Ayrı anne baba ve davetiye sorunsalı

bu özel günde sen nasıl istiyorsan öyle olur. karar senin. benim annem babam da ayrılar he kimse ile evlenmediler böyle bi aralarında kötü durum da yoktu. ben davetiyeye isim soyisimlerini yazdırdım. isimlerinin yanyana durmasını istemiyorlarsa düğünde yanyana nasıl duracaklarmış acaba?

Düğünde kapıda annem ve babam kimseyi karşılamayacaklar.

Bizim kültürümüzde düğün genellikle evlenenlerin değil evlenenlerin ailelerinin oluyor.

Bazen gazetede okuyorum, bilmem nerenin milletvekili kızını evlendirdi veya bilmem ne futbol kulübünün başkanı oğlunu evlendirdi diye, bakıyorsun davetliler arasında bir sürü başka milletvekili veya futbol adamı. Gelinle damada sorsan hayatlarında 1 kez görmemişlerdir onları, 1 kelime konuşmamışlardır, 1 an paylaşmamışlardır ama düğüne geliyor.

Çok acıyorum onlara da ama böyle kabul ettim, düğün sahibi=aileler.

Çok doğru düğün sahibi aileler ve damatın ailesini de düşünmek zorundayım.

Doğru söylüyorsunuz da yukarıda da dediğim gibi KV ve KP alınabilir diye düşünüyorum

Konuşarak çözülebilecek şeyler bunlar. Derdinizi anlatırsanız o tarafa da anlayacaklardır.
Bana hep çok saçma gelmiştir anne baba ismi yazılması davetiyeye. Yazdırmayacağım dediğimde babam bozulmuştu biraz, sonra geçti gitti unuttu.

Bizim kültürümüzde düğün genellikle evlenenlerin değil evlenenlerin ailelerinin oluyor.

Bazen gazetede okuyorum, bilmem nerenin milletvekili kızını evlendirdi veya bilmem ne futbol kulübünün başkanı oğlunu evlendirdi diye, bakıyorsun davetliler arasında bir sürü başka milletvekili veya futbol adamı. Gelinle damada sorsan hayatlarında 1 kez görmemişlerdir onları, 1 kelime konuşmamışlardır, 1 an paylaşmamışlardır ama düğüne geliyor.

Çok acıyorum onlara da ama böyle kabul ettim, düğün sahibi=aileler.

Ya benim de düğünüme annemin babamın arkadaşları geldi tabi ki, çoğunu hayatımda birkaç kez görmüşümdür. Ama bu benim düğünüm olduğu gerçeğini değiştirmez ki.

Gerçi bir de şöyle düşünmek gerek; düğünü derneği çoğu zaman aileler yapıyor, eşyaları aileler alıyor. Çocuk evlendirdik falan diyorlar. Eee para kimin cebinden çıkıyorsa düğün de onların oluyor haliyle.

Bu kadar stresin içinde bir de bu gerginliği yaşamanın ne anlamı var? Sen davetiyenin şeklini seç. Annenle babana da "ben yoruldum bu işten, siz gidin ne yazılacaksa yazdırın" de.

Konuşarak çözülebilecek şeyler bunlar. Derdinizi anlatırsanız o tarafa da anlayacaklardır.
Bana hep çok saçma gelmiştir anne baba ismi yazılması davetiyeye. Yazdırmayacağım dediğimde babam bozulmuştu biraz, sonra geçti gitti unuttu.

Aslında benim derdim annem ve babam değil KV ve KP çünkü gerçekten çok ince düşünüyorlar bana karşı davranışları falan maşallah.. Onlar o kadar düşünceliyken benimde kendimi ve ailemi mahçup etmemem gerekiyor.

Bu kadar stresin içinde bir de bu gerginliği yaşamanın ne anlamı var? Sen davetiyenin şeklini seç. Annenle babana da "ben yoruldum bu işten, siz gidin ne yazılacaksa yazdırın" de.

