Az dert vardı başımda birde bu cuk oldu 🙃

Minik Duduklu Tencere

Kendi farkında değil ama idolü oluyorum 🤘🏻
Pro Üye
Anneler Kulübü
8 Nisan 2017
57.178
303.388
698
Şimdi konum su açsam mi acmasam mi derken birde sizin fikirlerinizi alayım dedim 🙄

13 yıllık evliyim bu dönemde kiraya evlendik ...

13 senede bir ev bir araba bir arsa aldık ama bunların üzerinde kimsenin hakkı yoktur yani aileler destek olsa da böyle büyük seylere yardım eden olmadı (bence burası önemli)

Kayınpeder de yıllardır gezmiş tozmus yemis icimis 5 kuruş kenara koymayan bir tip ..

Yaklasik 3 ay oldu arsa alalı hiç hesapta yokken gelecek parayı bir yere bağlamak istedik ve 3 kat daire verilen bir arsa aldık izbe bir yerde

Ama zamanla çok değerlenecegi söyleniyor ...

Neyse dün kayınpeder eşime demiş ki "minik ile konuş karar verin eğer tamam derseniz ben arsaya konteyner yaptırayım kirayi size vereyim.. sizde arsa dan kazanin boş kalmasin arsa demis .."

Düne kadar eşimle emekli olunca oraya konteyner yaparız kendimiz biseuler ekeriz temiz hava orda arada gider kalırız diye düşünüyorduk ...

Dün hersey alt üst oldu ..tutturmuş ben babama nasıl hayır derim 🤦🏼‍♀️

Adam sana yapacağım dememiş isterseniz demiş dedim ...ben istemiyorum bunu dedim ilerde yasayacagim sorunları biliyorum dedim ...

He bu arada ailenin kötü istenmeyen gelini zaman zaman ben oluyorum son iki yıldır eşime beni şikayet eden kayinpeder dün ne oldu ise bana kızım falan diyerek hitap etmeye başladı tabi benim bu mevzularda haberim yok 🤦🏼‍♀️

Ben eşime istmiyorim deyince çocuklara sordu dedi ki ailece karar verelim çocuklar da benimle hem fikir 🤷🏼‍♀️

Baba kendimiz yapalim vs deyince ben babama diyemem olmaz diye diyor ne yapacağım ben şimdi 🙄

Bu arada kayınpeder yıllardır kirada oturan memur emeklisi

son iki yıldır eşime beni şikayet eden kayinpeder dün ne oldu ise bana kızım falan diyerek hitap etmeye başladı tabi benim bu mevzularda haberim yok 🤦🏼‍♀️
Ayy bu aynı benim kayınvalidem.
Kararınızın arkasında durun, gerekirse kayınpederinize siz açıklayın yine de istemediğiniz bir şeye boyun eğmeyin.

Sen soyle minikciğim tatlı bir dille 🤗
Ben söylerim cekinmem de eşim engel olacak gibi duruyor
Ayy bu aynı benim kayınvalidem.
Kararınızın arkasında durun, gerekirse kayınpederinize siz açıklayın yine de istemediğiniz bir şeye boyun eğmeyin.
İstmemenin altinda bir sürü sebep var ...eşim hatta birlikte konuşalım bu konulari deuynce kayınpeder siz yalniz konusun karar verin demiş eşime ...

Ama o an beni muhabbete dahil etselerdi zaten ben ılımlı konuşmazdim

Eşim dün anlatinca dedi ki seni cagirsaydkm konuşmak için sen ne derdin dedi

Bende oraya arada bir gidip gelmek için ev yapmayi düşünüyoruz derdim dedim

Öyle denir mi diyor 🤦🏼‍♀️

Şimdi konum su açsam mi acmasam mi derken birde sizin fikirlerinizi alayım dedim 🙄

13 senede bir ev bir araba bir arsa aldık ama bunların üzerinde kimsenin hakkı yoktur yani aileler destek olsa da böyle büyük seylere yardım eden olmadı (bence burası önemli)

Kayınpeder de yıllardır gezmiş tozmus yemis icimis 5 kuruş kenara koymayan bir tip ..

Yaklasik 3 ay oldu arsa alalı hiç hesapta yokken gelecek parayı bir yere bağlamak istedik ve 3 kat daire verilen bir arsa aldık izbe bir yerde

Neyse dün kayınpeder eşime demiş ki "minik ile konuş karar verin eğer tamam derseniz ben arsaya konteyner yaptırayım kirayi size vereyim.. sizde arsa dan kazanin boş kalmasin arsa demis .."

Düne kadar eşimle emekli olunca oraya konteyner yaparız kendimiz biseuler ekeriz temiz hava orda arada gider kalırız diye düşünüyorduk ...

