Ayrılmalı mı ayrılmamalı mı?

Evet geçmişine siz karışamazsınız ama .. Geçmişse..

Onun ki geçmemiş..

Ve siz de nişanlı iken tepkinizi koymamakla hata etmişsiniz.. Madem ' geçmiş ' ne diye resimleri silmeye eli varmıyor vatandaşın

bence hiçbirşey söyleme bul ve yırt neden die soracak olurlarsa o zaman konuşursun o benm eşim istemiyorum artık deyip bu konu hakkındada kimseye hesap vermek zorunda deilim kocama bile yırttım yine bulsam yine yırtarım de kes at

sen bu kadar değersiz misin ki senin için bu fotoğraflar atılamıyor, sen kanlı canlı bir insansın, duyguların var tabii ki kıskanacaksın, ancak karşındaki bir kağıt parçası.

ne eşinin ne de ailesinin sana değer verdiği yok. eşinin de o kızı tam olarak unuttuğunu düşünmüyorum.

abimin eski nişanlısı düğün fotolarımın çoğunda var, düğün fotosu olduğu halde abim yeniden nişanlansa, ya onları yok ederim, ya da asla yeni nişanlısının görmeyeceği bir yere saklarım. ne gereği var bir insanın kalbini kırmaya.

ah cnm kıyamam ezik olma hiç bi zaman ez iyi olursun bende eşimin eski fotolarında eski eşinin fotolarını gördüm naptım tüm geçmiş fotolarının çocunun küçüklük resmine kadar olan albümlerini falan shift delete yaptımm bidaha geri getiremez sildim epey surat murat yaptıı yine geldi yanıma sen ona mecbursan oda sana mecbur sen öle bişi yapsan allah bilir kendi neler düşünürr...

hatat o fotorafları toplarken özel albüm yapacagım evimin en güzel hakettiği köşesinde bir pazıl şeklinde kesip çöp kutumuzda muhafa edeceğim bundan sonraki ömrünüde büyük şehirimizin belediye çöplüğünde geçirir dersin :)

okudumda içim şişti .....bu ne bacım yaaa bu ne...

resmen saymıyorlar seni..zerre kadar saygı duymuyorlar..özellikle eşin..
geçmişte kaldı diyorda ,peki
o resimlere hala bakarken o resimler hala saklanırken nasıl geçmişte kalmış oluyormuş ?

o resimleri derhal yırtıp atacaksın..yok böyle saygısızlık..işine geliyorsa..
işine gelmiyorsa hazırlarsın bavulunu arkana bile bakmadan çeker gidersin...pişman olur ders alırsa ne ala...dönersin yuvana..

ama kafasını ezmezsen bu adamın...bi zaman sonra o senin kafanı ezecek haberin olsun...
sen tedbirini al taktirini Allaha bırak...

Son düzenleme:
okurken sinir oldum bu ne büyük terbiyesizlik saygısızlık
doğru eşinin geçmişi seni ilgilendirmez ama geçmişte geride bırakılmalı eşin ve ailesi bu kızı mazide bırakmamış ki
resmen senin gözüne gözüne sokmuşlar
canım hiç alttan alma açık ve net bir şekilde o resimleri hiç bir yerde görmek istemediğini rahatsız olduğunu eşine söyle gerekirse sonu küslük olsun alttan alma.erkek milletine fazla da taviz vermeyeceksin

hatat o fotorafları toplarken özel albüm yapacagım evimin en güzel hakettiği köşesinde bir pazıl şeklinde kesip çöp kutumuzda muhafa edeceğim bundan sonraki ömrünüde büyük şehirimizin belediye çöplüğünde geçirir dersin :)

öncelikle neler hissettiklerini çok iyi anlıyorum çünkü aynı muameleyi ben de yaşadım eşimin ailesi tarafından. ben foto moto bulmadım görümcem direkt bana kocamın eski sevgilisini anlattı, neden ayrıldıklarını falan, hem de durduk yere hem de nişan günümüzde.. neyse ilk başta çok üzüldüm, kıskandım, moralim bozuldu.
ama eşimden şimdiye kadar geçmişini unutmamasıyla ilgili bir hareket görmedim.
ablasının o hareketinden sonra ben de kısa bir süre o kadar çok takmıştım ki, sürekli eşime eski sevgilisi ile ilgili sorular sormaya, her şeyde o kızdan bir şey aramaya başlamıştım, ama sonradan anladım ki o kız eşimin hiç umrunda değil, benim sorularım aksine onu bunlatıyordu, sonra da bana kızmaya başladı, ne diye deşiyorsun geçmişimi, senin de geçmişin olmadı mı, ben soruyor muyum falan filan..

