- Konu Sahibi blue_suede
-
Benim üniv mezunu olmamda battmıştı onlara bende ne yaptım:) eşimi liseye kayıt ettirdim:) bitirsin össyede sokucam:)
bayıldım tavrınıza böyle devam edin hem çalışın didinin hem yan gelip yatanlara yedirin olmaz haklısınızYanlış mı düşünüyorum?
Kp parayı oraya buraya içkiye sigaraya verir. Evlenene kadar eve eşim baktı o sebeple nikah masraflarını bile ben karşıladım. Görümce gelmiş 22 yaşında çalışmıyor okula yazıldı bu sene "yine" 4 adet abla herbiri hem çalışmış hem okumış hatta eşim okuyamamış eve bakmaktan. Ama o görümcenin umurunda değil. Enson kızıp eşime " kendi kızları üzülmüyor annelerine ben mi üzülücem" dedim. Evet fazla oldu bu ama yine de eşim hakverdi bana. Gitti sen benim ablalarımdan daha mı kıymetlisin dedi görümceme herbiri dişiyle tırnağıyla birbiri ardına yardımcı olmuşlar bıral maddi yardımı evde bi sofraya bile yardım etmiyorsun prenses mi sanıyorsun kemdini" dedi. Herşeyi geçtim bari yaz tatilinde yan gelip yatıcana okul masrafını çıkarsaydın dedi. hakkatende öyle. Dedim ki beni ilgilendirmez annesi babası talep etmiyorsa baname dedim
Ama sonra düşündüm. Ben kvye kıyamayıp yardımcı olduğum zaman aslında görümceme yardım etmiş oluyorum çünkü onun yapması gerekeni annesi ona yaptırmıyor kıyamıyor diye ben neden yorulayım ya da maddi sıkıntı çekeyimki. Üniv okudum bitirdim hemde 12 yaşımdan bu yana çalışarak benim canım yokmuydu? Haksız mıyım abartıyprmuyım bilmiyorum ama çok gözüme batmaya başladı. Bide macbook pro "lazımmış"eşimden istemiş olmaz dedim. Bide üstüne yuh çektim.
Hee üstelik evleri var ama kirada oturuyorlar 1200lira kira ödüyorşar ondam geçinemiyorlar. Kendi evlerinde ki kiracıdan 200 lira alıyorlar akraba olduğu için. Neymiş oturdukları yer daha nezihmiş. Ayranı yok içmeye tahteravanla gider.... Demezler mi bu duruma.
Benim üniv mezunu olmamda battmıştı onlara bende ne yaptım:) eşimi liseye kayıt ettirdim:) bitirsin össyede sokucam:)
Uzun oldu ama 1 haftadır sinir olmuştum. İçimi döktüm okuyandan da yzun bulandan da Allah razı olsun.
Sen kendine kıymet vermemişsin. Hal böyleyken, başkasından da beklememelisin. Evde 22 yasında kız varken, sen neden yardıma gidiyorsun, hiç anlamadım.
Tamam, 1, 2 yardım edersin ama her ay, her ay zor. Kirada oturmak kendi tercihleriyse, ayağını da yorganına göre uzatacak kv'niz.
bence yanlış düşünüyorsunuz şimdi okumayan erkeklerin bazıları kazançları düzenli olduğu için çok gelişmeye açık değiller yani işim var diplomayı ne yapayım diyorlar...benim bir arkadaşımda eşini istemediği halde kayıt ettirdi kurslara sonra kpss başvurularını yaptı adam şimdi memur karısına teşekkür ediyor bence olabilir.bana çok egoistçe gelmediKonunuzda haklı taraflarınız var ama nasıl da bir ego var sizde..
İnsan ancak evladını kayıt ettirir..
Bitirsin össyede sokacam evladı için bile demez onun kararıdır çünkü..
Yazık eşinize.,
Yularından tutmuş götürüyorsunuz sanki..
bence yanlış düşünüyorsunuz şimdi okumayan erkeklerin bazıları kazançları düzenli olduğu için çok gelişmeye açık değiller yani işim var diplomayı ne yapayım diyorlar...benim bir arkadaşımda eşini istemediği halde kayıt ettirdi kurslara sonra kpss başvurularını yaptı adam şimdi memur karısına teşekkür ediyor bence olabilir.bana çok egoistçe gelmedi
valla bunlar hep yetıstırme tarzından oluyor.ben ılk işe başladıgımda gıtmek ıstemıyordum annem zorla gonderıyordu.ve dıyordu kı çok zengın olsan bı e hayat boyu çalışacaksın,eşin zengın olsa da bız zengın olsakta.şimdi yıllardır çalışıyorum.kımseye muhtac degılım şukur.Yanlış mı düşünüyorum?
