Aynı şeyleri duymak bana iyi gelmiyor :(

sevinc-1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2016
204
162
103
37
Merhabalar,

3 haftayı birazcık geçti eşimle boşanalı. Henüz daha kesin kararı gidip almadım.

Sebep olarak elle tutulur somut bir sebep yoktu, O değiştiğini artık farklı bir hayat istediğini vs. söyledi. Kısa bir süre acaba bu düşüncelerde mi değişir diye bekledim ama birbirimizi yıpratmamak sevgi ve saygıyı bitirmemek için davayı açtım ve boşandık.

Bu kararımızı ve yaşadığımız bu süreci bilen etrafımızda çok az kişi vardı ve artık yavaş yavaş onu soranlara yada bir plan program yapan arkadaşlarımıza direk biz ayrıldık diyorum, herkes inanılmaz şaşırıyor tabi.

Ben psikolojik olarak bu duruma alışmaya çalışıyorum, yani kendi içimde kendimi ikna edebiliyorum. Herkes değişebilir ve o değişti.. Böyle olmalıydı, elinde geleni yaptın vs diye bütün ikna yöntemleriyle hayatıma aynen kaldığım şekilde devam ediyorum. Çokta mutsuz değilim açıkçası, olumlu depresyon denen durumu yaşıyorum. İçim rahat olduğu için sadece olan durumu kabullenip, eksikliğini yok etmeye çalışıyorum.

Fakat bu ayrılığı öğrenen arkadaşlarımız, akrabalarımız herkesin dediği tek şey, "o sensiz yapamaz yada sen onsuz yapamazsın tekrar birleşirsiniz. Azcık ayrı kalır anlarsınız birbiriniz kıymetini. O, senin gibisini asla bulamaz. Sizi ayrı asla düşünemeyiz vs.. vs.." Bu cümleleri benim annem, onun annesi, ortak arkadaşlarımız, iş arkadaşlarım herkes ama herkes söylüyor. (Biz dış görünüş olarakta, diğer huy ve mizaç karakter olarakta çok yakışırdık ve o biraz ani kararlar alıp sonra pişman olan bir adamdı ben hep dengelerdim onu)

İyi de biz ayrılmadık biz boşandık.. Ve ben bu cümleleri duymak istemiyorum. Bunlar beni rahatlatmıyor, mutlu etmiyor, içimde gömdüğüm acımı yok etmiyor. Yeni hayatımı kolaylaştırmıyor. Bunları söyleyenlere Onun da benimde yolum ayrı artık diye cevap veriyorum ama yine ve yine başka biri yine aynı şeyi söylüyor.. Ve etkilenmek istemiyorum bu durumdan, bilinçaltımda bu düşüncenin olmaması için ne yapabilirim.. Saçma bir soru oldu ama anlatabildim mi bilmiyorum derdimi..

Teşekkürler..

Hiç boşanan bi arkadaşıma sarfetmedim böyle laflar boşanmış bitmiş işte...hani ayrılık olsa küslük olsa denirde... ki çok seven bi çift arkadaşımız vardı ...hergün aşkımlar bitanemler ve aldatmada yoktu ayrıldılar onlara bile kimse etrafımızdan böyle bişey demedi.Yani ayrılana Dua edilir..Allah daha iylerle karşılaştırsın yada hayırlısı olsun hakkınızda denir..artık boşver önüne bak tarzı laflar söylenir aklı başında insanlarsınız oyuncak mı bu..
Sizin ne yaşadığınızı NE çektiğinizi de kimse bilmiyor zaman boş konuşmasınlar ..kimse yuvasını b.ktan sebepten yıkmıyor..kimbilir neler yaşadın Ve anlatamadın..kendin çok iyi biliyorsun Ve emin ol seni anlıyorum.konuşanların bişey bildiği Yok...

Keşke herkes sizin gibi yüz göz olmadan yapabilse bu işi. İlla boşanmalarda bağırış çağırış rezillik olması gerekmiyor ki. Benim teyzemle eniştem boşanalı 17 sene oldu. Hala dostlar kahve içer sohbet ederler arada. İnsanların anlamadığı bir şey var boşanmaya gelene kadar ateşli kavgaların edilmesi şart değil. Siz doğru olanı yapmışsınız hayırlısı olsun...