sonra dedim ki haklı çocuk, ne diye ona eski sevgilisini hatırlatıp durayım, çocuğun ilgisi yoksa bile zorla gözüne sokuyorum dedim ve hemen bu tribal tavrımı bıraktım. (kız da baya çirkindi gerçi facebooktan gödrüm:))

şunu belirteyim sakın geçmişteki biri için evliliğini bitirme, onun ve ailesinin umursamaz tavırları belki kızı hiç umursamadıkları içindir.
yani önem vermedikleri içindir falan.
eşin de ne diye o kadar fotoyu silmekle uğraşsın, silerken hepsine tekrar tekar bakacak, o kızı tekrar mı hatırlasın?
tabii saklaması hoş değil, ama sırf bu yüzden evlillik biter mi?

Bu nedir böyle,seni ilgilendirmez deyip duruyorlar ?
Seni ilgilendirmez,şöyle ilgilendirmez,gidip konusunu açarsan,soru sorarsan,neden niçin dersen seni ilgilendirmez denebilir.
Ama alıp resimleri gözüne sokunca basbayağı ilgilendirir.

Görümcene sorsaydın,aynı durumda kendisi olsa ne yaparmış.
Veya kayınvaliden,kayınpederinin eski sevgilisinin resmine aynı saygıyı gösterir miymiş.

Bu kadar dayatmayı çok saygısızca buldum.
Geçmişse geçmiş,bitmişse bitmiş.
Geçmişte bırakmayıp bugüne taşıyan kendileri...

Arkadaşım belki acı ama eşin seni sevmiyor, eğer seni birazcık sevseydi, üzüleceğini düşünüp o fotoğraflardan bir tane bile bırakmazdı.
İnsan eski sevgilisiyle olan fotoğrafları niye saklar, demek ki için de daha bitirememiş.Sana diyeceğim kendini ezdirme ve bu adamdan iyice emin olmadan da sakın çocuk falan yapma.Kocanın ve ailesinin yaptığı büyük terbiyesizlik.

yuva yıkmak kolay diil ama bu yazdıklarını gormemezlıkten gelmek hıç kolay degil pes yanı dıyecek bı laf bulamıyorum aynı seyı ben yasasam (bu sadece benım ıcın gecerli )asla durmazdım onun yanında buyuk konuşmakta ıstemem yasayan bılır rabbım kımseyı cıktıgı kapıya bıdaha gondermesın kolay dııl su yasadıkların allah sabır wersın

Bende de tanm tersi eski nisanlisinin bir tane resmini bulamiom yahuuuu soramiom bile:)okadar merak ediyorum tipini mipini yok.adi bile gecmedi ki faceden bakayim ayret bise.

senin yerinde olsam tam da bunu yapardım. benim kaynımın sevgilisi ile fotoları vardı bizim bilgisayarda. kaynım evlenince gelinimiz yani eltim görmesin diye bilgisayardan bile kazıdık. olur da görür üzülür diye. eşin de ailesi de çok mantıksız davranıyor. kimseyle konuşma olayı büyütme ama intikamını da al derim. hepsini yırt. evi iyice tara nerde ne kadar fto var bul yırt yak. k validene gidince ondakileri de çaktırmadan çaktırmadan yırt. nerde fotolar dediklerinde de ben nereden bileyim de üste çık. siz bakıyorsunuz durup durup eski fotolara de. kendiin ne kadar değerli olduğunu hisset ve hissettir bence...