Adam sana yapacağım dememiş isterseniz demiş dedim ...ben istemiyorum bunu dedim ilerde yasayacagim sorunları biliyorum dedim ...

He bu arada ailenin kötü istenmeyen gelini zaman zaman ben oluyorum son iki yıldır eşime beni şikayet eden kayinpeder dün ne oldu ise bana kızım falan diyerek hitap etmeye başladı tabi benim bu mevzularda haberim yok 🤦🏼‍♀️

Ben eşime istmiyorim deyince çocuklara sordu dedi ki ailece karar verelim çocuklar da benimle hem fikir 🤷🏼‍♀️

Baba kendimiz yapalim vs deyince ben babama diyemem olmaz diye diyor ne yapacağım ben şimdi 🙄

İstememekte sonuna kadar haklısın. Sonuçta orası sizin ortak yerinizve eşin bu kararı tek başına veremez. Eşine " ben söyleyeceğim söyledim bu konu benim için kapandı, babana uygun dille anlatırsın" diyebilirsin. Böylece gündem olmaktan da çıkar

Arsa kaç dönüm imar izni yüzde kaç ?
İki konteyner ( ne olduğunu bilmiyorum)
koyulamaz mı diye düşündüm ılımlı bakarsak.
Birde kayınpeder ne kirası verecek size?

İstememe sebebiniz net olarak nedir bilmiyorum ama hisleriniz hayır diyorsa en doğrusu odur.

Eşinize de istemiyorum deyip kestirip atmayın, makul gerekçelerinizi sıralarsanız ikna olur sanki.

Bu konunun çocuklara sorulması ve onların da istememesi bana garip geldi .Yani 13 yıllık evlisiniz çocuklar küçük olmalı ,genelde babaanne dede ile birlikte olmak isterler niye hayır dediler şaşırdım .

Onun harici siz söylemeyi deneyin eşiniz söyleyemem diyorsa .
En büyük oğlum hayvanları çok seviyor biz şimdiye kadar hep orda ufak bir ev yapıp 3-5 sene sonrasında da çocukların istediği hayvanları müstakil olarak bahçede beslemeyi düşünüyorduk ...babanneleri oturursa o lükse sahip olamayacaklar ...

Kayınvalidem kedi köpekten korkar istemez çocuklar bunu biliyor ...

Ben söylerim cekinmem de eşim engel olacak gibi duruyor

İstmemenin altinda bir sürü sebep var ...eşim hatta birlikte konuşalım bu konulari deuynce kayınpeder siz yalniz konusun karar verin demiş eşime ...

Ama o an beni muhabbete dahil etselerdi zaten ben ılımlı konuşmazdim

Eşim dün anlatinca dedi ki seni cagirsaydkm konuşmak için sen ne derdin dedi

Bende oraya arada bir gidip gelmek için ev yapmayi düşünüyoruz derdim dedim

Öyle denir mi diyor 🤦🏼‍♀️
Kayınpederinizin sizi sohbette istememe sebebi cevabınızı biliyor olması o zaman.
Eşiniz çekiniyorsa eğer siz söyleyin, çünkü öyle denir bahsedilen kirada sizin cebinize anca 2 ay gelir sonra hep bi aksilik çıkar.
Yumuşak davranmayın derim

Ben anlamadım . Kirayı size vereceği konteynır yapacaksa adamın bundan ne kari var ki?

Edit: Aaa simdi anladım. Kendi oturacakmis.
Ben böyle çakal insanların kirayı duzenli ödeyeceğini hiç sanmıyorum. İki ay öderler göz boyamak için sonra 'oz oğlumuza kira ödüyoruz' diye kulis yaparlar, kocanız kira almaktan vazgeçer 'zaten boşta duracaktı arsa, ne kirasi' der:)

H
İstememekte sonuna kadar haklısın. Sonuçta orası sizin ortak yerinizve eşin bu kararı tek başına veremez. Eşine " ben söyleyeceğim söyledim bu konu benim için kapandı, babana uygun dille anlatırsın" diyebilirsin. Böylece gündem olmaktan da çıkar
Ben zaten gidip babana tamam yapın desenbile istemiyorum dedim ...ve en ufak bir sorunda her türlü pisliği yaparım gerisini sen düşün dedim :KK53:
Kayinvalidem gibi yapin. Arsasina kardesi birsey yaptirmak istedi. Cocuklarimin hakki onun icin hayir diye kapatti. Siz tamam derseniz ilerde sorun olur. Akrabalar öyle düzenli asla kira ödemiyor. Tecrübe sabit
Kayinpeder borcuna sadıktır o konuda hakkını yiyemem öder yani ...ama bence bunların düşünceleri ..oraya kapak atıp zamanla kat çıkılacağı zamanda önden yer almak gibi geliyor
Arsa kaç dönüm imar izni yüzde kaç ?
İki konteyner ( ne olduğunu bilmiyorum)
koyulamaz mı diye düşündüm ılımlı bakarsak.
Birde kayınpeder ne kirası verecek size?

