Az kaldı sıyırıcam.

Rızkıyla gelir hayatım kocan ve sen aylardır işsiz olabilirsiniz ama sakın 9. Çocuğuna hamile kalmaktan çekinme

İşte kadınlar bu yüzden Türkiye'de insan olduğunu unutuyor.Siz annesiniz ama her şeyden önce insansınız.Evladınızı sevip korursunuz,ama sevip korumak demek evladımın kölesiyim demek değil.Fark anlaşılmadığı için 50'sinde depresyonla geziyor kadınların birçoğu.Çünkü kendine ait bir hayatı olmamış,hep birilerinin annesi,eşi sıfatı ile anılıyor.Çıkıp gezip dolaşamıyor tek başına,çünkü çocuğunun dertleriyle uğraşmak zorunda o yaşta bile.
Yurtdışında insanlar boşuna 50'sinden sonra dünya turu yapmaya başlamıyor.Herkes evladının geleceği için tüm gün oturup düşünmüyor,evladım düşünsün o çözüm bulsun diye fırsat tanıyorlar.Bilin bakalım hangi toplumlarda bireyler daha özgür ve özgüvenli oluyor ?

ahaha
Siz iyi ki şimdiye kadar çalışmamışsınız
yoksa
eşim otobüse binmeme izin vermiyor diye kapıdan alsın bıraksın bekleyen teyzeler
kayınvalidesi geldi diye gelemeyip onu sabah 8'de gelmedi diye siz arayınca söyleyenler
memlekete fıstık/fındık/çay toplamaya gideceği için yazı 1 ay yokum, siz birini bulun diyenler
eltimin gelininin patronu öldü taziyeye gitcem yarın işten izin alıverin siz de diyenler
altın gününü sizin evde yapmak için sizden izin alması gerektiğini aklına bile getirmeyenler
eve misafiriniz gelirse misafir gibi ona da ikramda bulunmanız gerektiğini düşünenler
ya bir de yakıt alıversen, ya bir de küçük oğluma ayakabı alıversen, ya bir de geline rondo alıversen diye sürekli maaş dışı yardım/destek bekleyenler
sizin eve sevgilisini atanlar
.
.
.
derken siz temiz delirirdiniz.

bu ülkede çocuk baktırmak böyle. yeni mi öğrendiniz bunu grçekten? valla bakıcı paranız yoksa, imkan yoksa yapmayın efenim çocuk filan. ya bu deve ya bu diyar..

kayınvalideniz gık diyememiş, aslında hala diyemiyor. nitekim oğlu da gık demiyor farkındaysanız? ama ona tek laf yok maşallah.

belki ilk çocuğa bak demişsiniz bakamam demiş bunu da dersem kötü olurum diye düşündü? belki bu kadar zor olacağını bilemedi belki torun bakmak için evde kalınca kendine birden bire bi' aydınlma geldi "ben niye evde torun bakayım ayol gencim güzelim misler gibi gezerim" dedi...bilemeyiz artık orasını.

Kayınvalide torununa bakmak zorunda diyenler, anneliği sorgulayanlar acaba aynı kayinvalideyle aynı evde yaşamak da istiyor mu? Aynı evde kayinvalidesiyle yaşamak istemeyenler de kendi evlatliklarini sorguluyorlar mi? Çünkü benzer zihniyetin ürünü bu düşünceler.

Ortada gerçekten çok büyük bir sorun olur (örneğin bdv de bugün benzer konu açılmıştı ortada özel durumu olan bir çocuk vardı ve şartlar zordu bu durumda kayınvalide bence de bakmalı insanlık namına. Ama ortada böyle bir sebep yokken babaanne gezmek istiyor diye suçlu ilan edildi. İlginç cidden

Ya şimdi eski konularını da okudum. Zerre sevmiyor kayınvalidesini. Hatta 2 yıl hiç görüşmemiş. İşi düşünce iyi davranmaya başladıysa bakmak istememesi normal.

Nefret ettiğin, 2 yıl görüşmediğin birine çıkarın için çocuk emanet ediyorsan hatalı olan sensin konu sahibi. Bakıcıya verseydin.

Valla aynı şeyi düşündüm, kayınvalidesi bırak kalmaya, kahve içmeye gelse burun kıvıracak olanlar, oğluyla telefonda konuşuyor diye rahatsız olanlar, torun baktırmaya kalkıyor bir de bakmazsa babaanneyim diye gezmesin diyorlar.