Kızlar konuştum fotoğraf konusunu.. Konuşmadan önce kendime ait eski sevgilimle fotoğraflarımızı buldum yanıma aldım eğer konuşurken bana abartıyorsun vs tarzı konuşsaydı nasıl hissettiğimi anlaması için ona verecektim. Abarttığımı söylemedi haklı olduğumu söyledi.. sileceğini ama aynı fotoğrafları tekrar görmeyi benim isteyip istemediğimi sordu. Gerçi " insanı asıl kötü yapan şeyin fotoğraf görmek değil onu gerçekte görmek olduğunu" da ekledi. Ben de tamam bana ver o zaman ben silerim dedim.. lafı karıştırdı anladım ki vermeyecek. Sonra konuşmaya devam ettiğimizde bana eski sevgilisini çalıştığı yerde arada sırada gördüğünü kaçırdı ağzından!!!! Bana daha nişanlanmadan önce çok çok büyük yemin etmişti eğer eski sevgililerimden birini görürsem sana senin canını acıtacağını bilsem bile söyleyeceğim yeter ki için rahat olsun diye.. Şimdi duyduklarıma bak.. 1,5 senedir denk geldikçe görüyormuş meğer.. Ama beni ilgilendirmiyor artık görsem de bişey hissetmiyorum hatta inşallah evlenir o da dedi.. Daha 2 dakika önce fotoğrafla değil gerçekte görünce insan kötü olur demişti.. ben de onun için üzülmene gerek yok evlenmek üzere zaten dedim.. Resmen çok kötü oldu yüzünden okudum ya, öyle bozuldu ki.. yine yemin etti bozulmadığını üzülmediğini söyledi ama asla inanmıyorum gözlerimle gördüğüme inanırım bu iki gözüm gördü bunu..

Ne kadar kötü bişey bu... Şuanda eşimin beni aldattığına inanmıyorum ama geçmiş merkezli bu olanlar benim içimi aldatmış kadar acıttı ve güvenimi sarstı. Artık onun yeminine inanmıyorum, artık hiç bir sözüne kesinlikle olduğu gibi anlatıyor diye düşünerek dinlemiyorum.. Haklı mıyım yoksa abartıyor muyum dostlar? Benim içim acıyor şuan..

canım seni üzmek istemiyorum ama abartmıyorsun, evet eşinin bir yanı orada kalmış. bir ayrılıp bir barışılan ilişkiler genelde böyle iz bırakanlar oluyor. ama seninle evlendiyse artık bir nokta koymalı. evet geçmiş bitmiş, belki şu anda yapılmış birşey yok ama tahmin edebiliyorum senin canını nasıl yaktığını.

eğer seni ilgilendirmez hallerine devam ederse ve fotoğrafları seni ikna edecek şekilde yok etmezse biraz tavrını koy. bence alesiyle değil eşinle sorununu halletmelisin. sonuçta eşin istemese onlarda o fotoğrafları barındıramazlar. sonuç olarak eşin "ben artık evlendim ve eskiyi düşünerek elime birşey geçmiyor, eşimle ilgilenmeliyim" düşüncesine varmalı.

biraz sabır canım,evet için çok yanacak ama unutulmayan ilişki yok. eşinde zamanla unutacak geçmişini ve seni gerçekten sevecek. ben buna inanıyorum. yaşanmışlıklarınız çoğaldıkça sevgisi artacak

Son düzenleme:
İnşallah ileride bu sorunların çözüldüğüne ya da en azında kendi hayatımı kurduğuma dair güzel şeyler paylaşırım sizlerle, çok teşekkür ederim samimi yorumlarınız için.

İnşallah ileride bu sorunların çözüldüğüne ya da en azında kendi hayatımı kurduğuma dair güzel şeyler paylaşırım sizlerle, çok teşekkür ederim samimi yorumlarınız için.

sana yakışanı yapmışsın canım..unutamazsın zaten gördüklerini böle kabullen öldürmeyen acı dahada güçlendirirmiş..çok fazla kafaya takıpta kendine daha fazla işkence etme..Allah büyüktür

öncelikle bana nasıl konu açtığını söyleyin lütfen ? Acil benim de fikirlerinize ihtiyacım var.Ama konu açamıyorum.

Bence bunlar normal şeyler, kocan biraz anlayışsızlık yapmş. Ama sen al fotoları yırt istiyorsan. Ya da bırak zaman geçsin olayın üstünden umursanıcak birşey yok. Sen evlisin. Evet öyle arada çıplak kadın şeylerine bakarlar. Bu da normal birşey. Bakmıyorum derse yalan söylüyor. Kanser filan olmıcaksın. Zamanla bu tip şeylere umrsamamaya başlıcaksın. daha az umursıcaksın.

Eşine de ki sen hayatın boyunca bekledin. Aradığın kadını buldun. Evlendik. Bu senin hayatın. Öteki abuk sabuk geçmişte kalan kişi gitmiş bitmiş. Kimbilir kimlerle neler yaşadı. Kimleri sevdi. Kimleri kokladı. Şimdi bu kadın seninle ilgili belki hiçbişey hatırlamıyor. Kendi hayatına bakıyor. Sen bu insanla, hayatının kadını olarak evlendiğin kadını karşı karşıya getiriyorsun. Evliliğimizin ilk günleri ondan bahsediyoruz. Bu mu yani? bravo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…