Baba evimi özledim, evliliğe alışamıyorum

Yazdiklarini okuyunca oyle bir ic cektimki.. Neden dedim ya neden ailemden bukadar uzakta bir hayati sectim.. Hic mi onlarsiz yapamicagimi dusunmedim... Ama kader bu.. Aramiza ulkeler koydu..... Oyle bir ailem vardiki evin tek kizi olarak onlar kiymetlisi olarak beni okadar guzel bir sevgiyle buyuttulerki .. Ah kurban olduklarim... Evliligimin 1. Yilini doldurdum ve geriye donup baktigimda ozlemden artik uyusmus yuregim... Esimle ilk zamanlar cok buyuk sorunlar yasamis olmamda zaten beni insanliktan cikarmisti.. Yalnizdim.. Ugruna ailemi canlarimi geride biraktigim insan la aramizda mesafeler olusmustu.. Ama sabrimin sonu selamete cikti.. Esim artik okadar degistiki.. Aramizdaki sorunlarin baslica nedeni belkide aileme olan ozlemimden gozumun bisey girmemesiydi.. Esimde bu durumda bana nasil davranicagini bilemiyordu ve simdi cook sukur Rabbime.. Huzurluyum.. Ama ozlemim geciyormu hayirrr.. 1 yildir gormedim ailemi canim aciyir icim gidiyorr.. Bazen bakiyorum hic farkinda olmadan yaslar akip gidiyor.. Simdiyse yasadigim bunca sikintidan sonra bana kalan saglik prob. Ile ugrasiyorum.... Stres ve uzuntu insani mahvediyor.., kayboluyorsun.. Dun geceden beri adet sancisi cekiyorum.. Ve benim cok siddetli gecer, aklima geliyorr yaw annemi birak babam ya babam uyumazdi o gece annem ben uykuya dalana kadar bas ucunda dururdu..Ama simdi agridan øluyorumm, kim var yanimda? Kimm ben aci cekiyorum diye caresizce gozlerime bakiyor.. Esim olmasa ben kalkup kendime bi su getiremicek durumda oluyom.. Sabahin 5. Den beri kivraniyorum ve oda benimle beraber aynen.. Ama ailemm.... Gitmiyor ki bi an aklimdan

canım.....
sevginin gözü körmüş derlerya bu sende de böyle olmuş....
sevmişsin taaaa yurt dışına gitmişsin....
gittiiğin yetmemiş bi de aynı evde yaşamak çok zorlamış seni.....
hiç anlamıyorum ben insanları ne istiyolar ki senden senin kimsen yok orda aslında senle arkadaş olmalrı lazımken onlar düşmanlık yapmışlar hep.....
ama bu yanlarına kalmaz allah sorar çok zor aynı evde yaşamak ama ailendede hata çok aynı evde yaşamı kabul etmemeleri gerekti bu devirde..................
allah yardım etsin ama bu kadar sters yaşllanınca hastalık olarak döner sana......
ayıp çok ayıp telefon :102::102:dinlemek falan senin hiç özelin yok galiba............

Bakın evlenmeden önce,anneniz de babanız da birer ana-baba kuzusuydu değil mi..
Onlar nasıl evlenip de kendi yuvalarını kurdular,aile oldular ve sizler o sıcacık ailenin içinde mutlu büyüdünüz ve güzel anılara sahipsiniz,sizin de kendi aileniz oldu şimdi ve güzel çocuklarla beraber,kendi güzel anılarınız olacak..
O çocuklar da 'ne güzel ne huzurlu ana-baba evimiz' diye mutlu olacaklar..
Günü gelince herkes kendi ailesini kuruyor.. Hayat böyle..

Allah büyüklerimizi başımızdan eksik etmesin inşallah..Varlıkları yeter..

Son düzenleme:
kızlar yakın bi akrabam var...
evlendi eşi memurdu hep gezdi diyar diyar....çocukları oldu....
nerdeyse çocuklar evlencek yaşa geldi....
o kadar sen ailene özlem çek yıllarca ayrı düş anadan babadan kardeşten.....kocan için sonra eşi nemi yaptı...
buldu bi hatun boşadı hanımını....yazık deme geçen onlarca seneye..giden gençliğe....anne ye babaya hasret kaldı yıllarca ama mükafatı iyi olmadı...

çok doğru.çok güzel özetlemişsin meg.

çok doğru.çok güzel özetlemişsin meg.

Teşekkür ederim d2bn
Öyle ya evliliğin ilk zamanlarında hemen herkes buna benzer duygular yaşamıştır diye düşünüyorum..
Zamanla alışılır yeni düzene..
Hatta zaman ilerledikçe kendi düzeninizi oturttukça,onu arar hale gelirsiniz..

