Baba evimi özledim, evliliğe alışamıyorum

yazılanları okuyunca tutamadım kendimi ağladım benımde 4 ayım kaldı alışmak çok zor olucak

ayy canım ya.....bilirim annenleri geride bırakıp veya sen durup onları uğurlamanın ne kadar ağır olduğunu.....şükür ki benim senın ki gibi bir durumum yok.....ama tatillerde bile zor geliyor....annemlerden çıkıp kv ye gıderken sanki onlara ihanet ediyor musum gibi geliyor...ama alışırsın daha çok yeni evliliğin.....şu ailelelrle oturmayın artık ya azıcık aşım diyin kendi evlerinizde oturun .huzur yok işte böyle yokkkk

hem giderim hem ağlarım...
ah ah ben bu duyguların hiçbirini yaşayamadım malesef. malesef diyorum çünkü arkada genç kızlığımı yaşadığım bir evim kalmamıştı evlendiğimde. düğünden önce annemi kaybettim (birlikte yaşamasanız da misafir gibi bile gitseniz de annenizin yüzünü görebiliyorsunuz, sarılabiliyorsunuz, en kötü ihtimalle sesini duyuyorsunuz.) anne yoksa ev de yok zaten...

kıyamam sana. bende kısmet olursa bir yıla kadar evleneceğim ve olabildiğince gecktiriyorum bu sebeplerden. ama sende bir aile kuruyorsun öyle düşün. sevdiğin insan yanında aileni isteyince görüyorsun bunlarla teselli et kend,n, lütfen üzülme.

Yazılanlar çok üzdü beni, bende ailemden çook uzaktayım.
Ama! ama çok şükür eşimle mutluyum, evleneli 1,5 yıl oldu ve ailemin yanına gidince misafir gibi hissediyorum, evimi özlüyorum. Doğum için bile gidemedim çünkü insanın evi gibisi yok.
Bence bu arkadaşlar büyüklerle beraber oldukları için daha sıkıntılılar.
Biz tartışınca bile paşa paşa yatağımıza gidip yatıyoruz, oysaki yakın biri olsa ya eşim ya ben evden gideriz, belki daha büyük sıkıntılara yol açar.
Bekarken güzeldi, çalıştığım için rahattım ama yinede ev işi yapardım, misafirimiz çok olurdu, şuanda da çok misafirim geliyor.
İyikide annem yaptırmış diyorum, eğer yapmamış olsaydım alışmak bu kadar kolay olmayacaktı.
Annem benim gözbebeğim, ona çok düşkünüm, eşimde bunu bildiği için çok saygılıdır, laf söyletmem kesinlikle.

yanlış anlama ama sen şuan eşinle yalnız yaşıyor olsan bunları daha hafif atlatırsın çünkü eşin sabah gider akşam gelir sen gider gelirsin kimseye hesap vermezsin başlarda alışma döneminde kayınvalide kayınpeder varsa işin zor olur bu yüzden bukadar duygusal ve ağır geçiriyorsun ben evlendim 1 hafta sonra eşim işe başladı kendi evimde yalnızım yemekler öğrenme pastalar öğrenme merakı temizlik falan derken daha eğlenceli geçirdim birde cicim ayları romantik olur ailenden ayrıldığını daha rahat kabullendim sendeki sorun burda onlarla aynı evde insan bırak ailesini kendini özler ya allah yar ve yardımcın olsun umarım birgün kendi evin olurda beni daha iii anlarsın...

