Ayrılık

Dünya umrunda değil, tek meselesi var, müstakbel kayınbabadan zor bela alınacak 100 gr altın. Gerisi fasa fiso. Hatta hüso.

Ya gercekten diger konusundan bu yana hepimiz konu sahibinin iyiligi icin yaziyoruz kotu yine biz olduk iyi mi. Birak evlensin ya sonra aglayacak olan yine kendisi bizlik bir durum yok. Hepimiz desteksiz evlendik gun geldi cok sıkıstık, gun geldi cok rahat ettik 1 gun de birilerinden bir sey isteyelim, bekleyelim demedik. Bunlara her sey hazir olacak hep birileri yapacak ama sonra o birileri laf edince buna da bozuluyorlar. Bu arkadaslar hangi gezegenden bildiriyor ben gercekten anlamiyorum boyle bir dunya var da biz mi aptaliz acaba? Adam gelmis bilmem kac yasina tek kurtulusu konu sahibi bu hala yasanmisliklar diyor. Birak yaksin basini.

Yaşımı boşanmamı kusur gösteren buradaki bazı üyeler yanlış anladınız yine
Benim digerlerinin yorumlarini tek tek okumaya zamanim olmadigi icin, bunu karsi taraf ailesinden biri soyledi olarak dusundum.

Neyse, bu senin ve diger uyeler arasindaki problem, buna karismam.

Yaşım boşanmış olmam bunlar kusur gibi gösteriliyor.sevgilim bunları ilk günden biliyor kabul etti.herkes o kadar tok gönüllü kimseden birşey beklemiyorki sormayın gitsin.sevgilim kredi çekse de ödeyecek benim.şartların böyle olduğu söylense bu yola girmezdim bende.şuan zor olan bu saatten sonra onca emekten sonra çekip gitmek.insanız duygularımız yaşanmışlıklar var.

Buradakiler bosanmis olmanizi ve yaşınızı kusur olarak gostermedi. Sevgiliniz ve ailesi bunlari kusur olarak gordugu icin gizleniyor. Anlamak istemiyorsunuz. Isterseniz 10 kez evlenin bosanin, beni hic ilgilendirmez

Yaşım boşanmış olmam bunlar kusur gibi gösteriliyor.sevgilim bunları ilk günden biliyor kabul etti.herkes o kadar tok gönüllü kimseden birşey beklemiyorki sormayın gitsin.sevgilim kredi çekse de ödeyecek benim.şartların böyle olduğu söylense bu yola girmezdim bende.şuan zor olan bu saatten sonra onca emekten sonra çekip gitmek.insanız duygularımız yaşanmışlıklar var.
Yahu hanımefendi kimse şu dediklerinize kusur demedi, diyen kadın ahlaktır zaten. Fakat bu dediklerinizi karşı taraf hatta sevgiliniz bile kusur görüyor ki ilişki bu konumda saplandı kaldı.

Aynen öyle kredi çekse yine siz ödeyeceksiniz çünkü adamın geliri iyi değil yani Buda şu oluyor turist gibi gelse daha iyi….

100 gr altın istiyorsanız bu adam tek başına yapamayacak, bu altın olmadan da siz kendinizi kötü hissedeceksiniz …. Bence yol yakınken karar verin ve uygulayın .

Buradakiler bosanmis olmanizi ve yaşınızı kusur olarak gostermedi. Sevgiliniz ve ailesi bunlari kusur olarak gordugu icin gizleniyor. Anlamak istemiyorsunuz. Isterseniz 10 kez evlenin bosanin, beni hic ilgilendirmez
Kim takar? 100 gr altın gelsin de..

İnanın o üye cevabı bile haketmiyordu zihniyeti ortada bir insan.bende bir huy var baktım bir insan cahil fazla muhatap olmam

Siz simdi de yazilanlara cevap vermiyorsunuz sadece isinize gelene cevap veriyorsunuz. Demek ki sizin gozunuzde hepimiz cahiliz.