çevrenizden aynı seyleri duymak bir süre sonra sizde 'acaba' etkisi yapacaktır. Acaba gelir mi acaba birlesrmyiz acaba bensiz yapamaz mı bla bla bla.. Siz cevrenize biz ayrıldık bitti konu kapandı diye telkinlerinizi tekrar etmelisiniz ki onların sizde bırakacağı 'acaba' fırtınasının içine girmeyesiniz.

Bilinçaltınızda dönüşünü beklemeye başlayacaksınız.. dinlemeyin,konuyu açtırmayın.
Dönmeyecek. Dönsede eskisi gibi olmayacak. Gitti ve bitti..
yeni hayatınız mutluluk getirsin.

çevrenizden aynı seyleri duymak bir süre sonra sizde 'acaba' etkisi yapacaktır. Acaba gelir mi acaba birlesrmyiz acaba bensiz yapamaz mı bla bla bla.. Siz cevrenize biz ayrıldık bitti konu kapandı diye telkinlerinizi tekrar etmelisiniz ki onların sizde bırakacağı 'acaba' fırtınasının içine girmeyesiniz.

Tam olarak bundan korktuğum için fikir almak istedim. Şimdilik etkilenmiyorum ama ya zaman geçince o psikolojiye girersem. Öyle 4,5 kişiden değil ciddi anlamda şimdiye kadar söylediğim herkesten aynı cümleleri duyuyorum.

Bilinçaltınızda dönüşünü beklemeye başlayacaksınız.. dinlemeyin,konuyu açtırmayın.
Dönmeyecek. Dönsede eskisi gibi olmayacak. Gitti ve bitti..
yeni hayatınız mutluluk getirsin.

Çok teşekkür ederim inşallah. Şuanki düşüncelerimle bunun bilincindeyim bitti gitti ayrı hayatlar diyorum ama ya farkında olmadan düşünürsem yavaş yavaş.. daha duymayan söylemediğimiz de bir çok insan var. Biraz daha bu cümleleri duymayı hiç istemiyorum. Keşke herkes böyle şeyler söyledi gerçekten gerçekçi teselliler bunlar aslında

"o sensiz yapamaz yada sen onsuz yapamazsın tekrar birleşirsiniz. Azcık ayrı kalır anlarsınız birbiriniz kıymetini. O, senin gibisini asla bulamaz. Sizi ayrı asla düşünemeyiz vs.. vs.."

Yahu başkasının lafına göre pişman mı olacaksın ?
Velev ki dedikleri gibi oldu ne olacak . Bence hiç takılma .
Kanlı bıçaklı boşanmaktansa medeni boşanmak daha iyidir .
Hem adam bir kere seni yarı yolda bırakmış , gelse tekrar kabul mü edeceksin ?

Hayatına devam et . Yeni bir hayat kur .
Bu yeni hayatında 3. kişilerin ikili ilişkilerin hakkında yorum yapmasına izin verme

Tam olarak bundan korktuğum için fikir almak istedim. Şimdilik etkilenmiyorum ama ya zaman geçince o psikolojiye girersem. Öyle 4,5 kişiden değil ciddi anlamda şimdiye kadar söylediğim herkesten aynı cümleleri duyuyorum.
Bu ilişkinin kesin ve kesin bittiğine ( ki bosanmıssın yani daha neresi kesin olmayabilir ki) cevreni inandır ve bu konu hakkında artık yoruma kapalı olduğunu söyle. Zaamanla onlarda bıkacaklardır:KK51:

Çok teşekkür ederim inşallah. Şuanki düşüncelerimle bunun bilincindeyim bitti gitti ayrı hayatlar diyorum ama ya farkında olmadan düşünürsem yavaş yavaş.. daha duymayan söylemediğimiz de bir çok insan var. Biraz daha bu cümleleri duymayı hiç istemiyorum. Keşke herkes böyle şeyler söyledi gerçekten gerçekçi teselliler bunlar aslında
Ayrıldık ama yorum yapmanızı istemiyorum de. Gerekirse kırılsınlar,boşver. Sen üzüleceğine,hakedeni üzen ol. Kimsenin haddine değil özel hayata bukadar müdahaleci konuşma yapmak. Kime ne ? Ayrı yapamazsın,yok döner,yok ölür :)
Bitti.. biteni konuşmaya gerek yok. Düşündüğün heran zaman kaybı. Önüne bak. Kafanı dağıt. Hayat kısa,keyfine bak lütfen..
ayrılık tarzınız gayet özgüvenli,meslek edindiğiniz kimseye muhtaç olmayışınız tek başına duruşunuz bazı şryleri belli ediyor zaten. İşinize,gücünüze sarın siz millet konuşsun.

