- 17 Ağustos 2011
- 25.046
- 158.183
- 798
- Konu Sahibi ribozoming
Ayrılmak istemiyorum ama mecburum biz bütün aile memuruz onu kabul ettireceğim diye canım çıkıyor
ailenizin vizyonuna hayran kaldim:) bir nesil memur olmuslar da ne olmus mesela? herkesin evi yazligi var mi, guzelce yasiyorlar mi hayatlarıni?Ama öyle olmuyor ailem öyle düşünmüyor sabit kalsın istiyor ve her karar değişikliğinde ailemle ben yüzgöz oluyorum o da haklı olarak ailene göre işlerimi ilerletemem diyor
benim anne tarafim da memur fetişi. onlar da hic istememişler babami. ama zamanla memur memurluguna devam edip gecen yillarda belki mikroskopik rakamlarla terfi zammi alirken babam gecen yillarda deneyim ve is yaptigi yerlerin referansiyla zaman icinde memurlardan kat be kat fazla kazanmaya başladı. kuzenlerimden de 80li yillarda dogan cocuklardan neredeyse hepsi memur, ogretmen. bir de ayni yas icinde olup lise terk bir kuzenim var. yillarca hep ornek gosterildi "okuyun, onun gibi olmayin" diye. o da esnafliga atildi simdi ogretmen kuzenlerin bunca sene sonunda ya bir arabasi var ya bir evi, en zengininin hem evi hem arabasi. ama esnaf olan kendini gelistirdi, isleri büyüttü. simdi havuzlu sitede kirada birkac evi var, hem kendi arabasi var hem eşinin falan, luks icinde yasiyor.
memur memur diye diretmek bana sacma geliyor. yine memur fetişi ailenin beğenmediği, kücümsedigi bir adam vardi. tum cocuklari ozel okulda okuyor, kopekleri bile ozel egitime gidiyor

is memur olmakta degil ki, onemli olan para kazanmak, gelenle de har vurup harman savurmadan birikim/yatirim yapmak