Aynı dili konuşmadığın biriyle evlenmek

Belli bir kisi yok misal sadece
Hmm.. Bence hiçbir önemi yok. Onun Türkçe bilmesini istemezdim zaten, sinirlendiğimde Türkçe serzenişlerimi anlamasın diye. Ben şuanlık sadece İngilizce biliyorum mesela, başka bir dil olsaydı da öğrenirdim, dil öğrenmeyi seviyorum. Bana zor gelmezdi. Ama sadece dil öğrenmekle bitmez, iyi bir gözlemci olmanız lazım. Ne nerede kullanılır gibi. Sonra o insanlar ne yer, ne konuşur, milli zaafları nedir öğrenirdim. Biraz da gündem bilgisi lazım. Bu kadar, ılımlı olduktan sonra sorun olmaz.

Vallah anlasilir, bi sekilde dil ögrenilir, bencede asil sorun kültür farki, basta göze batmayan seyler ilerde sorun olur... Ama dilde önemli, mesela esim cok iyi türkce bilir, bende türkce biliyorum, ama düsünce dilim Almanca, yani heyecanlandigimda yada sinirli oldugumda kendimi Almanca daha iyi ifade edebilirim, iste sorunda burda basliyor, ilk zamanlarimizda kavgalar büyüyordu, cünkü söylemek istedigimle söyledigim cok farkliydi eee haliyle yanlis anlama olup kavga büyüyordu, artik esim cözdü beni sayilir ama hala adrenalin yüksek oluyor...

Bence olur.Nasıl müzik evrensel bir şeyse,sözleri anlamadan şarkıyı seviyorsak aşk da evrensel gibi bir şey bana göre.
Yoksa bu kadar zıt insanların birbirini çok sevmesini nasıl açıklarız ki.
Hatta daha egzotik olur bence,ayy inş. bir yabancıyla evlenirim.

Bu şekilde evlenen tanıdıklarım var kız Faslı ama 4-5 dil biliyor çocukla nette tanışıyorlar İngilizce anlaşıyorlar ama bu arada çocuk İngilizce bilmiyor sözlükten baka baka zamanla öğreniyor. Evlendiler kız Türkiye'ye geldi şimdi ana dili gibi Türkçe konuşuyor hatta üniversite bitirdi Türkiye de.

Amerikada yasadigim donemde bi arkadasim vardi . Kendi brezilyaliydi, kocasi amerikaliydi. Ingilizce kursuna geliyordu kadin... Iyi anlastiklarini soyluyordu.kocasi ailesi ile konusurken Cok hizli ve seri konustugu icin, kadin tek kelime bile anlamiyormus, ama esiyle iyi anlasiyorlarmis.. bence olur, neden olmasin.. bi arkadasim daha var. Kiz amerikali, kocasi turk. Kiz turkce bilmiyor ama ogrenmeye calisiyor :) daha hos olur ya niye olmasin. Sevginin dili olmaz. O senin dilini ogrenir, sen onunkini, ya da ortak ingilizce ogrenirsiniz :) ayni dili konusuyoruz da ne oluyor. Aslinda kalben ayni dili konusabilmek, yani kisilik olarak anlasmak asil mesele..

Bende senin gibi dusunuyordum , esim yari turk yari italyan , almanyada dogmus buyumus , almanca konusuyoruz mecbur turkcesi pek iyi olmadigi icin hic bir sorun yok :)

Bende çeviriyle anlaşıyorum. Farklı dili konuşmak onun kültürünü öğrenmek daha bir heyecanlı sanki. Zaten birbirinizin kültürünü dilini çözene kadar yıllar geçer ve birde bakmışınki aynı dili bilmediğin halde anlaşabileceğin birisi olmuş hayatında...

Avantajlarını düşün istediğin zaman küfredebilirsin Çok fazla konuşmaz boş yere kavga çıkarmazsınız

Akıcı bir ingilizce konuşuyorum, konuşurken, yazarken durup düşünmüyorum, ama ben istemem aynı ana dili konuşmadığım farklı kültürden biri ile evlenmeyi. Ne biliyim mesela, 70 lere- 80 lerden örnek verip gülebiliyorsunuz, kelime oyunları yapıp ince laf sokabiliyorsunuz...Asla bir dile çeviremeyeceğin kalıplar var mesela...cuk yerine oturup 3 parağrafı özetliyor 2 kelime. Sonra şarkılar var, Ediz Hun-Hülya Koçyiğit filmleri, ya da siyah beyaz olanlar... Ne bileyim ya, ortak kültür, benzer değerler önemli benim için. Olabilir, asla olmaz değil. Sevince aşılır farklar; ama benim tercih edeceğim bir hal değil...

İlahi ben!
Başlığı mecaz manada anlayıp konu içeriğini oraya çekmeye çalışarak okuyorum, bir terslik var diyorum.
Mühim olan mecazi anlamda 'aynı dil'i konuşmak. (;

dil önemli değil gönüller bir olsun, tutun ki hepimiz Türkçe konuşuyoruz ama anlayabiliyor muyuz birbirimizi
hayır

Arkadaşlar gereğini söylemiş zaten ,

ben olsam konuşmadan anlaşırdım herhalde, veyahut şöyle + olurdu basardım küfürleri herşeyi nereden anlasın

dil önemli değil beden dili diye bir şey var da kültürün ana dili yok ki o çok fena..

Bence harika..... arkadaşımın annesi ukraynalı babası türk. Annesi surekli sirpca konusmus babasi turkce simdi 2 dili de şakir şakir biliyor yani cocuk icin de iyi olur bence neden olmasin :)

hani derler ya davulun sesi uzaktan hoş gelir diye. ya aynı dili konuştuğunuz zaman anlaşmazlıklar çok fazla olursa?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…