Yukarida demissiniz ya herkes o kadar tok gonullu ki kimseden bir sey beklemiyor sormayin gitsin demissiniz. Biz evlenmeye karar verdigimizde elimiz ekmek tutuyordu meslegimizi almis calisiyorduk. Kendimize guvenmesek bu yola cikip evlenmeye kalkmazdik. Sorun su ki sizin sevgiliniz babasina guveniyor ve evet bizler tok gonulluyuz cunku bana su kadar altin takacaksiniz demeyi biz kendimize yakistiramadik. Kendimize bir deger bicmedik. Siz kendi degerinizi belirlemissiniz ama baba sizin degerinizi karsilamiyormus bu sebeple evlenemiyorsunuz. Hakli cunku siz baba ile degil oglu ile evleneceksiniz. Bir beklentiniz varsa sevgilinizden beklemelisiniz. Sizin sevgilinizden tek beklentiniz babasini ikna etmesi.

Kredi ceksem odeyecek olan benim demissiniz hala uyanmiyorsunuz. Siz sevabina bu adamla evleniyorsunuz adam da sizin askinizdan geberiyor ben senden vazgecmem diyor bu sefer sizin akliniz iyice karisiyor. Biz sizi uyandirmaya calisiyoruz ne hikmetse suclu yine biz oluyoruz.

Kız tarafı ne istiyor diye soruldu bizde söyledik aile bu gelenekleri zaten biliyor iki gelinleri var gerekeni yapmışlar
söyledi.Bundan iki ay önce agbisi nişanlandı kıza be gerekiyorsa yapıldı takı eşya herşey.Ben bu duruma biraz bozuldum ailenin durumu nasıl yapıyorlar diye. İlk zamanlar sana da herşey yapılacak merak etme dedi sonra kız ailesinin haberi olmadan kredi çekti kendine altın yaptı dedi erkek tarafının yapması gereken altını yani

Yanılıyorsun olayı özet anlattığım için öyle geldi muhtemelen onu çok seviyorum ama ailesi yapmazsa herşeyi ben yapıcam.bu arada altı ay önce agbisi evlendi herşeyi dört dörtlük yaptı babası evi eşyası altını şimdi bana yapmak istemiyor kendimi kötü hissediyorum

Ama abiye yapilan birsey olmamis ki aile tarafından, abinin eşi kendi ailesinden habersiz kredi çekerek yapmış ne yapmışsa.

Sevgilinizin ailesi arsa satıp 100 bin vermeyi teklif etmis size. Siz hala esya , gelinlik , kuafore anca yeter hani benim altinim da altınim diyorsunuz. Yaş küçükte degil sizin. Anlayamadim girdiginiz kafayı gercekte. Siz ve erkek arkadaşınız evlenecek , eşyaları siz ve erkek arkadasinizin alması gerekli. Adam size arsa satip 100 bin verecekmis ki bence çok gereksiz bir harcama soylediklerinize bakaraktan. Hayir daha aileye dahil olmadan diger gelinlere yapilana goz dikiliyor , yetmezmis gibi duruma bozulunuyor , ailenin sattığı arsadan gelecek olan paranin hesabi yapiliyor tarafinizdan.Kuaföre giderken de es ailesinden para beklenilmez ya , hayir ne diceksiniz kayinbaba ben kuafore gidiyorum parasını ver mi diceksiniz.

Siz eşten beklemelisiniz ailesinden degil. Aile arsa satıp esya , altın , gelinlik , kuafor olaylarını yaptiktan sonra eş ne yapacak peki ?Yine turist gibi çantasını alıp size yerleşecek.

Derdiniz altın ise bu adamda size verecek altın yok.

