Az mı çok mu?

Bakıcı tutsanız en az 1200 tl artı sigortası yemeği olacakken annenizden 400 tl yi esirgemeniz çok bencilce. O zaman çalışmayın siz bakın, siz bakmayacaksanız da maaşınızın en az 1/3 nü annenize verin.

Okuyup meslek sahibi olmanızı sağlayan kim ailen. Evlenmeden önce size bakan kim ailen. 400 tl mi çok.

Bence annen hakki. 300 cok.az. bir bakici tutsaniz 2 kati veemenz gerekir.
2 kati olsa iyi 600 kimse cocuk bakmiyor.kusura nakma konu sahibi ama cimrisinuz.hem tüm gün bedava cocuguna bakiyor.birde yemek yiyorsunuz 300 Tl nedir bir ay icin.ben onu haftada harciyorum 2 cocukla.

bir çocuğa 800 liraya bakıyorlar normalde.
400 bana çok gelmedi açıkçası bir de orada yiyip içiyormuşsunuz.

Hem kadın çocuk baksın, hem akşama kadar yemek yapsın, hem onun evinde yemek yiyin, hem de haftada 100 lira çok öyle mi? Oha. Evinizde yiyin madem. Anneanneler, babaanneler çocuk bakıyor tamam da köle de değiller yahu. Anne bile çocuğuna zar zor bin şikayetle bakarken, onlar ne yapsın? Gönüllerini hoş tutmak gerek.

Ama ''kızdan 100 lira pazar parası iste'' diyen babanın, kocişinin sözünü dinleyip ''100 lira para verecekmişsin baban dedi'' diyen ananın kızı da bunu sorgular elbet.

Bana göre uygun olanı evladına yardımcı olmalı anne baba karşılık da beklememeli, evlat da ana babasına kölelik yaptırmadan onları hoş tutmalı. Genel insaniyet kuralı bu. Nerde bizde bu vicdan? Anne ayrı, çocuk ayrı hesaplara giriyor. Çünkü para yok. Annelerimiz koca eline bakmış yıllarca. Varsa yoksa hesap kitap. Torununa bakan kimi gördüysem hesap kitap peşinde.

Nefret ediyorum bu ikiyüzlü türk aile yapısından. Kendiminki de dahil. Bari kendi çocuğunuzu böyle hesapçı büyütmeyin.

Son düzenleme:
Bize ilerde karşılığını versin diye mi büyütüyoruz, okutuyoruz çocuklarımızı? Anne babalar da değişmiş artık. Tamam arada zaten veriyormussunuz hiç vermiyor değilsiniz. Ailenizin durumu kötü olsa neyse diyeceğim. İyiymiş de. Fazlasını versem maaştan birşey kalmayacak diyorsunuz. Siz de haklısınız niye calisasiniz ki o zaman? Benim annem de bakıyor kardeşimin çocuğuna ama hiç öyle talebi de iması da olmadı. Onlar da akşam gelmişken yiyor yemeğini. Yorgun argın geliyorlar. Aç aç göndermek zaten hiç olacak şey değil. Ne bileyim torun bu ya. Can yani. Maaşla bakacaksa hiç bakmasın. Durumu kötü olur o zaman zaten maddi destek için verilir o ayrı.
Konu sahibi bence kazandığınız çok değilse bebeğinize büyüyene kadar kendiniz bakmaniz en mantiklisi. Büyüyünce de krese verir çalışırsınız.

Bence 400 tl çok mu demen olmadı ya. Tek başına bebeğimi büyütmeye çalışıyorum. Ne kadar zor biliyor musun bu. Annen bir çocuk büyütüyor. Bunu asla görmezden gelmemelisin. Aşırı piskolojim bozuldu da bebeği krese vermek zorunda kaldım yarım gün 500 tl. Yani sen de bakıcı tutsan en az 800 lira iken bakıcı parası cebinde kalıyor. Üstelik her gün annenin evinde yemek yiyorsun. Tabiiki de parayi vermek zorundasin istenilen kadar. Pazar parası verilerek haftanın her günü orada yemek yiyebilirim düşüncesi bence yanlış. Sadece pazar ile bitmiyor çünkü yemek olayı. Market olayı da var. Durumları iyi olabilir fakat ama senin çocuğuna bakarak zaten sana yeterince yardım etmiş oluyor annen.

