evt çok kötü bi psikoloji sağlıklı olsun ama gönül işde istiyor inşallah rabbim sana bi prenses banada prensimi verirama bizim değişmez sanırım belli artık kız dedi 15 haftalıkken perşembe 3lü tarama için gidicem inş. bu kez erkek der tek temennim o ama kız olursada kızıma çok iyi olucak büyüdüklerinde banada çok iyi olucak ama gönül ferman dinlemiyor
Ahhh bir kizim olsa, kurban kesecem!!!
yüzde vermemiş ama sana doktorun bana yüzde yüz kız dedi doktor.
ama dediğim gibi beni de bebeğimi de ilk defa gören bi doktordu.
16 haftadır gittiğim doktor değildi.
bu benim ilk bebeğim ve erkek olmasını çok istiyordum. bu sebeple kabullenemedim kız demesini.
hani diyorum belki bu sebeple inanmıyorumdur. bile bile yanıltıyorum belki hislerimi..
mesela 16 haftada erkek dese yanılıyormu acaba diye heveslenmezdim korkardım Allahım erkek dedi erkek çıksın lütfen diye..
sen erkek mi hissediyosun ve doktor ultrasonda net gösterdi mi kız yada erkek olduğunu
kaçıncı gebelik? doktor söylerken yüzde verdi mi? % 100 kız yada oğlan vs?
annem kızlarına hamileyken uykusu kaçmış. tek abime hamileyken sadece uykuya doyamamış. bende ilk 10 hafta uyumaya doyamadım.
karnımda ekstra tüylenme oldu. ve tüyler dik dik. Bacak tüylerim normalden hızlı uzadı. ekşiyi genç kızken de sevmezdim hala da sevmem aşermedim de. midem bulandı kokulardan ancak kusacak kadar olmadım hiç. ve sabah bulantım hiç yoktu. akşam üzeri bulandım hep.
Doktor yüzde yüz kız dedi bana. ama dediğim gibi beni de bebeğide ilk görüşüydü. bu defa oğlan diyebilir belki diyorum. başka doktora gitmedim. oğlan olursa sürpriz olur olmazsa da ikinciye inşallah. doğana kadar umudum var benim..
kız dediği gün 16 hafta 1 günlüktüm. bacak kemikleri ölçüldü detaylı ultrason sanırsam bu. yan duruyordu ama erkek olmadığını söyledi gördüğü açıyla. eğer bi şüphesi olsaydı yüzde doksan kız derdi zannımca. erkeğe açık kapı bırakırdı
belirtilerin nasıl? kıza benziyormu? ben yazmıştım birkaç yere kız erkek belirtilerini,uyuyır mu?
birde şu yumurtlama gününde hamile kalma muhabbeti falan var ya onları araştır.
bence erken. kız denip erkek doğan çok oluyor ama. sen yazmaya devam et ileriki haftalarada belki değişir.
duygugüven sen benden de çok kaptırmışsın :))))))
ama gerçekten ilk bebeğin olduğun için şanslısın. ikinci şansın var. benim ikinciyi ısrarla kız istememmin sebebi zaten bir oğlumun olması ve 2. sezeryanımın olacağı. normal doğum olmayacağı için sezeryanda fazla şansımın olmayışı. gerçi 3 çok çok nadir 4'e izin veriliyormuş ama zor. ilk hamilelğime göre bu zor geçiyor. ilkten ameliyet yerim çok gergin çoğu zaman sancılıyım hep. oyüzden 3.'yü düşünemiyorum.
Sen dua et Rabbim kabul eder inşallah. Doğumda süprizle karşılaşan çok. bnede ondan ümitliyim hala 32.haftamda olmama rağmen.
Ayrıca düşünce gücüne inanıyorsan kafandan o düşünceleri atıp, arzu ettiğini düşünmeni tavsiye ederim.
Asker mektubu gibi oldu:))))))))Rabbim hepimizin gönlüne göre versin......................
kısıtlı psikoloji bilgimle 4.5 aylık hamile olduğum ve büyük ihtimalle kız beklediğim şu günlerde bendeki bu oğlan çocuk sevgisini çevremde herkesin oğlanı bulabilmek için 4 yada 5 kız bebek yapmasına bağlıyordum.. evet bu çok büyük bir sebep
annemle ilişkimin 8 yaşında başlaması ve bir türlü normal anne kız ilişkisine dönmemesi sebebiyle kız bebeğin beni korkuttuğunu düşünüyorum.
