Az önce sinir krizi geçirdim

Bence az para değil hiç gönderme hiç. Geçinebilirler demişsin ne diye sürekli para veriyorsun? Verme artık 1 kuruş bile. Geçinebilen aileye sürekli az da olsa para vermek zorunda değilsin. Hele 700 liraya ütü alan aileye hiç. Paranı biriktir.

Abartmak değil. Eski konumu bilmiyorsunuz kurslarında beraber 3 binden çok daha fazla kazanıyorum ama ailem doyumsuz sürekli istiyorlar kendilerini acindiriyorlar

Sizin iyiliğiniz için yazıyorum. Kusura bakmayın haksızsınız. Daha önce de konu açmışsınız, bir sürü mantıklı yorum gelmiş. Kimseyi dinlememişsiniz. Yine aynı konuyu açıyorsunuz. Bunun kime ne faydası var? Sorunu çözmüyorsunuz. Sadece içinizi rahatlatıyorsunuz. Bizim "yazık sana" dememizi, size hak vermemizi istiyorsunuz. Bu sizi biraz rahatlatıyor, anlıyorum, ama sorunu çözmenizi erteliyor.

Haksızsınız. Kendinize acımayı bırakın. Hayatınızın kontrolünü elinize alın. Güçlü olun. Olamıyorsanız psikolog yardımı alın.

Onların borçlarından siz sorumlu değilsiniz. 18 yaşına kadar size bakmak zorundalardı. Bakmayacaklarsa çocuk yapmayacaklardı. 18 yaşından sonra yapılanlar için de kendinizi borçlu hissetmeyin. Elinizden geldiğince yavaş yavaş yardımınızı yaparsınız.

Bundan sonraki ilk maaşınızla istediğiniz tüm mobilyaları alın ve kendinize harçlık ayırın. Artarsa yollarsınız. Artmazsa yapacak bir şey yok. Gelip boğazınızı sıkacak halleri yok. "Eksiklerimi aldım. Bu ay gönderemiyorum" bitti bu kadar. Bağırıp çağırırlarsa, kapatmam gerekiyor deyip kapatın. Neden korkuyorsunuz? Evlâtlıktan reddetseler ne olur ? Güçlü olun.

Çok istiyorsanız bugün arayıp önceden haber verin. Aynı şekilde konuyu uzatmadan telefonunuzu kapatın. Duygu sömürülerine ayılıp bayılmalara, hastalandık vs demelere kanmayın. Bitti gitti bu kadar. Zamanla daha az para gönderin, bazen hiç göndermeyin. İhtiyaçlarınuzı alın, para biriktirin. Size güvenerek borca girmemeyi öğrensinler.

Siz böyle yaparak onlara da kötülük yapıyorsunuz. Hakkınızı korumayarak zalimliklerine çanak tutuyorsunuz. Kötü insan olmalarına izin veriyorsunuz.

Buraya kaç konu açarsanız açın siz adım atmadıkça sorun düzelmeyecek. Aynı eşim beni dövüyor ama ayrılamam diye konu açanlar gibi. Siz adım atın da ondan sonra konu açın. Bunu yaptım, böyle oldu, şimdi ne yapayım vs diye. Zorlandığınız yerde yardım edelim. Öteki türlüsü havanda su dövmek gibi, bir işe yaramıyor. Ayağa kalkıp hakkınızı aramaya başlayın lütfen.

Saçma geldi maaşını zorla mı alıyorlar

Nıye maasınızı aılenıze yolluyorsunuz yahu
Gonlunuzden koptugu kadar yollayın da kadın basına parasız ne işinız var utu alamayacak kadar parasız bıraknayın kendınızı dunyanın bınbırturlu halı var

O nasıl bi aile nasıl ıclerı rahat edıyor

maaşı olan geçinebilen aileye niye para gönderilir anlamıyorum
ben göndermiyorum çok çok zorduruma düşmedikleri ssürece de göndermeyi düşünmüyorum ama hiçbir zamanda elim boş gitmem onların yanına orada olduğum zaman eve alışveriş yaparım aylık
ya da direkt kardeşlerime yolluyorum harçlık
çalışıp kazandığım parayı keyfime harcamayacakam çalışmanın ne gereği var

Neden maaşını ailene gönderiyorsun? Gelirleri mi yok, ailene borcun mu var?

