Az mı çok mu?

:) 400 tl'ye içlenmenize güldüm gerçekten...ben çalışırken 9 ayda 3 bakıcı değiştirdim .birine yarım gün 600 birine tam gün 800 diğerine 900 tl verdim (kayınvalidemde yanlarında olduğu halde). içtikleri su bardağını şurdan alıp şuraya koymuyorlardı,hergün kızıma yemeğini pastasını yapıp bırakıyordum.en son bakıcım saolsun dediki bir arkadaşım çocuk bakıyo 1.200 tl alıyor birde sigortasını yapmışlar dedimki ben sana o dediğin meblayı versem ben neden çalışayım oturur çocuğuma bakarım kızımı sonuç olarakta kreşe vermek zorunda kaldımm. insanlar doyumsuz ,gözüaçık olmuşlar keşke annem olsaydıda baksaydı elini ayağını öperdim 400 neki

Herkes bir tuhaf. Yarabbi şükür diyip vereceğinize çok değil mi diye sorguluyorsunuz. Eşinize de sormanız çok tuhaf hahaha garip bir şey olmuş.Sanki çocuğa babaanne baksa hiç istemicek dimi para? Hiç hiç, asla istemez torunu olsun yeter Ayrıca çok iyi durumdasınız. Akşam önünüze sofra seriliyor sabah çocuğunuza bakılıyor. Hmmm bedavaya ailenize bakılıyor işte. Olmadı evi kapatıp annenize yerleşin git-gel zor olur. Bu arada 400 lira çokmuş...

1. anneye çok yüklenmişsiniz. kendi evinde çocuk bakıyor her türlü yeme içme orada.
2. anneannenin dedeyi öne sürerek para istemesi rahatsız edici eyvallah. keşke en başta bu konuyu konuşsaydınız.
market alışverişi yaparım, harçlık veririm vs.
3. eşinize "seninikiler yapar mıydı?" diye sormanız çok gereksiz olmuş.
4. konuya yapılan bakıcı yorumları beni çok rahatsız ediyor.
onlar da ekmeğinin peşinde. gidip başkasının evinde çalışmak kolay bir şey değil.
asgari ücreti, SGK'yı hak ediyorlar en azından.

1200+sigorta demek benim maaşımın yarısı demek. Aynı durumda ben de çalışmam aç otururum kendim bakarım. İnsanlar zor durumda kalınca kullanmayı seviyor.

5 gün akşam yemeğini yiyormuşsun , evine alışverişi 2 gnlük yapıyorsun öyleyse çocuğuna da annen bakıor ve orada yiyor . Allah aşkına 400 lira mı çok geldi o kadına bişey olsa çocuğu napacaksın acaba kreşe vermeye kalksan bin liradan aşağı değil , öp de başına koy anneni yazık günah hem akşam yemeklerini versin hem çocuğuna baksın yediğinizi bari karşılayın kadını da zor durumda bırakma . hemde iyi bakıyor diyorsun harçlık bile vermiyorsun sen yediğinizi bari karşıla nankörsün yemin ediyorum nasıl sinirlendim şuan bide 400 lira çok diyo halden anlamaz bencil evlat.

1200+sigorta demek benim maaşımın yarısı demek. Aynı durumda ben de çalışmam aç otururum kendim bakarım. İnsanlar zor durumda kalınca kullanmayı seviyor.
Bakıcı söz konusu olan her konuda bu tarz yorumlar görüyorum. Sizin az ücret almanız patronunuzla sizin aramızdaki bir sorun. Neden bunun ceremesini bakıcınız çeksin ki. Her mesleğin bir ederi var. Sadece sizin için söylemiyorum ama kazancı hesaplarken çalışanlarımızdan kısmak yerine kendi patronumuzdan zam istememiz daha doğru

Bence yarım gün (5 saat ) için 1200 tl çok fazla.her işin belli bir yoruculuk derecesi var.8-5 çalışanlar için 1000 liraya kadar ücret ödenebilir. Kesinlikle kimsenin emeğini küçümsemek için söylemiyorum ama yoruculuk açısından bakıyorum sadece. Bakıcının niteliği de önemli.yedir içir altını temizle uyut tarzı var. Bir de çocuğun gelişimini destekleyecek nitelikte etkinlik yapacak oyun ablalığı yapabilecek niteliklere sahip olanları var. Ücret hem işe göre hem niteliğe göre belirlenir.

