Baba(?!) Bedduası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

mastoid

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2018
353
248
33
Kardeşim (15) olacak çocuğa mutfağın perdesini çek, yemeğini de bitir diye bağırdım.
Odama geldi. Kardeşine karışma diye kaç defa diyeceğim. Kardeşine karışma. Odanda ne yapıyorsan yap. Dışarıya çıkıp da fitne çıkartma dedi.
Ailenin huzurunu bozuyormuşum. Annemin bu hale gelmesinin sebebi benmişim. İyice tuhaflaşmış benim yüzümden kadın.
Ben de tek benim yüzümden mi dedim.
Evet senin yüzünden dedi.
Sonra kapıyı kapatmaya çalıştım. İtti kapıyı. Sakalını bir tuhaf kesmiş. Onu eleştirdim. Sen de aynaya bir bak dedi, ben de seni eleştireyim iyice genişledin dedi eliyle gösterip. Ben de ben kilo vermeye çalışıyorum ve veriyorum da dedim. O da gülerek sen öyle zannet vermiyorsun dedi.
Sonra ne konuştuk hatırlamıyorum seni duvara yapıştırırıma geldi konu. Ben de sonucuna da katlanırsın polisi ararım dedim. O da sonuca katlanmak pahasına seni duvara yapıştırırım dedi. Sonra ben de oturdum bir şey demedim daha telefonla ilgilendim gitsin diye bekledim. Gitti, kapıyı kapattım.
Sonra içeride bağırış çağırış koptu. Kapıyı açtı gerizek*lı, her şey senin yüzünden oluyor. Bütün gün telefonunla ilgileniyorsun, odandan çıkıp bir iş yapmıyorsun falan filan dedi. Ki yaparım her şeyi de. Bu kapı açık kalacak dedi gitti. Neyden sonra kapattım.
Sonra benim şarj aletini kardeş almış. Baktım ucu bükük duruyor aldım elinden. O da koruyucularına koştu. Babası geldi şarj aletlerinin birini alayım dedi. Ben de birini verdim. Diğerini alayım dedi markalarına bakıyor aklınca bana laf sokacak. Elinden aldığım için, bu senin değil kendininkini kullan dedi. Ben de sizin de değil o zaman siz de kullanmayın dedim. O da dediği lafı aynen tekrar etti. Bu kapı açık kalacak dedi. Ben de niyeymiş dedim. Sonra yeter ki gitsin diye tamam falan dedim. Daha kapıdan bana bakıyor. Ben de Allahım ya hala bakıyor nefret ettim dedim. Geldi yine dayakla ilgili bir şeyler dedi ben de döv falan dedim. Durdu yok seni dövmeyeceğim dedi. Ben de senden nefret ettim seni Allaha havale ediyorum dilerim Allahtan hayatın boyunca gün yüzü görme hep çile çek çileler peşini bırakmasın falan gibi beddualar etti ağlamaklı. Bitti artık evladım değilsin dedi. Ben de sen zaten bende o ilk dayaktan sonra bittin dedim. 22 yaşındayım 19 yaşıma girdiğim gün doğum günümde dövmüştü beni. Ondan önce bir oyuncakla kolum kan toplayana kadar aynı yere vurmuştu. Psikolojik şiddetleri daha fazladır ama. Ne zamandır bana kızım demiyor adımla hitap ediyor. Sayesinde adımdan nefret ettim. Ben küçükken eskiden beni savunurdu. Sonra annem gibi oğlunu savunmaya başladı. Yediğim dayakların hepsi de annemin doldurmaları yüzünden. Sayelerinde psikolojim mahvoldu. Hiç tasarruf yapma gereği duymazlar ama bende tuhaf bir şekilde tasarruf yapma gereksinimi ortaya çıktı. Limona ketçap mayoneze pilava kadar düştüm önceki konumu okuyanlar bilirler. Bir bakışı var adamın bir konuşması var sakin sakin ama psikolojisi bozuk gibi artık tüylerim ürperiyor gözüm seyiriyor. O kadar düşüncesizler ki her şeyi ben düşünüyorum evin tasarrufunu falanı filanı. Ailecek hiçbir şey yapmayız pikniğe bile hiç gitmedik
Tek bildiği memleketine gitmek. Kendi kendine alışveriş yapmak. Varyemez ailesiyiz resmen. Maaşı çok yüksek eve eşya almak istemezler. Oğluna her gün 10 ar 15 er lira verir. Bana vermez neden çünkü annemin dolduruşu yüzünden. Kavga sırasında buna bir daha harçlık verme demesi yüzünden. O verdigi paraları da biriktiriyordum zaten. En son ne zaman kendime bir şey aldım hatırlamam o kadar uzun zaman oldu çünkü. Parasını da yemem yani. Ne getirirse onu yerim öyle. O kadar bıktım ki evde kurban için aldığı bıçakla bileğimi kesmek geldi içimden. Geçenlerde de o kadar üstüme geldi ki yine beni suçladı yalnızlaştırdı o gidince az daha aşağıya atlayacaktım. O konuda da korkağım işte. Bir de günah boyutu var sanki günahsızmışım gibi. İçimde aklımı kemireceğine düşünceler, buraya yazdım.