Beni yurtdisinda yasamam icin kimse zorlamadi. Benim babam gozunden sakinirdi bizi ama ben seviyorum baba cok iyi bir cocuk, ailesi iyi, iyi terbiye almis duzgun, caliskandir.. Dedim.. O da taniyinca zaten esimi cok sevdi. Guvendiler ona. Annem cok soyledi bana kizim orada bizden ayri yapabilecekmisin, bak evde gorumcen de var o da bekar, olmaz kizim dedi. ama ben hep iyimser dusundum dedim ne olacak sanki varsa. kardesim gibi olur o da benim. insan sonucta abisinin esine niye kotu davransin ki durup dururken diye dusundum.. basindan beri hep iyimserdim. annemi dinlemedim. seviyorum anne dedim.. gozu yasli yolladi beni taaa okyanusun obur ucundayim su an.. evimden kilometrelerce uzakta.. Ama annesi evlenmeden once boyle aksi degildi, belki de oyleydi ama ben anlamadim.. Ne zaman ki evlendik birseyler paylasmaya, sevgisini gostermeye basladi esim.. Sorasinda hersey corap sokugu gibi oldu.. Ailem ona dedi, bir sure sora cikicaksiniz ayri ev sart dediler. Zaten cikicaz diyerek evlendik. Onceden knusulmustu bunlar. Ama iste cikamadik.. Esime de ne diyeyim ayri eve cikmazsak ayrilicam senden.. Ilk zamanlar cok soyluyodum baktim annesiyle hic gecinemiyoruz. Ama sikbogaz etmek de istemedim onu. Sustum artik. Annem ariyor bazen anlatiyorum ona detaysiz, ne yapayim o da uzulmesin orda demesin kizim ne yasiyo ne cekiyor kaynanasigille o evde diye.. Onu dusun bunu dusun.. Herkesi idare etmeye calisiyorum elimden baska ne gelir ki..ya bosanicam mutlu evliligimi bitiricem, ya da idare edicem simdilik cikana kadar.. Esim zaten elinde parasi olsa simdi su an cikar ama burada hayat Turkiyedeki gibi degil.. Ev aliyosun ode ode, 20 yil sora o ev senin oluyor. Hersey cok yuksek.. Bulundugum yerde huzurlu olsaydim zaten boyle seyler gelmicekti aklima, ne zaman olursa cikariz dicektim.. Iste insanin huzuru en onemlisiymis. Evliliginde sevgi olabilir ask olabilir guven, para, sadakat hersey olabilir.. Ama huzurun olmadi mi, basini yastigina rahat koymadin mi aklindaki kalbindeki sikintilarinla bogustukca, hicbir ise yaramiyor bazen. Evliligim bana cok sey ogretti. Olgunlastim, buyudum..artik babamin minik kizi degilim.. Babam annem burada degiller. Kendi sorunlarimla kendim basa cikmaliyim.. Bugun annemi aradim. Zaten dunden cok aglamistim. Neyse ki telefonda gozlerimi goremediginden kirmiziligin anlamadi. Benim canim annem, guzelim ela gozlum benim.. Ne de guzel konustuk, sbhtan aksama kdr konussam bikmam ki.. Babama da mesaj attim cebine. Zavallim bu yastan sora mesaj okuyup yazmayi ogrendi telefonda. Annem diyo senden mesaj gelince baban cocuk gibi seviniyor, defalarca okuyor.......
Bir keresinde disari cikmistik esim ve ailesiyle beraber. Esimin kamisindan bir yudum kola ictim diye kaynanam bana kizdi. Ayiptir icilmez dedi. Dedim neyi ayip ki, sanki napiyorum? Acaba bilmeden bi kusur mu isledim dedim icimden. Ne bileyim yeni evliyim olabilir cahilimdir bilemeyebilirim.. Dedi ayni kamistan icilmez ayiptir. Hic gordun mu ben iciyormuyum kayinpederinden dedi,, bogazima dizmisti o yemegi oracikta.. Simdi tartissam bi dert, solemesem de icimde kalicak.. Ciktim disari agladim geldim.. Sinir olmustum.. Ne kizlar var ortalikta ipsiz sapsiz gelin olmuslar iyi ailelere.. Ben esimin kamisindan ictim diye ayiplandim. Hmde kayinbabamin onunde.. Sora 1 ay gecmedi ustunden. Yine cikmistik bi yere, daldi kayinpederimin iciceginden bi yudum aldi.. Baktim ben.. Dedim ne bu simdi? Ozmn bana bilerek mi yaptin be kadin.. Demek istedim ama tebessum edip sustum.. Boyle bi insana laf anlatsam ne olur ki.. Anlamaz cunku, ben kendimi sinir edip esimle moralimizi bozmaktan baska biseye yaramicakti.. Eger esinizle araniz iyiyse, diger seyler etkilemesn sizi. Cok sey var ki duyup duymamazliga gelin, biliyorum zor elbet, ama bende aynisin yapmiyormuyum? Cahile laf anlatmak deveye hendek atlatmakan daha zormus ya.. Aynen oyle benimkisi.. Simdi Allah'imdan bir evlat istiyorum eli ayagi duzgun, saglikli bir evlat.. Belki cocugum olursa kucagima alirsam duzelir mi ic huzurum bi nebze de olsa? Esimle ortak biseyimiz olsa minicik elleri ayaklari olan.. Ona bakinca dunyami unutsam, kaynanam gorumcem ne kadar haksizlik yapsa da viz gelir bana... Anne olmayi cok istiyorum, o duyguyu tatmak istiyorum, annemin bana gosterdigi sevginin aynisini ona da gostermek istiyorum.. Ama kizim olursa, yarin bigun gurbete gitmek isterse otur dicem! Otur dizimin dibinde aglasan da zirlasan da cok da sevsen yok... Annem cok dedi bana ama dinlemedim... Ama.. Nerden bilirdim ki boyle olacagini canim annem.... Sen uzulme sakin, senin kizin ayni senin gibi guclu, herseye ragmen.... Kizlar sizinle konusmak bana iyi geldi.. Cok tesekkur ederim beni dinlediginiz icin, bazen tanismak gerekmiyor ya da akraba olmak dertlerinizi birine anlatma istediginizde.. Ayni yuregi bulmak cok onemliymis........

