- Konu Sahibi esmeralda2009
-
bence bir psikolog yardımı alın...
o size eşinize ve evliliğinize bakışınızdaki hatalı tarafları gösterecektir...
mükemmel uyumu yakalayabilirsiniz ama bu bakış açınızla değil...
sevmediğiniz, eleştirdiğiniz bir adama sırf anne babanızın evine dönmemek için katlanıyorsanız önce kendi ayaklarınızın üzerinde durmayı öğrenin...
siz anne-babadan kurtulmak için evlenmiş ve eşinizi farklı biri olarak algılamışsınız ama farkında olmadan anne-babanızın sorunlarını kendi evliliğinize taşımışsınız...
muhtemelen bu korkak, pısırık, ailesine karşı sizi savunamayan, sabit fikirli adam babanız yani eşiniz...
bir şekilde bu evliliğe katlanan çünkü gideceği yeri olmayan kişi de anneniz yani siz...
ama artık katlanamıyorsunuz değil mi?
işte o nedenle yardım alın ve ayrılmayı şimdilik erteleyin...
çünkü tek suçlu eşiniz değil...
eşinden soğuduysan evliliğin iin çabalamaktan yorulduysan ne söylenebilir ki
çocuğun yokken ayrıl demekten başka aklıma birşey gelmiyor
inşallah atanırsın herşey gönlünce olur
canım işin çok zor gibi görünüyor. kimin evliliği mükemmel ki!! biz ne aşkla evlendik, aileler dışında pek sorunumuz olmadı 1 yıl öncesine kadar. 1yıldır neler çekiyorum bir allah bir ben bilirim, bir de 21 aylık kızım var. dün bile ortada bişey yokken gidip yatağını ayırdı eşim ilk defayani eşinle açıkça konuşsan. çünkü yuva bozmak çok zor. ya da umut yok dersen atanmayı ebkle şart koş, ya gel ya bitecek de. gelirse ailesinden uzak olmak, senn çalışman, yenni bir şehirde olmanız size ii gelebilir. gelmezzse de kendi kaybeder...
...ama şu varki eşimin bir erkek olarak dış ortamlardaki çekingen yapısı, ev alma gibi konularda hiçbir hırsının olmaması, ailesine hayır demeyi becerememesi, dediğindede hissettiği suçluluk duygusuyla beni nedensiz yere azarlamaları, sabit fikirliliği ve hep onu ikna etmek zorunda olan benmişim gibi davranması gibi konular hep canımı sıktı.Sıkmaya da devam ediyor....
Bu saydığın özellikler çoğu erkekte var; ailelerine hayır diyemezler. Bazıları çok çekingendir, bu bizi rahatsız eder; bazıları çok ataktır, iletişiminden rahatsız oluruz. Çoğu borçtan çok korkar vs. Bunların hepsinin ve daha birçok özelliğin toplandığı çok ilişki var. Evliliğinizde şiddet yoksa, seviyorsanız değişimi siz yaratın. Bence eşiniz çok ürkek, çocuğunun olmasından bile ürküyor. Seviyorsan, seviliyorsan mücadele et...
İnşallah atanırsınız. Atanana kadar bekleyin bence. sonrasında gelişmelere göre karar verin.
hayatını yaşamadıysan şimdiye kadar bundan sonra yaşa arkadaşım.. allah pişman etmesin aldığın kararlardan inşallah.. inan bana ömür gelip geçiyor... canın nasıl istiyorsa, nasıl mutlu huzurlu olacaksan onu yap... inşallah ataman olur inşallah... hakkında en hayırlısı olsun.. sakın ama sakın erteleme hayatını...
Birey olamamış, sınırlarını koyamayan iki ikişinin evliliği çok sancılı oluyor sanırım. Çünkü 3. kişilerin hayatımızın çok içinde olduğunu hissediyorum. Bu bana böyle geliyor tabe. Eşim aynı fikirde değil.
bence kendinizi doğru ifade ediyor ve kendinizle yüzleşebiliyorsunuz...
ben çok beğendim ve gerçekten samimi olduğunuzu sezebiliyorum...
belki otuz yaşına kadar tırtıldınız, şimdi kozanız değişiyor çünkü kelebek olmak durumundasınız...
kimbilir...
değişim hepimiz için kaçınılmaz ve siz değişince hayat partneriniz değişiyor değişmek durumunda çünkü...
erkekler zaten değişmiyor, bazısı kadının değişimine ayak uydurup kalabiliyor hayatında birlikte daha güzel bir ilişkiye adım atabiliyorlar bazıları ise kaldığı yerde kalıyor...
yapmanız gereken herkesi kalmak istediği yerde bırakmak...
