• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrılıyoruz

minikken

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2011
202
0
46
İstanbul
Merhaba,

Sitede yeniyim. Aslında sırf şu sorunları anlatacak birileri olsun diye bu foruma üye oldum dün. Şimdi üyeliğim aktive edilmiş.

Kimse ile konuşamıyorum. Kendimi çok çaresiz hissediyorum. Derdimi içimden atmak istiyorum artık.

Eşimle ayrılma kararı aldık, bir sürü sebepten dolayı. Tabii bunların hepsi aramızdaki ilişkinin bozulmasından kaynaklanıyor. Ne onun ailesi ne benim ailem ne bir başkası... Sadece ikimizin anlaşamadığı ve sürekli tartışma ortamı olmasından dolayı. Belki hala ikimiz de çok olgun değiliz birbirimize tahammül etme konusunda. Zaten hızlı gelişen bir hayatımız olmuştu. Bilmiyorum kafam öylesine karışık ki! Annemin yanındayım 3 gündür ama ona da söyleyemiyorum sürekli geçiştiriyorum.

Boşanıyoruz bile diyemiyorum. Hem onu çok seviyorum hem de istemiyorum. Sabrım kalmadı gerçekten. Birbirimize karşı saygısızlık etmeye başladık artık. Hakaret dahi ettik defalarca.

Defalarca kavga edip barıştık yine mecburiyetten. Ama şimdi sırf evliyiz diye bazı şeyleri yutmaktansa artık bitsin istiyorum tüm sinir bozucu şeyler. Belli ki biz birlikte bir yere varamıyoruz. Alıştığım için çok seviyor ya da özlediğimi hissediyor olabilirim.

Kabul edemediğim bir düşünce var. Bundan bahsetmek istiyorum. İçime yara oldu adeta. Benim adetim gecikmişti bir haftadır bekliyordum. Dün gebelik testlerinden yaptım. Bu testlerin ne kadar doğru olduğunu bilmiyorum ama o teste göre hamileyim. Bu eczanede satılan idrarla yapılan testler ne kadar garanti? Çok korkuyorum. Eşime bunu asla söyleyemem. Barışmak için yaptığımı düşünecek. Resmen evli olduğumuz için de yasal olarak karar verme hakkına sahip değilim, değil mi? Garanti bir sonuç almaya bile cesaret edemiyorum. Ama sanırım bunu yapmam gerekiyor.

Önerilerinize ihtiyacım var.
Çok teşekkürler.

Hamilelik şüphe bile olsa bence eşe söylenmeli. Asla söyleyemem diye birşey olamaz. Ki testlere göre de hamilesiniz,ikinizin bir bebeği olacak.. Bu size Allah'ın verdiği bir müjde belki evliliğinizin düzelmesi için bir vesile. Bunun kararını ben söyleyemem diyerek tek başınıza veremezsiniz,lütfen eşinizle paylaşın bir karar verilicekse onunda fikri alınmalı

o testlerde bazen gebelik belli olmuyor ancak pozitif çıkmışsa hamilesinizdir..
bazı problemler size çözülemeyecek gibi gelse de aile terapisiyle bunu aşan bir çok çift var. evliliğinizi bitirmeden önce bunu deneyin bence. üstelik hamileyseniz evliliğiniz biraz daha fazla çabayı hak ediyor bence...

teste göre hamile iseniz , yani çift çizgi çıktıysa bu bebek evliliğiniz için bir şans olabilir.

bu gebeliği sonlandırmak istiyor bile olsanız yine de eşinizin bilmeye hakkı var.

Canım senin adına çok üzüldüm.Çok zor bir durum.Kendi üzüntünüz zaten size yeterken; birde ailenizi sevdiklerinizi bu durumdan en yarayla kurtarmmaya çalışıyorsunuz.
Biz yeni nesil; kadın olsun erkek olsun bir takım şeyleri idare etmeyi bilmiyoruz; birisi de bensem.
Ailelerimizde birçok sorun atlatmış, fakat idare etmeyi bilmişler.Sanırım bizimki birazda rahatlıktan, düşüncelerin biraz daha esnekleşmiş olmasından.
Yanlış anlaşılmasın; sizi suçlamak adına söylemiyorum bunları, çevremdeki birçok evlilikte gördüğüm ve az çok kendimden bildiğim kadarıyla yorumlamaya çalıştım.Tabiki nasıl sorunlarınız var da bu kararı aldınız bilemem ama.
Nacizhane bi tavsiyede bulunmak istiyorum:
Ayrıldığınızdaki hayatınızın; şu anki hayatınızdan daha iyi olup olamayacağını düşünün, belki bu doğru karara varmanızda yardımcı olur.
Bir de hamile olma ihtimaliniz varmış; belki de bu birleşmeniz için allah tarafından yollanan bi işaret.
Umarım kırıcı bir yorumda bulunmamışımdır.

