- 3 Aralık 2019
- 4.306
- 17.089
- 258
- Konu Sahibi Solukiklimler
-
Dubleksle alt katın kirası eşit değil. Adamın durumu çok iyi değil tek maaşlı. Oranın doğalgazı kira kadar geliyor. Geçen sene orta seviyede bie 1000 1200 civarı tl geldi ki ev buz gibiydi Düzgün ısınayım dese 2 binden aşağı kurtaramaz zam da geldi. Kucuk çocuğu var .Kiracı ile evleri değiştirin. Anneniz alt kata insin. Kiracı dubleks daireye taşınsın. Niyetiniz gerçekten annenizin sağlığı ve evin ısısı ise
Kiraciyi bu soğukta dışarı atmak yerine siz her ay annenize dogalgaz için yardım etseniz?
Açtığınız konulardan anladığımız kadarıyla durumunuz haliniz vaktiniz gayet yerinde.
Ama ne hikmetse hep bir şikayet halindesiniz.
Hepsi de para konusu
Terbiyeli ol .Annen hiçbir şey yapamaz. Soğuk su içer anca
Eve ihtiyacı olursa o da cık der. Biliyorsunuz değil mi?Böyle kiracı konularını okudukça ev sahibime dua ediyorum cidden Allah razı olsun onlardan..
Üstü boş olduğu için yine ısınmayacak. Neresinden tutarsanız tutun. Şuana kadar tüm öne sürdüğünüz gerekçeler sizi haklı çıkarmıyor. Yukarıda da anlattım. Sözleşme yaparken bu mazeretleri kabul etmiş oluyorsunuz.O ev gibi masrafli olmaz. Kiracı çok az verdiği için bir fark yaratmıyor ki. 1500 tl ye oturuyor. O para olsa ne olmasa ne
Taşınır taşınmaz fark etti de 2 yıldır kiracı yeni taşındı diye katlanıyorAnnenizin sağlığı konusu yeni çıkmış olabilir onu bilemem de evin soğuk olması bu sene çıkan bir mesele olmamalı. Tam da önümüz kış kiracıya da zor ev bulup çıkması, yazık günah ya.
Aynen öyle verilen her cevaba göre kendisininde cevabı değişiyor çünkü.Bu kiracıyı oturtmayacak yeni kiraciya 2 katı kira isteyecek onun hesabını yapıyor
Altın satmak isteyen herkes için aynı fiyattır. Bir kuyumcu 500 e diğeri 1000 tlye satmaz. Konu para değil. Merdiven ve soğuk. En büyük sorun merdiven .Üstü boş olduğu için yine ısınmayacak. Neresinden tutarsanız tutun. Şuana kadar tüm öne sürdüğünüz gerekçeler sizi haklı çıkarmıyor. Yukarıda da anlattım. Sözleşme yaparken bu mazeretleri kabul etmiş oluyorsunuz.
Örneğin yatırım için altın alırken 1000 tl ye aldığınızı farzedersek, siz bu altının piyasasının düşme/çıkma olacağını bilerek alıyorsunuz değil mi?. Ve 500 e düştüğünü varsayarsak ve o ay bozdurmak zorunda olsanız ne hak iddia edebilirsiniz?
Neticede alırken avantaj/dezavantajlarını bilerek alıyorsunuz demi?
Benzer bir durum. Kiraya verirken şartları bilerek veriyorsunuz. Şartlar uygun değilse vermezsiniz. Verdiysenizde ben pişman oldum deme lüksünüz yok. Zararı da kârı da bilerek anlaşma yapıyorsunuz ve şartlar istediğiniz dışında gelişmezse birşey yok, gelişirse çırpınıp duruyorsunuz. Kiracıyı düşünen yok. Sanki ekonomik zamlar bir tek ev sahiplerine vuruyor gibi davranıyorsunuz. İyiki kiracı yasaları var. Şu durumda bile nasıl mağdur ederimin yollarını arıyorsunuz. Bu yasalar olmasa yaka paça sokağa dökersiniz.
adamın durumu iyi değil diyorsunuz kış vakti yerinden etmek istiyorsunuz. Allah sizin gibilerin hesabını dünyada görsün inşallah.Dubleksle alt katın kirası eşit değil. Adamın durumu çok iyi değil tek maaşlı. Oranın doğalgazı kira kadar geliyor. Geçen sene orta seviyede bie 1000 1200 civarı tl geldi ki ev buz gibiydi Düzgün ısınayım dese 2 binden aşağı kurtaramaz zam da geldi. Kucuk çocuğu var .