Son düzenleme:
Aklıma muge anlı da ki olay geldi.buyuksen çifti öldürülmüştü. Gelin betül, kayinpederinden mihir isteyip duruyordu.senin kocan kim?,kocan kimse ondan isteyeceksin.konu sahibi 2 yıl.birlikteymissiniz.2 yılda bu adam hiç mi para biriktirmedi?sizinle veya başkasıyla evliliği düşünüp, çalıştığı andan itibaren köşeye hiç mi para koymadı.?Para bu kadar dertse evlenmeyin. Kayınpederin 100 000 teklifi gayet iyi rakam.kayinpeder ne kadar verse siz mutlu olup evleneceksiniz?

Düzenleme
Yüzük verme olayından sonra sevgilim tekrar aradı konuştuk.Ben babanın verdiği miktarı al gerisine bakarız dedim.Arada görüşmeler konuşmalar oldu babası hala memleketteymiş bu arada.ikimizin de psikolojisi alt üst oldu.Sebgilime konu para değil ailen beni istemiyor dedim ne evet dedi ne hayır.sevgilim benden yaşça küçük(6 yaş) ve mezhep farkımız var.Sevgilim ne olursa olsun benden asla vazgeçmeyecegini söyledi yüzyüze konuşmak için babasının gelmesi gerekiyormuş.Peki bu süreyi beklerken biz normal sevgili gibi nasıl devam edelim sorunları çöz öyle gel dedim.Ailem artık bu ilişkiyi kesinlikle istemiyor.Duygusal olarak büyük bir boşluktayım.4 gündür konuşmuyoruz whatsap profil resmî ikimizin resmi hala duruyor.Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum böyle anlamsızca beklemek beni çok yoruyor.
Merhabalar iki yıllık sevgilimle evlilik kararı aldık.Bir sene önce bu kararı almamıza rağmen babasının maddi imkanları yüzünden bekliyorduk.köyde bir arsası vardı onu satıp düğününüzü yapacağım dedi.2 ay önce arsa satıldı.bu arada sevgilim asgarı ücretin bir miktar üzerinde maaş alıyor kirada oturuyor ve birikmiş parası yok o yüzden babasından destek beklemek zorunda kaldık.Benim kendi evim var devlet memuruyum ve eşyaların yarıdan çoğunu aldım.yapacakları altın ve ev eşyasının yarıdan az kısmı düğünde istemedim sadece nikah olacaktı.
Ailemle görüştüm tanışma için gün belirledik.babası ne istiyorlar demiş oda 100 gr altın ve bu eşyalar demiş babası sadece 100 milyar para veririm gerisine karışmam demiş annem duyunca küplere bindi doğal olarak gelmeden tanışmadan bu ne pazarlığı diye doğal olarak vazgeçtiğimi söyledim aldığı yüzüğü geri verdim.ben senden asla vazgeçmeyeceğim dedi bende sorunlarını hallet öyle gel dedim iki senedir görüşüyoruz artık ya evlilik olsun yada bitsin diyorum.
Bu arada ben daha önce evlenip ayrıldım.sevgilim aileme söylemedim diyor ama biz şüphe duyuyoruz hani bu konudan dolayı mı babası yokuşa sürüyor diye.Sevgililim babasının elinde yüklü miktar para var bu arada.
Görüştüğümüz iki sene boyunca sevgilim gel aileme gidelim dedi fakat ailesinden böyle bir talep gelmedi yani onlar davet etmeden kendim gidecektim bunu istemedim ve gitmedim.bundan bir ay önce bir akrabalarının düğünü vardı sevgilimin babası kız arkadaşını da al beraber gelin dedi.evine bile değil akrabanın düğününe çağırması doğru gelmedi bana ve gitmedim.şimdi bu olaydan dolayı bana kızıyormuş.
Çok ilginç
Aileniz üstünüze pazarlık yaparsa elin adamı da yapar tabi

