B 12 unutkanlık mı yapıyor?

_Sabiha

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2014
957
694
Ya demin burada bir konu okudum da B12 haplarla ilgili. Birileri unutkanlık yapıyormuş yazanlar olmuş.

Fakat anlayamadım B12 hap mı unutkanlık yapıyor yoksa B12 eksikliği?

Benimde B12 eksikliğim varda daha yeni yeni ilaç kullanıyorum. Kafam gitmiş durumda. İşe gidiyorum adresi filan
unutuyorum. Deminde bank kodunu unuttum,oysa hergün dışarı çıkarken kullandığım birşey. Fakat oysa ben çok güçlü hafızaya sahip biriydim, kitabı dersi bir kere okuyup aklımda tutan biriydim.

Bende çok unutuyorum. .
B12 düşük olduğu için mi?
Konuyu incelemekteyim..

Tabiki eksikliği unutkanlık yapıyor, Vitaminler vücudun ihtiyacı olan elementtir. Birinin eksikliği Vücutta dengesizliğe yol açabilir. B12 eksikliğide unutkanlığa yol acıyor, Alzheimer riski yükseliyor

B12 eksikligi unutkanlik yapar.

Halsizlik, dikkat eksikligi, yorgunluk, cansizlik... bunlari da yapar.

B12 eksikliği yapar. Demir deposunun boşalması yapar. Ferritin eksikliği yapar. Hatta başka şeyler de yapıyor bunlar. İnsanın sinir sistemini bozuyor. Depresyon, saç dökülmesi, dikkat dağınıklığı, adet düzensizliği, sivilce bile yapıyor.
Bende de var ilk olduğunda sınırda çıkmıştı hepsi. İğne kullandım uzun süre. Düzeldi tekrar oldu. Hap kullandım ama şimdi tekrar başladı. Doktor beslenme ya da bünyeden dolayı diyor çözemedik henüz.
Bi ölçtür derim bu üçünü.

B12 düzenli alırım ben. Yılda 2-3 kür yaparım. Eksikliği unutkanlığa sebep olur evet.

B-12 eksikligi unutkanlik yapar :KK66:
dogum sonrasi dikkat daginikligi ve unutkanligimin sebebini buna baglamisti jinekokogum;(

X