- 1 Nisan 2014
- 1.486
- 6.480
- 158
- Konu Sahibi Birkadinvebiranne
-
Rızkıyla gelir hayatım kocan ve sen aylardır işsiz olabilirsiniz ama sakın 9. Çocuğuna hamile kalmaktan çekinmeBundan seneler önce dayım ve yengeme staj için kalmaya gitmiştim 1 aylığına. İstanbul'un zengin muhitlerinden birisinde yaşıyorlar. Yengem çalıştığı için gündelikçisi vardı. Hafta sonu sabah uyandım. Kadını görünce sohbet etmek istedim. İçeride 4 yaşlarında ufak bir kızı vardı. Bu miniğin haline üzüldüm. Annesi ile kim bilir kaç kapı geziyordu. Kadın kendisi neden gündelik işine gittiğini şöyle açıkladı: "Tek çocuk olmaz. İkinci çocuk için tüp bebek yapacağız ondan para lazım."
İlk çocuğu kapı kapı gezdirip para toplamak, ikinciyi yapmak için harika bir seçenekmiş gibi. İnanın toplumun bu aptal saçması baskılarını, o güzel kızın hayatını nasıl etkilediklerini, iki çocuk olmalı, bir az gelir anlayışını sadece bir cümle ile özetledi kadın. Sesimi çıkartmadım. Bu kızı koleje ver iyi eğitim alsın o parayla, boş versene ikinciyi, zaten o masrafla bu kızın iyi bir geleceği olur diyemedim. Neden süründürüyorsun bu kızı diyemedim.
Türk toplumu özeti.
Kusura bakmayın annelik evlendirene kadar değil ömürlüktür .. Benimde kızım var torunlarımada sağlıklı olduğum sürece bakar çocuğuma destek olurum..
Çocuğuma destek olmayacaksam nerde kaldı anneliğim
Düşüncenize katılmıyorum
ahahaDeğişebilir tabi ki. Bunu uygun zamanda uygun bir dille anlatabilir insan. 5 yaşında bir çocuğu 11 yaşındaki ne bırakıp keyfen gezmeye gitmek hangi vijdan sığar. Birde sürekli soruyor büyük olan çocuğa yarın kaçta gelceksib eve vs. Hayırdır anne planınin mi var dedik. Yok evime gidicem dedi. Eşimde ben 3 te gelince gidersin. Dedi. Saat 22de şehir dışına çıkacağını tesadüfen öğreniyoruz.
Ya şimdi eski konularını da okudum. Zerre sevmiyor kayınvalidesini. Hatta 2 yıl hiç görüşmemiş. İşi düşünce iyi davranmaya başladıysa bakmak istememesi normal.ahaha
Siz iyi ki şimdiye kadar çalışmamışsınız
yoksa
eşim otobüse binmeme izin vermiyor diye kapıdan alsın bıraksın bekleyen teyzeler
kayınvalidesi geldi diye gelemeyip onu sabah 8'de gelmedi diye siz arayınca söyleyenler
memlekete fıstık/fındık/çay toplamaya gideceği için yazı 1 ay yokum, siz birini bulun diyenler
eltimin gelininin patronu öldü taziyeye gitcem yarın işten izin alıverin siz de diyenler
altın gününü sizin evde yapmak için sizden izin alması gerektiğini aklına bile getirmeyenler
eve misafiriniz gelirse misafir gibi ona da ikramda bulunmanız gerektiğini düşünenler
ya bir de yakıt alıversen, ya bir de küçük oğluma ayakabı alıversen, ya bir de geline rondo alıversen diye sürekli maaş dışı yardım/destek bekleyenler
sizin eve sevgilisini atanlar
.
.
.
derken siz temiz delirirdiniz.
bu ülkede çocuk baktırmak böyle. yeni mi öğrendiniz bunu grçekten? valla bakıcı paranız yoksa, imkan yoksa yapmayın efenim çocuk filan. ya bu deve ya bu diyar..
kayınvalideniz gık diyememiş, aslında hala diyemiyor. nitekim oğlu da gık demiyor farkındaysanız? ama ona tek laf yok maşallah.
belki ilk çocuğa bak demişsiniz bakamam demiş bunu da dersem kötü olurum diye düşündü? belki bu kadar zor olacağını bilemedi belki torun bakmak için evde kalınca kendine birden bire bi' aydınlma geldi "ben niye evde torun bakayım ayol gencim güzelim misler gibi gezerim" dedi...bilemeyiz artık orasını.