şanslısın ki ailenle aynı şehirdesin... istediğin zaman kısa süreliğine de olsa onlarla hasret gidebilirsin.. ben sadece uzun tatillerde ailemi görebiliyorum. ailesi ile gerçekten sıcak ilişkisi olan her kadın evlenince bu sorunu yaşar diye düşünüyorum. ben de zorlandım, hem de üniversiteyi onlardan uzakta okumama rağmen.. üzülünce kendimi eşimin yerine koyuyorum. benim böyle üzüldüğümü bilse onu ailem olarak kabul etmediğimi düşünebilir ki bu gerçekten üzer onu.. artık yeni aileler kurduk, dünyanın düzenine uymamız lazım zorlansak da...

niyeyse gülmek geldi içimden. Bende evlendikten bir ay sonra oturup hüngür hüngür ağlamıştım ben eve gitmek istiyorum. Bıktım artık yemek yapmaktan diye :) :)

bende temızlık yapmaktan bıkmıştım oturup ağlamıştım annemlerde yan yana apt. Oldum halde gece uyanıp ben annemı ozledım dıye anneme gıttımızıde bıolıorum

Allah sabır versin bacım. durumun zor, anlaşamayınca aile ile aynı evde yaşamak çok yıpratır insanı. eşinin yanında oluşu biraz destek oluyordur umarım çünkü eş iyi olmayınca kv gc kp melek olsa kaç yazar , umarım sıkıntılarınız en kkısa zmanda biter,huzur içinde bi ömür geçirebilmeniz dileği ile

kadınlar evlendi diye ailelerini neden terkeder neden erkek ailesiyle yaşar bende onu anlamıyorum işte sonra böyle üzülürağlarsınız hemen eşinizle konuşun ayrı eve çıkın erkeğin kanuni görevidir size ayrı ev açmak zorunda. neden ben elin kadınıyla yaşamak zorunda kalayım enayimiyim yani??

Al işte, duygulandım.
Kimisi çabuk alışır yuvasına, kimisi de senin gibi özlem duya duya geçirir günlerini.

"Ben neredeyim, ne yapıyorum, evim, annem, babam, kardeşlerim nerede?" diye düşünmekten kurduğu yuvanın tadını da çıkaramaz olur insan.
Alışmak, alışmaya çalışmak zor gelir. Çünkü bir şeyleri eksik, kendini eksik hisseder. Aile ya A-İ-LE. ANNE, BABA. Dahası var mı ki?
Elbette özlem duyacaksın, arayacaksın. Kimse kolay olacağını söylemedi, öyle değil mi?
Ama bir de şöyle düşün, onlar hayatta. Belki yanı başında değiller ama hayattalar, yaşıyorlar.

Elini uzattığın zaman tutabilecek kadar yaşıyorlar hem de.

İstediğin zaman, kimin ne düşündüğünü umursamadan gidip onları görebilirsin.
Kaynanam bunu dedi, eşim böyle dedi, görümcem şöyle dedi diye düşünmeden. Evet, bu kadar basit.
Belki kırk tane eşin olur ama bir tane daha anne, baba gelmez dünyaya.
Bir telefon uzağındalar şu an, buna sevinmelisin.
Bunlar senin güzel, tatlı günlerin.
Yapman gereken şey yeni yuvanın tadını çıkarmak, yeni hatıralar, yeni gülümsemeler biriktirmek olmalı eşinle.
Gülümse şimdi, lütfen.