Yollama canım bir daha kıymet bilmiyorlar niye yolluyorsun. Bu arada branşın ne canım haftasonu kursu oluyor mu oralarda da

Yarin birgun evlenirkende kredi cektirip yum masraflari ustune yuklerler bir bilezik bile almazlar elin icinde gorunsun diye sana aldirirlar bak gor aynisinin tipkisini yasadim cunku resmen annemlerin bu huyundan kacmak icin evliliği hizlandirdim kocam askerligini yapmadan evlendim oh. Ayin onbesinden korkuyodum resmen ama

O Okyete sana söyleyeceklerime darılmaca yok tamammı canım?Kriz, kırmak, dökmek,bunların sana bir faydası yok.Yapman gerekeni yapsaydın,bunlara hiç gerek kalmazdı zaten...Mehmet Akifin dizelerini bilirsin,aklımda kaldığı kadarıyla:

Bırakın matemi yahu,bırakın feryadı,
Ağlamak faide verseydi,babam kalkardı.
Gözyaşından ne çıkarmış,niye ter dökmediniz,
Bari müstakbeli kurtarmaya,bir azm ediniz.

Bunları eğer yalnızca sınav geçmeye,ya da zaman geçirmeye okumadıysak,bize bir ders vermeli...Ağlamayı bırak,ayağa kalk,ve kesin kararlar al.Yarın başını taşlara vurmadan...

Yani elbette ailenize destek olacaksınız ancak ütü almak için ailenizi arayacak kadar değil.
Kendinize ait birikiminiz olur.
...

Ayrıca , evde hiçbir şey yok deyipte herseyi kıracak kadar kendinden geçmekte neyin nesi ?*?

Isteseydiniz frenlerdiniz kendinizi. Ben sinir krizi anlarında çevresine , eşyalara zarar veren kişilerden korkuyorum. Beden hastalandığı gibi ruhta hastalanabilir .
Bu duruma gelindiyse , terapi alınmalı.

canım niye yolluyorsun maaşını anlamadım??doğuda çalışmak kolay şeymi? yolladığın paradan kısmalısın bence...

Ayda 200 den fazla gönderme. Hatta birkaç ay hiç gönderme.Yani çok göndermişsin zaten.Her ay nekadar gönderiyorsun..Ne diye istiyorlar mesela.Borclari mi var.Sana güvenip borç yapmasınlar kavga et gerekirse
.maasinin tadini çıkar.Dusunme onları daha.

Yollama sende. Ayrı şehirde yaşıyormuşsun. Çalışan kadınsın yok mu kredi kartın git al, maaş alınca ödersin.

Hem doğuda yokluk içinde öğretmenlik yapıyorsunuz, hem de böyle bir aileye para yolluyorsunuz. Yollamayın bundan sonra para mara! Önce güzel bir ev tutun dayayın döşeyin keyfinize göre, ondan sonra da yiyin, için, gezin. Turlara gidin arkadaşlarınızla. Yaşınız 23, harcayın gezin. Ay sinir oldum ben burada ya.

Belli bir yaşa gelmis calisan bireysiniz. Her ay maasinizi neden babaniza yolluyorsunuz. Anneler babalar mukemmel olacak diye birsey yok.. Kötü ebeveyn de var ama hayatinizin kontrolunu elinize almak icin ne bekliyorsunuz.. Tek basina baska bi sehirde yasayacak kadar ayaklariniz yere basiyor ama daha kendi hayatinizi kendiniz kontrol edemiyorsunuz. Hemen buna bir dur deyin. Maasinizi gondermekten vazgecin ve hayat sartlarinizi esyalarinizi duzenleyin. Yavas yavas yeni esyalar alin ucuzundan temizinden. Spotcudan bile alabilirsiniz ama alin. Yasam alani kurmalisiniz kendinize..

E biz sana gecen gun de demedik mi yollama diye? Hem yollayip hem sinir krizi gecirmen tuhaf. Bogazina yapisip almiyorlar ya... Ailen paragoz. Soyledik. Senden neredeyse tum maasin kadar para aliyorlar. Utun yok diye para mi yollayacak? Ac kaldim sekerim dusuyor desen ekmek parasi yollarlar mi bilmem.

Cok uzuluyorum. Boyle ozguvensiz insanlarin cocuk yetistirmesine...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…