve çıkma konusunda ikna etsen, yeni evden beklentin olmadığını,gerekirse başka masraflarınızdan kısabilceğini, ve senin ailenin de yardıma hazır oldugunu söylesen,(250 lira ile 2 kişi mutfak masrafınızı görebilirsiniz pek ala)
ikiniz de çalışıyormuşsunuz hem..
eşin biraz abartıyor bence.. bu kadar zor olmasa gerek bu..
Daha önceden böyle birşeyi kabul etmek demek, herşeye katlanmak zorunda olmak demek değildir değil mi? İnsan fedakarlıklar yapıyor ve bu iyi düşünceden kaynaklanıyor, o zaman insanı iyi düşündüğüne pişman mı etmeleri lazım. Böyle şeyler yaşanacağını bilse kimse kabul etmez. En iyisi uzak olmak zaten.
ist neresinde oturuyonnn fındıklı da maltepeye bağlı anadolu yakasında 45 bin liraya ev var çok güzel sadece tapusu yok ama kat maliklerinden imzalı yani senin malın param olmadığı için ben alamadımm ama 20.000 varsa mütahit geri kalanını senet yapıyooo sıfır bina en alt kat ama rutubet falan yok 3 oda var giriş var birde çocuk odası var dediğim gibi ev çok güzel ama param olmadığı için alamadım ben 20.000 e tadilat yapacağına ev alın derimmm ben mantıklı olunnn nasılsa eltinde bırakıp gitmiş sizde giderseniz herkes anlar ki sorun kaynanada
Yani benim de böyle bir durum kadın olarak asla katlanamayacağım bir durum...kolay demiyorum çok zor evet. ama bir de eşinin yerine kendimi koyarak düşündüm. ömrümü ailemin yanında geçirmek istemişim ve bunu evleneceğim kişiye de söylemişim.o da bunu kabul etmiş.ve şimdi ya boşanırız yada başka eve gideriz gibi sert bi çıkış bana haksızlık olur gibi geldi...
sen şimdi bunu eşine söylediğinde o da bazılarımızın başına geldiği gibi demekki evlenene kadarmış, sonradan değişti gibi düşünebilir...
ha ailenin orda oturulurken yaptığı saygısızları katmıyorum tabi ki buna...bu konuda da eşinin ailesine hanım rahatsız oluo girmeseniz gibi telkinlerde tabi ki bulunması gerekli...yada aradaki dengeyi kurmak zorunda.
kayınvaliden 2.katta ben 1.katta oturuyorum yanı canım ev degıstırmemız bır sey ıfade etmeyecek ki sonuc gene aynı mısafırım geldıgınde gene gelecek ınmezsek asagı surat asacak yıne aynı seyler olacak.
zaten babası demıs esıme konustugun da esim konustu ev almak istiyoruz biz baba sizde bize yardımcı olun burayı kiraya verelim burdan gelecek kirayla banka taksıtlerını odememızde yardımcı olur hem ev sahıbı olmus oluruz demıs babası da sızın kendı gucunuz varsa cıkın yoksa bana burdan kıra verın falan demeyın vermem demıs
canım siz üst kata kayınvalidenlerin oturdugu daireye, onlarda sizin daireye tasınsınlar.yada bunu başta öyle yapmaları gerekiyodu onlar yaslı birinci katta oturup bahçeyide istedigi gibi kullanabilirlerdi.madem konu açılmış kayınpederine birde bu şekilde söyleyin açık açık konuşun olmuyo böyle diye..
zor bır durum sız anlattıkca kendımı göruyorum sankı ılerkı yıllarımı daha 3 aylık evlıyım bnde ama sıkıntı aynı sıkıntı. aile apartmanı bızde kalmayacagı söylendıgı halde kayınvalıdem bızde kalıyor yukarda 2 oglu oldugu halde ve daha evlılıgımızn 25.gününde geldı kendı evı gıbı herseyı o yapmak ıstıyor tartısma sogukluk hıc bırsey erkeklerın umrunda deıl sevgı yetmıyor bazen.... bı kardesınız olarak bence napın yapın dıretın en azından bahce kapısını kapattırın ve anahtarı onlardn alın... ben daha yenı evlı oldgm ıcın bıraz sabretmeye calısıyorum ama dogru mu yapıyorum bılmıyorum
şu eviniizn altkat olan kısmı hariç hepsi benim yaşadığım şeylerdi okurken gözümün önündengeçti bir birsürekli ellerinin altında tutmak isterler ,habersiz bi yere çıksan kabahat olur vs vs vs benim kayınvalidem 10 sene önce vefat etti, ama düşününce, keşki zamanında çok fazla taviz vermeseymişim diyorum,işin zor Allah kolaylık versin canım...
yerimseniben
canım senınkı daha kotu valla bence sen de sımdıden sabredeyım dersen ılerde kotu olursun bastan tavır koymak lazım ben yapamadım barı sen yap
yerimseniben
peki canım kayınvalıden vefat ettı sorunlar duzeldı mı
yanlıs anlasılmasın sonucta hepsının allah gecınden versın sonucta esımın annesi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?