Merhabalar,

3 haftayı birazcık geçti eşimle boşanalı. Henüz daha kesin kararı gidip almadım.

Sebep olarak elle tutulur somut bir sebep yoktu, O değiştiğini artık farklı bir hayat istediğini vs. söyledi. Kısa bir süre acaba bu düşüncelerde mi değişir diye bekledim ama birbirimizi yıpratmamak sevgi ve saygıyı bitirmemek için davayı açtım ve boşandık.

Bu kararımızı ve yaşadığımız bu süreci bilen etrafımızda çok az kişi vardı ve artık yavaş yavaş onu soranlara yada bir plan program yapan arkadaşlarımıza direk biz ayrıldık diyorum, herkes inanılmaz şaşırıyor tabi.

Ben psikolojik olarak bu duruma alışmaya çalışıyorum, yani kendi içimde kendimi ikna edebiliyorum. Herkes değişebilir ve o değişti.. Böyle olmalıydı, elinde geleni yaptın vs diye bütün ikna yöntemleriyle hayatıma aynen kaldığım şekilde devam ediyorum. Çokta mutsuz değilim açıkçası, olumlu depresyon denen durumu yaşıyorum. İçim rahat olduğu için sadece olan durumu kabullenip, eksikliğini yok etmeye çalışıyorum.

Fakat bu ayrılığı öğrenen arkadaşlarımız, akrabalarımız herkesin dediği tek şey, "o sensiz yapamaz yada sen onsuz yapamazsın tekrar birleşirsiniz. Azcık ayrı kalır anlarsınız birbiriniz kıymetini. O, senin gibisini asla bulamaz. Sizi ayrı asla düşünemeyiz vs.. vs.." Bu cümleleri benim annem, onun annesi, ortak arkadaşlarımız, iş arkadaşlarım herkes ama herkes söylüyor. (Biz dış görünüş olarakta, diğer huy ve mizaç karakter olarakta çok yakışırdık ve o biraz ani kararlar alıp sonra pişman olan bir adamdı ben hep dengelerdim onu)

İyi de biz ayrılmadık biz boşandık.. Ve ben bu cümleleri duymak istemiyorum. Bunlar beni rahatlatmıyor, mutlu etmiyor, içimde gömdüğüm acımı yok etmiyor. Yeni hayatımı kolaylaştırmıyor. Bunları söyleyenlere Onun da benimde yolum ayrı artık diye cevap veriyorum ama yine ve yine başka biri yine aynı şeyi söylüyor.. Ve etkilenmek istemiyorum bu durumdan, bilinçaltımda bu düşüncenin olmaması için ne yapabilirim.. Saçma bir soru oldu ama anlatabildim mi bilmiyorum derdimi..

Teşekkürler..
hakkınızda hayırlısı olsun
severek mi evlenmıstınız
eşiniz hangı yonlerde değişti
istediği farklı hayat nasıl bir hayattı?

Ne kadar evli kaldınız, çocuğunuz var mı bilmiyorum ama, mantıklı bir kadın olduğunuz cümlelerinizden ve hislerinizi ifade edişinizden belli.