Eğer akşam eve geldiğinde yemegin hazirsa ve sen o sofraya oturuyorsan. Gerçekten bu soru bencilce derim. Akşam işten eve gelip yemek yapma derdini de bir düşün derim. Eğer bu şekilde şikayetlerin varsa ayrıl işten kendi bebeğine bak o zaman..yani eğer annene o parayi verdiğinde sende hiç para kalmayacaksa o zaman neden kendi çocuğuna kendin bakmayasin ki.

Bir çocuğu büyütmek o kadar zor ki. Annenı senin var ya el üstünde tutman lazim.

Şunu da eklemek isterim. Kendi ailenin yaptıgi hatayi eşine dönüp sizinkiler böyle yapar mı demen hoş olmamış. İlerde eşinle kavga anında sana senin ailen böyle yapmıştı derse yine senin canın yanar. Onlar hata da yapsa bizim ailemiz. Onlara gelecek bir kötü söz yine bizim canımızı yakar.
Seni hiç anlamiyor değilim. Anladigim taraflar var ama sanırım çocuk buyutmenin ne kadar zor olduğunu bildiğim için olaya biraz oradan bakınca annenleri haklı görüyorum.

Kizima 3 yil boyunca annem bakti,her aksam yemegimiz hazirdi.babamin sadece emeklisi var ve bigun para lafi etmediler.ben bu insanlara ne yapsam az diye dusundum hep..sizin bunla ilgili burda konu acmaniz cok sacma geldi acikcasi.ben alisveris yaptikca annem bana kizardi ama ben altta kalmadim hic.bakici parasi vermiyorsunuz ,gozunuz arkada kalmiyor,yemek derdiniz yok kalkip haftada 100 lira versem mi diyorsunuz....

Orda yiyip içiyorsunuz ve 400 çok diyorsunuz, hem karnım doysun hem pastam dursun diyorsunuz. Bakıcı parası yok , çocuğa gül gibi bakılıyor, yemeğiniz hazır önünüze geliyor ve 400 çok diyorsunuz pes.

Bakın iki yetişkin 1de kızım 3 kişilik aileyiz. Bizim bile aylık 400ü geçiyordur. Çocuğun dengeli beslenmesi gerek sebze,meyve,et balik,tavuk derken,fazlası harcanıyor. Siz 4 kişi 1de çocuktan bahsediyorsunuz tabiki verin 100 lira haftalik. Anneniz bu yahu anneniz,yüzünü eğmiş istemiş hatta anlarsınız diye yağ bitti demiş,siz çok deyip çekilemezsiniz.
Maddi durumları ortalama olabilir ama ekstra masraf kaldıramıyorlar demekki.
Eşinize bu şekilde söylemek yerine,100 lira vereceğim anneme artık,bizde orda yiyip içiyoruz deseydiniz,eşinizin söz hakkı kalmazdı.

Annene haksızlık yapıyorsun öncelikle bunu söyleyeyim. İkinci olarak şu an senin sayende annenler eşinin gözünde torunlarına para için bakan kıymetsiz insanlar durumunda. Annen ne kadar iyi bakarsa baksın eşin asla annen için iyi birşey dusunmeyecek.

400 lira nedir Allah aşkına senin bakıcı paralarindan haberin yok herhalde üstelik annene biraktigindaki kafa rahatlığı hicbirseye değişilmez. Nankörlük yapıyorsun gerçekten düşünce tarzını değiştir. Annen bakmıyorum artık derse ne yapacaksın? 400 liraya yemeğine kadar önüne yapıp getiren bakıcı bulabilir misin?

Ailenle aranızda geçen herşeyi eşine anlatma ve onları kötüleme haksız bile olsalar. Sen böyle düşünür yaparsan el oğlu neler yapar? Sen zararlı çıkarsın sonuçta.

Para olarak az ... Haftanın 5 günü de orda yemek yiyorsunuz. 1000 TL verseniz yine az gelir. Kazancınız fazla olmayabilir, onu annenizle konuşursunuz veya artık orda yemek yemezsiniz. Bu durumda da Anneniz izde sizden para isteyeceğini düşünmüyorum. Bugün bir bakıcı tutsanız en az 750.00 TL vermek durumundasınız .