Ticaret mi yapiyosuniz abi bu nasıl iş

Aklıma muge anlı da ki olay geldi.buyuksen çifti öldürülmüştü. Gelin betül, kayinpederinden mihir isteyip duruyordu.senin kocan kim?,kocan kimse ondan isteyeceksin.konu sahibi 2 yıl.birlikteymissiniz.2 yılda bu adam hiç mi para biriktirmedi?sizinle veya başkasıyla evliliği düşünüp, çalıştığı andan itibaren köşeye hiç mi para koymadı.?Para bu kadar dertse evlenmeyin. Kayınpederin 100 000 teklifi gayet iyi rakam.kayinpeder ne kadar verse siz mutlu olup evleneceksiniz?
Derdi öteki elti. Ona herşey yapıldı bana istekli değiller diye düşünüyor he birde annesiyle oturup bu eş adayının ailesine,hanımın ikinci evliliği olduğunu söylediğini düşünüyorlar.

Ben bu dusunceyi desteklemiyorum ama ortalama bir Turk ailesi, yasi oglundan 6 yas buyuk olan ve olmasa bile 40li yaslarda olan ve oglunun ilk evliligi olacakken kendisinin ikinci evliligi olacak bir kadina onay da vermez, para da harcamak istemez. Malesef buyuk cogunluk hala boyle dusunurken geldiginiz durum sasirtici degil, beklentileriniz ise gercekci degil.

Bir adamın beni sevdiğini verdiği çabadan anlarım ben, adamdan beklediğiniz çaba babasını ikna etmesi. Öz babasını. Bir evladın bir babayı ikna etmesi ne kadar zor olabilir ki ?
Eşim anasını babasını ikna edip yüzlerce gram altınla geleceğine maaşından artırıp çabasıyla bir tel yüzük alsın gelsin, daha kıymetli olur. Kendi çabası, sevdiğim adamın alın teri derim.

Düzenleme
Yüzük verme olayından sonra sevgilim tekrar aradı konuştuk.Ben babanın verdiği miktarı al gerisine bakarız dedim.Arada görüşmeler konuşmalar oldu babası hala memleketteymiş bu arada.ikimizin de psikolojisi alt üst oldu.Sebgilime konu para değil ailen beni istemiyor dedim ne evet dedi ne hayır.sevgilim benden yaşça küçük(6 yaş) ve mezhep farkımız var.Sevgilim ne olursa olsun benden asla vazgeçmeyecegini söyledi yüzyüze konuşmak için babasının gelmesi gerekiyormuş.Peki bu süreyi beklerken biz normal sevgili gibi nasıl devam edelim sorunları çöz öyle gel dedim.Ailem artık bu ilişkiyi kesinlikle istemiyor.Duygusal olarak büyük bir boşluktayım.4 gündür konuşmuyoruz whatsap profil resmî ikimizin resmi hala duruyor.Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum böyle anlamsızca beklemek beni çok yoruyor.
Merhabalar iki yıllık sevgilimle evlilik kararı aldık.Bir sene önce bu kararı almamıza rağmen babasının maddi imkanları yüzünden bekliyorduk.köyde bir arsası vardı onu satıp düğününüzü yapacağım dedi.2 ay önce arsa satıldı.bu arada sevgilim asgarı ücretin bir miktar üzerinde maaş alıyor kirada oturuyor ve birikmiş parası yok o yüzden babasından destek beklemek zorunda kaldık.Benim kendi evim var devlet memuruyum ve eşyaların yarıdan çoğunu aldım.yapacakları altın ve ev eşyasının yarıdan az kısmı düğünde istemedim sadece nikah olacaktı.
Ailemle görüştüm tanışma için gün belirledik.babası ne istiyorlar demiş oda 100 gr altın ve bu eşyalar demiş babası sadece 100 milyar para veririm gerisine karışmam demiş annem duyunca küplere bindi doğal olarak gelmeden tanışmadan bu ne pazarlığı diye doğal olarak vazgeçtiğimi söyledim aldığı yüzüğü geri verdim.ben senden asla vazgeçmeyeceğim dedi bende sorunlarını hallet öyle gel dedim iki senedir görüşüyoruz artık ya evlilik olsun yada bitsin diyorum.
Bu arada ben daha önce evlenip ayrıldım.sevgilim aileme söylemedim diyor ama biz şüphe duyuyoruz hani bu konudan dolayı mı babası yokuşa sürüyor diye.Sevgililim babasının elinde yüklü miktar para var bu arada.
Görüştüğümüz iki sene boyunca sevgilim gel aileme gidelim dedi fakat ailesinden böyle bir talep gelmedi yani onlar davet etmeden kendim gidecektim bunu istemedim ve gitmedim.bundan bir ay önce bir akrabalarının düğünü vardı sevgilimin babası kız arkadaşını da al beraber gelin dedi.evine bile değil akrabanın düğününe çağırması doğru gelmedi bana ve gitmedim.şimdi bu olaydan dolayı bana kızıyormuş.
Size ne hanımefendi adamın parasındannn

