Ayrı eve çıkma isteğimde haksız mıyım?

En azindan altli ustlu veya karsilikli daireler tutulup yaslilarla hala oraya siz de cekirdek aile baska bir daireye gecseniz sorun cozulur. Hem yaslilar bakimsiz kalmamis olurlar hem de kendinize ait bir odaniz olur.

iki tane burs alıyorum. arkadaşlarım mecburen başka eve çıkmaları gerekiyordu bize yakın yerlerden ev arıyorlardı.
annem okuyup özellikle kpssyi kazanıp gitmemi hatta beraber gitmek istiyor. yine de ayrı eve çıkmamın pek yanlısı değil. sefil olacağımı düşünüyor bir de sanırım. yemekdi çamaşırdı felan..

En azindan altli ustlu veya karsilikli daireler tutulup yaslilarla hala oraya siz de cekirdek aile baska bir daireye gecseniz sorun cozulur. Hem yaslilar bakimsiz kalmamis olurlar hem de kendinize ait bir odaniz olur.
en iyi yöntem bu aslında. ama bu da zor. senelerdir diyoruz çünkü

Ben çok iyi bilirim bu duyguyu.
6 kız kardeş. Dul ablanın kızı arti mutlaka yaşlı bir hasta olurdu. Dede Anneanne babaanne gibi sırayla, anne baba ile birlikte ev nüfusu 10 un altına düşmezdi.

Hatta bir ara evli ablam kocasını alıp her akşam yemeğe bize getiriyordu etti mi sana 11 :)

Ders çalışacak Odamız yoktu. Boş olan odaya taşır dururduk kitapları. Masam düz bir minderdi kucağıma alır bağdaş kurardım. Yeğenim de bu evde bu şartlarda çalıştı. Televizyonu kapat kavgası, bir odada toplanin bari kavgası. Insanlar dik ve anlayissiz biri huyuna gitse diğeri gitmez..

Evde erkek yok diye geç saatlere kadar oturan misafirlerimiz hiç bitmezdi. Bazen oturacak koltuk bulamazdık.

Kafa dinlemek için tuvalete gitsek 2 dk sonra tık tık tık orda bile rahat yok Ayy :)

Inan bana göre siz kalabalık sayilmazsiniz bile.

Bu evin bekarı bir gün bu evden kurtulcam diye diye yaşadı. Evlenen de bu evden çıkmak istemedi inanabiliyor musunuz?

Ele karışıp ne görmüşsek hepimiz kıymetini o vakit anladık o evin..

Allah aratmasın. Hiç bir yerde huzur bulamamak çok zor.

en iyi yöntem bu aslında. ama bu da zor. senelerdir diyoruz çünkü

Aslında demeyeceksiniz ev tutup yerlestireceksiniz. Herkes için en rahatı bu diyerek.. Eliniz üstlerinde olacak ama herkesin bir nefes alma alanı olacak. Bu tek çözüm bence de. Kolaylıklar dilerim..

Bursunuz kira masrafı,elektrik,su,yakıt parası ve yemeye içmeye yeter mi peki.Eğer yeterse çıkın yetmezse çıkmayın.

Sizin ev de bayağı kalabalıkmış :) Çok zor oluyor gerçekten, kalabalığı geçtim hiçbir şekilde memnun olmamaları sürekli kavga çok yıpratıyor. Geçen gün küfür bile edildi bana.
Amin çok teşekkür ederim yorumunuz için.

Burs yettigi kadar idare edersiniz, yetmediği yerde destek istersiniz
Sorun eden olursa, ben kpssyi kazanacgim bunun icin de destege ihtiyacım var ya da bana calisma odamin olacağı ayri bir eve çıkalım diye babanıza mecburi bir durum olusturacaksiniz
Belli ki babaniz fazla rahat, saldim.cayira modunda ama anneye de yazik yani
Kadinin ozeli olmamis ki, ayri yasasaniz belki gezip.stres atacakti kadincagiz

Peki bu insanlar kaç yaşında çok mu yaşlılar?
Bence laf sokup insanları üzebildiklerine göre kendi başlarının çaresine de bakmalılar.
Ben nedense hiç acımıyorum böyle nemrut yaşlılara ya.
Annenizde de hata var ama o şefkati sabrı hak etmiyor bu insanlar çünkü.
Ben olsam çıkardım ayrı eve kesinlikle.
Annenizin ömrü heba olmuş diye sizin ki neden olsun ki?
Ki bence bu zamana kadar çoktaan anneniz bi çözüm bulmalı sert çıkmalıydı siz de bunları yaşamazdınız.

ilk önce Allah sabır versin ve annenizden razı olsun.
bu devirde kalmış mı böyle. üstelik baba akşamlrı çıkıyomuş.
bence çıkın arkadaşlarınızla ayrı eve. böyle yaşanmaz kaldı ki ders çalışcaksınız.
tabi bi yandan anneye de yazık. ay aslında bilemedim. halayla beraber ayrı eve çıksalar?
baba ne diyo bu duruma? hiç konuştunuz mu?

E mantiki çözüm altı üstü iki daireye taşınmaniz. Maddi durum el veriyorsa, ikna edin babanizi, sizin sayenizde anneniz de kurtulsun. Onu tek bırakıp gitmenizi tavsiye etmem. En azından bir can yoldaşi olursunuz annenize.anneniz ayri evdeyken sizin arkadaşlarınızla kalmanız bile daha mantıklı. Düşünsenize, yaşlılar laf sokup duruyör, babanız evden kaçıyor, bütün yük annenizde ve akşam olunca halinden anlayanı bile yok. Siz desteksiniZdir ona muhakkak

Ya siz bizim komsumuz musunuz yoksa :) Bizimde bir komsumuz anlattiginiz gibi yasiyorlar evde.Universite okuyan bu sene son sinifa gecti kpss hazirlanacak onlarda bir de bebek var bebege bakmaktan calisamiyor kizcagiz

Bence bir sene geceni gunduzune kat atan anneni de al ,atandigin yere .yazik kadina oyle hayat gecer mi ya

baban kaç kardeş. kimse istemiyoda, annenin sesi çıkmıyomu. ben bakmak zorundamıyım diye. baban akşam evden kaçtığına göre anneni umursamıyo, atmış bütün yükü annenin üstüne. karısını ezdiren adamdan hayır gelmez

Valla çok diriler. Hiçbir şeyden geri kalmak istemezler. Bir yere giidp iki saat gelmesek gelince surat asarlar. Benim de hiç acıma duygum kalmadı..

Senelerdir çıkmadılar şimdi hiç çıkmazlar. Biz diyoruz aynı binadan iki ev tutalım diye ama şimdiye kadar bi icraat yok

En sonunda evde sinir krizi geçircem o olacak çok dişlerimi sıkıyorum. Gerçekten en ufak bir şeye öfkelenen birisi oldum..

Ya siz bizim komsumuz musunuz yoksa :) Bizimde bir komsumuz anlattiginiz gibi yasiyorlar evde.Universite okuyan bu sene son sinifa gecti kpss hazirlanacak onlarda bir de bebek var bebege bakmaktan calisamiyor kizcagiz
Evde bir bebeğimiz eksik. O da olsaydı iyice sıyırırdım sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…