- 5 Mayıs 2013
- 33.870
- 41.414
- 798
- Konu Sahibi Solukiklimler
-
Bence yukari da ciksa daha fazla odeyecek.Kiracı o evden çıkarsa çok daha yüksek bir kiraya çıkmak zorunda kalır muhtemelen. Belki kiracının durumu evsahibinden daha iyi onu da bilmiyoruz.
Bunun aşısını ihmal etmislerİnşallah kiracınız çıkmaz evden, bu kadar söylüyorum.
Annenizin sağlık problemleri, evin ısınmaması falan 1 ayda çıkmadı değil mi? Mesela kiranın düdük gibi kalması. Aç gözlü olan ev sahiplerindensiniz.
Konu hakkında bilgi aldık. Merdiven ve soğuk haklı gerekçe oluşturuyormuş. Eşyalı eve çıkacak annem. Kiracıyı da mahkemeye vereceğiz. Kiracı çıkınca geçer.Konu ne linçlenmiş ay !
Dubleks evler yaşlılar için zor oluyor . Merdiveni inip çıkmak eziyet , tavanı nemli oluyor , soğuk oluyor .
Alt katta diğer daire için, yani Kiracı için tabi yasal süreci beklemeniz lazım . Bence kiracıyı çıkartmaya çalışmak etik değil .
Anneniz çok zorlanıyorsa bekleyecek durum yoksa evlerinden birini satıp yeni ev alabilir belki . Güney cephe iyi ısınan tek kat apartman dairesi . Biliyorum bu işlemler kolay değil ama gitgide gençleşmeyeceğine göre sağlık durumuna uygun blr sistem kurulmalı .
Bir de 5 yıl sonra piyasa fiyatları ile eşitlenecek kiralar . Böyle bir başvuru var diye biliyorum . 2 yıl olmuş 3 yıl sonra kirayı dengeleyeceksiniz . Bu kavgalar bitecek zaten . Diyorum eninde sonunda tüm kiralar piyasa fiyatlarına yükselecek . Başka yolu yok. Zor kira ödeyenler için ama gerçek bu . Bu bir geçiş süreci .
O evde ben oturacağım sonra. Kiracının oturduğu ev annemin kirayı karşılayamaz. Bedavaya oturuyor. O ayıp ettiği için şimdi biz de ona karşı biraz ayıp etmiş olacağız. 6 bine gidecek evde 1500 tl ye oturuyor.Su an oturdugu evi kiraya verip baska eve kiraya ciksin. Yaptiginiz ayip, bastan belli değil miydi o evin isinmadigi?
Tabi efendim.Eğer gerçekten annenizi düşünüyorsanız tadilat yapın annenizin evinde. Üst kat ısınmıyordur,alttaki kata gerekiyorsa wc banyo ve mutfak yaptırın üst kata hiç çıkmasın. Araya da soğuk hava geçirmeyecek şekilde kapı koyun. Kışın kapatın,yazın açın.
Kiracınızın da yakasından düşün bu arada.
Senin inanmaman benim için bir kayıp değil. Ev sahibinin çocuğu kiracıya ben oturacağım diyebilir kanunen. Film çevirmesine gerek yok.Nihayi planı bu olabilir gayet de haklısın ama tüp bebek yapacak da, tutacak da, doğuracak da, boşanacak da....nerden baksan iki yilı var...iki yıl boş bırakır mı bu kadın sence o daireyi?....illa verecek kiraya....hele dublexi boş tutucaz, ailecek toplasicaz asla kiraya vermiycez demesine inanan varsa onu da bilemem
Gerçekten derdiniz annenizin yaşam koşulları olsa yapardınız ama maalesef sorun kiracınızı kapı önüne koymak.Tabi efendim.
Ev sahibi hayatta iken çocuğunun böyle bir hakkı yok. Anneniz istiyor mu sizin evinde oturmanızı? Yakın zamanda boşanmayacağınıza göre kocayı alıp geçeceksiniz eve. Bi de ananızın dibinde besleyin pinti kocayı, yazık valla.Senin inanmaman benim için bir kayıp değil. Ev sahibinin çocuğu kiracıya ben oturacağım diyebilir kanunen. Film çevirmesine gerek yok.
Derdiniz para zaten. Hayır para da annenizin parası. O da mı sizin gibi?O evde ben oturacağım sonra. Kiracının oturduğu ev annemin kirayı karşılayamaz. Bedavaya oturuyor. O ayıp ettiği için şimdi biz de ona karşı biraz ayıp etmiş olacağız. 6 bine gidecek evde 1500 tl ye oturuyor.