Alın çocuğu annenizden bakıcı 1500 a baksın birde napıyor çocuğa diye aklınız kalsın

çok ayıp yaptıgınız kınadım sizi. Benim annemde çocuguma bakıyor benimle kalıyor aylık 446 tl kredisi var ödüyorum üstüne sürekli harçlık veriyorum gezerken kıyafet vs alsa ona ödetmem sigarası vs hep biz alırız ananeme giderr haftasonları arada yol parasıydı harçlıktı veririm. Ben çocuk yaparken ona güvenerek yapmadım ama beni yarı yolda bırakmadı torununa gül gibi bakıyor oynuyor benden fazla şevkat gösteriyor bunun bir maddi degeri olabilirmi cebimdeki son 10 tl olsa yinede anneme verirdim keza eşimde verir.

İşte olması gereken bu ! Allah razı olsun benimkide aynı şekilde cebindeki 5 kuruşu bile benim çocuğuma harcamaktan çekinmez . @smartmom Konu sahibi bu yorumu oku gözünü seveyim . Bir insanın çocuğu kendinden bile değerli ya anneanne torununu el üstünde tutuyor , gözün arkada kalmıyor daha ne ? bu değerin karşılığına ne kadar maddiyat olsa az üstelik haftanın 5 günü de yemeğinizi yiyormuşsunuz birde az mı çok mu diye konu açmışsınız anneniz görse kim bilir ne kadar kırılır .

sagol canım inşallah konu sahibide düşüncesinin yanlış oldugunun farkına varır.

400 TL çok değil az bile yemeğe sadece sebze girmiyor.Eti var, yağı var ,tuzu var pirinci bulguru vs . Bir sürü malzeme var
Keşke eşinizle böyle birşey paylaşmasaydiniz. Ailenizi eşinize, eşinizi ailenize anlatmayın.

Kadin size ascilik yapiyor hanimefendi, sadece cocuk bakmiyor.
Ben cocuklarima tek basima bakiyorum, kayinvalide 2-3 ayda bir 4 gunlugune goz kulak olmaya gelir, o 4 gun icin kadina yaptigim masraf 200 liradan asagi olmuyor, makyaj malzemesi kiyafet vs alirim bigunde yemege cikartirim,o gelmeden atistirmaliktan ana yemegime kadar hergun icin yemegim olur dolapta.. bakin 4 gun diyorum.
Annem geldiginde de elim bos durmaz.
Hala sasirdik diyorsunuz.
Verin ya verirken dusunmeyin bile.
Esinizin gaziyla isi birakmayin, cok pisman olursunuz.
Mis gibi bakiliyorsa cocugunuza ne diye calismayasiniz.
Ya da isi birakin, bakin bakalim 400 lira mi tutuyor cocuk arti yemek masrafi ve tabiki psikolojik faturasi.

Anneniz olmasaydı çocuğa bakıcı bakacak ve daha çok para gidecekti... Eşinizin şaşırmasına bende şaşırdım doğrusu... Madem çok şaşırdı alsn çocuğu kendi anası baksın. Ha bakarken de o sizin gözünüze çok gelen 400 TL, kv çocuğa bakarsa eşinizin gözüne az gelir... Haftanın beş günü annenizin evinde yemek yerken bir de üzerine çocuğunuzu bakarken, annenize bu yaptıkları çok gelmiyor da sizin vereceğiniz para mı çok geliyor ? Anneniz o evde hem aşçı hem temizlikçi hem bakıcı farkında mısınız? Kadın kendisine bile zaman ayıramıyordur eminim ! Bir de yağ bitmiş onu gösterdi bana diyorsunuz , şu sözü söylerken ben utanırım... Eve alışveriş yapıyorum diyorsunuz , Allah aşkına bir kahvaltılık kaç lira tutar? Akşam yemeği annede çocuk bakımı annede ama sizin gözünüz parada...

Okuduğum kadarıyla zaten 300 lira gibi bir ödeme yapıyormuşsunuz. Fazladan 100 lira mı sizi böyle düşündüren? Keşke eşinize böyle bir soruyu hiç yöneltmeseydiniz. Belki kv daha fazlasını bile alırdı. Ama bunu eşiniz tabiki onaylamaz yaşamadan. Ve ileride yüzünüze bile vurabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…