Aynı şehirde sevgili olmak nasıldır?

katikula

Guru
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2008
34.740
12.319
298
İstanbul
Arkadaşlar Merhaba,
Benim 1,5 senelik bir ilişkim var.
Ayrı illerde yaşıyoruz en başından beri bu durum böyleydi ve sadece merak ediyorum...
Aynı ilde sevgili olmak nasıldır?

gercekten cok güzel.. ben asık oldugum kişiyle yasayamadım ama asık olmadıgım halde bile zamanla cok tatlı geliyor. kim bilir asık olanları nasıl baglıyordur birbirine :) dusunsene sık sık görüşüyorsun, canın sıkıldıgında, tatil oldugunda, en basiti kar yagdı gecenlerde cıkıp sevgilinle havanın tadını cıkarabilirsin :) ayrı sehir çok zor.. onu da yasadım. binbir türlü sorun.. ve daha zor tanıma. bilmediğin daha cok sey cıkıyor. yani bende oyle oldugu icin oyle diyorum :) ama yakında bambaska. herseye kolay mudehale ediyorsun daha cok sey paylasıyorsun.. kader kısmet tabi yapacak bısı yok :)

Kıyaslama içine girmekten değil ama paylaşmak adına şunu söyleyebilirim ki bundan önceki ilişkimde de şehir sorunum vardı ve o zamanlar da çok sıkıntı çektim. Bittiğinde bir daha asla uzun mesafe ilişkisi istemiyorum demiştim...
Çok büyük konuşmuşum... Şimdiki erkek arkadaşımı tanıdım ve dilim tutuldu sanki hiçbir şey söyleyemedim ve başladı...
Ceremesini çekiyorum şu anda da...
Her şeye rağmen anlattıkların için teşekkür ederim.
Kıskanmak değil ama böyle duydukça gördükçe hayatın içinden kareleri tarttıkça keşkeler oluyor içimde. İmreniyorum ne yalan söliyeyim...

Aynı şehir hatta aynı mahalledeyiz.Bunun avantajaları hani saymakla bitmez.

İstediğin an görebilirsin,Özlediğinde kollarında olman 5 dk nı alır,Sokağa çıktığında onla karşılaşma ihtimalin vardır....uzar giderr...

Uzak şehirlerin zorluğunu da bilirim böyle bir ilişkim olmuştu.Ama uzak olanların hasreti ve kavuşması da bir farklı oluyor

Ayyy Hayyalcim moral bozmak istemem de sevgili kişisiyle aynı şehirde olmak inan süper bir şeydir.
Benim açımdan en azından böyle, mesafeler kısaldıkça iletişimim kolaylaşıyor sanki.
Bazen o kadar öfkeli oluyorum ki gülümseyen yüzünü gördüğüm anda yumuşayabiliyorum. Bazen de ben hatalı olunca onu zayıf noktalarından vurarak arayı ısıtıyorum.
Ben kendimi bilirim,hasret beni öfkelendirir.
Uzak mesafeli ilişkim hiç olmadı diyebilirim ama en yakın arkadaşım uzakta ona bile bazen sinir oluyorum neden İzmir'de değil diye... Mesela bir sıkıntısı olduğunda,onu çözmem 3 dakikamı alacağını bile bile elimin kolumun bağlı olması beni deli ediyor.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim kızlar.
İyi göstermeye çalıştığınız sözde artı durumlarım için de teşekkür ederim.
Bana göre her ne kadar artıdan ziyade her şey gibi görünse de...
Şükürsüz de değilim aslında ama sanırım yalnızlık yoruyor insanı...
Merak işte benimki üzülmüyorum duyduğum şeylere. Çünkü zaten az çok görebiliyorum etrafımdan ne güzel bir şey olduğunu.
İstediğin zaman sevdiğini görebilmenin onunla planlar yapılmasının ne güzel bir şey olduğunu kestirebiliyorum.
Ben de 2 ayda bir 3 ayda bir görmeye devam edeyim sevgilimi Neyime etmiyor değil mi?
Şaka bir yana umarım ilişkileriniz hep ilk günkü gibi heyecanla devam eder...