Valla aynı şeyi düşündüm, kayınvalidesi bırak kalmaya, kahve içmeye gelse burun kıvıracak olanlar, oğluyla telefonda konuşuyor diye rahatsız olanlar, torun baktırmaya kalkıyor bir de bakmazsa babaanneyim diye gezmesin diyorlar.Kayınvalide torununa bakmak zorunda diyenler, anneliği sorgulayanlar acaba aynı kayinvalideyle aynı evde yaşamak da istiyor mu? Aynı evde kayinvalidesiyle yaşamak istemeyenler de kendi evlatliklarini sorguluyorlar mi? Çünkü benzer zihniyetin ürünü bu düşünceler.
Ortada gerçekten çok büyük bir sorun olur (örneğin bdv de bugün benzer konu açılmıştı ortada özel durumu olan bir çocuk vardı ve şartlar zordu bu durumda kayınvalide bence de bakmalı insanlık namına. Ama ortada böyle bir sebep yokken babaanne gezmek istiyor diye suçlu ilan edildi. İlginç cidden
O yüzden dileğimiz Allah herkese kendi kalbi gibi gelin/kayınvalide/evlat/eş versin. Dikkat ettim şu konuya babaanne bakmalı diye yorum yapanların çoğunun başka konulardaki yorumlarından ve konularından hatırladığım kadarıyla hep kayinvalidelerinden şikayetçilerdi.Valla aynı şeyi düşündüm, kayınvalidesi bırak kalmaya, kahve içmeye gelse burun kıvıracak olanlar, oğluyla telefonda konuşuyor diye rahatsız olanlar, torun baktırmaya kalkıyor bir de bakmazsa babaanneyim diye gezmesin diyorlar.
sevdiğim üyelerdensiniz bu konuda da farklı fikirde olalım ne çıkarKusura bakmayın annelik evlendirene kadar değil ömürlüktür .. Benimde kızım var torunlarımada sağlıklı olduğum sürece bakar çocuğuma destek olurum..
Çocuğuma destek olmayacaksam nerde kaldı anneliğim
Düşüncenize katılmıyorum
Üyeler kurallara uydukları sürece kendi fikrini yazabilir, bu hepimiz için geçerli bir kuraldır, mevzu haklı-haksız mevzusu değil, ki moderatör olarak böyle bir ayrım yapmam da uygun olmayacaktır zira moderatörlüğünde kendince kuralları var, herkese eşit ve objektif yaklaşmak, kuralları herkes için eşit uygulamak gibi.Sevgili mune, eski yazılarıma bakarsan polemiği sevmeyen kendi halimde bir yazar olduğumu gorursun. Dikkatimi çeken bir konu açılınca, kendi dogrularima dayanarak yorum yapıyorum. Asla popülist kaygilarla, çoğunluk böyle sever böyle yazayım diye yazmiyorum. Ama bir gurup üye ki bunlar artık beraber layklayip beraber lincliyorlar gözlemlediğim kadarıyla, bayağı organizeler :) diğer üyelere onlarla aynı görüşte olmadıkları için saldırma, sataşma hakkını buluyorlar kendilerinde. En doğru onlarınki çünkü, biz ne biliriz?
Bunu sadece bu konu için değil birçok konu için de söylüyorum. Hatalıysam boynum kıldan ince, vurun boynumu ama değilsem bana hak verin sevgili adminim.
Herkesin düşüncesi farklıdır, her görüşe saygı duymak lazım ama yorumunuza katılıyorum, evladını sokağa atmamış, doğurduğu günden itibaren çocuğuna türlü işkenceler yapmamış şiddet uygulamamış, konteynerde, mezarlıkta ölüme terk etmemişse kimsenin anneliği sorgulanmamalıdır.Kayınvalide torununa bakmak zorunda diyenler, anneliği sorgulayanlar acaba aynı kayinvalideyle aynı evde yaşamak da istiyor mu? Aynı evde kayinvalidesiyle yaşamak istemeyenler de kendi evlatliklarini sorguluyorlar mi? Çünkü benzer zihniyetin ürünü bu düşünceler.
