Az kaldı sıyırıcam.

Gelininiz yok dolayısıyla gelin size kötülük edemez ee nerden biliyorsunuz bilmem kaç yıl sonra ne yapacaginizi da bu kadar eminsiniz. Insanların yaşamadığı şey hakkında ahkam kesmesine bayılıyorum ya.
Dediğimi iyi okuyun. Gelinimle anlasamasak bile oğlum ve torunumun hatırı var diyorum. Üç ay torunuma bakamayacak kadar hiçbir gelinin nefreti kör edemez beni. İstediğim gibi düşünür istediğim gibi yazarım ayrıca, size mi soracagim pardon?

Para teklif edin belki cazip gelir. Burada bi üye vardı abimler yeğenime bakmamı istiyor şehir değişikliği yapmam gerekecek üstelik para bile vermeyecekler diyordu.

Hanımlar lütfen polemiğe girmeyin, göz ardı et özelliğini de hatırlatırım.
Sevgili mune, eski yazılarıma bakarsan polemiği sevmeyen kendi halimde bir yazar olduğumu gorursun. Dikkatimi çeken bir konu açılınca, kendi dogrularima dayanarak yorum yapıyorum. Asla popülist kaygilarla, çoğunluk böyle sever böyle yazayım diye yazmiyorum. Ama bir gurup üye ki bunlar artık beraber layklayip beraber lincliyorlar gözlemlediğim kadarıyla, bayağı organizeler :) diğer üyelere onlarla aynı görüşte olmadıkları için saldırma, sataşma hakkını buluyorlar kendilerinde. En doğru onlarınki çünkü, biz ne biliriz?

Bunu sadece bu konu için değil birçok konu için de söylüyorum. Hatalıysam boynum kıldan ince, vurun boynumu ama değilsem bana hak verin sevgili adminim.

Siz de birine baştan söz verirken işin ciddiyetini düşünmeyip sonradan kaytaranlardansaniz hakli bulabilirsiniz tabi.
Ona da buradaki gibi sert üslupla konuşuyorsanız sizden çekinmesi bakmak istememesi gayet doğal.
45 yaşından sonra isteğe bağlı gibi görünen ama zorla torun baktırılan anneler haklı buluyoruz tabii.

Ee iyi okuyup cevap verdim. Istediğiniz gibi yazabilirsiniz ne haddime karışmak hatta bayılıyorum dedim ya keskin yorum yapanlara yaşamadığı şeyle ilgili.

Siz eğlenmeye gitmiyorsunuz. Kendinize, yuvanıza katkı sağlayarak bireysel ve ailesel fayda ile yine iş yeri için de toplumsal fayda sağlıyorsunuz.Kayınvalideniz kendi öz torunlarına, 3 aylık geçici süreyle bunları düşünerek bile bakabilirdi. Ama demek ki bu nedenlerle bile kısacık süreyle bakmak istemiyor.Bakmak istememek de onun hakkı. Bu durumda yapabileceğiniz hiç bir şey yok. Kendinizi boşuna üzüp dolduruşa getirmeyin. Hepimiz kendi penceremizden bakıyoruz hayata.

Size tavsiyem bu şekilde ortada bırakılmak istemiyorsanız, 3 aylık süre bile olsa kreşe gönderin. Süre dolunca işe alınmazsanız o zaman kreşten alırsınız çocuğunuzu.

Ee iyi okuyup cevap verdim. Istediğiniz gibi yazabilirsiniz ne haddime karışmak hatta bayılıyorum dedim ya keskin yorum yapanlara yaşamadığı şeyle ilgili.
Sizin gelininiz var mı? Hadi sizin var diyelim, bilmem ben orasıni, sizin gibi yorum yapan üyelerin gelini var mı? O üyelerin diyorum çünkü bana gelininiz yok haybeden sallamayın derken sizinle aynı fikirde olanlara gelininiz var mi demiyorsunuz : ) bu ne çifte standart hanımefendi?