O zaman ortada bir davetiye olmaz ikisi de aynı zamanda davetiyeciye giderler diye karşılaşmamak için hiç gitmezler :D

E sizde dede ve babaanne varsa onların torunu olarak büyüklerin isim ve soyisimlerini kullanabilirsiniz sonuçta baba tarafının soy ismini taşıyorsunuz başka bir seçenek olarak görebilirseniz ne Mutlu

O zaman ortada bir davetiye olmaz ikisi de aynı zamanda davetiyeciye giderler diye karşılaşmamak için hiç gitmezler :KK70:

Peki isim yazmadan 3 soyadı ile bitirsen. Eşinin ailesinin soyadı, babanın soyadı, annenin şimdiki soyadı. Yani mesela Yılmaz & Öztürk & Ertürk aileleri falan gibi...İsim yok diye bozulurlar mı?

Anne ve baba adının davetiyede yazılması bence saçma ama olacaksa soyisni karıştırmadan anne adı baba adı yazılsın. Eşleri ne alaka? Onu anlamadım.

Anne ve babaya davetiye verildigini ilk kez duydum ben.Onlar zaten dugun sahibi hatira olarak isterlerse alirlar bence ikisine de hic verme

Ay ben tamamen yanlis anlamisim
Yani sadece adlari yazilmak zorunda cunku seni ikisi dunyaya getirdi yeni esleriyle yapmadilar bunu.Senin annen ve baban oldugunu unutuyorlar herhalde

Bayanlar Merhaba,

2017 içerisinde nasipse evleniyorum hazırlıklara başlandı bitmek üzere ancak sorunum şu. Annem ve babam ayrı.. Annem başkasıyla evli babam da, şimdi davetiyeye nasıl ad soyad yazacağım. Alternatif fikri olan var mı?

Annem çoğu masrafı yapıyor babam ufak tefek yardımcı oluyor. Annemi de yazmak isterim ama ikisi de yan yana dahi olsa da isimleri olsun istemiyorlar.. :KK17:
Biz davetiye yazarken anne babaları atlamışız. Düğünden sonra fark ettik.
Bence ailenle konuş. Senin hatrına katlanacaklar.

Bayanlar Merhaba,

2017 içerisinde nasipse evleniyorum hazırlıklara başlandı bitmek üzere ancak sorunum şu. Annem ve babam ayrı.. Annem başkasıyla evli babam da, şimdi davetiyeye nasıl ad soyad yazacağım. Alternatif fikri olan var mı?

Annem çoğu masrafı yapıyor babam ufak tefek yardımcı oluyor. Annemi de yazmak isterim ama ikisi de yan yana dahi olsa da isimleri olsun istemiyorlar.. :KK17:

Hımm dur eve gidince biizm davetiyeye bakayım canım. Benimde eşiminde anne baba ayrı ama davetiyeye ne yazdık hatırlamıyorum. Sanırım herkesin soy ismini yazmıştık. Ciddi ciddi merak ettim yalnız :)

Bayanlar Merhaba,

... ....Ailesi yazın, babanızın soyadanı koyun tabii, isim hiç olmasın. biz öyle yaptık.

her ikisininde adı soyadı olmalı bence.. benim babamda başkasıyla evlenmişti sonra rahmetli oldu ben yine de annemin adını soyadını ve babamın adını soyadını yazdım ayrıca rahmetli babamın eşinide ayrıca davet etmiştim.. ölümlü dünya olduğunu hatırlat ikisine de

Geçen yıl evlenmiş ve anne babası ayrı biri olarak seni çok iyi anlıyorum. Pek çok pürüz yaşadım anne ve babamdan ötürü, kaç yaşına gelmiş insanlar böyle günlerde çocuktan beter oluyorlar çok iyi biliyorum. Ama davetiye sorun olmadı bizde. İkisi de bekar benimkilerin gerçi. Ben ikisinin de adlarını yazdım, annemin soyadını kızlık soyadı olarak yazdım elbette. Ben tavrımı net bir şekilde ikisine de belli ettim. Bu benim en özel günüm, pürüz istemiyorum dedim ve bazı isteklerini de görmezden geldim. Herkesi mutlu etmeye çalışırsan mutsuz olan sen olursun. Git ikisinin de adını yazdır eşlerininkini yazdırma elbette. Bu çok abes bir istek. Tavrın net olsun. Gelmek istemeyen gönül koyan da gelmesin.

Back
X