Ayrıldık herkes bana yüklendi ama sorun altın degilmiş.Evde kavga çıkmış birbirine girmişler.Ailem olmadan istemeye gelsek olur mu dedi.Olay herşeyi bana yıkmak için planlanmış.

Iste bunu size anlatmaya calistik. Siz muhtemelen buyuk bir boslukta bu adamla tanistiniz ve beni seviyor dediniz ama olay sevgi mevgi degil. Bilmem kac yasina gelmis adam hala babasindan medet umuyor. Ha durumu olmayabilir, az kazaniyor olabilir ama bu adam 18 yasinda degilse ve calisma hayatina yeni atilmadiysa simdiye kadar yemis, icmis, gezmis. Ha bunlari yapmasi anormal mi tabi ki degil elbet yiyip, icip, gezecek ama adam oyle guzel sizi kandirmis ki babasi ile sizi simdiden ters dusurmus. Amacina da ulasmisti siz sorunu babada goruyordunuz. Sizin bosandiginizi babadan saklamis ki baba ile karsi karsiya siz gekecektiniz. Adam hic bir sartta, kosulda elini tasin altina koymuyor. Siz dua edin olaylar bu noktaya geldi ki evlenmediniz yoksa cok isiniz vardi bu adamla.

Düzenleme
Siz kendinizi basbayagi alinip satilan bir mal olarak goruyorsunuz anlasilan. Fiyatinizi da bicmissiniz - 100 altin. Dusunce tarziniz igrenc, okurken midem bulandi. Umarim nisanliniz sizden kurtulur ve onu kendisi icin sevecek birisini bulur.

Siz kendinizi basbayagi alinip satilan bir mal olarak goruyorsunuz anlasilan. Fiyatinizi da bicmissiniz - 100 altin. Dusunce tarziniz igrenc, okurken midem bulandi. Umarim nisanliniz sizden kurtulur ve onu kendisi icin sevecek birisini bulur.
Adet gelenek denen bir şey var.Asıl iğrenç olan sizsiniz.Hala kafanız basmıyor bu aile herşeyi benim üzerime yıkmaya çalışıyor ev eşya bütün masraflar.Rahatsız olduğum konu bu anlamıyorsunuz.Ailede iki tane gelin daha var onlara destek olup düğünü derneği yapmışlar.Sevgilim beni arayıp en son babam beni evden kovdu isteye babam olmadan gelsem olur mu diyor?İsmeye gelen yok yardım eden yok başımızda duran yok.Ben haksız olsam sevgilim beni ne arar ne sorardı.Her ne olursa olsun artık istemiyorum.Benim gözüm parada pulda olsa asgari ücretle çalışan adamla evlenmek istemezdim.Baştan bize söz verdi şimdi olayı bu hale getirdiler anlıyor musunuz?Bu ülkede geline altın takılmasını adetini biz çıkarmadık.Lürfen konuma bir daha yorum yapmayın

Back
X