Ayrı anne baba ve davetiye sorunsalı

Bayanlar Merhaba,

2017 içerisinde nasipse evleniyorum hazırlıklara başlandı bitmek üzere ancak sorunum şu. Annem ve babam ayrı.. Annem başkasıyla evli babam da, şimdi davetiyeye nasıl ad soyad yazacağım. Alternatif fikri olan var mı?

Annem çoğu masrafı yapıyor babam ufak tefek yardımcı oluyor. Annemi de yazmak isterim ama ikisi de yan yana dahi olsa da isimleri olsun istemiyorlar.. :KK17:
dayimin esinin kizi evlendi bu yil. dayimi da baba yerine koyar. soyle bir uygulama yapmislar.
davetiyeye sadece gelin ve damat olarak isim koydular... nikah esnasinda da anne ve baba adlarini soylemediler.

İlk evliliğimde benim de öyleydi.
Soyadımız bile yoktu.
Sadece;
"Düğünümüze bekleriz.
Bla ve Bla."

Şunu düşünüyorum oğlunuzun düğününde herşeyi yapıyorsunuz davetiye de kendi adınızı görmek istemez misiniz?
Karşı tarafın ailesine de mahçup düşmek istemiyorum

dayimin esinin kizi evlendi bu yil. dayimi da baba yerine koyar. soyle bir uygulama yapmislar.
davetiyeye sadece gelin ve damat olarak isim koydular... nikah esnasinda da anne ve baba adlarini soylemediler.

Sanırım bizimki de öyle olacak.

Eşimin anne babası ayrı. Ama kimseyle evlenmemişler. İkisinin de adını ve soyadını yazdık

Sizinkiler cinsmiş. Eşlerinin isimlerini niye yazasın ki. Annenle babanın ismi yazar davetiyede. Davetiyeyi yaptır götür tatava yapmayın de :-)

Eşimin anne babası ayrı. Ama kimseyle evlenmemişler. İkisinin de adını ve soyadını yazdık

Sizinkiler cinsmiş. Eşlerinin isimlerini niye yazasın ki. Annenle babanın ismi yazar davetiyede. Davetiyeyi yaptır götür tatava yapmayın de :-)

Sanırım rest çekme zamanım gelmiş :KK28:

Benim düşünmem gereken bir çok insan var, kayınvalidem ve kayınpederim annem babam, eşim.. Herkesin aynı anda kırılmaması için uğraşıyorum.
Herkesin sizin gönlünüzü alması, destek olması gerektiği zamanda siz insanlarla uğraşıyorsunuz üzüldüm.
Arkadaşların sadece gelin damat olarak ikinizin adı yazılsın fikri güzel bence düşünebilirsiniz.
Gönlünüzce güzel olur umarım herşey.

Bayanlar Merhaba,

2017 içerisinde nasipse evleniyorum hazırlıklara başlandı bitmek üzere ancak sorunum şu. Annem ve babam ayrı.. Annem başkasıyla evli babam da, şimdi davetiyeye nasıl ad soyad yazacağım. Alternatif fikri olan var mı?

Annem çoğu masrafı yapıyor babam ufak tefek yardımcı oluyor. Annemi de yazmak isterim ama ikisi de yan yana dahi olsa da isimleri olsun istemiyorlar.. :KK17:

İsim yazdırmayın. Bizim anne babalarımız ayrı olmadığı halde yazdırmamıştık. Düğün sizin davetiyenin altında anne babanızın değil sizin isminiz olmalı zaten.

Herkesin sizin gönlünüzü alması, destek olması gerektiği zamanda siz insanlarla uğraşıyorsunuz üzüldüm.
Arkadaşların sadece gelin damat olarak ikinizin adı yazılsın fikri güzel bence düşünebilirsiniz.
Gönlünüzce güzel olur umarım herşey.

İyi dileğiniz için teşekkürler

İsim yazdırmayın. Bizim anne babalarımız ayrı olmadığı halde yazdırmamıştık. Düğün sizin davetiyenin altında anne babanızın değil sizin isminiz olmalı zaten.

Doğru söylüyorsunuz da yukarıda da dediğim gibi KV ve KP alınabilir diye düşünüyorum

Bizim kültürümüzde düğün genellikle evlenenlerin değil evlenenlerin ailelerinin oluyor.

Bazen gazetede okuyorum, bilmem nerenin milletvekili kızını evlendirdi veya bilmem ne futbol kulübünün başkanı oğlunu evlendirdi diye, bakıyorsun davetliler arasında bir sürü başka milletvekili veya futbol adamı. Gelinle damada sorsan hayatlarında 1 kez görmemişlerdir onları, 1 kelime konuşmamışlardır, 1 an paylaşmamışlardır ama düğüne geliyor.

Çok acıyorum onlara da ama böyle kabul ettim, düğün sahibi=aileler.

Bayanlar Merhaba,

bu özel günde sen nasıl istiyorsan öyle olur. karar senin. benim annem babam da ayrılar he kimse ile evlenmediler böyle bi aralarında kötü durum da yoktu. ben davetiyeye isim soyisimlerini yazdırdım. isimlerinin yanyana durmasını istemiyorlarsa düğünde yanyana nasıl duracaklarmış acaba?

Rica etsem özelden fotoğraf atabilir misiniz? Marjinal olabilir hiç bir sıkıntısı yok yeter ki sorun olmasın.

Valla evleneli 10 seneyi geçti, sonrasında boşandığım için saklamadım :dondurma:

Güzel bir şeydi ama, açılınca 3 boyutlu ev ve çizgi gelin ve damat figürü çıkıyordu.

Back
X