- 13 Aralık 2018
- 5.854
- 22.995
- 348
- Konu Sahibi Solukiklimler
-
Ben kiracimi 7 aydir cikaramiyorumKaldığım kişi eşimin ablası oluyor. Onlar evi alırken durumdan haberdardı evimizi satarken hatrı güzel bir para elimizde kaldı. Biz kiracı çıkana kadar günlük kiralık dairelerle aylık anlaşma yapacaktık. Ancak görümcem orda burda kimlerin girip çıktığı yerde kalmamızı asla istemediğini onda kalmamızı istedi. 10 gndür civarı oradayız. Bazen diyorum ki abla birkaç gün gidelim ev kiralayalım. Gitmemize asla izin vermiyor. Benden başka yerde kalmayacaksınız bize de arkadaş oluyorsunuz diyor. Zaten evimizi taşımadan öncede 2 3 günde bi hep birbirimizde oluyorduk. 2 görümcem var ikisini de öz ablam gibi severim çok şükür. Onlarda kalıyoruz mecburiyetten gönderilmediğimiz için. Kiracı çıksa badana vs işlerimiz var yatak odamızı kurar idare ederiz diyoruz ancak ev tamamen kurulmadan gitmemize izin verilmiyor
Benimkisi de kira vermeden birkaç ay daha durmak istiyorBen kiracimi 7 aydir cikaramiyorum
Bu şartlar altında çıkarmaz. Ki başka yorumlarda da aleni şekilde kendisi kitabına uydurup yapmayı istediğini, abisi gelecekmiş gibi ihtarname çekip yine de annesinin oturacağını, kocasından tüp bebek yapıp boşanıp oraya geçeceğimi defalarca belirtmiştir. Yasal olarak açık bulup kiracıya sıkıştırmak amaçlı biri. Diğer kira evlerimiz diyerek bundan başka evlerinin de olduğunu kendi ifade etmekte.Niyet okuması yapamam zira konu sahibinin bazı konularda para istiyor diye bu konuda da istiyor demem uygun olmaz.
Zaten para istese anneyi sana bakacağım bak üşüyorsun diye ikna edip dublekse yerleşmeye çalışır, evine alıp kirayı sahiplenir bir şekilde o dublekse kurulur. Her ay çok ciddi kira geliri gelecek çünkü. Olmadı evleri sattırıp ortak işe falan sokar.
Yoksa kiracıyı bir şekilde çıkardı diyelim, o dubleks boş kaldıkça konu sahibine de para akmayacak.
Sağlık durumunda nasıl bir istisna olur incelenmesi lazım, mesela doktor raporuna göre emsal karar var mı yok mu?
Bu konu uzman avukatlara göre, benim hukuk bilgim sıkıntılı.
Zaten eğer diz ağrısı gerçekse olmadı annesi dubleksi satar, ihtiyaç çıkar o zaman.
Benim buradaki derdim kiracının mağdur olmadan ağzının tadıyla kışın ortasında helak olmadan evden çıkabilmesi. Yoksa yıllar boyu çıkartamaz diye bir durum yok.
Valla çıkmıyorlar. Ben tükendim artik.Benimkisi de kira vermeden birkaç ay daha durmak istiyorkıyamıyorum da bebesi var diye ama bu gidişle evsiz kalıcam hepten kiracıma ev satın aldım işte
İhtar çektin mi?Valla çıkmıyorlar. Ben tükendim artik.
Adamın ölmedigi akrabasi kalmadi.o oldü bu oldü yok soyle yok böyle.rezil etti bizi.
Napacam bilmiyorum
Cektim.bütün haklar benden yana.ama vardigim tek sonuc mahkeme.oda en az 1yıl surer dedi avukat.basta bende çikarlar dedim ama hic oyle olmadiİhtar çektin mi?
