- 11 Nisan 2021
- 223
- 635
- 18
- Konu Sahibi Birkadinvebiranne
-
Dediğimi iyi okuyun. Gelinimle anlasamasak bile oğlum ve torunumun hatırı var diyorum. Üç ay torunuma bakamayacak kadar hiçbir gelinin nefreti kör edemez beni. İstediğim gibi düşünür istediğim gibi yazarım ayrıca, size mi soracagim pardon?Gelininiz yok dolayısıyla gelin size kötülük edemez ee nerden biliyorsunuz bilmem kaç yıl sonra ne yapacaginizi da bu kadar eminsiniz. Insanların yaşamadığı şey hakkında ahkam kesmesine bayılıyorum ya.
Sevgili mune, eski yazılarıma bakarsan polemiği sevmeyen kendi halimde bir yazar olduğumu gorursun. Dikkatimi çeken bir konu açılınca, kendi dogrularima dayanarak yorum yapıyorum. Asla popülist kaygilarla, çoğunluk böyle sever böyle yazayım diye yazmiyorum. Ama bir gurup üye ki bunlar artık beraber layklayip beraber lincliyorlar gözlemlediğim kadarıyla, bayağı organizeler :) diğer üyelere onlarla aynı görüşte olmadıkları için saldırma, sataşma hakkını buluyorlar kendilerinde. En doğru onlarınki çünkü, biz ne biliriz?Hanımlar lütfen polemiğe girmeyin, göz ardı et özelliğini de hatırlatırım.
Ona da buradaki gibi sert üslupla konuşuyorsanız sizden çekinmesi bakmak istememesi gayet doğal.Siz de birine baştan söz verirken işin ciddiyetini düşünmeyip sonradan kaytaranlardansaniz hakli bulabilirsiniz tabi.
Ee iyi okuyup cevap verdim. Istediğiniz gibi yazabilirsiniz ne haddime karışmak hatta bayılıyorum dedim ya keskin yorum yapanlara yaşamadığı şeyle ilgili.Dediğimi iyi okuyun. Gelinimle anlasamasak bile oğlum ve torunumun hatırı var diyorum. Üç ay torunuma bakamayacak kadar hiçbir gelinin nefreti kör edemez beni. İstediğim gibi düşünür istediğim gibi yazarım ayrıca, size mi soracagim pardon?
Siz eğlenmeye gitmiyorsunuz. Kendinize, yuvanıza katkı sağlayarak bireysel ve ailesel fayda ile yine iş yeri için de toplumsal fayda sağlıyorsunuz.Kayınvalideniz kendi öz torunlarına, 3 aylık geçici süreyle bunları düşünerek bile bakabilirdi. Ama demek ki bu nedenlerle bile kısacık süreyle bakmak istemiyor.Bakmak istememek de onun hakkı. Bu durumda yapabileceğiniz hiç bir şey yok. Kendinizi boşuna üzüp dolduruşa getirmeyin. Hepimiz kendi penceremizden bakıyoruz hayata.Kizlar 1.5 ay önce ise başladım. İki çocuğum var biri 11 diğeri 5 yaşında. İşe baslamadan önce eşim kayinvalidemle konuştu 3 aylığına küçük olan çocuğa bakmasi için sözleşmeli girdim ise yerim garanti olsun tam gün kreşe vercegim. Çocuğum devlet ana okuluna gidiyor ogleden sonra. Sabah kahvaltiyi hazırlayıp cikiyoruz.. Akşam yemegini biz yapıyoruz ona bırakmadık hiç 2 kez falan yemek yapmıştır kendi istegiyle. Akşam işten gelip kahvaltı masasıni topluyorum. Büyük çocuk benimle çıkıyor sabah evden. Küçük olanada sadece kahvaltı yedirip servise veriyor. Kayinpeder yok. Kv de genç. Şimdiye kadar kipirdamayan kadın,
1.5 ayda bu 3.ü seyehati olacak. Sürekli cuma gününden çıkıp kalmalı tatillere gidiyor. Ve şimdi öğrendik yarın yine gidecekmiş. Söylemiyorda, yarın yarim gün okullar biliyosunuz. tesaduf öğrendik gideceğini. Sürekli cuma günleri birini buluyoruz çocuğa öğleye kadar baksın diye. Yarin Biz işteyiz. ablası idare etsin bahcede oynatsin diyor. Bu soğukta dedim. Evde dursunlar diyor. İnanın daral geldi. Birde diyorki 1 hafta bakan olursa ben kalayim gittiğim yerde.kal dedim. Ben bir haftaligina bak diyemem kimseye sürekli bulurum bulunca. Eşim gikini çıkarmıyor parcalicam inanın birinden birini.