Öyle. Bir heves teras için geçti şimdi de çok pişman. Bazen üşenip salonda yatıyor sırf merdiven çıkmamak için. Üstünde battaniye kanepede çok gördümNe kadar teras katında eski satılık daire görsem bu merdiven problemi yüzünden sattık diyorlar. Orta yaşta iyi güzel de yaşlılıkta devamlı inip çıkmak dizleri mahvediyor.
Maaşını ben veriyorum ya hesabını ben göreceğim. Te Allahim. Nüfusumuza geçirmedik.adamın durumu iyi değil diyorsunuz kış vakti yerinden etmek istiyorsunuz. Allah sizin gibilerin hesabını dünyada görsün inşallah.
Ev sahiplerinin de ve kiracıların da niyetine bağlı.Kiracı beklenmedik şekilde erkenden çıkmak durumunda kaldığı için konu sahibi kolaylık sağlamalı bence. Üç ay diyoruz tam kış ortası, konu sahibi taşınma vb masrafları karşılamalı, kiracının yeni ev bulmasında yardımcı olmalı, emlakçı bile destek olur.
Son söylediklerim zorunlu değil ancak kiracının hakkının yenmemesi için insani olarak yapılması gereken.
elin evinde yatıyor yani. çüş!Öyle. Bir heves teras için geçti şimdi de çok pişman. Bazen üşenip salonda yatıyor sırf merdiven çıkmamak için. Üstünde battaniye kanepede çok gördüm
ohh ne güzel işKiracıyı oturtmayı düşünmüyoruz ki. Hakkımız varsa temelli çıkmasını istiyoruz. Orayı boş tutacağız ailece toplanmak için .
Altının düşüşünden çıkışından bahsediyorum. Anlamıyorsunuz sanırım. Kuyumcuların farklı fiyata altın satıp satamayacağından söz etmiyorum. Siz verdiğim örneğin zar/kâr kısmını bile anlamak istemiyorsunuz. Ne desek boş. Ne haliniz varsa onu görün.Altın satmak isteyen herkes için aynı fiyattır. Bir kuyumcu 500 e diğeri 1000 tlye satmaz. Konu para değil. Merdiven ve soğuk. En büyük sorun merdiven .
Allah seni ne yapmasın. Benimle ne alakası var. Ev annemin kiracı annemin. Alakasız yere ne bagliyon ne alakaŞu varyemezden çocuk yapıcam diye ne çektin be konu sahibesi, şimdi de kiracıyı kış vakti yerinden mi etmek istiyorsun? Kiracının yerinde olsam çıkmam, o mezarcı pintinin soyu sürsün diye kış vakti hiç yerimden olamam. Kocan gibi insanlar üreyip topluma bela olmasınlar. Devlet kredileri durdurdu yazmışsın o da ayrıca hikaye, önceki konunda kocan kredi çeksin yazdım sen de zırnık koklatmıyor yazmışsın. Kaötır konu açıp para para diye kendinin de kiracının da başını yedin kocan Brad Pitt herhalde falan ısrarla soyunu sürdürmek derdindesin
Erkek kardeşim var kirada. Onu da gösterebiliriz ama annem oturacağı için merdiven iyi bir gerekçe mi onu merak ediyorum. Usül açısından yetersizse b planı varÇıkaramazsınız kanunlarla korunmuş durumda. 2 yıl kiracılık için uzun bi süre değil mahkeme talebinizi direk reddecektir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?