Annem beni 20 günlükken anneanneme bırakmış. 8 yaşıma kadar yılda bir defa gördüm annemi babamı ablamı ve abimi. yılda bi defa bir hafta.. annem abin ablan küçüktü ben çalışıyordum babanla aramız kötüydü diye bi dünya neden sıralar bana bu mevzu açılırsa.. 8 yaşından sonra ne ben ona kız olabildim ne o bana anne. anneannemi anne bilmişim bir dönem. Öyle bir kırgınlık kızgınlığım var ki. Kız bebeğin annesi olmak istemiyorum dedim hep. Allah bununla baş edebilmem için böyle bi sınavdan geçiriyor beni.
Ama ben anne oluyorsam eşim de baba oluyor. Onunda bi oğlan çocuğuna baba olma arzusu var ben kızımla kurabiye yaparken o oğluyla maç izlemek halı sahaya maça gitmek istiyor. Rabbim sen yardım et bana. Çok sevdiğim eşimin yüzünü sen güldür ki ben de güldürebileyim.
her ne sebeple olursa olsun kız yada erkek bebeğimi bırakmayacagım. Annemi affediyorum ama en affettiğim anda bile kırgınım.
ilk bebeği kız diye ağlar mı günlerce normal bir insan?
ay kızlar ne güzel yazmışsınız..
bende ikinci kızımı bekliyorum.ilki kız olunca evet nede olsa ikinciyi yapacagım ikinci erkek olur demiştim ama bende hayal kırıklıgına ugradım.banada yüzdeyüz kız dediler..
hatta banada bi doktor erkek demiştide tekrar ona gitmiştim yine erkek diyecekmi diye..yok oda döndü yanlış görmüşüm bu kız dedi.benimde ilk sezeryan oldugu için üçüncü çocuk yapmam çok zor olacak.benimde içimde hep erkek hevesi kalacak yani...
Canım bir arkadaşımın 2 oğlu var ikiside sezeryanla oldu.Şimdi 3.ye hamile ama onada erkek demiş doktor o da kız bebek için ölüyor.4.kez sezeryan olma imkanı olsa nerdeyse kız çocuk için onuda yapacak düşün yani.Rabbim hakkımızda hayırlısını versin.Benim ailemde herkesin eşittir çocukları kimse cinsiyet ayırt etmez aksine kıza düşkündür hepsi.Çünkü oğlanlarımız yaramazdır bizimde.Çok çektirirler anne babalarına.O yüzden yeni bir çocuk olacağı zaman bizimkilerin hepsi kız olsun ister.Yani burdan da anlaşılacağı gibi oğlan olunca müthiş bir şey olmuyor.Kızda erkekde bizim yavrumuz bizim evladımız.Yeterki hayırlı sağlıklı,Allah korkusu sevgisi olan insanlar olsunlar......
muhakka haklısın ama olmayıncada üzülüyorsun işte.hani derlerya bekarlar hep evlenemedim diye üzülürler.evlenenler amaan boşver bekarlık sultanlık hayatını yaşa derler.ama o evlenmedigi için hep bi hevesi kalır.işte böyle bende oglum olsun isterdim.biz üç kız kardeşizbannemle babam hala bi oglumuz olsaydı aceba nasıl olurdu derler.yani içlerinde kalmış.benimde kalamsın istemiştim.ama ne yazıkki ailemin kaderini yaşayacagım.....
benimde bir oğlum var şimdikinin kız olmasını çok istiyorum.3.çocuğu düşünmüyorum.
bunun kız olması için çok dua ettim.sanırım buda erkek olacak.10 haftalık dr gittiğimde bana erkeğe benziyor dedi.aslında 10 hafta için çok erken değilmi neye göre bunu dedi acaba o şaşkınlıkla soramadımda 2 hafta sonra kesin bişi söylerim dedi.eve geldim sessizce ağladım.sonrada kendime çok kızdım ağladığım için.aslında öncelik sağlıklı olması dedim kendi kendime.oğlum olursada hiç burukluk yaşamayacağıma söz verdim kendime.allah herkezin gönlüne göre versin.tabiki oğlum olursada başımın tacı
Canım sende kendini şartlama cinsiyet konusunda.Bırak 10.haftayı bana 14.haftada erkek demesine rağmen bile tutmadı düşün yani.Bence bekle 16.haftada biraz olsun kesinleşiyor.