çok zordur pericim yaa ayrı olmak..havaların güzel olmasından,hafta sonlarının gelmesinden,yalnız başına takılmaktan nefret ettiğin anlar çoktur..ufacık bişiyler büyür çözemezsin..en fenası hasret derin bir acıdır..tüm bu olumsuzluğuna rağmen sana ne hissettirdiği önemlidir..aynı şehirlerde olupta bir birine uzak o kadar çok insan var kii..senin o uzak yollarda kurduğun köprüyü yakındaki çoğu insan kuramaz ,cesaret edemez...birlikteyken sürekli didişen,birbirlerine akıl amaz hitaplarda bulunup hakaret eden sevgilileri gerçek mana da " sevgili" oldukları da tartışılır..ama işte göstermeye gelince mutluluk abidesi olurlar...

daha bugün yaşadığım bir olay;bir arkaşa nasılsın diye yazıyorum " iyiyim "diyor,mutluluktan uçuyor belli, işte "....' layım ,şuraya gitcez ,böyle yapcaz." diyor.(karşısındaki insanın derin bir özlem duydyğunu bildiği halde) insanların üslupları bile öyle bir değişiyor kii...kimsenin mutluluğunu kıskanıcak,elinden alıcak değiliz tabii; dediğin gibi imrenmek,yaşayamamın verdiği acı ve özlem sadece bizdeki ...

Allah herkesi sevdiğine kavuştursun....

Evet maalesef zor ve çözümü olmayan bir durum yavrimu ya...
Hele o güzel güneşli günler bana resmen eziyet gibi... Hoş bütün tatil günlerinin olduğu gibi.
Herkesin yeri ayrı elbette ama o zamanları onunla değerlendirme isteği elbette oluyor.
Benim yazdıklarımı okuyan ve aynı şehirde olan sevgililer varsa nolur beraberliğinizin kıymetini bilin.
Kavga etmeyin birbirinize saygınızı kaybetmeyin, her müsait olduğunuzda görüşün hatta yoğunlukta bile 1-2 saat zaman oluşturmaya çalışın...
Biz uzak şehir ilişkizedeleri olarak bunun yokluğuyla yaşıyoruz çünkü.
Allah kimseyi yoklukla maddi veya manevi sınamasın... Bütün sevenler kavuşsun

Benim de farklı bir şehirde sevgilim olmuştu. Sonra yürütemeyip ayrıldık. Sanki inat yaparmış gibi gittim kapı komşuma aşık oldum :)
Her ikisini de bilen biri olarak şunu söyleyebilirim ki sevgiliyle yakın oturmak candır, kandır, yaşamaktır :)
Şöyle ki; Akşamın bir vakti beliniz bir anda tutulduğunda arabanın önünde duruyormuş gibi yapıp kimseye çaktırmadan hayırlı komşu oğlu olarak sizinle hastaneye gelebilir, gece köpeğiniz hastalandığında sizinle birlikte sabaha kadar pet hastanesinde sizinle bekleyip sizinle ağlayabilir.
Her yerde pat diye karşınıza çıkar, umulmadık sürprizler yapabilir, her ihtiyacınızda yanınızdadır, yıllardır aynı çevreyi paylaştığınız için ortak arkadaş sayısı çok fazladır ve evlenme teklif ederken de sizin için en özel yeri seçip tüm ailenizi ve arkadaşlarınızı da toplamış olabilir...
Allah kimseyi sevdiğinden ayrı bırakmasın...

Son düzenleme:
ahhh ahhh yaram ve tuzu ... ben ayrıyım sevdiğimden ama zaman zaman aynı şehirlerde olduğum zamanlar oldu sayılıda olsa ,bu kadar güzel bir şey yok yaa inanınn geri dönmek okadar zoruma gitti ki çok alışmıştım resmen kendi şehrime ailemin yanına geldiğimde yalnız hissettim kendimi :'(

Aynı şehirde olmak çok güzel birşey ya.Tatil zamanlarında ayrı kaldığımızda oldu ve günler geçmek bilmedi ve bir tartışma oldugunda barışmak daha uzun sürdü.Aynı şehirde oldugunda yüzyüze gelince herşeyi unutabiliyosun ve sorunları yüzyüze konuşup daha kolay halledebiliyosun.Birkaç ay sonra ben mezun olcam ve döncem o burada kalıcak.İnan şimdiden içimi sıkıntılar basıyo nasıl ayrı kalcam diye ((((
Ayrı şehirlerde olunca nasıl idare ediyosunuz ? İlerde benimde öyle olacak ya o yüzden soruyorum (

