Aynı binadaki kiracının evine çıkmak mümkün mü?

Konu ne linçlenmiş ay !

Dubleks evler yaşlılar için zor oluyor . Merdiveni inip çıkmak eziyet , tavanı nemli oluyor , soğuk oluyor .
Alt katta diğer daire için, yani Kiracı için tabi yasal süreci beklemeniz lazım . Bence kiracıyı çıkartmaya çalışmak etik değil .
Anneniz çok zorlanıyorsa bekleyecek durum yoksa evlerinden birini satıp yeni ev alabilir belki . Güney cephe iyi ısınan tek kat apartman dairesi . Biliyorum bu işlemler kolay değil ama gitgide gençleşmeyeceğine göre sağlık durumuna uygun blr sistem kurulmalı .
Bir de 5 yıl sonra piyasa fiyatları ile eşitlenecek kiralar . Böyle bir başvuru var diye biliyorum . 2 yıl olmuş 3 yıl sonra kirayı dengeleyeceksiniz . Bu kavgalar bitecek zaten . Diyorum eninde sonunda tüm kiralar piyasa fiyatlarına yükselecek . Başka yolu yok. Zor kira ödeyenler için ama gerçek bu . Bu bir geçiş süreci .

Bunun aşısını ihmal etmisler

Konu hakkında bilgi aldık. Merdiven ve soğuk haklı gerekçe oluşturuyormuş. Eşyalı eve çıkacak annem. Kiracıyı da mahkemeye vereceğiz. Kiracı çıkınca geçer.
Saçma sapan niyet okuyan bir güruh var burda. Sanki çok anormal bir talep.

Su an oturdugu evi kiraya verip baska eve kiraya ciksin. Yaptiginiz ayip, bastan belli değil miydi o evin isinmadigi?
O evde ben oturacağım sonra. Kiracının oturduğu ev annemin kirayı karşılayamaz. Bedavaya oturuyor. O ayıp ettiği için şimdi biz de ona karşı biraz ayıp etmiş olacağız. 6 bine gidecek evde 1500 tl ye oturuyor.
Karşılıklı anlayış lazım

Tabi efendim.

Siz parayla yatıp parayla kalkan 1 gr sevgiden yada başka değerlerden haberi olmayan garip bir insansınız
Bence sürekli mal kaygısını bırakıp diğer problemlerinizle ilgilenin
O zmn ztn bunlara kafa yormazsiniz

Senin inanmaman benim için bir kayıp değil. Ev sahibinin çocuğu kiracıya ben oturacağım diyebilir kanunen. Film çevirmesine gerek yok.

Senin inanmaman benim için bir kayıp değil. Ev sahibinin çocuğu kiracıya ben oturacağım diyebilir kanunen. Film çevirmesine gerek yok.
Ev sahibi hayatta iken çocuğunun böyle bir hakkı yok. Anneniz istiyor mu sizin evinde oturmanızı? Yakın zamanda boşanmayacağınıza göre kocayı alıp geçeceksiniz eve. Bi de ananızın dibinde besleyin pinti kocayı, yazık valla.

Derdiniz para zaten. Hayır para da annenizin parası. O da mı sizin gibi?
Yoksa annem gelen parayı altın vs yapar da bana kalır nasılsa deyip mi bu kadar takılıyorsunuz anlamadım.

Yasal olarak hiçbişey yapamazsınız, devletin verdiği zam oranında artış yapar, düzenli kirasını öder. Zaten evin sahibi siz değilsiniz. Size ne.
Yanlışınız var. ev sahibinin evi dezavantajliysa yada eve başka nedenle ihtiyacı varsa kiraciyi çıkarma hakkı varmış. Yazlık olarak kullanacağım talebini bile mahkeme haklı bulmuş ve kiracıyı çıkarmış. Emsal kararlar var

Muhtemelen ailece para harcamayan insanlar bunlar. Annesini düşünen doğalgaz parasını da kendisi öder,imkanı yoksa da olduğu kadar destek olur.

Ev sahibi çıkarma gerekçesi olarak kendi evinin dezavantajını öne sürüyorsa o eve geçmek zorunda, boşalan eve siz geçerseniz annenize dava açma hakkı oluyor kiracının. Kiracıyı ne gerekçe ile çıkarıyorsanız sözünüzü tutmanız lazım, yoksa sıkıntıya girersiniz.

Pinti diyoruz da adam bu kdr maddiyat düşkünü birine harcama konusunda çelişki yaşıyor olabilir
Birde onun açısından dinlemek lazım

Sen hukukçu musun? Avukat görüşü aldık. Sadece reşit değilse geçemiyor. Anne ve çocuk birlikte yaşamak zorunda değil. Siz kimsiniz tanımadığınız insanlarla bu şekilde konuşuyorsunuz haddinizi bilin. Caninizin istediği Her şeyi söyleme hakkınız yok. Benim de sinirime dokunan konular açılıyor ama konu sahibine saldırma ihtiyacı hissetmiyorum. Tanımıyorum ve konunun tarafı değilim ne haddime. En fazla kardeşim bu yaptığın yanlış derim belki. Kendinden geçip hakarete vardırmak ne demek haddini hududunu bil. Memnun değilsen yazmak zorunda değilsin.

Pinti diyoruz da adam bu kdr maddiyat düşkünü birine harcama konusunda çelişki yaşıyor olabilir
Birde onun açısından dinlemek lazım
Adam para çıkmasın diye ev işi yapmaya razı olmuş, ne diyon?

Gerçekten derdiniz annenizin yaşam koşulları olsa yapardınız ama maalesef sorun kiracınızı kapı önüne koymak.
Yazık üzüldüm annenize.
Neye göre niyet okuyorsunuz? Yetişkin kadın. Ben daha genç olduğum için merdiveni sorun etmiyorum. Zaten evi istemiyor annem. Kiracıya gelince haksızlık yapıp dörtte bir fiyatına oturmasa yazık günah eşyalar kirilip dökülecek ben başka eve geceyim dedi annem. Adam ortayı bile bulmak istemiyor ki. Bu adam devlet memuru. Tek maaşlı ama 1500 tlye oturmayi meşru kılmıyor. Onun bize merhameti yok ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…