Aynı binadaki kiracının evine çıkmak mümkün mü?

Kiracı ile evleri değiştirin. Anneniz alt kata insin. Kiracı dubleks daireye taşınsın. Niyetiniz gerçekten annenizin sağlığı ve evin ısısı ise
Dubleksle alt katın kirası eşit değil. Adamın durumu çok iyi değil tek maaşlı. Oranın doğalgazı kira kadar geliyor. Geçen sene orta seviyede bie 1000 1200 civarı tl geldi ki ev buz gibiydi Düzgün ısınayım dese 2 binden aşağı kurtaramaz zam da geldi. Kucuk çocuğu var .

Cünkü konu olan paralar kendisinin degil. Hep baskalarin parasi.

O ev gibi masrafli olmaz. Kiracı çok az verdiği için bir fark yaratmıyor ki. 1500 tl ye oturuyor. O para olsa ne olmasa ne
Üstü boş olduğu için yine ısınmayacak. Neresinden tutarsanız tutun. Şuana kadar tüm öne sürdüğünüz gerekçeler sizi haklı çıkarmıyor. Yukarıda da anlattım. Sözleşme yaparken bu mazeretleri kabul etmiş oluyorsunuz.

Örneğin yatırım için altın alırken 1000 tl ye aldığınızı farzedersek, siz bu altının piyasasının düşme/çıkma olacağını bilerek alıyorsunuz değil mi?. Ve 500 e düştüğünü varsayarsak ve o ay bozdurmak zorunda olsanız ne hak iddia edebilirsiniz?
Neticede alırken avantaj/dezavantajlarını bilerek alıyorsunuz demi?

Benzer bir durum. Kiraya verirken şartları bilerek veriyorsunuz. Şartlar uygun değilse vermezsiniz. Verdiysenizde ben pişman oldum deme lüksünüz yok. Zararı da kârı da bilerek anlaşma yapıyorsunuz ve şartlar istediğiniz dışında gelişmezse birşey yok, gelişirse çırpınıp duruyorsunuz. Kiracıyı düşünen yok. Sanki ekonomik zamlar bir tek ev sahiplerine vuruyor gibi davranıyorsunuz. İyiki kiracı yasaları var. Şu durumda bile nasıl mağdur ederimin yollarını arıyorsunuz. Bu yasalar olmasa yaka paça sokağa dökersiniz.

Taşınır taşınmaz fark etti de 2 yıldır kiracı yeni taşındı diye katlanıyor

Altın satmak isteyen herkes için aynı fiyattır. Bir kuyumcu 500 e diğeri 1000 tlye satmaz. Konu para değil. Merdiven ve soğuk. En büyük sorun merdiven .

adamın durumu iyi değil diyorsunuz kış vakti yerinden etmek istiyorsunuz. Allah sizin gibilerin hesabını dünyada görsün inşallah.

Ne kadar teras katında eski satılık daire görsem bu merdiven problemi yüzünden sattık diyorlar. Orta yaşta iyi güzel de yaşlılıkta devamlı inip çıkmak dizleri mahvediyor.
Öyle. Bir heves teras için geçti şimdi de çok pişman. Bazen üşenip salonda yatıyor sırf merdiven çıkmamak için. Üstünde battaniye kanepede çok gördüm

adamın durumu iyi değil diyorsunuz kış vakti yerinden etmek istiyorsunuz. Allah sizin gibilerin hesabını dünyada görsün inşallah.
Maaşını ben veriyorum ya hesabını ben göreceğim. Te Allahim. Nüfusumuza geçirmedik.

tuvalet banyo yok diyorsunuz evde, 1500 ucuz mu oraya? kiracı az veriyor anneniz geçinemiyorsa kiracı çıkıp kira geliri de kesilince nasıl geçinecek anneniz? dublekste kira deyince iki katı da yaşamsal fonksiyonlara sahip diye düşündüm ama siz bildiğiniz oda kiralamışsınız sadece. bu yaptığınız da şark kurnazlığı, milletten tepki toplamadan akıl almak için başta mazeretlerle sormuşsunız soruyu sonra da o korkunc yüzünüzü gene gizleyememişssiniz. kimseye kötülük dilemek adetim değildir ama siz de umarım muhtaç duruma düşersiniz

Ev sahiplerinin de ve kiracıların da niyetine bağlı.
Kimi ev sahibi vardır gözü doymaz kimi de çok iyi niyetlidir, keza kiracılarda öyle, iyisi de var kötüsü de ama bu konudaki ev sahibi sağlık sebebiyle mağdursa da kiracı da çıkartılarak mağdur edilecek, şu zamanda boş ev bulmak sıkıntı, hadi buldunuz taşınmak masraflı, kiralarsa almış başını gitmiş, bazı şeyler baştan düşünülüp hesap edilmeli.

Hiç sevmiyorum böyle şeyleri yazmayı, vaktiyle kiracı da oldum ev sahiplerimin kimi çok iyi çıktı Allah onlardan razı olsun, kimi de zalim, Ocak ayında kar kış kıyamet yerler buz tutmuşken küçücük çocuğumla ağlayarak ev taşıdığımı bilirim, yollar kardan kapalı olduğundan kimse yardıma gelememişti koca mobilyaları beyaz eşyaları eşimle ellerim buz tutmuş vaziyette taşıdım, o günlerde ahdım olsun bir gün ev sahibi olursam aynı şeyleri yaşatmayacağım dedim, yaşatmadım da.

Dediğim gibi karşılıklı niyet önemli, kiracılığından memnun olduğunuz insanı bence vicdanen mağdur etmemeniz gerekir.

Kiracıyı oturtmayı düşünmüyoruz ki. Hakkımız varsa temelli çıkmasını istiyoruz. Orayı boş tutacağız ailece toplanmak için .
ohh ne güzel iş
kiracıyı annemin ağrıları var diye çıkar zaten kuş kadar kira veriyor diyerek
yukarıda toplaşacağız de
toplaşıldığında da orada yanmayacak mı kombi merak ettim
hani çok tutar diyorsunuz ya

sizin derdiniz kiranın az olması
üzüldüm kiracıya

Çıkaramazsınız kanunlarla korunmuş durumda. 2 yıl kiracılık için uzun bi süre değil mahkeme talebinizi direk reddecektir.

Altın satmak isteyen herkes için aynı fiyattır. Bir kuyumcu 500 e diğeri 1000 tlye satmaz. Konu para değil. Merdiven ve soğuk. En büyük sorun merdiven .
Altının düşüşünden çıkışından bahsediyorum. Anlamıyorsunuz sanırım. Kuyumcuların farklı fiyata altın satıp satamayacağından söz etmiyorum. Siz verdiğim örneğin zar/kâr kısmını bile anlamak istemiyorsunuz. Ne desek boş. Ne haliniz varsa onu görün.

Allah seni ne yapmasın. Benimle ne alakası var. Ev annemin kiracı annemin. Alakasız yere ne bagliyon ne alaka

Çıkaramazsınız kanunlarla korunmuş durumda. 2 yıl kiracılık için uzun bi süre değil mahkeme talebinizi direk reddecektir.
Erkek kardeşim var kirada. Onu da gösterebiliriz ama annem oturacağı için merdiven iyi bir gerekçe mi onu merak ediyorum. Usül açısından yetersizse b planı var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…