Kp parayı oraya buraya içkiye sigaraya verir. Evlenene kadar eve eşim baktı o sebeple nikah masraflarını bile ben karşıladım. Görümce gelmiş 22 yaşında çalışmıyor okula yazıldı bu sene "yine" 4 adet abla herbiri hem çalışmış hem okumış hatta eşim okuyamamış eve bakmaktan. Ama o görümcenin umurunda değil. Enson kızıp eşime " kendi kızları üzülmüyor annelerine ben mi üzülücem" dedim. Evet fazla oldu bu ama yine de eşim hakverdi bana. Gitti sen benim ablalarımdan daha mı kıymetlisin dedi görümceme herbiri dişiyle tırnağıyla birbiri ardına yardımcı olmuşlar bıral maddi yardımı evde bi sofraya bile yardım etmiyorsun prenses mi sanıyorsun kemdini" dedi. Herşeyi geçtim bari yaz tatilinde yan gelip yatıcana okul masrafını çıkarsaydın dedi. hakkatende öyle. Dedim ki beni ilgilendirmez annesi babası talep etmiyorsa baname dedim
Ama sonra düşündüm. Ben kvye kıyamayıp yardımcı olduğum zaman aslında görümceme yardım etmiş oluyorum çünkü onun yapması gerekeni annesi ona yaptırmıyor kıyamıyor diye ben neden yorulayım ya da maddi sıkıntı çekeyimki. Üniv okudum bitirdim hemde 12 yaşımdan bu yana çalışarak benim canım yokmuydu? Haksız mıyım abartıyprmuyım bilmiyorum ama çok gözüme batmaya başladı. Bide macbook pro "lazımmış"eşimden istemiş olmaz dedim. Bide üstüne yuh çektim.
Hee üstelik evleri var ama kirada oturuyorlar 1200lira kira ödüyorşar ondam geçinemiyorlar. Kendi evlerinde ki kiracıdan 200 lira alıyorlar akraba olduğu için. Neymiş oturdukları yer daha nezihmiş. Ayranı yok içmeye tahteravanla gider.... Demezler mi bu duruma.
Uzun oldu ama 1 haftadır sinir olmuştum. İçimi döktüm okuyandan da yzun bulandan da Allah razı olsun.
bazı kadınlar çalışmıypr hatta esınden bıle boşanıyor babasından para almak için.bızım mıllet adam olmaz.Son derece haklısınız. Kayınvalidenize de yardım etmeyin bundan sonra. Gelinlik kızı varmış, o yapsın
Konunuzda haklı taraflarınız var ama nasıl da bir ego var sizde..
İnsan ancak evladını kayıt ettirir..
Bitirsin össyede sokacam evladı için bile demez onun kararıdır çünkü..
Yazık eşinize.,
Yularından tutmuş götürüyorsunuz sanki..
Ben kayıt ettirdiğim için öyle söyledim. Öss yede kendisi istemişti 1 yıl evvel keşke yapabilsem diye. O kaydıda ben yapıcam. Ego değil çekimser yapmak istiyor lakin kemdini ikna edemiyor bunu da ben yapıcam. Çok istediği hayalini kurduğu şey için önayak olucam. Oldu bittiye getirmeden cesaretini alamayacak çünkü. Ailesi yüzünden okuyamamış sonra da hayat kavgası işte, ne okulu çalış para getir lafları falan...birilerinin onu sönürmesine izinmi vermeliyim anlayamadım:) o tekki ypıcam desin ben çalışırım tek başıma gerekirse ki o da benim için aynı şeyi yapardı.
Bu arada yular hayvanların tasmasına takılır. Çok şükür bir insanla evliyim:)
Ne anlamda söylediğinizi anladım sadece sizin yaptıpınızı yaptım şuan mevzuyu derinlemesine anlamanızı diliyorum.
Eşim, eş konusunda en az benim kadar şanslıdır. Yazıklık bir durum yok ki yazık diyorsunuz aksine hayatında ilk deda istediği şeyleri yapıyor daha özgür stressiz ve mutlu. Oyüzden sizi çok anlayamadım.
valla bunlar hep yetıstırme tarzından oluyor.ben ılk işe başladıgımda gıtmek ıstemıyordum annem zorla gonderıyordu.ve dıyordu kı çok zengın olsan bı e hayat boyu çalışacaksın,eşin zengın olsa da bız zengın olsakta.şimdi yıllardır çalışıyorum.kımseye muhtac degılım şukur.