Sizin için en hayırlısı bu imiş canım.Hep deriz ya hayırlısı olsun diye.Hayırlı olmayacaksa hiç bir şey olmasın canımız yanacaksa üzüleceksek.Hem senin için her şey bitmiş değil belki bir kaç yıl sonra 3.yü denersin bu defa onda sürpriz yapar sana annesi.Hem bu bebeğin cinsiyeti kesinmi?Kaçıncı haftada kesinleşti?Ben kız deyipte oğlan doğuran çok yakınımı tanıyorum çünkü.Ablamın 2.çocuğunada kız demişlerdi ve kaynanası falan tek oğlu olduğu için soyunu sürdürecek erkek evlat doğurmasını istediler ablamdan.Ablam kız olduğunu öğrenip söyleyince inan doğumuna bile gitmediler kızı bir başına bıraktılar hastanede benim ailem gitti yanına.Hastaneyi telefonla arayıp doğumdan çıktımı diye sorduklarında ablam oğlan olduğunu söyledide bir anda ortalık cümbüşe döndü.Ama gel görki o çok istedikleri erkek evlatlarını doğru dürüst arayıp sormadılar büyüyünce.Oğlumun bir oğlu varmı var adı işte.Çocukla ilgilenmediler ve çocuk sorunlu oldu şimdi ne okuyor nede bir işte çalışıyor annesi bakıyor yani ablam.Gideyim aylak aylak gezeyim istiyor.Üstelik ne dini yurtlara düzgün okullara gönderdiler ama okumak ve çalışmak istemedi.Ablam yazık oğlundan hala çekiyor askere gideceği zaman rahatlar belki.
Bir arkadaşımın eşininde 3.çocuğuna kız demişlerdi bizde kız sandık hep.Doğumdan çıkınca adını ne koydunuz diye sorduğumda erkek ismi söyleyince öğrendim erkek olduğunu.Onlarda doğumda öğrenmişler zaten.
O yüzden sordum seninki kesinmi kaçıncı haftada kesinleşti diye?
benim çoktan kesinleşti canım.aytı aylık hamileyim.dört ayrı doktora gittim.hepside %100 kız dediler.ayrıntılıya girdim ordada kız dediler.bacakları zaten hep açık doktor gösterdi bak çıkıntı yok dedi.ben bile gördüm kız oldugunu....
bizim tarafta erkek azdır.aza olan erkeklerde genelde hayırlı çıktı çok şükür.herkes oglundan memnun.ne bileyim insan özeniyo.
şuan 29 yaşındayım.üçüncüyü hadi hadi yapsam 32 olurum.ozamana kadarda yaşım ilerlemiş olur.tekrar bir bebege bakabilirmiyim.o cesaretim olurmu.ve o canlı beden bulunurmu bilmem.hemde iki tanede bakmam gereken çocuklarım olacak çok zor diye düşünüyorum.şimdi bakabilecek enerjim var ama 32-33 yaşlarda o enerji olmaz gibi geliyo bana....bide üçüncüde kız olursa diye korku var...
cnm benim bu ikinci gebeliğim.6 yaşında bir kızım var.ben hep söylerim bi kadının oğlu olmasada olur ama mutlaka bi kızı olmalı diye.kız evlat çok başkadır.bende hep kızım olmassa diye korkardım.çevremdeki erkek çocuklar hep hayırsız çıktı ondanmıdır bilmiyorum:) bence sevinmelisin ilk bebeğin kız olması ilk heves onu giydirip süslemen saçlarını taraman bi şans bence... ikinciye zaten o kadar heves kalmıyor.erkek çocukta kız gibi süslenmiyor:)
kız çocuk büyünce dert ortağı olur.sonra ikincide kız olursa üzülmek istiyorsan bunu o zamana sakla bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?