1200+sigorta demek benim maaşımın yarısı demek. Aynı durumda ben de çalışmam aç otururum kendim bakarım. İnsanlar zor durumda kalınca kullanmayı seviyor.:) 400 tl'ye içlenmenize güldüm gerçekten...ben çalışırken 9 ayda 3 bakıcı değiştirdim .birine yarım gün 600 birine tam gün 800 diğerine 900 tl verdim (kayınvalidemde yanlarında olduğu halde). içtikleri su bardağını şurdan alıp şuraya koymuyorlardı,hergün kızıma yemeğini pastasını yapıp bırakıyordum.en son bakıcım saolsun dediki bir arkadaşım çocuk bakıyo 1.200 tl alıyor birde sigortasını yapmışlardedimki ben sana o dediğin meblayı versem ben neden çalışayım oturur çocuğuma bakarım kızımı sonuç olarakta kreşe vermek zorunda kaldımm. insanlar doyumsuz ,gözüaçık olmuşlar keşke annem olsaydıda baksaydı elini ayağını öperdim 400 neki
Bakıcı söz konusu olan her konuda bu tarz yorumlar görüyorum. Sizin az ücret almanız patronunuzla sizin aramızdaki bir sorun. Neden bunun ceremesini bakıcınız çeksin ki. Her mesleğin bir ederi var. Sadece sizin için söylemiyorum ama kazancı hesaplarken çalışanlarımızdan kısmak yerine kendi patronumuzdan zam istememiz daha doğru1200+sigorta demek benim maaşımın yarısı demek. Aynı durumda ben de çalışmam aç otururum kendim bakarım. İnsanlar zor durumda kalınca kullanmayı seviyor.
Bence yarım gün (5 saat ) için 1200 tl çok fazla.her işin belli bir yoruculuk derecesi var.8-5 çalışanlar için 1000 liraya kadar ücret ödenebilir. Kesinlikle kimsenin emeğini küçümsemek için söylemiyorum ama yoruculuk açısından bakıyorum sadece. Bakıcının niteliği de önemli.yedir içir altını temizle uyut tarzı var. Bir de çocuğun gelişimini destekleyecek nitelikte etkinlik yapacak oyun ablalığı yapabilecek niteliklere sahip olanları var. Ücret hem işe göre hem niteliğe göre belirlenir.Bakıcı söz konusu olan her konuda bu tarz yorumlar görüyorum. Sizin az ücret almanız patronunuzla sizin aramızdaki bir sorun. Neden bunun ceremesini bakıcınız çeksin ki. Her mesleğin bir ederi var. Sadece sizin için söylemiyorum ama kazancı hesaplarken çalışanlarımızdan kısmak yerine kendi patronumuzdan zam istememiz daha doğru
Alın çocuğu annenizden bakıcı 1500 a baksın birde napıyor çocuğa diye aklınız kalsınİyi geceler kızlar.
İşe başlayalı 1 buçuk ay oldu, çocuğuma annem bakıyor. Çok güzel bakıyor. Sağolsun. Anneme para olarak sadece pazar parası kadar veriyorum çünkü 5 günün 5i akşam yemeğini orda yiyoruz. Mesela dün zeytinyağı bitmiş, bana gösteriyor zeytinyağı bitti diye neyse. Bu arada 1,5 ayda toplam 300 lira verdim. Arada bazı eksikleri de aldım. Neden bunları söylediğime gelirsek, bugün annecim dedim güle güle harca pazar parasını vereyim dedim. Hııı baban da smartmom dan pazar parasını iste her hafta 100 lira versin diyo dedi. Ben tabi şaşırdım. Çünkü ayda 400 lira bana çok geldi. Çünkü kendi evime de alışveriş yapıyorum işe arabayla gittiğimiz için benzin parası vs kazandığım paradan pek bişey kalmayacak. Ben de anne iyi tamam da çok 400 dedim. İyi duruma göre sen belirle dedi. Tamam dedim. Eşime söyledim o da şaşırdı, dedim sizinkiler olsa böyle yapar mıydı diye, hayır dedi. Bu arada babamın durumu iyi. Sizce 400 az mı çok mu? Keşke fazla kazansam fazla versem ama bana kalan fazla olmayacak bana göre..
İşte olması gereken bu ! Allah razı olsun benimkide aynı şekilde cebindeki 5 kuruşu bile benim çocuğuma harcamaktan çekinmez . @smartmom Konu sahibi bu yorumu oku gözünü seveyim . Bir insanın çocuğu kendinden bile değerli ya anneanne torununu el üstünde tutuyor , gözün arkada kalmıyor daha ne ? bu değerin karşılığına ne kadar maddiyat olsa az üstelik haftanın 5 günü de yemeğinizi yiyormuşsunuz birde az mı çok mu diye konu açmışsınız anneniz görse kim bilir ne kadar kırılır .çok ayıp yaptıgınız kınadım sizi. Benim annemde çocuguma bakıyor benimle kalıyor aylık 446 tl kredisi var ödüyorum üstüne sürekli harçlık veriyorum gezerken kıyafet vs alsa ona ödetmem sigarası vs hep biz alırız ananeme giderr haftasonları arada yol parasıydı harçlıktı veririm. Ben çocuk yaparken ona güvenerek yapmadım ama beni yarı yolda bırakmadı torununa gül gibi bakıyor oynuyor benden fazla şevkat gösteriyor bunun bir maddi degeri olabilirmi cebimdeki son 10 tl olsa yinede anneme verirdim keza eşimde verir.
sagol canım inşallah konu sahibide düşüncesinin yanlış oldugunun farkına varır.İşte olması gereken bu ! Allah razı olsun benimkide aynı şekilde cebindeki 5 kuruşu bile benim çocuğuma harcamaktan çekinmez . @smartmom Konu sahibi bu yorumu oku gözünü seveyim . Bir insanın çocuğu kendinden bile değerli ya anneanne torununu el üstünde tutuyor , gözün arkada kalmıyor daha ne ? bu değerin karşılığına ne kadar maddiyat olsa az üstelik haftanın 5 günü de yemeğinizi yiyormuşsunuz birde az mı çok mu diye konu açmışsınız anneniz görse kim bilir ne kadar kırılır .
İnşallah canım , birde eşine kötülemiş sizinkiler olsa para alır mı diye .. Allah akıl fikir versin ne diyim :)sagol canım inşallah konu sahibide düşüncesinin yanlış oldugunun farkına varır.
kv baksın o zaman anasıda yorulmamış olur!İnşallah canım , birde eşine kötülemiş sizinkiler olsa para alır mı diye .. Allah akıl fikir versin ne diyim :)
bence de hem para da istemiyorlarmış baksana önüne haftanın 5 günü de yemek koyar hatta toplar hiç mi hiç pazar parası istemez :)kv baksın o zaman anasıda yorulmamış olur!
Teşekkür ederim bütün yorumlara arkadaşlar. Ben şunu söylemek istiyorum beleşçi değiliz eşim de ben de. Tabiki vericez katkıda bulunucaz, eşim ben ilk maaşımı aldığımda anneme de destek olmam lazım dedim ,tabiki karışmadı karışmazda. Sadece söylenince en az 100 versin vs diye ona şaşırdık açıkçası. Dediğiniz gibi 400 az bile, çocuk bakmak zor. Evet belki hata ettim ailelerimizi kıyaslamakla ama çevremde çok arkadaşım var, çocuğuna ailesi bakıp para talep etmeyen, belki de işi bırakmam gerekecek çünkü hem stresli hem de yoğun bi işim var değmeyecek. En başından konuşsaydık keşke annemle, aile işlerinde para konuşmak da zor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?