Son düzenleme:

aynen bende senin gibi evlendikten sonra yurtdışına gidicem nişanlımda aileside orda ve gerçekten çook iyiler.. ama ben nasıl ailemsiz yaşayacağımı düşündm nasıl karar verdim hiç bilmyrum kader galibaa....

Canım bunları evliliğin ilk yıllarında herkez yaşıyor ben ağlardım anama babama kardeşime hasret ölcem diye ama şimdi aynı şehirdeyiz haftada bir anca görüşüyoruz inan bu günler geride kalıcak evine eşine alışmaya çalış artık seninde bir yuvan var rabbim meyvesinide verince bunların hepsi geride kalıcak

Ne deyip seni teselli edeyim bilmiyorum.. Allah mutluluk versin sabir versin demekten baska tesellisi yok .. Umarim sen benden guclu olursun ve kolay atlatirsin..

Ne deyip seni teselli edeyim bilmiyorum.. Allah mutluluk versin sabir versin demekten baska tesellisi yok .. Umarim sen benden guclu olursun ve kolay atlatirsin..

amiinnn cnm bak sendede herşey yoluna girmiş inşallah allahım kimseye pişmanlık vermez

sana tafsiyem kendine sıkı sık şunu söyle'' evliyim aile kurdum..artık kendi oluşturduğum aileme odaklanmam lazım'' ..evet eminimki zordur bende uzağa gelin gidicem çok özlicem ailemi ve bende hep ailemle vakit geçiren biriyim fakat hayat böyle yuvadan uçma zamanı gelicek aile kurcaz çoçuklarımz olcak falan..bide bence evliliğn oturana kadar çok sık annene gitme adapte zor olur..ablamda yaşamıştı bunu ve atlattı o hep der sık sık gitmememk lazım önce evliliğe adapte olup oturtmak lazım diye..inşallah atlatırsın sende canım ALLAH MUTLULUĞUNUZU DAİM ETSİN İNŞ...

aynen katılıyorum cnmm ne yaparsın işte dünya düzeni bu ve bizde buna uymak zorundayız mecburen dayanmaya çalışıcazz tabikii zor ama naparsınn

ewet bende almanyaya geldim 6 ay oldu 3.ayda tr gittim ailemi gormeye fakat iki ay sonra yine gitmek isteyince esim yalniz kalmak istemedini ablamda buraya alisabilmem icin gitmesem daha iyi olucani soylediginde cok agladim ama dayanmam gerek; ablam bikacgun sona istedigin zaman gel cok zorlama kendini dedi ama insan iste buikez oyle durdurulunca bidaha umitlenmek istemiyom yazi beklicem esimle beraber gidicem ins.

ay bende gidince hemen 3.ayımda geri gelmek istyum biraz morel olsun diye yoksa hiç dayanamam tek tesellim o

baştan sona okudum niye kabusa çeviriyorsunkı ne guzeel baban başında herşeyden önce bence onlar sıze daha sık gelsinler ne var yanı kıme borcun var üzülmek ıcın....yaşa her şey zamanında çocuk yokken bolca annennelere gıdın herkeste kalın... annen sende kalsın ...babasız olan yalnız olan etrafında kımsesı olmayan aklı basında çok kız var kıymetını bıl herşeyın ...kaynanan kayınpederinlemı oturuyorsun işte burda hata yapmışsın....işte böyle olsa hayat bekar kalmazdı bu devırde herkesle olmuyor bence bı sure ailenın yanına gıt kafanı dınle doya doya kal bıkana kadar buna ıhtıyacın var.sıkılana kadar kal bunun başka yolu yok...herkesın anne babaya ihtiyacı var..eşin sana hak versın onunkı yanında anlamıyor senı sen ızın al git ailenle bıkanada kadar kal

Ayyy canım yaaaaaa.vallahi ağlattın beni.allah sana kolaylık ve sabır versin.bir taraftan da helal olsun sana da sevgine de.ben de eşimi çok seviyorum ama bu kadar şeye tepkisiz de kalamazdım dilimi de tutamazdım.ama anladım ki sadece ben değilmişim.kızlar annesinden babasından ayrılınca savunmasız hissediyor kendini.belki eşi yeni bir ailesi oluyor ama ne hastalandığında sabaha kadar başında bekleyen iyileştiren,varlığını sana adayan,canın yandığında herkesten önce yetişip yaralarını saran annenin,ne de cebinde 5 kuruş parası olmasa da sırf sen üzülme diye üzülen borç bulup ihtiyaçlarını eksik etmeyen babanın, ne de karşılıksız seven ,ne kadar kırılırsa kırılsın hep affeden ,seninle üzülüp sevinen ,aynı karında yattığın kardeşin yerini tutuyor.hepsini o kadar çok özlüyorum ki içim sızlıyor resmen eski günlerimi düşündükçe

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…