İnsanlar dışarı iyi gözükebilir, toplum içinde yahut arkadaş ortamlarında ister istemez sorunsuz gözükürsünüz. Lakin evinizin ve evliliğinizin iç yüzünü yaşayan sizsiniz. Ayrılmış ve boşanıp aile kurumunu kapatmış bir insana "ayrı düşünemeyiz, barışırsınız" demek biraz hatta bariz zarar verici bir yaklaşım. Neticede ne kadar anlaşarak ve sakin boşanmış olsanız da, alıştığınız kurumdan ayrı yeni bir hayat oluşturmanız ve buna adapte olmanız 3 haftada olacak gibi değil. Ve ister istemez bu süreçte olumlu motive edilmeniz gerekecek ki, ilerlediğiniz yolu sorunsuz atlatabilin... İnsanlara ayrılıktan bahsederken bu konu hakkında konuşmak ve meseleyi masaya yatırmak istemediğinizi net bir şekilde beyan edin. Zira sizi anlamadan, sizi sevdikleri için telkin amaçlı "ayy pişman olur döner kızzz senin gibisini mi bulacak sankiiii" ibareleri havads uçuşacak. Döner , ya da dönmez. Bunun tahlili ve çözümlemesi size aittir. Bunu gündemde tutmayacak insanlarla farklı aktivitelere girebilirsiniz. Yahut kurslar, etkinlikler. Bunlar olmaz diyorsanız akşam 1 saat kadar spor olabilir. Eve puzzle alabilirsiniz. Ya da boyama setleri var, müzik açıp çay demleyip içebilirsiniz.

Kusura bakmayın uzun oldu, dilerim okursunuz. Dilerim az da olsa size anlam ifade eder yazdıklarım ve dilerim ki bu yolu en güzel ve sorunsuz şekilde atlatırsınız... Mutlu olun inşallah! :)

Diyorum ki henüz duygularım bu kadar sıcakken böyle mantıklı düşünebiliyorsam zaman geçince daha da iyi düşünürüm. Ama o saçma" acaba mı girdabına" düşmek hiç istemiyorum.

Eşimin ailesi, akrabalarına ve çevrelerine ayrıldığımızı bile söylemeyeceklermiş bir süre bunu bile söylüyorlar bana. Şuan kendi ailemle bile daha az görüşür oldum. Kurslara gidiyorum, yeni eve çıktım tatlı tatlı bir hayat yaşamaya çalışıyorum.

Biraz da bilinçaltımı sizlerin yazılarıyla etkilemek istiyorum :) Teşekkürler cevaplarınız için..

Bu saatten sonra Beni istemeyeni ben hiç istemem diyerek karsındakini susturacaksın. Millete laf lazım yapamazmış edemezmiş onlar nerden bilipte konuşurlar bilmem. Siz yapın ama onsuz yaşamayı hayatın ondan ibaret olmadığını kendinize aşılayın. Kimse bulunmaz hint kumaşı değil. Mutluluklar dilerim yeni hayatınızda

hakkınızda hayırlısı olsun
severek mi evlenmıstınız
eşiniz hangı yonlerde değişti
istediği farklı hayat nasıl bir hayattı?

Evet canım çok aşık olarak evlendik. Zaten birbirimizi gördüğümüz anda biz evlenmeliyiz dedik çok benziyorduk birbirimize..
Bu konuda bana pek dürüst olmadı, içsel sıkıntılar dedi, tam ne istediğimi bilmiyorum dedi, belki erken evlenmenin verdiği bir sıkıntı oldu 24 yaşımızda evlendik.
Ne istediğini hiç söylemedi, belki pişman olurum belki olmam ama farklı bir hayat istiyorum dedi. Bu duruma biraz maddi açıdan güçlenmesininde etkisi oldu bence. Aman öyle işte :)

Evet canım çok aşık olarak evlendik. Zaten birbirimizi gördüğümüz anda biz evlenmeliyiz dedik çok benziyorduk birbirimize..
Bu konuda bana pek dürüst olmadı, içsel sıkıntılar dedi, tam ne istediğimi bilmiyorum dedi, belki erken evlenmenin verdiği bir sıkıntı oldu 24 yaşımızda evlendik.
Ne istediğini hiç söylemedi, belki pişman olurum belki olmam ama farklı bir hayat istiyorum dedi. Bu duruma biraz maddi açıdan güçlenmesininde etkisi oldu bence. Aman öyle işte :)
anladım
siz baya dik durmussunuz
takdir ettim acıkcası
net bır acıklama olmasa ben bu kadar dik duramazdım

etrafınızın sizi yakıstırması, barısırsınız demesi vs sizi etkilemez bence
bir süre snr da etrafınızdakıler de bunu anlar ve yorum yapmazlar
dısarıdan mutlu mesut gozuken ve aniden bıttıgı sanılan evlılıkler ıcın, cevresel olarak klasik yorumlardır bunlar.