CANIM ARTIK ERKEKLER BILE ÇALIŞAN ISTIYOR. HATTA ERKEK ARKADAŞINA YOGUNUM FALAN DESEN ONU BILE ISTEMIYOR.:) YANI MUTLU MESUT ÇALIŞACAKSINBende buna kızıyorum işte. oyüzden ayda bir gidiyorum. Çay demlenecek mesela direk anne kalkıyor anne yapmazsa gelin kalkar hani kız evlat misafir gelinde evin kızıdır kafası. Evimin işi zaten var benim. Eşim aşırı titiz herşeyi dört dörtlük ister. Bide kalkıp hem maddi anlamda hem iş anlamında ne yapabilirim ki insan önce evinin içini düşünmeli. Bende öyle yapıyorum. Onlarda öyle yapsınlar insan en azından kendi ihtiyçları için çalışmaz mı? Nedir bu kız çocuğuyum bağımlı yaşayacağım kafası
Anladım:) kimse onu sömürmesin diye uğraşıyorum bende. benim isteklerimi yaptırmıyorum ki. Aksine onun isteklerini yapmaya çalışıyorum. Ailesinde yaşamamış çünkü bunu. Sürekli kullanmışlar. Erkektir çalışsın erkektir baksın. Hastalık yalanlarıyla kendilerini acındırarak yapmışlar bunu. Ki kendisine söyledim ilk başta farletmemişken borçları ödeyelim ayda şu kadar ailene destek olursun yardım ederim ben diye ama benide kullandılar resmen. Enayi gibi hissettim ve eşim için aşırı derecede üzüldüm ve gittim halk eğitim merkezine kaydını yaptırdım.Anlayşamamışsınız belli..
Çünkü birileri onu sömürsün diye bir cümle kurmadım imam yok..
Sadece hayatı boyunca ailesi tarafından kullanılmış, istismar edilmiş olan eşinizle ilgili şunu yapacağım böyle olacak diye konuşmanız beni üzdü..
Belli ki eşiniz çok iyi, toleranslı ve hoşgörülü bir adam..
Bunun kullanıldığını düşündüm..
Herkes kendi isteklerini yaptırmaya çalışıyormuş gibi geldi..
Elbette ki onunla ilgili desteğiniz takdirlik..
CANIM ARTIK ERKEKLER BILE ÇALIŞAN ISTIYOR. HATTA ERKEK ARKADAŞINA YOGUNUM FALAN DESEN ONU BILE ISTEMIYOR.:) YANI MUTLU MESUT ÇALIŞACAKSIN
Siz üniversite mezunuyken eşiniz ortaokul mezunu mu?
Onlara nasıl batti bu durum? Size batmasi lazim
@yapa_yalniz aynen öyle ben mecbur değilim ki. Yani emeklisi olan ayrıca iki tane asgeri ücret alan bir baba oğlundan harçlık ister mi? Fakirlerse fakir gibi yaşasınlar.
Tuana01 benim ailemde sizinki gibi hep daha fazlasını vermeye kalkarlar erkek kardeşimden para beklemezler babam gurur yapar almaz. Oyüzden aşırı aşırı garip geliyor.onlar hiçbişey görmemişler bide burunlar havada bi haller. İlk zamanlar eşim çok bağlıydı sözlerini dinlerdi şimdi çok şükür öyle değil.
Söyledim bana akıl vereblecekleri tek bir konu göster dedim sustu kaldı.
Bana ne kadar tokgözlüsün diyr şaşırıyorlardı. Bende görmüşüö gezmişim yemişim içmişim bişeyde gözüm kalmadı ki çok şükür niye aç gözlü olayım dedim sonra da ama aileyle de ilgili biraz ben böyle gördüm annemden babamdan dedim.
Benim üzüntüm eşime. Gerçekten bir dediğimi iki etmiyor.geçen annemlere gittim geldim evi komple baştan aşağı silmiş süpürmüş çamaşırları asmış bide bana sevdiğim tatlıdan almış. Ben bu adamı üzmek istemiyorum ama biyandan ailesine de tavır koymak istiyorum. Ailesine düşkün ama bu durum yüzünden utanıyor. Benim iznim dışında bişey yapmıyor. Bide lafımı yaptılar "senin karın soğuk" diye eşim yüzüme baktı ses etmedim. Hiç cevap vermedim. Eşime de söyledim benim için senin me düşümdüğün mühim onların bu tarz sözlerini ciddiye almam ben dedim.
Yok hayır teklif edildi ev üstünde ev olmaz dedim. Eşimde istemedi zaten direk terslendi babasına adı üstünde Ev-lenmek yani aile evinin olması dedi ne işim var ev üstüne ev mi olur dedi daha da mevzusu olmadı ayrı oturuyoruz.Beraber mi yaşıyorsunuz?
Yok hayır teklif edildi ev üstünde ev olmaz dedim. Eşimde istemedi zaten direk terslendi babasına adı üstünde Ev-lenmek yani aile evinin olması dedi ne işim var ev üstüne ev mi olur dedi daha da mevzusu olmadı ayrı oturuyoruz.
Allah yardımcınız olsun. Benimde birikim planlarım vrdı hiç ettiler. Sıfıra sıfır kaldım bende üstelik borcuda eritemedik ama Allah büyük derler ya mymun gözünü açtı diye o hesapAynen arkadasim bende esime cok uzuluyorum.onlarin yemesini ben ve yavrum cekiyoruz.
Yasi gecti bir yerde calismak icin.bel fitigi var.cok pisman esimde..meslegine gore herseyimizin olmasi gerekirken;elde var sifir.cok aci.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?