bu gece sevgilimin babası edirneye 30 dk uzaklıkta bi çiftliğe gitmişti
o sırada yağmur başladı burda
sevgilim babasını aradı bişey için, babasının bulunduğu yerde yağmur yağmıyomuş
o an dedim ki ''aynı yağmur altında olmak, sanki iç içeymiş gibi..''
2 gün önce kar yağdı
sevgiliden günaydın mesajı gelir.
''pencereden bak, her yer senin gibi pamuk olmuş..''
aynı şehrin havasını yaşamak, onu yaşamak gibi geliyor bana
bi de mesela tartışma olur telde
atlarsın arabaya 5 dk ya yanındasın
yüzünü görünce yumuşar zaten hemen
ya da çok mutlu bişey olur ya hani, telde söylemek yetmez heyecanını anlatmaya
gidersin yanına mimiklerinle, dokunuşlarınla hissettirirsin
hiç ummadığın anda zil çalar
O mudur? diye umutlanırsın
bu umudu yaşayabilmek bile çok güzel
akşam dişin ağırır
gece de ağırırsa diye uyumadan bekler
çünkü seni arabasıyla götürebilme şansı vardır.
uykusuzluğa sinirlenmek yerine, şansına sevinir..
gece ''yatağımıza geçelim mi sevgilim, uykuşum geldi'' der
çünkü aynı geceye dalarsın, aynı yataktaymış gibi..
uzaktayken.. ne sen sor ne ben söliim
ama onda da aynı şehirde yaşıyormuşçasına yapınca günler daha çabuk geçiyor
mesela sevgilimle ayrı şehirlerde olduğumuzda aynı anda aynı filmi açıp izliyoruz.
kitap okuma saatleri yapıyoruz.
bazen gece yatarken laptoplarımızla cam açıp öyle uyuyoruz
ben geceleri onsuz uyuyamadığımda bana telde, O'na yazdığım masalı okuyor.
öyle yani..

Son düzenleme:
aynı şehirde olmak,onu her istediğinde görebilmek mutluluğun ta kendisidir.farklı şehirde olmayı düşünemiyorum bile

ne güzel yazmışsın.. ben de sevgilimden 4,5 yıldır uzaktayım.. öylesine alıştık ki biz mesafelere, o her daim yanımda ol diye isyan etse de sabrediyoruz, okulumun bitmesine bir dönem kaldı. mezuniyetimden sonra onun şehrine taşınacağım kısmetse, ve işte asıl o zaman başlayacak hayat. HAYYAL yalnız değilsin, ayrı olmak gerçekten zor. bazen düşünüyorum, ben onsuz o kadar çok yaşadım ki o'nu, bir araya gelince ya yapamazsak diye.. ya sıkılırsam dye.. 4,5 yılda yeterince tanıyabildim mi şüpheliyim, kalkıp onun şehrine taşınmak da cesaret işi ama ben bu taşın altına elimi koymak istiyorum çünkü bunu yapmazsam ömür boyu denemediğim için pişman olabilirim. mesafeler canımıza tak etti artık. böyle de ilişki yürüyor ama binbir zorlukla, daha fazla yıpranarak..

aslında her istediğin zaman birlikte olmak da değil,içimi ne rahatlatırdı biliyor musun görümesek bile aynı havayı soluduğumuzu bilmek,aynı şehirde olmanın ve her an çıkıp gelebilir ihtimalinin varlığı bir köşeden bir köşeye çok zor

Hepiniz ayrı ayrı ne güzel yazmışsınız...
Kim bilir belki bir gün biz hasret kuşları da bunları yaşayabilir doyasıya...
Saatlere sığdırmadan... Özgürce... Hayali bile güzel.
Kendisi nasıl güzel olur kimbilir...

şimdi şöyle söyliyim bundan önce uzun ilişkimde aynı şehirdeydik tamam istediğin zaman görebiliyosun belki ama ben mutlu değildim onunla yani
belki herşeyden haberdar oluyorsun mesela aynı yerde olduğun için yaşanan olaylardan,bi çok şeyi aynı yaşıyorsun ama kalp aynı atmayınca neye yarar ki
şu an 4,5 yıl oldu mesela ayrııı şehirlerdeyiz ama ne farkederki o kadar seviyorum ki anlatamıyorum bazen o kadar taartışıyor,kopuyoruz bazen,yok olmıcak böyle diyorum oda diyor,ağlıyoruz ,yüksek çıkışlı kavgalarımız oluyor ama yok gened aynı hissediyorum
bi insan bu kadar mı nefes alıyor diye sevinir biri için
bilmiyorum ama bazen arada ki mesafeler hiç farketmez gönüller bir olup birlikte birbiri için attıktan sonra
belkide hasret güçlendiriyodur sevgimizi kim bilir tabiki zorlukları var yani keşke her dk,her sn beraber olsak aynı havayı solusak ama işte bizde bi gün hep birlikte yaşıcazz umuduyla mesafleri aşmaya çalışıyorsun
birde şey derler hasret çekenler evlenince ilk günki gibi aşık yaşarlaarmış mış gibi bir laf var ama ne kadar doğru bilemicem bunu gelecek göstericek bir tek yüce RABBİM biliyor işte bunu

Son düzenleme:
........................................

Son düzenleme:

aynen işte aynı sorunları 4.5 senedir yaşıyorumm :))

inşallah canımm tek dileğimm o :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…