Ortada gerçekten çok büyük bir sorun olur (örneğin bdv de bugün benzer konu açılmıştı ortada özel durumu olan bir çocuk vardı ve şartlar zordu bu durumda kayınvalide bence de bakmalı insanlık namına. Ama ortada böyle bir sebep yokken babaanne gezmek istiyor diye suçlu ilan edildi. İlginç cidden
Normalde bütün böyle konulara bakmak zorunda değil gidin bakıcı tutun insanları rahat bırakın derim ama bu konuda söyleyemedim.hanımlar üç aymış yahu idare edilebilir konuda konu sahibi de yazmış iş garanti olunca kreşe yazdıracağım diye tam günde değil yemek yapmıyorda ben büyüklerimizi anlayamıyorum. İstemiyorsa istemiyordur demişsiniz de üç ay gel bizde kal dese seve seve kalır yardımı dokunacğı zaman söz verdiyse idare edilebilir. yıl değil ki üç ay..
Cok ayıp etmiş yazıklar olsun. Nasıl tatile gider. Bakicam diye kabul etmiş. Sanki nüfusuna almış. Sizde anlayın artk. Demek ki zor geliyor. Teşekkür edip baska altarnatifler bulun.Evet değil tabiki. Baştan kabul ederken ne düşündüyse.
Aynen uzun dönemli olan bakimlara ben buyukler istese de karşıyım hatta .. Ama üç ay da söz verilmişse insan torununu idare eder yaNormalde bütün böyle konulara bakmak zorunda değil gidin bakıcı tutun insanları rahat bırakın derim ama bu konuda söyleyemedim.
Kayınvalide söz vermişse ve istenilen süre 3 aysa çocuğuda mağdur etmeden elinden geleni yapmalıydı bence
Eğer bakmak istemiyorsa ben çocuk bakamam bu yaştan sonra bana güvenmeyin demeliydi.
1 ayda zaten 20 işgünü var desek 3 ayda 60 günAynen uzun dönemli olan bakimlara ben buyukler istese de karşıyım hatta .. Ama üç ay da söz verilmişse insan torununu idare eder ya
Bana torununu ederdi ama gelinini edemez gibi geldi. Bugün bunla ilgili ve ne kadar naif bir dille açılmış bir konu daha vardı ve çok haklıydı. Bu ise siyiricam ağzıma geleni sayacağım vs vs vs. Kaç senedir de görüşmüyormuş birden görüşmeye başlamış işi düşünce zaten. Sevmedigim.insan tipiAynen uzun dönemli olan bakimlara ben buyukler istese de karşıyım hatta .. Ama üç ay da söz verilmişse insan torununu idare eder ya
Kimse kimseyi sevmek, yada hemfikir olmak zorunda değil.. Ayrıca hemen belirteyim, hakkımdaki düşünceniz ve siz umurumda değilsiniz.sevdiğim üyelerdensiniz bu konuda da farklı fikirde olalım ne çıkar
Gözardı değil yalnız göz ardı şeklinde yazılır.Kimse kimseyi sevmek, yada hemfikir olmak zorunda değil.. Ayrıca hemen belirteyim, hakkımdaki düşünceniz ve siz umurumda değilsiniz.
Son olarak tavsiyem, sevmediğiniz üyelerle muhatap olmamanız ..Gözardı butonuna basmanız yeterli.
Öyle bir buton varsa yanlış diye yazdım yani basmasın boşuna diyeKimse kimseyi sevmek, yada hemfikir olmak zorunda değil.. Ayrıca hemen belirteyim, hakkımdaki düşünceniz ve siz umurumda değilsiniz.
Son olarak tavsiyem, sevmediğiniz üyelerle muhatap olmamanız ..Gözardı butonuna basmanız yeterli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?