Sizin gelininiz var mı? Hadi sizin var diyelim, bilmem ben orasıni, sizin gibi yorum yapan üyelerin gelini var mı? O üyelerin diyorum çünkü bana gelininiz yok haybeden sallamayın derken sizinle aynı fikirde olanlara gelininiz var mi demiyorsunuz : ) bu ne çifte standart hanımefendi?Ee iyi okuyup cevap verdim. Istediğiniz gibi yazabilirsiniz ne haddime karışmak hatta bayılıyorum dedim ya keskin yorum yapanlara yaşamadığı şeyle ilgili.
Diğer türlü yorum yapanlar zaten toplumun sevmeyecegi türde yorum yapıyor. Kinciyim, rahatıma düşkünüm, gezerim, tozarım vs demek istiyor. Bence aaa gezmezsin illa bakarsın sen cicisin vs demek saçma. Aynı şey değil gibi geldi. Övünmek ve yerinmek farklı şeyler sonuçta. Gelinim de olmayacak. Gerçekten sabah ne konuşuyorduk onu bile unuttum sayılır. Isteyen baksın istemeyen bakmasın diyip konuyu toparlayayımSizin gelininiz var mı? Hadi sizin var diyelim, bilmem ben orasıni, sizin gibi yorum yapan üyelerin gelini var mı? O üyelerin diyorum çünkü bana gelininiz yok haybeden sallamayın derken sizinle aynı fikirde olanlara gelininiz var mi demiyorsunuz : ) bu ne çifte standart hanımefendi?
Bazı şeyleri bilmek, o konuda fikir sahibi olmak için ille o konumda olmak mi gerekiyor? Bu konuya yorum yapmak için yirmi sene beklemem mi gerekiyordu? Malum, 20 30 sene yaşarsam bir gelinim olabilecek çünkü, en büyüğü daha dört yaşında.
Kusura bakmayın annelik evlendirene kadar değil ömürlüktür .. Benimde kızım var torunlarımada sağlıklı olduğum sürece bakar çocuğuma destek olurum..Rahatına düşkün olması suç mu? Zaten ne zorluklarla evladını büyütmüş dinlenmekte hakkı tembellikte hakkı yaşlanınca bakım istemekte hakkı. Kayınvalide ya da annemiz hizmetçi bakıcı değildir. Keşke bunu bir anlayabilse
Yani bir kadın dünyaya sadece çocuk bakmaya gelir diyorsunuz.Kusura bakmayın annelik evlendirene kadar değil ömürlüktür .. Benimde kızım var torunlarımada sağlıklı olduğum sürece bakar çocuğuma destek olurum..
Çocuğuma destek olmayacaksam nerde kaldı anneliğim
Düşüncenize katılmıyorum
Kim onlar merak ettim, hep bi linç çetesinden bahsediliyoSevgili mune, eski yazılarıma bakarsan polemiği sevmeyen kendi halimde bir yazar olduğumu gorursun. Dikkatimi çeken bir konu açılınca, kendi dogrularima dayanarak yorum yapıyorum. Asla popülist kaygilarla, çoğunluk böyle sever böyle yazayım diye yazmiyorum. Ama bir gurup üye ki bunlar artık beraber layklayip beraber lincliyorlar gözlemlediğim kadarıyla, bayağı organizeler :) diğer üyelere onlarla aynı görüşte olmadıkları için saldırma, sataşma hakkını buluyorlar kendilerinde. En doğru onlarınki çünkü, biz ne biliriz?
Bunu sadece bu konu için değil birçok konu için de söylüyorum. Hatalıysam boynum kıldan ince, vurun boynumu ama değilsem bana hak verin sevgili adminim.
cocuguma tabıkı zor durumda kaldıgında yardımcı olurumKusura bakmayın annelik evlendirene kadar değil ömürlüktür .. Benimde kızım var torunlarımada sağlıklı olduğum sürece bakar çocuğuma destek olurum..
Çocuğuma destek olmayacaksam nerde kaldı anneliğim
Düşüncenize katılmıyorum
Benim bir kızım var istediğim gibi yaşıyorum hayatımı..k.v. 2.çocuk baskısı var yıllardır üzerimde ama yapmıyorum bu benim tercihim..keşke o k.validemde buna saygı duysa takmış doğurda doğur..kendi bakacakmış gibiYani bir kadın dünyaya sadece çocuk bakmaya gelir diyorsunuz.