Bedduaya takılma, eden için daha tehlikeli döner malesef eden kişiyi bulur beddua..

Onun dışında aileniz evet sorunlu malesef bu kesin. Bence susmayı deneyin kitap okuyun ve size karşı biri saldırıyorsa konuşmayın cevap vermeyin. Kardeşinize kime olursa olsun sabredin. Emin olun cevap vermeyen biriyle kavga edemez hiç kimse. Sinirlenemez de. Etlie sütlüye karışmadan yaşamaya çalışın. Okuyor musunuz ? Okumuyorsanız muhakkak bir işe girmenizi öneririm

Bedduaya takılma, eden için daha tehlikeli döner malesef eden kişiyi bulur beddua..

Onun dışında aileniz evet sorunlu malesef bu kesin. Bence susmayı deneyin kitap okuyun ve size karşı biri saldırıyorsa konuşmayın cevap vermeyin. Kardeşinize kime olursa olsun sabredin. Emin olun cevap vermeyen biriyle kavga edemez hiç kimse. Sinirlenemez de. Etlie sütlüye karışmadan yaşamaya çalışın. Okuyor musunuz ? Okumuyorsanız muhakkak bir işe girmenizi öneririm
Okuyorum 2 senem kaldı. Bu sene de kpssye gireceğim atanıp giderim inşallah. Bakalım bu beddualardan sonra atanabilirsem...

Ne diyeceğimi bilemedim.Arkadaş demiş zaten biraz tepki vermezseniz,sessiz sakin geçinir gidersiniz.

İnşallah atanır güzel bir hayat kurarsınız.Beddua kısmı da bence hiçbir baba içinden gelerek beddua etmez,içten söylemiyordur.

babanın yaptıkları hoş birşey değil yani ama ben birde anne babanı dinlemek isterdim.olaylari objektif degerlendirmeknicin karşılıklı iki tarafi dinlemeyi severim
Psikiyatrist de sizin gibi onlarla da görüşmesi gerektiğini söylemişti. Sayelerinde oraya da gittim ama çare bulamadım.

Okuyorum 2 senem kaldı. Bu sene de kpssye gireceğim atanıp giderim inşallah. Bakalım bu beddualardan sonra atanabilirsem...
Atanırsın atanırsın. Sana haksızlıkla edilen bir bedduanın Allah katında yeri ne olabilir? Sen ne hissediyorsan ne kadar üzülüyorsan Allah hepsini görüyor böyle düşün. Sen sadece haksızlık etme ailene karşı yeter. Sana yapılanlara da sabret muhakkak karşılığını alacaksın. Sabret, her daim sabrın sonu selamettir. Bazı yazdıklarından kardeşine bağırmandan tepkilerinden tam sabır gösteremediğini gördüğüm için üzerine bastırarak söylüyorum. Cevap verme, tartışmaya girme, kızdıracak şeyler yapma, sana yapılırsa önemsizse takılma, çok önemliyse güzelce söyle yada kendin bi şekilde çözmeye çalış sorunu.

Ve onun dışında kpss için her şeyini koy ortaya kazanıp gitmek zorundasın ailenin yanından, en çok da akıl sağlığın için.

Beterin beteri var.. Sessiz kalmayi dene. Yada üslubuna biraz dikkat et. Benim Arkadasimin eşi 3 yaşındaki çocuğu öldüresiye dövüyordu hic bir sucu yokken. Takma kafana

sence neden davranislari boyle peki? sen neden olduğunu düşünüyorsun bir fikrin var mi? gerçekten çok merak ettim.
Bilemiyorum ben de. Hani kilolu insanları ezme, aşağılama gibi şeyler vardır ya, bazen ondan mı beni bu kadar eziyorlar aşağılayıp yalnızlaştırıyorlar diyorum. Ben de laflarına cevap veririm her şeyi eleştiririm küfür de ederim ondan olabilir. Peki ben bu hale nasıl geldim orası da muamma. Kimse elini taşın altına koymuyor...

Babanız gerçek babanız olmayabilir mi? Çünkü gerçek baba böyle bir sey yapamaz saçının teline kıyamaz ne garip aileler var cok sasırıyorum

Konunun basinda siz haksizsiniz
15 yasindaki genc bir cocuga neden satastiniz? Size ne yedigi yemekten?
Babanizin yaptigi , fiziksel ve psikolojik siddet zaten tartisilamayacak derecede yanlis
Ancak sizin de bakis aciniz ve davranislariniz normal gelmedi bana
En onemlisi ailenizin tasarrufundan size ne?
Benimde 2 cocugum var , onlarin ihtiyaclarini gideririm , gerisi tasarufu birikimi vs onlari ilgilendirmez

Neden bagirdiniz kardesinize ?