İstememe sebebiniz net olarak nedir bilmiyorum ama hisleriniz hayır diyorsa en doğrusu odur.

Eşinize de istemiyorum deyip kestirip atmayın, makul gerekçelerinizi sıralarsanız ikna olur sanki.
420 metre kare 3+1 3 kat daire veriyor imar izni var herşeyini sorgulayıp almıştık zaten ...

Konteyner yada prefabrik ev için izin gerekmiyormis sanırım öyle bişey konuşulmustu daha önce ...

Kayınpederinizin sizi sohbette istememe sebebi cevabınızı biliyor olması o zaman.
Eşiniz çekiniyorsa eğer siz söyleyin, çünkü öyle denir bahsedilen kirada sizin cebinize anca 2 ay gelir sonra hep bi aksilik çıkar.
Yumuşak davranmayın derim
Tabi ki az çok tahmin ediyor son 3-4 senedir sorunlarımiz oldu hatta ortam yeni yenj yumuşadı diyebilirim ..ve bir daha tartışmayacağımızın garantisi yok ve ben eltim ile görüşmek istemedigim için hep bana sinir oluyorlar aslında :confused:

Başka yere yapsın yapcağını
Kibarca kullanacağınızı açıklayın

İste eşime bunu da izah ettim gitsin köyune yapsin dedim

Yaşadığımız yer memleketimiz değil gurbettehiz (memleket 1-1:30 saat yol )

Artı kaynım geçen sene dubleks ev aldı

Neden onlara bu durumu teklif etmedjm madem dedim

Onların üst katına taşınıp kirayı onlara verebilirdi dedim ...

Ben verirdim ya emekli olunca gitmeyi düşünüyorsam. Ki öyle yazdınız ama sonra 3-5 sene sonra demissiniz. Kira da almazdım ne olacak ki? O evler taşınabilir bir şey sonuçta. Vakti geldiğinde 3 ay önceden taşıyın diye söylerdim.tasimazsa o zaman çirkef olacaksam olurdum. Dünya malı ya paylaşın iyidir.

E şimdi kpeder orada ev yaparsa siz sonra yapmak isterseniz çıkın demek daha mı kolay. Esinize biz konteyner koyunca arada gider hava alırlar gezip gelirler diyin. Yarın öbür gün diğer kardes lerde hak talep eder. Sonucta buyuklerın yerkesık hayata gectıgı bir yer olacak.

Tabi ki az çok tahmin ediyor son 3-4 senedir sorunlarımiz oldu hatta ortam yeni yenj yumuşadı diyebilirim ..ve bir daha tartışmayacağımızın garantisi yok ve ben eltim ile görüşmek istemedigim için hep bana sinir oluyorlar aslında :confused:
Vallahi benim kayınvalidemde sizin kayınpeder gibi.
Benim kabul etmeyeceğim şeyleri hep eşime yalnızken söyler, beni sevmediği halde bayılıyormuş gibi anlatır eşime.
İlk başlarda ben “hayır” dedikçe eşim bozuluyordu ama alıştı artık benim içinde bir şey değişmiyor zaten her halükarda bana fesat kadın. 😂
Size de zaten sinir oluyorlarmış nasılsa, bırakın reddedin kaybedecek bir şeyiniz yok.☺️

Ayy bu babalarına hayır diyemeyen erkekkere deli oluyorum bş tanede bende vr. Saçmada ols babama hayır diyemem diyo. 🧐

Bu konunun çocuklara sorulması ve onların da istememesi bana garip geldi .Yani 13 yıllık evlisiniz çocuklar küçük olmalı ,genelde babaanne dede ile birlikte olmak isterler niye hayır dediler şaşırdım .

Onun harici siz söylemeyi deneyin eşiniz söyleyemem diyorsa .
Inanin devir eski devir degil 10 yasindaki kardesim dedem anneme birsey dese "dedddeeeeeee bir dahaa anneme sesini yukseltme dedi. Onuda gectim gecenlerde anneme aynen soyle dedi " benim karim sizi istemesse hepiniz koye yerlesin ben size ayda yemek parasi veririm 😂😂😂 gulelimmi aglayalimmi bilmiyoruzki. babam o kadar ev yapti birakti adam diyorki evlatlarimin hepsi vefali bu son z kusagi bizi huzur evine verecek yani simdikiler akilli.bak annesini dedeye karsi nasil koruyo. Ilerde evlenir dediini yaparmi bilmem ama konu sahibi hakldir cocuklari oyle cevap veriri

Back
X