şimdi kafanız karışıksa sadece kendi üzerinize titremelisiniz...
kendinizi yeni baştan yaratmalısınız...
anne - babanızın evliliği ve bir biriyle iletişimi ya da iletişimsizliği nasıl kararlar aldırmış bunları bulun sonra...
en önemlisi neden eşinizi kendinize hayat partneri olarak seçtiniz...
kendinize dürüst ve samimi davranırsanız zaten işin yüzde ellisi sonuçlanır...
sonra ne yapacağınız net bir şekilde belirir...
ilk önce tayininiz çıksın, sonra tek başınıza bir yaşam kurun kendinize...
eşiniz zaten sizinle gelmesin...
sonrası kendiliğinden gelir zaten...
sizi çok iyi anlıyorum.değer verilmediğini düşünmek ya da bunu hissetmek insana ümitsizlik veriyor
yaptığınız hiçbir şeyin önemi olmadığını,hayatınızı boşuna harcadığınızı düşünüyorsunuz.
kısa bir süre önce ben de aynı duygu ve düşünceler içerisindeydim
üstelik düzeleceğine dair umut ta taşımıyordum içimde
bununla ilgili konu da açmıştım
ama hayat bana öyle bir sürpriz yaptı ki inanamadım
eşim şimdi o kadar ilgili bir adam oldu ki
sürekli olur olmaz şeye çocuk gibi küsen adam şimdi değil küsmek ben yüzümü az da olsa ekşitsem hemen panik oluyor
üstelik benim ona allahın bir lütfu olduğumu dahi söyledi
bunları neden anlatıyorum
sizin ve benim gibi umutsuzluğa düşmüş,ne yapacağını bilemeyen
bilse de sonuçlarından çekinen hanımlara bir ümit olur diye
ben biraz daha dayanın derim naçizane
tabii ki sonuç herkeste aynı olmayabilir ama neden şansınızı denemeyesiniz
belki de denemediğiniz yollar vardır
yıkmak için göstereceğiniz gayreti yapmak için gösterin
baktınız hiç umut yok
o zaman en azından vicdanınız rahat olur
allah yardımcınız olsun
Senin adına sevindim herşeyin düzelmesine. Anlaşılamamak çok acı birşey, insanı çok yaralıyor ve umutsuzluğa sürüklüyor. Hele benim gibi hayatı boyunca bu konuda sorun yaşamış biri için çok önemli ama herşeyden çok önemli. Eşimin beni kaybetme korkusu varmış gibi durmuyor, zaten duygularını göstermeyen biri varsada ben bilmiyorum. Sevdiğinide bilmiyorum.
Dayanın demişsiniz ama artık yoruldum birşey yapmak gelmiyor içimden.
Dün konuşmaya çalıştım işte hatta ifade ettim hep benden bekliyosun ilk adımı diye, üzülmemi, kırılmamı hiç önemsemiyorsun, gayet televizyonunu izliyor, bilgisayarınla uğraşıyor, uykunu uyuyorsun. Umurunda bile değilim. Eskiden ağlardım üzülürdüm ama bende onun gibiyim artık sanki. Yinede konuşmak istedim, bazı meseleler var objektif ol dedim, ne yazıkki yine ben haklıyım dedi çıktı işin içinden. Bende eğer böyle konuşacaksan, objektif davranmayacaksan, konuşma bitmiştir dedim, kalktım, gel konuşalım falan dedi, beni anlamayan bir adamla konuşcak şeyim yok, yol ayrımındayız zaten bitsin bu iş dedim.
Siz neler yaptınız onu merak ediyorum? Nasıl verdiniz çabanızı, özel değilse paylaşırsanız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?