Karşılıklı anlayış lazım
Yanlışınız var. ev sahibinin evi dezavantajliysa yada eve başka nedenle ihtiyacı varsa kiraciyi çıkarma hakkı varmış. Yazlık olarak kullanacağım talebini bile mahkeme haklı bulmuş ve kiracıyı çıkarmış. Emsal kararlar varYasal olarak hiçbişey yapamazsınız, devletin verdiği zam oranında artış yapar, düzenli kirasını öder. Zaten evin sahibi siz değilsiniz. Size ne.
Muhtemelen ailece para harcamayan insanlar bunlar. Annesini düşünen doğalgaz parasını da kendisi öder,imkanı yoksa da olduğu kadar destek olur.Ev sahibi hayatta iken çocuğunun böyle bir hakkı yok. Anneniz istiyor mu sizin evinde oturmanızı? Yakın zamanda boşanmayacağınıza göre kocayı alıp geçeceksiniz eve. Bi de ananızın dibinde besleyin pinti kocayı, yazık valla.
Ev sahibi çıkarma gerekçesi olarak kendi evinin dezavantajını öne sürüyorsa o eve geçmek zorunda, boşalan eve siz geçerseniz annenize dava açma hakkı oluyor kiracının. Kiracıyı ne gerekçe ile çıkarıyorsanız sözünüzü tutmanız lazım, yoksa sıkıntıya girersiniz.Yanlışınız var. ev sahibinin evi dezavantajliysa yada eve başka nedenle ihtiyacı varsa kiraciyi çıkarma hakkı varmış. Yazlık olarak kullanacağım talebini bile mahkeme haklı bulmuş ve kiracıyı çıkarmış. Emsal kararlar var
Kocayı besliyor, para kalıyor mu ki annesine yardım etmeye.Muhtemelen ailece para harcamayan insanlar bunlar. Annesini düşünen doğalgaz parasını da kendisi öder,imkanı yoksa da olduğu kadar destek olur.
Ev sahibi hayatta iken çocuğunun böyle bir hakkı yok. Anneniz istiyor mu sizin evinde oturmanızı? Yakın zamanda boşanmayacağınıza göre kocayı alıp geçeceksiniz eve. Bi de ananızın dibinde besleyin pinti kocayı, yazık valla.
Sen hukukçu musun? Avukat görüşü aldık. Sadece reşit değilse geçemiyor. Anne ve çocuk birlikte yaşamak zorunda değil. Siz kimsiniz tanımadığınız insanlarla bu şekilde konuşuyorsunuz haddinizi bilin. Caninizin istediği Her şeyi söyleme hakkınız yok. Benim de sinirime dokunan konular açılıyor ama konu sahibine saldırma ihtiyacı hissetmiyorum. Tanımıyorum ve konunun tarafı değilim ne haddime. En fazla kardeşim bu yaptığın yanlış derim belki. Kendinden geçip hakarete vardırmak ne demek haddini hududunu bil. Memnun değilsen yazmak zorunda değilsin.Ev sahibi hayatta iken çocuğunun böyle bir hakkı yok. Anneniz istiyor mu sizin evinde oturmanızı? Yakın zamanda boşanmayacağınıza göre kocayı alıp geçeceksiniz eve. Bi de ananızın dibinde besleyin pinti kocayı, yazık valla.
Yazık valla acıdım o anneye. Allah yardımcısı olsunKocayı besliyor, para kalıyor mu ki annesine yardım etmeye.
Adam para çıkmasın diye ev işi yapmaya razı olmuş, ne diyon?Pinti diyoruz da adam bu kdr maddiyat düşkünü birine harcama konusunda çelişki yaşıyor olabilir
Birde onun açısından dinlemek lazım
Neye göre niyet okuyorsunuz? Yetişkin kadın. Ben daha genç olduğum için merdiveni sorun etmiyorum. Zaten evi istemiyor annem. Kiracıya gelince haksızlık yapıp dörtte bir fiyatına oturmasa yazık günah eşyalar kirilip dökülecek ben başka eve geceyim dedi annem. Adam ortayı bile bulmak istemiyor ki. Bu adam devlet memuru. Tek maaşlı ama 1500 tlye oturmayi meşru kılmıyor. Onun bize merhameti yok ki.Gerçekten derdiniz annenizin yaşam koşulları olsa yapardınız ama maalesef sorun kiracınızı kapı önüne koymak.
Yazık üzüldüm annenize.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?