Bakici tutun en az 600 tlye bakiciniz baksin az gozunuz arkada kalsin hatta kaprslerini cekin isten eve kostur kostur gelip aksam yemegi hazirlayin mutlu olursunuz boyle olmayacaksiniz belli
Ayrica madem esinizin ailesi yapmazmis cagirin kv niz baksin

Son düzenleme:
Yoo onu bilemediğim için size soruyorum işte. Ben vermicem demedim sadece 400 az mı çok mu dedim

AZ tabi

"Kendi evime de alışveriş yapıyorum" demişsiniz ama zaten haftanın 5 günü akşam yemeği annenizde.
Öğle yemeği saatleri iştesiniz.

Sadece kahvaltı + hafta sonu 2 gün yemek

Kendi evinize daha az alabilirsiniz, zaten ihtiyaç olmaz annenizde yediğinize göre.

Yahu çalışıyorsunuz.
Kadın bu yaşından sonra çocuğunuza bakiyor. Üstelik gözünüz arkada değil (bence bu beslenmeden de onemli)
400 istemiş ne var bunda?
Bence isin daha vahimi bunu dile dökmesine imkan vermeniz. O desteği sağlamlamaniz.
He bir de eşinizin ailesiyle kıyaslamak nedir allasen?
Annem hicbir şey yapmasa imkanım varsa o parayı yine de yollarim kimse de gık diyemez.
Çok desek 200'e pazarlık mi yapacaksınız? Pes.

400 az. hem her akşam orda yiyosunuz hem kadın çocuğunuza bakıyor. ama bunu bu şekilde talep etmeleri saçma. benim annem torununa bakıyor olsa beş kuruş almaz.

biz iki kişilik olarak haftalık 35 tl sırf pazara veriyoruz. marketi de ayrı. annem 100 tl aşağı pazardan çıkamaz genelde. siz olmasanız kendilerine de alışveriş yapacaklar en azından bölüşülmeli hepsini yıkmaktansa..

Ben hicbir zaman su anne baba uzerine yigilmayi anlayamayacagim
Maddiyatlati iyiymis yahu Allah gecinden versin sana bise olsa senin maddiyatin kime kalacaksa ona oldugundada sana kalacak neyin hesabi bu
Ayrica insanlar K...ni yerekoymasin mi?dogurdular buyuttuler ihtiyacina kostular iyi kotu destek oldular evlendirdiler millet evleniyor cocuk yapiyor anam baksin,bakmak zorunda torunu efendim zorunlu degil .

Gelir sever gider sen evlendin top sende artik,cocuk yapmayi goze aldiysan bakmayida goze alacaksin yada yapmayacaksin! aaa annem bakti para istedi bana sunu al dedi ler okuyorum yahu eli ayagi tutan kadin cocuk baksa alacagi para en az 1000 tl baktigi cocugun annesi tarafindan gonlude hos tutulacak (ki cogu cocugunu emanet ediyor diye bakicisina duskundur)sana neden bedavaya baksin sen o hastalanip yatalak oldugunda onun senin cocuguna baktigi gibi sevkle bakacakmisin ?hayir offlayacan puflayacan para en cok yaslilikta lazim yazdiklarim konu sahibine degil ama bu genel evlenip gidip ailenin uzerinden kalkmayan yapisanlarada sinir oluyorum.İnsanlar senelerce calisiyorlar,yoruluyorlar,yemek istediklerinden gitmek istediklerinden yapmak istediklerinden taviz veriyorlar belkide yrn olseler gozleri arkada kalacak vok seyleri var ,biraz rahat birakmak lazim etinden sutunden kemiginden faydalanma zihniyetini parayla bakarim dedigi icin topa tutulmasini yanlis buluyorum

Her aksam hazir yemege oturuyorsunuz 3 kisi. Degil 400 anca 1400 vermelisiniz. Cocugunuza bakiliyor yemeginiz yapiliyor cunku. Madem evinizde yiyin ayip ya bu yasta her gun ananizin sofrasina kurulmak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…