Annelik bir hoppaa torun bak, ne zaman gezeceksiniz kafa dinleyeceksiniz ömür boyu çalışmanın yorgunluğunu keyif çatarak geçireceksiniz? Herkes kendi çocuğuna baksın, herkes kendi seçimlerinin sonuçlarına katlanmayı öğrensin.
Evet ya kendilerini dünyanın en akıllı, en düzgün, en iyi hayata sahip,en iyi mantığa sahip....en en en ....ben genelde gülüyorum onlara hatta geçenlerde bi tanesini fena bozdum sonrada göz ardı ettim yazdıklarını görmüyorum kendi kendini tatmin etsin dursun üstünlük tasladığını sanarak ..görmezden gelin,takılmayınSevgili mune, eski yazılarıma bakarsan polemiği sevmeyen kendi halimde bir yazar olduğumu gorursun. Dikkatimi çeken bir konu açılınca, kendi dogrularima dayanarak yorum yapıyorum. Asla popülist kaygilarla, çoğunluk böyle sever böyle yazayım diye yazmiyorum. Ama bir gurup üye ki bunlar artık beraber layklayip beraber lincliyorlar gözlemlediğim kadarıyla, bayağı organizeler :) diğer üyelere onlarla aynı görüşte olmadıkları için saldırma, sataşma hakkını buluyorlar kendilerinde. En doğru onlarınki çünkü, biz ne biliriz?
Bunu sadece bu konu için değil birçok konu için de söylüyorum. Hatalıysam boynum kıldan ince, vurun boynumu ama değilsem bana hak verin sevgili adminim.
İsim isim vermem uygun olmaz ancak genel bir profil çizmek gerekirse, bunlar genelde kalabalık avlanmayı seviyorlar. Teke tekte iyi değiller. Kalabaliklasinca ouu seklinde dört koldan yapistiriyorlar acımasız yorumlarını ve kırmızı suratlarıni. Yetiyor mu yetmiyor, peşinden amerikanvari soğuk espirilerle birbirlerine dalga pasları atıp, zavallı ve yalnız yorumcuyla dalga geçiyorlar. Zavallı ezik yorumcu da ne olduğunu anlamadan kendini anlatmaya çalışıyor. Ağzını her acisinda, pat kırmızı surat, çat aşağı bakan kırmızı parmak. Ben başemedim şahsen, pes edip çekildim kenara.Kim onlar merak ettim, hep bi linç çetesinden bahsediliyo
Bundan seneler önce dayım ve yengeme staj için kalmaya gitmiştim 1 aylığına. İstanbul'un zengin muhitlerinden birisinde yaşıyorlar. Yengem çalıştığı için gündelikçisi vardı. Hafta sonu sabah uyandım. Kadını görünce sohbet etmek istedim. İçeride 4 yaşlarında ufak bir kızı vardı. Bu miniğin haline üzüldüm. Annesi ile kim bilir kaç kapı geziyordu. Kadın kendisi neden gündelik işine gittiğini şöyle açıkladı: "Tek çocuk olmaz. İkinci çocuk için tüp bebek yapacağız ondan para lazım."YA ALLAH AŞKINA TAM DA BUNU YAZMAYA GİRMİŞTİM
Başka konu oluyor neymiş bakıcılar çok istiyomus da cebine maaşından para kalmıyomuş, o zaman niye çalışıyomuş. Bakıcılar 300₺ya zaptolmaz çocuklarına baksın bi de üstüne ev işi yapsın istiyolar. Anneler gelsin çocuk baksın ev işi yapsın kendi hayatlarından tamamen vazgeçsin istiyolar. Her gün annem/kv çocuğuma bakmadı ühühü konusu var burda. Çocuk rızkıyla gelir saçmalığından kaynaklı bu. Önünü ardını düşünmeden “halimede var bende niye yohtır” mantığıyla çocuk yapıp sonra e bu çocuğa kim bakacak haydi buyur şindi diye şok oluyorlar.
Şuan gençsiniz yalnız.Benim bir kızım var istediğim gibi yaşıyorum hayatımı..k.v. 2.çocuk baskısı var yıllardır üzerimde ama yapmıyorum bu benim tercihim..keşke o k.validemde buna saygı duysa takmış doğurda doğur..kendi bakacakmış gibi
Neyse konu dağıldı..
Konu sahibi çalışıyor k.validesi önce ben bakarım deyip sonra yan çiziyor..O zaman baştan bana güvenmeyin ben bakamam deseymiş..hem bakarım deyip sonrada yan çizmek hoş değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?