İhtar çektiğinden itibaren 6 ay içinde evi boşaltmak zorunda boşaltmaz ise 6. Ay dolduğunda kapısına polisle gittiğinde ev bulmuş olsun olmasın evi sana teslim etmek zorunda. Biz 6 ay kalmasını istemediğimiz için ihtar çekmemiştikCektim.bütün haklar benden yana.ama vardigim tek sonuc mahkeme.oda en az 1yıl surer dedi avukat.basta bende çikarlar dedim ama hic oyle olmadi
Yok canim ya.polis asla ugrasmiyor.İhtar çektiğinden itibaren 6 ay içinde evi boşaltmak zorunda boşaltmaz ise 6. Ay dolduğunda kapısına polisle gittiğinde ev bulmuş olsun olmasın evi sana teslim etmek zorunda. Biz 6 ay kalmasını istemediğimiz için ihtar çekmemiştik
Sende kiracına ev satın almışsın ben gibiYok canim ya.polis asla ugrasmiyor.
Savciyla bile konustum.tek yol mahkeme.polisler diyorki biz kimseyi evinden çikaramayiz
Üf hic sormaya.çok canim sıkılıyor.yeter artik.bosaltsin su eviSende kiracına ev satın almışsın ben gibi
Öyle bir devirdeyiz ki bu konu sahibinin örnek olduğu durumlar yüzünden artık kanunlarda kiracıdan yanaÜf hic sormaya.çok canim sıkılıyor.yeter artik.bosaltsin su evi
6 ay sonra tahliye davası açabiliyorsunuz polis ile kapıya gidemiyorsunuz. Evi aldığınızda içinde kiracı var ise farklı oluyor.İhtar çektiğinden itibaren 6 ay içinde evi boşaltmak zorunda boşaltmaz ise 6. Ay dolduğunda kapısına polisle gittiğinde ev bulmuş olsun olmasın evi sana teslim etmek zorunda. Biz 6 ay kalmasını istemediğimiz için ihtar çekmemiştik
Evde kendin oturacağın zaman kanun senden yana oluyor. Ve 6 ay içinde çıkmak zorunda kalıyor sonrası kiracı için iyi bitmiyor. Satış yapılırken noterde herşey anlatıldı ancak süresinden dolayı ben ihtarı seçmedim6 ay sonra tahliye davası açabiliyorsunuz polis ile kapıya gidemiyorsunuz. Evi aldığınızda içinde kiracı var ise farklı oluyor.
Evde kendiniz oturacak olsanız bile gerekli şartlar var öncelikli olarak. Siz gerekli şartları taşıyorsunuz, sonra ihtarname çekersiniz sonra da tahliye davası açarsınız. Tahliye davası açmadan, elinizde kazanılmış bir mahkeme ilamı olmadan çıkaramazsınız. Kiracınız on yılı doldurursa sebep göstermeden ihtarname çekerek tahliyesini isteyebilirsiniz.Evde kendin oturacağın zaman kanun senden yana oluyor. Ve 6 ay içinde çıkmak zorunda kalıyor sonrası kiracı için iyi bitmiyor. Satış yapılırken noterde herşey anlatıldı ancak süresinden dolayı ben ihtarı seçmedim
Evde kendin oturacağın zaman kanun senden yana oluyor. Ve 6 ay içinde çıkmak zorunda kalıyor sonrası kiracı için iyi bitmiyor. Satış yapılırken noterde herşey anlatıldı ancak süresinden dolayı ben ihtarı seçmedim
Kiracılarımız Filistinli olduğu için anlamıyorlar bizi çok fazla. Aldığımız emlakçı aracılığıyla görüşüyoruzBenim karşı komşum 2 yıldır çıkmıyor ev beğenmiyor maddi durumu var ama aşırı cimri. Alanlar yasli insanlarmış bosu boşuna son zamanlarında keyfi bekliyorlar. Satma durumunda 10 günde çadıra gitmem ama asla mahkemeye taşınmamali
Vakit dolmadiysa ihtar çekin yoksa çok uğraşırsıniz
Emlakçının sözü ile eksik işlem yaparsınız, zaman kaybetmenizi, zorda kalmanızı istemem, bir avukata danışın.Kiracılarımız Filistinli olduğu için anlamıyorlar bizi çok fazla. Aldığımız emlakçı aracılığıyla görüşüyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?