Bazı şeyleri bilmek, o konuda fikir sahibi olmak için ille o konumda olmak mi gerekiyor? Bu konuya yorum yapmak için yirmi sene beklemem mi gerekiyordu? Malum, 20 30 sene yaşarsam bir gelinim olabilecek çünkü, en büyüğü daha dört yaşında.

Diğer türlü yorum yapanlar zaten toplumun sevmeyecegi türde yorum yapıyor. Kinciyim, rahatıma düşkünüm, gezerim, tozarım vs demek istiyor. Bence aaa gezmezsin illa bakarsın sen cicisin vs demek saçma. Aynı şey değil gibi geldi. Övünmek ve yerinmek farklı şeyler sonuçta. Gelinim de olmayacak. Gerçekten sabah ne konuşuyorduk onu bile unuttum sayılır. Isteyen baksın istemeyen bakmasın diyip konuyu toparlayayım

Kusura bakmayın annelik evlendirene kadar değil ömürlüktür .. Benimde kızım var torunlarımada sağlıklı olduğum sürece bakar çocuğuma destek olurum..
Çocuğuma destek olmayacaksam nerde kaldı anneliğim
Düşüncenize katılmıyorum

Yani bir kadın dünyaya sadece çocuk bakmaya gelir diyorsunuz.
Annelik bir hoppaa torun bak, ne zaman gezeceksiniz kafa dinleyeceksiniz ömür boyu çalışmanın yorgunluğunu keyif çatarak geçireceksiniz? Herkes kendi çocuğuna baksın, herkes kendi seçimlerinin sonuçlarına katlanmayı öğrensin.

Kim onlar merak ettim, hep bi linç çetesinden bahsediliyo

cocuguma tabıkı zor durumda kaldıgında yardımcı olurum
ama cocugumun cocugunu da hatta onunda cocugunu hatta cocugumun cocugunun cocugunuda buyutmeye yasım yetse bıle ne ruh halım ne bedenım ızın verır mı ? ne zamana kadar yanı? keske sıhırlı guclerımız olsa tum vakıtler tum saglıklı bedenler ve tum saglıklı ruh sonsuz enerjıyle bızde olsada tum dunyanın cocuklarına baksak :)

cocuklarımızda bır zahmet kendı cocuklarınıda buyutebılsın yanı... onlar buyuyene kadar ıyı bır ebeveyn olmayı bosuna ogretmıyoruz

bakmak ısteyen olabılır benım halım enerjım var bakarım torunuma dıyen olabılır
ama bakmak ıstemeyen kotu bır anne demek degıldır . ben torunuma bakacagıma kendı yasıtlarıyla egıtımcıyle buyusun ısterım cocuk cocukla gelısır 60 yasında ınsanla degıl

Benim bir kızım var istediğim gibi yaşıyorum hayatımı..k.v. 2.çocuk baskısı var yıllardır üzerimde ama yapmıyorum bu benim tercihim..keşke o k.validemde buna saygı duysa takmış doğurda doğur..kendi bakacakmış gibi
Neyse konu dağıldı..
Konu sahibi çalışıyor k.validesi önce ben bakarım deyip sonra yan çiziyor..O zaman baştan bana güvenmeyin ben bakamam deseymiş..hem bakarım deyip sonrada yan çizmek hoş değil

yahu
kayınvalıde bakarım demısmıs bakmak zorundaymısmıs kayınvalıde ölse ne olacak ? mezarından cıkarıp ölemezsın bakacam dıye soz verdın mı dıyeceksınız
bakıcam demıste omur boyu bakarım mı demıs
bakıcam demıs bakmıs yapamayacagını anlamıs
bakıcı ıle anlassanız bunun ıcın para kazanan kısı bıle ısı bırakıyorum dıyor para kazanan bıle bırakıp gıdebılıyor
keyfı olarak gonullu bakmaya calısırım dıyen bırıne ama ıllakı bakacaksın dıye zorlayamazsınız
elını veren kolunu kaptırıyor dedıklerı bu olsa gerek tövbeee

Evet ya kendilerini dünyanın en akıllı, en düzgün, en iyi hayata sahip,en iyi mantığa sahip....en en en ....ben genelde gülüyorum onlara hatta geçenlerde bi tanesini fena bozdum sonrada göz ardı ettim yazdıklarını görmüyorum kendi kendini tatmin etsin dursun üstünlük tasladığını sanarak ..görmezden gelin,takılmayın

