Aynı dili konuşmadığın biriyle evlenmek

Mont3Carlo

Aamir Khan...
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2014
208
77
38
32
Arkadaslar iyi veya kotu herkesin dusuncesine sahit oldugu olaylara ihtiyacim var ayni dili konusmadiginiz biriyle evlenebilir miydiniz?
Bir yandan bakinca her sey zamanla ogrenilir gibi geliyor, diger yandan ben kendimi Turkce disi hicbir dilde bu kadar rahat ifade edemem gibi geliyor ya da karsidaki insan Turkceyi hicbir zaman bizim gibi iyi kullanamaz gibi geliyor sizin gorusleriniz nedir bu konuda?

Aşkın dili birdir bana göre
Karşınızdaki insanla eğer iletişiminiz rahat ise olabilir..Çünkü bence insanlar birbirleriyle konuşabildikleri kadar mutlu olurlar..Hem sadece dil mesele olmaz ki, örf ,adet yetişme tarzı bunlarında uygun olması gerektiğini düşünüyorum..

Dil halledilir de kültür halledilmez. Türkçeyi çat pat konuşabilen bir erkek arkadaşım olmuştu. Dil sorundu. Kendimi bir Türke ifade ettiğim gibi ifade edememek, espiri yapamamak gerçekten sinir bozucuydu. Ama asıl sorun kültür farkıydı. Onun çat patı da olmuyor, uymayınca uymuyor..

İlk başlarda iyi gider ama sonradan sorun olabilir bence, çevremdekilerden bunu çok iyi gözlemliyebiliyorum. Aile içine girdiğinde sorun oluyo, arkadaş çevrende sorun oluyo .. Ve bir süre sonra beraber yapılcak bişey bulunmuyo, bu karşındaki insan ne kadar anlayışlı ortama uyan birisi olursa olsun bi süre sonra hep sıkıntı

Bence ayni dil konustugun dil degildir! onunla ayni dusunceleri ayni fikirlerden konusmak. ciktigim birisi turk degildi fransizca konusuyoruz aramizda birbirimizi anliyoruz ama manevi anlamda ayni dili konusmuyoduk buda cok buyuk sorun oldu ve bitti

ıkımızde aynı dılı aynı Turkce yı konusuyoruz da ne oluyor sankı
dılı dını ırkı yabancı olaydı belkı bır umudum olurdu hem...yada sebebım olurdu ..dılımız dınımız ırkımız ayrı dıye derdım varolan sorunlarımıza...

Size kendimden ornek vereyim.
Esim yabanci,benim bulundugum ulkede calisiyordu ama buranin dilini bilmiyordu. Ingilizcesi vardi,benim yoktu. Yasadigim ulkenin dilini ve turkceyi biliyordum.
Ama oyle bir asik olduk ki, hic konusamadan evlendik. Elimizde sözlukle dolasiyorduk. Daha sonra ben ingilizce ogrendim,o buranin dilini ogrenmeye calisiyor cat pat.
Oyle iste.

Peki duygularinizi nasil ifade edebiliyorsunuz. Ozel olmazsa biraz bahseder misiniz yani bir sey anlatamadiginizda sinir oluyor muydunuz?

Peki duygularinizi nasil ifade edebiliyorsunuz. Ozel olmazsa biraz bahseder misiniz yani bir sey anlatamadiginizda sinir oluyor muydunuz?
Bizim ki biraz olagan disi aslinda.
Birbirimizi hic anlamadan,konusamadan evlendik 1hafta icinde...
Ondan sonra sozlukle idare ettik. Hic sikilmadim,sinirlenmedim ve kisa surede ingilizceyi ogrenmemle sorun cozuldu. 6yil oldu.. Ama o benim ana dilimi ,ben onun ana dilini bilmiyoruz hala. Esim biraz cabaliyor,bende o da yok. Kavga esnasinda iyi oluyor. O kendi dilin de ben kendi dilimde saydiriyoruz

Ana bu kizda belcikadan :)

Karşıdaki insanın ana dili ne? O dil Türkçeye benzer mi ki Türkçeyi iyice öğrenebilsin?
Bence aşkın dili yoktur. Beden diliyle de olsa ifade edilir. Bir şekilde dil de öğrenilir. Ben olumsuz bakmıyorum.

Karşıdaki insanın ana dili ne? O dil Türkçeye benzer mi ki Türkçeyi iyice öğrenebilsin?
Bence aşkın dili yoktur. Beden diliyle de olsa ifade edilir. Bir şekilde dil de öğrenilir. Ben olumsuz bakmıyorum.

Karsida bir insan yok bir olaydan etkilenip basima gelse nasil olur dusunuyordum isin icinden cikamadim hani ben yapamazdim ya kendimi nasil ifade ederim sinirlensem anlatamam kizsam anlatamam hani bu yuzden iyi kotu butun ornekleri gormek istiyorum nedense taktim bu konuyu kafama birde bende okkb var basima gelecekmis gibi oldum bir an asiri sekilde taktim hemde

İki tarafın da diğer dil hakkında hiçbir bilgisi yoksa başka elbette zorluklar olacaktır ama atlatılacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…