O yüzden dileğimiz Allah herkese kendi kalbi gibi gelin/kayınvalide/evlat/eş versin. Dikkat ettim şu konuya babaanne bakmalı diye yorum yapanların çoğunun başka konulardaki yorumlarından ve konularından hatırladığım kadarıyla hep kayinvalidelerinden şikayetçilerdi.

sevdiğim üyelerdensiniz bu konuda da farklı fikirde olalım ne çıkar

Üyeler kurallara uydukları sürece kendi fikrini yazabilir, bu hepimiz için geçerli bir kuraldır, mevzu haklı-haksız mevzusu değil, ki moderatör olarak böyle bir ayrım yapmam da uygun olmayacaktır zira moderatörlüğünde kendince kuralları var, herkese eşit ve objektif yaklaşmak, kuralları herkes için eşit uygulamak gibi.
Kurallara uygun olmayan veya uygun olmadığını düşündüğünüz yorumları şikayet et butonuna basarak rapor etmeniz de yine site kuralları gereğidir, topiklerde gruplaşmalar var, linçliyorlar vb tartışmalarına girmek yerine hepiniz şikayet et butonuna basarak uygunsuz içerikleri rapor ederseniz hem tartışma çıkmaz hem de bize yardımcı olursunuz

Herkesin düşüncesi farklıdır, her görüşe saygı duymak lazım ama yorumunuza katılıyorum, evladını sokağa atmamış, doğurduğu günden itibaren çocuğuna türlü işkenceler yapmamış şiddet uygulamamış, konteynerde, mezarlıkta ölüme terk etmemişse kimsenin anneliği sorgulanmamalıdır.

Bırakın kayınvalideyi evlendiğinizde bir çoğumuz kendi ailemizle bile aynı evi paylaşmak istemiyoruz.
Ebeveyn söz konusu olunca istiyoruz ki her şeyimizi üstlensinler, okutup meslek sahibi yapmakla kalmasınlar, evlenirken a'dan z'ye tüm maddi ihtiyaçları karşılasınlar, bizlere ev yapsınlar, evimize erzak getirsinler, çocuklarımıza baksınlar.

Bir insan hayatının ortalama 25 yılını çocuk büyütüp okutmaya meslek edindirmeye veriyor, elbette bunu silah zoruyla yapmıyorlar isteyerek yapıyorlar ama insan belli bir yaşa geldikten sonra kafasını dinlemek, gençliğinde hayat mücadelesiydi, çocuk büyütmekti derken ertelediği şeyleri yapmak istiyor.

Tabii ki evladımızın bize ihtiyacı olduğunda el uzatmamız gerekir ama el uzatmalarımız daimi zorunluluklar haline gelmemelidir.

Konudaki kayınvalide torununa 3 aylığına geçici olarak bakacağı ve evladının hatırı için evet demiş görünüyor, aralarındaki iletişim nasıldır bilmiyorum fakat kimi insan hayır diyemez, geçici evet dedikleri kalıcı olmasın diye de bana güvenmeyin mesajı vermek için taktik uygulayabilir, konu sahibesinin kayınvalidesinin haftasonları kendine aktivite bularak mesaj vermeye çalıştığını düşünüyorum, ki ne yalan söyleyeyim 50 yaşına gelmişim kızım evli olsa torunum olsa 1-2 ay bakarım belki ama sonra başka yol bulun kızım derim kızıma, kayınvalide olunca evde torun torba bakıp bir gözümüzü toprağa dikerek ölümü beklememiz istenmemeli, diğer konudaki özel çocuk müstesna

Normalde bütün böyle konulara bakmak zorunda değil gidin bakıcı tutun insanları rahat bırakın derim ama bu konuda söyleyemedim.
Kayınvalide söz vermişse ve istenilen süre 3 aysa çocuğuda mağdur etmeden elinden geleni yapmalıydı bence
Eğer bakmak istemiyorsa ben çocuk bakamam bu yaştan sonra bana güvenmeyin demeliydi.

Aynen uzun dönemli olan bakimlara ben buyukler istese de karşıyım hatta .. Ama üç ay da söz verilmişse insan torununu idare eder ya

Aynen uzun dönemli olan bakimlara ben buyukler istese de karşıyım hatta .. Ama üç ay da söz verilmişse insan torununu idare eder ya
1 ayda zaten 20 işgünü var desek 3 ayda 60 gün
Yarım gün ilgileniyomuş günde 6 saat. 360 saat o da gün bazında hesaplarsan toplamda 15 gün eder.
Hayatından 15 günü kendi torununun bakım ihtiyacını karşılayarak geçirse ne kaybeder ben anlamadım. Ortada geçici bir ihtiyaç durumu da var.
5 yaş çocuğu ile müthiş keyifli zaman geçirme imkanı olmuş halbuki. Ne güzel babannelik yapılır istese. Çocuğa da kendine de eğlenceli anılar kalır.

Bana torununu ederdi ama gelinini edemez gibi geldi. Bugün bunla ilgili ve ne kadar naif bir dille açılmış bir konu daha vardı ve çok haklıydı. Bu ise siyiricam ağzıma geleni sayacağım vs vs vs. Kaç senedir de görüşmüyormuş birden görüşmeye başlamış işi düşünce zaten. Sevmedigim.insan tipi

sevdiğim üyelerdensiniz bu konuda da farklı fikirde olalım ne çıkar
Kimse kimseyi sevmek, yada hemfikir olmak zorunda değil.. Ayrıca hemen belirteyim, hakkımdaki düşünceniz ve siz umurumda değilsiniz.
Son olarak tavsiyem, sevmediğiniz üyelerle muhatap olmamanız ..Gözardı butonuna basmanız yeterli.

Gözardı değil yalnız göz ardı şeklinde yazılır.

Öyle bir buton varsa yanlış diye yazdım yani basmasın boşuna diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…