Kim onlar merak ettim, hep bi linç çetesinden bahsediliyo
İsim isim vermem uygun olmaz ancak genel bir profil çizmek gerekirse, bunlar genelde kalabalık avlanmayı seviyorlar. Teke tekte iyi değiller. Kalabaliklasinca ouu seklinde dört koldan yapistiriyorlar acımasız yorumlarını ve kırmızı suratlarıni. Yetiyor mu yetmiyor, peşinden amerikanvari soğuk espirilerle birbirlerine dalga pasları atıp, zavallı ve yalnız yorumcuyla dalga geçiyorlar. Zavallı ezik yorumcu da ne olduğunu anlamadan kendini anlatmaya çalışıyor. Ağzını her acisinda, pat kırmızı surat, çat aşağı bakan kırmızı parmak. Ben başemedim şahsen, pes edip çekildim kenara.

Bundan seneler önce dayım ve yengeme staj için kalmaya gitmiştim 1 aylığına. İstanbul'un zengin muhitlerinden birisinde yaşıyorlar. Yengem çalıştığı için gündelikçisi vardı. Hafta sonu sabah uyandım. Kadını görünce sohbet etmek istedim. İçeride 4 yaşlarında ufak bir kızı vardı. Bu miniğin haline üzüldüm. Annesi ile kim bilir kaç kapı geziyordu. Kadın kendisi neden gündelik işine gittiğini şöyle açıkladı: "Tek çocuk olmaz. İkinci çocuk için tüp bebek yapacağız ondan para lazım."
İlk çocuğu kapı kapı gezdirip para toplamak, ikinciyi yapmak için harika bir seçenekmiş gibi. İnanın toplumun bu aptal saçması baskılarını, o güzel kızın hayatını nasıl etkilediklerini, iki çocuk olmalı, bir az gelir anlayışını sadece bir cümle ile özetledi kadın. Sesimi çıkartmadım. Bu kızı koleje ver iyi eğitim alsın o parayla, boş versene ikinciyi, zaten o masrafla bu kızın iyi bir geleceği olur diyemedim. Neden süründürüyorsun bu kızı diyemedim.

Türk toplumu özeti.

Şuan gençsiniz yalnız.
45 50 yaşına gelince aynı cümleler kurmayabilirsiniz.
Konu sahibinin kayınvalidesine gelince konu sahibi kadınla da böyle konuşuyorsa çekinmiş olabilir, oğlu zorlayıp bakmasını istemiş olabilir. Emrivaki yapılınca ‘bakacağım’ demek zorunda kalmış olabilir. Konu sahibinin üslubu sıkıntılı. Parçalicam birinden birini ne demek ya.. Bakmak zorunda mı istediği zaman vazgeçebilir,çıksın işten baksın çocuğuna.

He aynen,kadınların kendi çocuklarına baktıkları yetmiyor bir de sizinkilere baksınlar.Dışarı çıkınca da ''kadın haklarııı!!!!'' diye isyan edersiniz.Dibinizdeki kadınlara sırf toplumda adı ''kaynana'' olduğu için hayatı zindan ettiğinizin farkında bile değilsiniz ama.
Kimse sizin çocuğunuza bakmak zorunda değil.Teyzesi de değil,dedesi de,babaannesi de,hiç kimse değil,artık şunu anlayın.Dünyaya bir canlı getiriyorsanız o sizin sorumluluğunuzda başka kimsenin değil.İnsanları gezip eğlenmek,evde oturup dinlenmek istedikleri için suçlayamazsınız.O kadın zaten doğurduğu çocukların derdini sıkıntısını çekmiş,sizinkini de çekmek zorunda değil.Bir de kim kendine ne diyecek onun kararını siz vermiyorsunuz.
Zamanında çocuk için ısrar falan ettiyse de o zaman dönüp ağzının payını verecektiniz.Kimsenin keyfi için çocuk doğurulmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…