Hep böyle sorun mu çıkarırsınız ?.

Babanızla alay edip , saygısız mi konuşursunuz ?
Alay etmem ama eleştiririm çok. Saygısız da konuşuyorum çünkü artık sabrım kalmadı.
Bağırma konusu da düzgünce söyledim umursamadı bagırdım ben de.
Sorun çıkarıyorum kardeşimle ilgili konularda çünkü kendisini ısrarla düzeltmiyor. Onun yaptığı şeyleri ben yapınca büyük olay olurdu ama kendileri göz yumuyorlar.

Kurtulmanın tek çaresi okulunu bitirip çalışmaya başlamak.
Ancak , yağmurdan kaçarken doluya tutulanı çok gördük.oyüzden dikkat et daha fena durumlarda bulma kendini.
Ayrıca anne babanıda dinlemek isterdim.

Konunun basinda siz haksizsiniz
15 yasindaki genc bir cocuga neden satastiniz? Size ne yedigi yemekten?
Babanizin yaptigi , fiziksel ve psikolojik siddet zaten tartisilamayacak derecede yanlis
Ancak sizin de bakis aciniz ve davranislariniz normal gelmedi bana
En onemlisi ailenizin tasarrufundan size ne?
Benimde 2 cocugum var , onlarin ihtiyaclarini gideririm , gerisi tasarufu birikimi vs onlari ilgilendirmez
İşte beni ilgilendirmemesi lazım ben bunun psikolojik olduğunu düşünüyorum o yüzden. Beni her şeyden yoksun bıraktıkları için gereksiz bir biriktirme tasarruf huyum çıktı

Konunun 2 tarafı var bence sanırım evde huzursuz birisiniz insanlar bıkmış.. ergenliği ağır atlattıysanız hatta atlatamadıysanız ailenizin tepkileri doğal. Kilo ile ilgili ailenizin muhakkak bişeyler yapmış ve size olan inançları bitmiş gibi. Ama sizin sağlığınız sizin kilonuz sonuçta artık yetişkin bir birey olup sorumluluk alıp başta sağlık için zayıflayıp muhatap olmamaya çalışın onların birikimi sizi ilgilendirmez çalışın atanın ve kendi hayatınızı yaşayın.

Bilemiyorum ben de. Hani kilolu insanları ezme, aşağılama gibi şeyler vardır ya, bazen ondan mı beni bu kadar eziyorlar aşağılayıp yalnızlaştırıyorlar diyorum. Ben de laflarına cevap veririm her şeyi eleştiririm küfür de ederim ondan olabilir. Peki ben bu hale nasıl geldim orası da muamma. Kimse elini taşın altına koymuyor...

tabi ki öyle birşey olamaz. sen onların çocuğusun.
bu olayların başlangıcı ne ben onu merak ettim aslında. hep böyle olduğunu zannetmiyorum.
senin de davranışların normal değil evet ve bunun farkında olman güzel.
hep anne babamızın bizi ne yaparsak yapalım sevmelerini, korumalarını, alttan almalarini bekleriz.
ama belki anne baban öyle düşünmüyorlardır.
sürekli problem yaratan biriysen (yanlış anlama lütfen, kötü niyetle söylemiyorum. seni tanımıyorum) ve bu problemleri çözmekte sorun yasiyorlarsa belki artık çareyi sana böyle davranmakta bulmuşlardır. tamamen yanlış bir davranış babanınki ama anlamaya çalışıyorum. bir ebeveynin bu davranışını anlayamıyorum. çocuğunun bir problemi varsa bile çözmek için çaba sarfetmeli diye düşünüyorum.
ama diyelim ki oyle bir insan değil, o zaman yapacak birşey yok.
belki sen degisirsen onlar da değişir.
elinden geleni yapiyor musun?

Konunun 2 tarafı var bence sanırım evde huzursuz birisiniz insanlar bıkmış.. ergenliği ağır atlattıysanız hatta atlatamadıysanız ailenizin tepkileri doğal. Kilo ile ilgili ailenizin muhakkak bişeyler yapmış ve size olan inançları bitmiş gibi. Ama sizin sağlığınız sizin kilonuz sonuçta artık yetişkin bir birey olup sorumluluk alıp başta sağlık için zayıflayıp muhatap olmamaya çalışın onların birikimi sizi ilgilendirmez çalışın atanın ve kendi hayatınızı yaşayın.
Zaten kilo vermeye cabalıyorum şu an. O lafından sonra iyice canım sıkıldı. Bir ayda 6 kilo verdim acaba vermedim mi tartı mı yanlış gibi saçma sapan şeyler düşünmeye başladım. Zaten takıntılı biriyim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X