Son düzenleme:
İstediğin zaman gidemiyormusun ailenin yanına istediğin gibi kalamıyormusun 1-2 gün gidip kafa dinleyemiyormusun ? Eşinin Ailesiylemi geçirmek zorundamısın ? herhalde seni çok sıkıyolar eşinde ailesine bişi diyemiyor ? ki babanın eteklerine sığınmak istiyorsun. Bende ilk başlarda Allahım ben ne yaptım kimin kollarına attım kendimi diye sorup ağlar oldum Yatak odasına girdiğimde kendi yatağımı nevresimimi göremeyince çok kötü oldum yastığımı özledim ağırıma gitti... artık boğuşucağım kardeşlerim yoktu yanımda kavga ediceğim ablam yoktu. dertleşicek anam yoktu yanımda bazen annem ve kardeşlerimle anılarımı çok özlüyorum çocukluğumu arıyorum Ama alıştım artık kendi yuvamı kurdum hayata atıldım hayatımı devam ettirmek zorundayım

gözlerim doldu,alışmaya çalış canım mecbursun eşinle mutluysan ve eşinde iyi ise bırakma eşini.seni sık sık götürsün annene

ilk zamanlarda olur tabi bu duygular ...bence biraz silkelen kendine gel. sen evlendin artık evin ayrı, ailen ayrı, yuvan artık orası değil ama yine gidersin alışırsın artık... eve gidiym dersin ,daha evinn sıcaklığına alışamamışsın... babam annem demişsin, bizim annemiz babamızda inan senn anlattıklarını misliyle yapıyor, k. babalar dan bişey beklenmez zaten herkesin evladı kendine tatlıdır buda hep böyle gider ,sen dua et eşinle mutlu mesut ol en önemli bu suan ,sen bir yanlızlık bunalımına girmiş olabilirsn

Boğazım düğümlendi ben ewli değilim ama evlenmiş olsam bende hüngür hüngür ağlarım düşüncesi bile ağlatıyo beni :'( evlenmekten soğuyo insan yaniii... :'(

içim ezildi ya... üniversiteye başladığım yıldan itibaren başladı benim baba evindeki misafirliğim... dile kolay 13 senedir,tatiller,bayramlar dışında hep uzaktayım... 17 yaşındaydım, her gece ağlardım, şimdi 30 yaşındayım evden, yaşadığım şehre her dönüş içimi acıtıyor...
babama evlenmeye karar verdiğimi söylediğimde ama çok uzak kızım diyiverdi boş bulunup, halbuki 13 yıldır 5 saatlik mesafedeyiz, evlenince 2 saate inecek aramızdaki yollar diye düşünmüştüm... şimdi anladım "ama çok uzak kızım" derken ne anlatmaya çalıştığını...

Konu sahibine not: Rabbim acılarını zamansız yaşatmasın, herşeye alışıyor insanoğlu,sabırlı ol...

şükretki aynı sehirdesiniz. ben yılda bayramlarda 2 gun görüyorum onları rüyalarımda yasadım onlarla evliligin ilk yılında. her uyandıgımda agladım kardesime benzetip baktım sokaktaki erkeklere. gurbet cok zor bosver evlenmıssın ama istedigin zaman görebilirsin gene aglayasım geldi offf

Cok duygulandım ya gözlerim doldu 4 bucuk ay sonra düğünüm var bende hep bu yazdıklarını düşünüyorum...İçim bi tuhaf oluyor onlardan ayrılmak tabiki zor gelecek ama alışmak zorundayız. Sonucta 23 yasında da olsak 30 yasında da olsak o evden ayrılacağımızda hüngür hüngür ağlarız, çünkü onların hep küçük çocugu olarak kalırız ..
Ama ben ayrı evlenecem belki daha rahat olurum bu konuda.

canım ıs yerındeyım ve yazdıklarını gozyaslarımla okudum..ben evlenelı nerdeyse 5 sene olcak ama bende doyamıyorum aıleme..cnku erken evlendım ben aıleme doyamadan evlendım..ama ınankı onların evıne gıttıgınde kalmaya eskısı gıbı olmuyor..benım esımle cok sorunlarım oldu bı sure aılemde kaldım o sevdığım aılemm sesını cıkarmadı ama ben kendımı orda sığıntı gıbı hıssettım oysakı ne ev ısı ne yemek yaptırırdı annem bana kalkıp ıse gıttım hazır yemeğe geldım h.sonu kıyafetlerım yıkandı utulendı ben hazır gıydım...ama yınede hıcbısey eskısı gıbı olmadı smdı esımle barıstım aramız ıyı allaha sukur ama yıne onları ozluyorum helekı babamm ona hıc kıyamıyorum cok uzdum onu hıc aıleme dınlemedım evlencem evlencem tutturdum mutsuz olunca demedıler bıle sen ıstedın verdık dıe yıne bana sahip cıktılar ama olmadı eskısı gıbı ıste...ne yapcan artık evlıyız evımıze sıkı sıkı sarılcaz canım..aile elbette baska ama alışmaktan baska çare yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…