Herşeyde vardır bi hayır....

Belki bebek size mutluluk dolu bi hayat getirecek ve bazı şeyleri tekrar gözden geçirmenizi sağlıyacak..
Aranızdaki sorun ne bilmiyorum ama hatayı hiç bizaman tek tarafta aramayın.Ve tartışırkende hiç birzaman kişiliğinizi zedeleyecek kelimeler kullanmayın..İleride olur ya barışır devam edersiniz.Birbirinize her baktığınızda o kelimeler aklınıza gelip soğumayın...

Umarım hayırlısı olur Allah gönlünüze göre versin...

Ah çok sevindim sesimin duyulmasına.
Eşime yazın terapiste gitmeyi teklif ettim. Tamam dedi ama sonra tamam dediği hiçbir şeyi yapmadı. Bir sürü ıvır zıvır şey öğrendim kendimce ama işe yaramıyor tek başına. İlişkilerle ilgili kitaplar alıp okudum uyguluyorum güya. O da bir yerden sonra kopuyor. Tek başıma çabaladığımı fark ettim.

Bilmeye hakkı var ama ben söylemeye cesareti bulamıyorum kendimde. Benim ondan ayrılmamak için bahane uydurduğumu düşünecek diye çok korkuyorum. Boşanmak için başvurduğunuzda doktor kontrolü yapılıyor mu?

nilayu, rica ederim. Asla kırıcı olduğunuzu düşünmüyorum. Hiçbirinizin. Çok teşekkürler. Aksine yardımcı olduğunuz için size teşekkür borçluyum sevgili arkadaşlar.

Evet, kesinlike idare etmeyi bilmiyoruz. Ben de o da. Zaten gururumdan kurtulabilseydim belki de şu duruma gelmeyecektik. Şimdi çok geç. Çok zor geliyor bana affetmek.

Gerçekten çok üzücü bir durum arkadaşım geçmiş olsun çok..:( hamilelik de üzerine tuz biber olmuş resmen...yani herkesin düşüncesi farklıdır tabi evli de değilim bilemiyorum ama sorunların üstüne tekrar bir sorun binmiş gibi olmuş bu bebek ihtimali..kan testleri falan kesinleştiriyor galiba bi onlara baksan...Ama objektif olarak herkesin de söyleyebileceği şey şu ki eşinle bu konuyu konuşmalısın...Bebek çok farklı ve iki taraflı alınması gereken bi karar bana göre...Doğmasına da sonlandırılmasına da...Belki çocuk ihtimali iki tarafın ego çatışmalarını azaltır...umarım düzelirsiniz...:(

glaze_butterfly,
tartışırken birbirimize çok kırıcı sözler ettik. Ben bunları kaldıramıyorum. Hem bana söylenmesini hem de benim ona söylememi kaldıramıyorum. Şimdi her şey gözüme batıyor. Her şey. Yaptığı her şeye sinir oluyorum. Uyuması, kalkması, yürümesi, her şeyi gözüme batıyor yanındayken.

Birde evlilik terapisi artık yaygınlaşıyor...İki tarafın beraber karar vererek gitmesi faydalı olur gibime geliyor canım..Bunu da düşünün derim...

Teşekkür ederim prenses_84,

Kesin olarak hamile olduğumu test etmeden söylemem imkansız zaten. Düşünsenize ben şimdi sadece o testle emin emin söyleyip sonra baksak ki gerçekte hamile değilim. O zaman rezil olurum. Barışmak için yalan söylediğimi bile düşünebilir.

Ve kan testi mi demiştiniz? Onu yaptırmadan hayatta söyleyemem. Bu iki çizgili teste de güvenmiyorum.

Lütfen kırıcı bir dil kullanmışsam beni bağışlayın. Fark edemiyorum.

Hiç çocuğumuz yok.

Ve şu anki hamilelik ihtimalini barışmak için kullanmayı hiç mi hiç istemiyorum. Tam ayrılacakken böyle bir aksilik çıkması da ancak beni bulur zaten. Korkularımla mı çekiyorum Allah aşkına nedir bu?

Hiç çocuğumuz yok.

Ve şu anki hamilelik ihtimalini barışmak için kullanmayı hiç mi hiç istemiyorum. Tam ayrılacakken böyle bir aksilik çıkması da ancak beni bulur zaten. Korkularımla mı çekiyorum Allah aşkına nedir bu?

baktın hamile degilsen bu ay hayatini sen duzenliyeceksin başini onune koy + veya - neysen onu yap hayat senin kimsenin karişmasini izin verme hatada yapsan kendine iyi iş yaparsan kendine

Evlenmeye karar verdiğimiz zamanlarda o kadar bilmiş bilmiş konuştum ki! İnsan bir insanla nasıl anlaşamaz, benim için çok kolay bir şey gibi kendine güvenen büyük lafları o kadar çok ettim ki! Şimdi sanırım bunun bedelini ödüyorum. Olmuyormuş demek ki... Beceremedim. Güya seviyordum. Sevdiğim insana bile tahammül edemedim.

baktın hamile degilsen bu ay hayatini sen duzenliyeceksin başini onune koy + veya - neysen onu yap hayat senin kimsenin karişmasini izin verme hatada yapsan kendine iyi iş yaparsan kendine

Teşekkür ederim. İnşallah hamile değilimdir. Dediğiniz gibi yapmak zorundayım.