Ne kadar evli kaldınız, çocuğunuz var mı bilmiyorum ama, mantıklı bir kadın olduğunuz cümlelerinizden ve hislerinizi ifade edişinizden belli.

İnsanlar dışarı iyi gözükebilir, toplum içinde yahut arkadaş ortamlarında ister istemez sorunsuz gözükürsünüz. Lakin evinizin ve evliliğinizin iç yüzünü yaşayan sizsiniz. Ayrılmış ve boşanıp aile kurumunu kapatmış bir insana "ayrı düşünemeyiz, barışırsınız" demek biraz hatta bariz zarar verici bir yaklaşım. Neticede ne kadar anlaşarak ve sakin boşanmış olsanız da, alıştığınız kurumdan ayrı yeni bir hayat oluşturmanız ve buna adapte olmanız 3 haftada olacak gibi değil. Ve ister istemez bu süreçte olumlu motive edilmeniz gerekecek ki, ilerlediğiniz yolu sorunsuz atlatabilin... İnsanlara ayrılıktan bahsederken bu konu hakkında konuşmak ve meseleyi masaya yatırmak istemediğinizi net bir şekilde beyan edin. Zira sizi anlamadan, sizi sevdikleri için telkin amaçlı "ayy pişman olur döner kızzz senin gibisini mi bulacak sankiiii" ibareleri havads uçuşacak. Döner , ya da dönmez. Bunun tahlili ve çözümlemesi size aittir. Bunu gündemde tutmayacak insanlarla farklı aktivitelere girebilirsiniz. Yahut kurslar, etkinlikler. Bunlar olmaz diyorsanız akşam 1 saat kadar spor olabilir. Eve puzzle alabilirsiniz. Ya da boyama setleri var, müzik açıp çay demleyip içebilirsiniz.

Kusura bakmayın uzun oldu, dilerim okursunuz. Dilerim az da olsa size anlam ifade eder yazdıklarım ve dilerim ki bu yolu en güzel ve sorunsuz şekilde atlatırsınız... Mutlu olun inşallah! :)

Çok tatlı yazmışsınız teşekkür ederim:) Aslında bilinçaltımdan korkmamda ki sebepte şu ki, biz iyi anlaşan bir çifttik. Yani benim bildiğim ve kendi içimde yaşadığım çok mutlu bir evliliğim olduğuydu. Pek kötü bişey yaşamadım yani, sadece beni yarı yolda bırakan, aşık olduğum adamın bencil bir adama dönüşü oldu. En içimden gelerek söylüyorum ki hiç pişman olmasın böyle bişeyle karşıma çıkmasın bu durumda bile olmak asla istemem. Bitti gitti.. Kendi kendime sizinde dediğiniz gibi aynı şeyleri yaparak zaman geçiriyorum.

Kendimi bir yandan iyileştirirken, farkında olmadan söylenenlerden yara almak hiç istemiyorum.

anladım
siz baya dik durmussunuz
takdir ettim acıkcası
net bır acıklama olmasa ben bu kadar dik duramazdım

etrafınızın sizi yakıstırması, barısırsınız demesi vs sizi etkilemez bence
bir süre snr da etrafınızdakıler de bunu anlar ve yorum yapmazlar
dısarıdan mutlu mesut gozuken ve aniden bıttıgı sanılan evlılıkler ıcın, cevresel olarak klasik yorumlardır bunlar.

Teşekkür ederim..Sanırım artık bu cümleleri duymak gerçekten istemiyorum.. :( İnsanlara kızmıyorum tabiki niyetleri kötü deil ama kendi kendime kurduğum dünyamda enerjimi böyle bir düşünceye yormaktan korkuyorum..

İnşallah hep böyle dik durabilirim..

sizin çok iyi anlıyorum, yakın çevrem bazen bana da diyor 6 ay dan fazla olmasına rağmen,
benim eşimin elle tutulacak hiç bir yanı yoktu üstelik.

Back
X