Canım allah yardımcın olsun seni çok iyi anlıyorum bende sevgi herşeyi halleder derdim bekarken. benim sevgim anlayışım sabrım ona olan aşkım herşeyi halleder biz her zorluğu yeneriz derdim hazırdı da noldu? beni 2 küçük çocukla bıraktı çalışmaya gitti ve bir daha gelmedi izinlere geldi tabii ama onlarıda burnumdan getirdi kan kusturdu sevdiğim adam gitti yerine tanımadığım biri geldi ben kalakaldım 2 kızımla. ne yapılabilir ki ne olabilir yani??? özür dilerim dert adamı söyletirmiş ...sizin meselenize gelince hamilelikten tamamen emin olduğunuzda -ki bu kan testiyle mümkünür sadece- eşinizle konuşun bebek için değil bu da bir faktör elbette ama sizi seviyorsa yürütmek istiyorsa bu evliliği devam edin bebek için devam etmeyin yürümeyeceği aşikarsa bebekle de yürümez... aldırın diyemem büyük günah vebal yüklenemem ama hayatınıza bir yön verin bebek rabbimin armağanıdır yaşananlardan haberide yoktur suçu da.... allah yardımcınız olsun

Canım allah yardımcın olsun seni çok iyi anlıyorum bende sevgi herşeyi halleder derdim bekarken. benim sevgim anlayışım sabrım ona olan aşkım herşeyi halleder biz her zorluğu yeneriz derdim hazırdı da noldu? beni 2 küçük çocukla bıraktı çalışmaya gitti ve bir daha gelmedi izinlere geldi tabii ama onlarıda burnumdan getirdi kan kusturdu sevdiğim adam gitti yerine tanımadığım biri geldi ben kalakaldım 2 kızımla. ne yapılabilir ki ne olabilir yani??? özür dilerim dert adamı söyletirmiş ...sizin meselenize gelince hamilelikten tamamen emin olduğunuzda -ki bu kan testiyle mümkünür sadece- eşinizle konuşun bebek için değil bu da bir faktör elbette ama sizi seviyorsa yürütmek istiyorsa bu evliliği devam edin bebek için devam etmeyin yürümeyeceği aşikarsa bebekle de yürümez... aldırın diyemem büyük günah vebal yüklenemem ama hayatınıza bir yön verin bebek rabbimin armağanıdır yaşananlardan haberide yoktur suçu da.... allah yardımcınız olsun

haklisiniz arkadaşlar evlilik kolay degil

Sizin yaşadıklarınız için üzgünüm. Umarım her şey yoluna girer.

Onun da benim de çok istediğimiz şey bir bebekti. Ama bu şartlar altında değil. Hele hele tamamen mutlu ve düzenli olmadıkça dediğiniz gibi bir bebek bile kurtaramayabilir. Bebeğe yazık olur.
Çok duygusalım, bir ağlıyorum, bir sinirleniyorum. Sağlıklı düşünebilmem gerekiyor. Dün gece cep telefonuma mesaj yazmış, sana çok aşığım ile başlayan uzun bir mesaj. Etkilenmemek, yumuşamamak için okumadım devamını. Şimdi okuyunca içim yumuşadı adeta. Ama bu konuda da kontrollü olmam lazım. Yelkenleri suya indirmek çok kolay.

Sizin yaşadıklarınız için üzgünüm. Umarım her şey yoluna girer.

Onun da benim de çok istediğimiz şey bir bebekti. Ama bu şartlar altında değil. Hele hele tamamen mutlu ve düzenli olmadıkça dediğiniz gibi bir bebek bile kurtaramayabilir. Bebeğe yazık olur.
Çok duygusalım, bir ağlıyorum, bir sinirleniyorum. Sağlıklı düşünebilmem gerekiyor. Dün gece cep telefonuma mesaj yazmış, sana çok aşığım ile başlayan uzun bir mesaj. Etkilenmemek, yumuşamamak için okumadım devamını. Şimdi okuyunca içim yumuşadı adeta. Ama bu konuda da kontrollü olmam lazım. Yelkenleri suya indirmek çok kolay.

arkadaşim kaç gun var ki adetine peki yakinsa uzulme bence

Back
X